Joshua21 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 11 λεπτά πριν, LouCi4er είπε Δραπανο ρευματος δεν κανει για βιδωμα βιιδων.Τωρα ο φιλος πιο πανω που λεει οτι το χρησημοποιει χρονια,δεν αντιλεγω.Ο καθενας οπως βολευεται.Εμενα φιλος μου εκανε καθημερινα διαδρομη 50 χιλιομετρων με παπακι και επεμενε πως δεν βλεπει το παραμικρο μειονεκτημα. Είναι λίγο άστοχη η σύγκριση που προσπαθείς να κάνεις, δεν θυμάμαι να έγραψα πουθενά ότι στο βίδωμα με δραπανοκατσάβιδο ρεύματος "δεν βλέπω το παραμικρό μειονέκτημα", έγραψα πως δεν ισχύει το ότι ένα δραπανοκατσάβιδο ρεύματος "είναι εντελώς ακατάλληλο για βίδωμα". Είναι υπερβολή για κάποιον που χρειάζεται βίδωμα μια δυο φορές το χρόνο να αγοράσει ηλεκτρικό κατσαβίδι, μια χαρά θα τον καλύψει ένα δραπανοκατσάβιδο ρεύματος για κάθε εργασία μια στο τόσο στο σπίτι. Τώρα κάποιος που χρειάζεται να βιδώνει αρκετές βίδες καθημερινά, εννοείται πως θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 2 ηλεκτρικά κατσαβίδια.
LouCi4er Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Αυτο ελεγε και ο φιλος μου,του λεγαμε ρε που πας με το παπακι και ελεγε,μια χαρα πηγαινω.Τεσπα,δεν ειχα καμια προθεση να κανω καμια συγκριση,απλα το θυμηθηκα και το ειπα.Επειδη εχω δουλεψει (εχω προσπαθησει τουλαχιστον) να δουλεψω ηλεκτρικο δραπανο για βιδωμα θα συμφωνησω και εγω οτι ειναι εντελως ακαταλληλο.Δεν εχει ο διακοπτης του την απαραιτητη κλιμακα στροφων αλλα ουτε και την απαραιτητη ροπη σαν βιδολογος.Πατας λιγο τον διακοπτη (στο ηλεκτρικο) και δεν ξεκιναει να βιδωνει την βιδα,πατας λιγο ακομα και παει 1500 στροφες και χαλαει το κεφαλι.Το επαναφορτιζομενο ντιμαρει απο 0 στροφες μεχρι 440,το ηλεκτρικο απο 0 μεχρι 3000.Σκεψου διαφορα στην ακριβεια και στην ροπη,τεραστια.Αν εσυ βολευεσαι με το ηλεκτρικο κανενα θεμα αλλα απο την αλλη για 10 βιδες τον χρονο δεν χρειαζεσαι ουτε επαναφορτιζομενο,ουτε ηλεκτρικο ουτε τιποτα.Με ενα κατσαβιδι κανεις μια χαρα την δουλεια σου.
Joshua21 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 6 λεπτά πριν, LouCi4er είπε Αυτο ελεγε και ο φιλος μου,του λεγαμε ρε που πας με το παπακι και ελεγε,μια χαρα πηγαινω.Τεσπα,δεν ειχα καμια προθεση να κανω καμια συγκριση,απλα το θυμηθηκα και το ειπα.Επειδη εχω δουλεψει (εχω προσπαθησει τουλαχιστον) να δουλεψω ηλεκτρικο δραπανο για βιδωμα θα συμφωνησω και εγω οτι ειναι εντελως ακαταλληλο.Δεν εχει ο διακοπτης του την απαραιτητη κλιμακα στροφων αλλα ουτε και την απαραιτητη ροπη σαν βιδολογος.Πατας λιγο τον διακοπτη (στο ηλεκτρικο) και δεν ξεκιναει να βιδωνει την βιδα,πατας λιγο ακομα και παει 1500 στροφες και χαλαει το κεφαλι.Το επαναφορτιζομενο ντιμαρει απο 0 στροφες μεχρι 440,το ηλεκτρικο απο 0 μεχρι 3000.Σκεψου διαφορα στην ακριβεια και στην ροπη,τεραστια.Αν εσυ βολευεσαι με το ηλεκτρικο κανενα θεμα αλλα απο την αλλη για 10 βιδες τον χρονο δεν χρειαζεσαι ουτε επαναφορτιζομενο,ουτε ηλεκτρικο ουτε τιποτα.Με ενα κατσαβιδι κανεις μια χαρα την δουλεια σου. Κάτσε βρε, άλλο το "μια χαρά πηγαίνω" που γράφεις τώρα, και άλλο το "δεν βλέπω το παραμικρό μειονέκτημα" που έγραψες στο προηγούμενο post, έχουν εντελώς διαφορετικό νόημα. Επίσης άλλο το να κάνεις 50 χιλιόμετρα καθημερινά με παπάκι που σίγουρα είναι βαριά χρήση, και άλλο το να χρειάζεσαι βίδωμα 1-2 φορές το χρόνο που είναι πολύ ελαφριά χρήση και δεν αξίζει να αγοράσεις ειδικό εργαλείο, μην προσπαθείς να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Όσο για το διακόπτη του ηλεκτρικού τα παραλές, με τίποτα δεν ισχύει το "πατάς λίγο ακόμα και πάει 1500 στροφές", 2.700 έχει όλες και όλες, μια χαρά καταφέρνω να το κάνω να γυρίζει αργά, άσε που έχει και ρυθμιστή. Επίσης όσο λιγότερο πατάς το διακόπτη όχι μόνο γυρίζει πιο αργά, αλλά έχει και μικρότερη ροπή. Πάντως δεν χρειάζεται να φανταστώ τις διαφορές, τις γνωρίζω από πρώτο χέρι μια και έχω δουλέψει πολλές φορές με ηλεκτρικά κατσαβίδια, τα οποία σαφώς και είναι πιο κατάλληλα για βίδωμα. Όμως όποτε χρειάζεται να βιδώσω κάμποσες βίδες (έστω 10 νοβοπανόβιδες 6mm) και δεν διαθέτω ηλεκτρικό κατσαβίδι, μια χαρά με βολεύει το - κατά τη γνώμη σου εντελώς ακατάλληλο για βίδωμα - ηλεκτρικό δραπανοκατσάβιδο.
thanasisxask Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 @LouCi4erκατ αρχήν ο βιδολογος είναι άλλο εργαλείο.
infini Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2021 Για λύση όλα σε ένα είναι καλή επιλογή; https://www.skroutz.gr/s/90313/Makita-TD0101F-Παλμικό-Κατσαβίδι-Ρεύματος-200W.html
cthulhucarbide Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 21 ώρες πριν, infini είπε Για λύση όλα σε ένα είναι καλή επιλογή; https://www.skroutz.gr/s/90313/Makita-TD0101F-Παλμικό-Κατσαβίδι-Ρεύματος-200W.html Ανάλογα τι εννοείς όλα σε ένα. Αυτό είναι για να βάζεις βίδες. Αν θες να βιδώνεις πολλές βίδες με ευκολία τότε θα είναι ό,τι καλύτερο. Αν θες και τρύπες κλπ τότε δεν κάνει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα