Προς το περιεχόμενο

Συνδεση 2 ανεμιστηρων σε ενα fan connector

theseus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

θελω να παρω 2 ανεμιστηρες SILENT WINGS 3 και να τους συνδεσω σε ενα fan connector με αυτο το splitter https://noctua.at/en/na-syc1

επειδη δεν το κατεχω το αντικειμενο,θα εχω προβλημα με τα ρευματα τροφοδοτωντας 2 fan απο μια υποδοχη; 

Η μητρικη μου ειναι asus H170 pro 

H170.PNG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μεγιστο ρευμα που μπορουν να τραβηξουν αυτοι οι ανεμιστηρες ειναι μικρο, τις ταξεως των 0,2 αμπερ αν μιλαμε για τα κλασικο σχεδιο χωρις ρουλεμαν. Πρεπει οπωςδηποτε να ειναι απο εκεινη την θυρα; Μπορεις και απο το τροδοφοτικο μεσω μολεξ να δωσεις μεχρι και 4 ανεμιστηρες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, Loinen είπε

Το μεγιστο ρευμα που μπορουν να τραβηξουν αυτοι οι ανεμιστηρες ειναι μικρο, τις ταξεως των 0,2 αμπερ αν μιλαμε για τα κλασικο σχεδιο χωρις ρουλεμαν. Πρεπει οπωςδηποτε να ειναι απο εκεινη την θυρα; Μπορεις και απο το τροδοφοτικο μεσω μολεξ να δωσεις μεχρι και 4 ανεμιστηρες.

Δεν θα εχει θεμα. Απο τροφοδοτικο χανει τον ελεγχο τους.

16 ώρες πριν, theseus είπε

ναι το γνωριζω,ετσι τροφοδοτουνται οι τωρινοι μπροστινοι ανεμιστηρες..σε ευχαριστω για το χρονο σου

Μπορεις να δοκιμασεις, δεν θα κανεις καποια ζημια ουτε στην μητρικη, ουτε στα fans. Υπαρχουν και πιο φθηνα y splitters (amazon, δεν ξερω αν εχει skroutz).

Εχω 3 y splitters εγω, αλλα με τους enermax οι οποιοι εχουν μεγιστο 0.5 A. Τωρα δεν ξερω κατα ποσο διαφερει το ελαχιστο μεταξυ enermax και be quiet (ωστε να αρχισουν να στροφαρουν), αλλα δεν νομιζω να εχεις θεμα.

Επεξ/σία από overpower
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα, επειδη και εμενα η ερωτηση μου ειναι σχετικα με fans, ειπα να ρωτησω εδω. Η μητρηκη μου εχει 2 sys fans και ενα pwr fan, Μεχρι χθες ειχα εναν μονο πισω στο sys fan 1, σημερα πηρα 2  14ρηδες και εβαλα τον εναν στο sys fan 2 και τον αλλον στο pwr fan. Αυτος στο pwr δουλευει κανονικα (900rpm αν και στο σιτε λεει 800rpm) και ο δευτερος δουλευει κανονικα στις 900rpm, ο πισω που ειχα απο πριν ομως επεσε στις 400-420 rpm.Αμα βγαλω τον εναν 14ρη απο το sys fan 2, και αφησω τον αλλον και τον πισω, δουλεουν κανονικα. Ειναι φυσιολογικο να πεφτουν οι στροφες οταν εχεις ανεμιστηρες και στο sys fan 1 και στο sys fan 2 ;; Να παρω μηπως spliter  και να βαλω και τους 2 14ρηδες στο pwr fan ;;

https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-MA770T-UD3-rev-14#sp

https://www.arctic.ac/eu_en/f14silent.html

Επεξ/σία από bep1995

Πριν μερικα χρονια ειχα κοψει το πλαινο ξυλο του γραφειου και εφτιαξα ενα παραθυρακι 24×24 και εβαλα τεσσερις 12αρηδες ανεμιστηρες σε 1 header στη μητρικη.Εκοψα τα καλωδια και τα ενωσα μεταξυ τους.Δουλεψαν μια χαρα μεχρι που τελικα τα αντικατεστησα με plexiglass.

Τελικά μετά δοκιμές διαπίστωσα ότι φταίει το sys fan 1 , έχει θέμα, γι'αυτό παρήγγειλα ένα splitter για να βάλω και τους δύο 14ρηδες στο pwr header. Ελπίζω να δουλέψουν σωστά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...