Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά θέλω την γνώμη σας.

Έχω μετακομίσει Κύπρο. Έχω ψηφιακό ρολόι  ήρθε ο λογαριασμός και λεει ότι έκαψα 950 kwh παραπάνω από πέρσι ενώ δεν έχω καινούρια συσκευή στο σπίτι.

Έκανα τα εξήςκατεβασα το γενικό στο σπίτι και πήγα κάτω και μου έγραφε το ρολόι ότι καίει 0.1στο μισάωρο  δηλαδή 100w το μισάωρο σωστα; μετά κατέβασα και το ρελε που έχουμε εκεί δίπλα από το ρολόι για να μην ανεβαίνει ρεύμα προς τα επάνω για να δω μην κλεβει καποιος ρευμα απο καποιο αλλο σημειο για να δω αν γράφει ακομα το ρολόι και αυτό πάλι το ίδιο το λαμπακι αναβοσβήνει και γράφει πάλι 0.1 κάθε μισή ώρα.Πάει να πει ότι το ρολόι εχει πρόβλημα και ότι γράφει χωρίς να περνάει ρευμα;

Screenshot_20190602-115320_Gallery.jpg

Screenshot_20190602-115122_Video Player.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παντως φιλε με μια απλη διαιρεση βγαινει οτι η εξτρα καταναλωση αντιστοιχει περιπου σε αυτο το 0,1 ανα μιση ωρα (950/4,8=198 ημερες). Το 4,8 ειναι 0,1 Χ 48 μισαωρα. Ισως να σημαινει οτι η βλαβη εγκατασταθηκε καποια στιγμη μεσα στον τελευταίο χρονο

Επεξ/σία από mourouzis2005
Δημοσ.

Καλησπέρα... Μήπως υπάρχει κάποια διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος μέσα στο σπίτι..Και δεν φαίνεται... Θα εντοπίσει κάποιος ηλεκτρολόγος με ένα ειδικό μηχάνημα.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Ζητά αντικατάσταση του μετρητή.

Καλησπέρα..Δεν είναι  και εύκολο να γίνει η αντικατάσταση του μετρητή...Αν δουλεύει σωστά...

Δημοσ.
10 ώρες πριν, takoulou είπε

Καλησπέρα... Μήπως υπάρχει κάποια διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος μέσα στο σπίτι..Και δεν φαίνεται... Θα εντοπίσει κάποιος ηλεκτρολόγος με ένα ειδικό μηχάνημα.

Πως να έχει  διαρροή Αφού είχα κλειστό τον γενικό μέσα στο σπίτι και τον κάτω γενικό δίπλα από το ρολόι ρευματος. Στην ουσία Αφού είχα κατεβασμένο τον ρελλε από το πινακακι δίπλα στο ρολόι πάει να πει ότι δεν περνάει επάνω στο σπίτι ρευμα. Αλλά και να πέρναγε είχα κλειστό και τον επάνω γενικό.

1 ώρα πριν, takoulou είπε

Καλησπέρα..Δεν είναι  και εύκολο να γίνει η αντικατάσταση του μετρητή...Αν δουλεύει σωστά...

Ναι αλλά αν έχω κατεβασμένο και τον γενικό από τον πίνακα μέσα στο σπίτι αλλά και τον γενικό από το πινακακι στο υπόγειο δίπλα από το ρολόι τότε τι άλλο μπορεί να φταίει εκτός από το ρολόι;

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Jiakometi είπε

Ενημέρωσε την ΑΗΚ.  Θα έλθουν άμεσα και είναι και εξυπηρετικοί/τυπικοί. 

Ναι απλά ήθελα να δω αν όντος έχει το ρολόι το πρόβλημα γιατί αν ήταν κάτι άλλο και τους φώναζα  να έρθουν θα χρέωναν και 70 ευρω

Δημοσ.

Καλημερα... Θα πρεπει να κοιταξεις προσεκτικα αν τα κλεισεις ολα και καταβασεις τις ασφαλειες για καποια αρκετη ωρα αν εχει καταναλωσει το ρολοι αυτο...  Το λαμπακι που αναβοσβηνει ανηκει στο ρολοι..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, takoulou είπε

Καλημερα... Θα πρεπει να κοιταξεις προσεκτικα αν τα κλεισεις ολα και καταβασεις τις ασφαλειες για καποια αρκετη ωρα αν εχει καταναλωσει το ρολοι αυτο...  Το λαμπακι που αναβοσβηνει ανηκει στο ρολοι..

Έκλεισα το γενικό από το σπίτι  για 1:30 λεπτα και το λαμπάκι αναβοσβήνε  ακομα  και το ρολόι ανέβηκε 0.3 σχεδον

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Mitsakos86 είπε

Έκλεισα το γενικό από το σπίτι  για 1:30 λεπτα και το λαμπάκι αναβοσβήνε  ακομα  και το ρολόι ανέβηκε 0.3 σχεδον

Καλησπερα..  Το λαμπακι στο ρολοι δεν παιζει κανενα ρολο.. Ετσι ειναι αυτο ... Θα επρεπε να κλεισεις  παραπανω τον γενικο στον πινακα.. Π.χ. 2 -3 ωρες.. Και να δεις εκει  τι θα γραψει ο μετρητης... 

Δημοσ.

53 λεπτά πριν, takoulou είπε

Καλησπερα..  Το λαμπακι στο ρολοι δεν παιζει κανενα ρολο..

το λαμπάκι στο μετρητή έχει τον ρόλο να δείχνει τις wh που καταγράφει ο μετρητής, κάθε άναμμα είναι μια wh

Δημοσ.
14 ώρες πριν, takoulou είπε

Καλησπερα..  Το λαμπακι στο ρολοι δεν παιζει κανενα ρολο.. Ετσι ειναι αυτο ... Θα επρεπε να κλεισεις  παραπανω τον γενικο στον πινακα.. Π.χ. 2 -3 ωρες.. Και να δεις εκει  τι θα γραψει ο μετρητης... 

Εγώ που το έψαξα λίγο στα specs του ρολογιού έλεγε ότι το λαμπάκι στα ψηφιακά Ρολόγια είναι ότι αναβοσβήνει όταν περνάει ρευμα και ανάλογα με το ποσό γρήγορα αναβοσβήνει τόσο ποιο πολύ ρευμακαταναλωνεις 1000 φορές αν ανάψει είναι 1 kwh  εγώ το έσβησα το ρεύμα μιάμιση ώρα ανέβηκε 0.3 της επόμενη το έσβησα 1 ώρα ανέβηκε 0.2  το τελευταίο μισάωρο το τράβηξα και βίντεο και από ότι κατάλαβα ανεβαίνει απο μονο του 0.1 κάθε μισή ώρα. Ο διπλανός μου που έκανε το ίδιο δεν ανέβηκε καθόλου.

Δημοσ.

ο μετρητής αυτός έχει ρεύμα εκκίνησης τα 20mA άρα κάτω από αυτό το ρεύμα δεν θα πρέπει να καταγράφει και το led του να είναι διαρκώς αναμμένο, αφού καταγράφει ή έχει βλάβη όπως φαίνεται σε αυτό το video ή υπάρχει μικρή κατανάλωση (πάνω από 20mA) εκτός της εγκατάστασης, Αν μπορείς κανε μια αμπερομέτρηση με ευαίσθητη αμπεροτσιμπίδα στην παροχή

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...