Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα στην παρεα.

Φτιαχνω εναν υπολογιστη για τον ξαδερμο μου με πραγματα που μου εχουν μεινει στην ακρη.

Εχω τα παντα εκτος απο τις μνημες και επεξεργαστη.

Εχω καταληξει ηδη σε επεξεργαστη (q9400) . Οι απορια μου ειναι η εξης : 

Στο site λεει πως η μητρικη υποστηριζει και DDR3 μνημες. Θα εχω καποιο προβλημα αν βαλω 2 απο αυτες; Εχω διαβασει αρκετα σχολια τα οποια μιλανε περι ασυμβατοτητας με μνημες.

Ευχαριστω.

https://www.e-shop.gr/ram-corsair-cmv4gx3m1a1333c9-4gb-ddr3-value-select-pc3-10600-p-PER.549200?gclid=Cj0KCQjwxMjnBRCtARIsAGwWnBO0JPWrmrfkXbfPoYD4DoARQru4SXcAC_tDOZ0NBEwmNjn-_uu84EgaAhctEALw_wcB

ή

https://www.e-shop.gr/ram-gskill-f3-10600cl9s-4gbnt-4gb-ddr3-pc3-10666-1333mhz-p-PER.552260

Επεξ/σία από Amix
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Amix είπε

Καλημερα στην παρεα.

Φτιαχνω εναν υπολογιστη για τον ξαδερμο μου με πραγματα που μου εχουν μεινει στην ακρη.

Εχω τα παντα εκτος απο τις μνημες και επεξεργαστη.

Εχω καταληξει ηδη σε επεξεργαστη (q9400) . Οι απορια μου ειναι η εξης : 

Στο site λεει πως η μητρικη υποστηριζει και DDR3 μνημες. Θα εχω καποιο προβλημα αν βαλω 2 απο αυτες; Εχω διαβασει αρκετα σχολια τα οποια μιλανε περι ασυμβατοτητας με μνημες.

Ευχαριστω.

https://www.e-shop.gr/ram-corsair-cmv4gx3m1a1333c9-4gb-ddr3-value-select-pc3-10600-p-PER.549200?gclid=Cj0KCQjwxMjnBRCtARIsAGwWnBO0JPWrmrfkXbfPoYD4DoARQru4SXcAC_tDOZ0NBEwmNjn-_uu84EgaAhctEALw_wcB

ή

https://www.e-shop.gr/ram-gskill-f3-10600cl9s-4gbnt-4gb-ddr3-pc3-10666-1333mhz-p-PER.552260

Καλημέρα, οι MC στο 775 βλέπανε μόνο low density 4GB sticks, με τσιπακια και απο τις δυο πλευρές. Αυτά που έβαλες δεν ξέρω τι είναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Καλημέρα, οι MC στο 775 βλέπανε μόνο low density 4GB sticks, με τσιπακια και απο τις δυο πλευρές. Αυτά που έβαλες δεν ξέρω τι είναι.

Καλησπέρα.

Μπορείς να μου προτείνεις κάποιες συμβατές εάν γνωρίζεις κάποιες ;

Επεξ/σία από Amix
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sheogorath είπε

Μαλιστα σε ευχαριστω.

Θα δοκιμασω τις δικες μου πρωτα που εχω πανω στο PC. Εαν δουλεψουν θα βαλω τις δικες μου και εγω θα παρω καινουργιες μιας και δεν εχω προβλημα συμβατοτητας.

Θα δω αν μπορεσω να τις βρω μεταχειρισμενες μιας και τα λεφτα ειναι πολλα για 8GB.

Δημοσ.

Με 775/1156 υπάρχει θεματάκι με 4άρες μνήμες που δεν έχουν τσιπάκια και από τις δύο πλευρές.

Το θέμα γίνεται ακόμα πιό μπερδεμένο γιατί κάποιες μνήμες, που είναι στη παραγωγή πολλά χρόνια, βγαίνουν σε διαφορετικές εκδόσεις και ενώ η παλαιότερη ήταν συμβατή, η νεότερη ... δεν είναι!

Από τις δύο μνήμες που αναφέρεις έχω τεστάρει παλαιότερα σε 775 μητρικές (p5q3 και g41) τις δεύτερες (gskill)  και ήταν συμβατές.

Υπάρχουν και μτχ μνήμες, στις αγγελείες.

Ψάξε τις kingston kvr1333d3n9/4g, που είναι απόλυτα συμβατές.

Επίσης σε crucial ballistix, εκτός από αυτές που σου προτάθηκαν, ψάξε και για τις Crucial Ballistix Tactical 1600Mhz CL8. Κορυφαίες και απόλυτα συμβατές.

Τέλος κυκλοφορούν και διάφορες samsung, hynix κλπ που έχουν αφαιρεθεί από παλαιά επώνυμα μηχανάκια (Dell, HP) και είναι συμβατές.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, blitzNikos είπε

Με 775/1156 υπάρχει θεματάκι με 4άρες μνήμες που δεν έχουν τσιπάκια και από τις δύο πλευρές.

Το θέμα γίνεται ακόμα πιό μπερδεμένο γιατί κάποιες μνήμες, που είναι στη παραγωγή πολλά χρόνια, βγαίνουν σε διαφορετικές εκδόσεις και ενώ η παλαιότερη ήταν συμβατή, η νεότερη ... δεν είναι!

Από τις δύο μνήμες που αναφέρεις έχω τεστάρει παλαιότερα σε 775 μητρικές (p5q3 και g41) τις δεύτερες (gskill)  και ήταν συμβατές.

Υπάρχουν και μτχ μνήμες, στις αγγελείες.

Ψάξε τις kingston kvr1333d3n9/4g, που είναι απόλυτα συμβατές.

Επίσης σε crucial ballistix, εκτός από αυτές που σου προτάθηκαν, ψάξε και για τις Crucial Ballistix Tactical 1600Mhz CL8. Κορυφαίες και απόλυτα συμβατές.

Τέλος κυκλοφορούν και διάφορες samsung, hynix κλπ που έχουν αφαιρεθεί από παλαιά επώνυμα μηχανάκια (Dell, HP) και είναι συμβατές.

Ευχαριστω για την απαντηση σου.

Εχω ψαξει για kvr1333d3n9/4g καινουργιες αλλα και στις αγγελιες αλλα δεν βρισκω. Εχω βρει μια 4αρα Ballistix Tactical αλλα ελεγα για δυο 4αρες . Εχω ομως στην ακρη μια Kingston HyperX απο τις παλιες DDR3 ΚΗΧ1600C9AD3B1/2G η οποια επεζε μια χαρα. Εαν βαλω μια 4αρα Crucial θα εχω προβλημα; 

Εχω και εγω Crucial Ballistix Sport XT θα τις δοκιμασω εαν πεξουν θα τις αφησω μιας και εγω θελω να αναβαθμισω σε 16GB.

Επεξ/σία από Amix
Δημοσ.

Αν είναι διαθέσιμες, είναι απόλυτα συμβατές!

Οι Crucial Ballistix Sport XT, αν είναι 2x4=8g, θα πρέπει να λειτουργήσουν γιατί έχουν τα ίδια τσιπάκια με τις απλές sport, σαν αυτές της αγγελίας.

Εννοείται ότι μιλάμε για 4άρες μνήμες, οι 775 μητρικές δεν δέχονται 8άρες.

Οι kingston που αναφέρεις νομίζω είναι με μπλε χαμηλές ψύκτρες και λειτουργούν, όπως οι περισσότερες από τις παλαιότερες ddr3 μνήμες, στα 1,65 volt ενώ όλες οι crucial λειτουργούν στα 1,50 volt.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 3/6/2019 στις 11:22 ΜΜ, blitzNikos είπε

Αν είναι διαθέσιμες, είναι απόλυτα συμβατές!

Οι Crucial Ballistix Sport XT, αν είναι 2x4=8g, θα πρέπει να λειτουργήσουν γιατί έχουν τα ίδια τσιπάκια με τις απλές sport, σαν αυτές της αγγελίας.

Εννοείται ότι μιλάμε για 4άρες μνήμες, οι 775 μητρικές δεν δέχονται 8άρες.

Οι kingston που αναφέρεις νομίζω είναι με μπλε χαμηλές ψύκτρες και λειτουργούν, όπως οι περισσότερες από τις παλαιότερες ddr3 μνήμες, στα 1,65 volt ενώ όλες οι crucial λειτουργούν στα 1,50 volt.

Τις εχω παρει εγω . Μακαρι να δουλεψουν 100%. Μολις στησω το μηχανημα θα ενημερωσω και εδω.

Ευχαριστω και τους δυο σας για την βοηθεια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι μνημες ηρθαν και ολα καλα , παιζουν απροβληματιστα.

Περιμενω και μια 750 Ti για να ολοκληρωσω το συστημα.

Αξιζει να εναβασω λιγο τον Q9400; Θα εχω προβλημα εαν βαλω W10 ;

Επεξ/σία από Amix
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Amix είπε

Οι μνημες ηρθαν και ολα καλα , παιζουν απροβληματιστα.

Περιμενω και μια 750 Ti για να ολοκληρωσω το συστημα.

Αξιζει να εναβασω λιγο τον Q9400; Θα εχω προβλημα εαν βαλω W10 ;

Δεν μπορείς, το G41 έχει εργοστασιακά fsb wall 343 MHz.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...