paulosxam Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Έχουμε 2 κτήρια όπου πρέπει να έχουν ενωμένα lan. Τα κτήρια απέχουν 200 μέτρα το ένα από το άλλο χωρίς οπτική επαφή καθώς βρίσκεται ένας λόφος μεταξύ τους. Εάν τοποθετηθούν οι κεραίες σε ιστό, θα υπάρχει κανονικά οπτική επαφή, αλλά για διάφορους λόγους θα ήθελα να το αποφύγω. Κυρίως επειδή θα φαίνονται. Σκέφτηκα ότι επειδή το δεύτερο κτήριο παίρνει ρεύμα από το πρώτο ίσως θα έπαιζε με powerline. Ωστόσο δεν βρήκα απάντηση αν θα λειτουργεί με τόσο μεγάλα μήκη αγωγών. Το καλώδιο που τα συνδέει είναι 5*25μμ2 αλλά δεν υπάρχουν σημαντικά φορτία. Θα ήθελα να ακούσω γνώμες καθώς δεν έχω ξαναδουλέψει με powerlines. Κάθε σκέψη δεκτή. Ευχαριστώ. Το εύρος ζώνης θα ήθελα να είναι από 20mbps και επάνω.
nik0laus Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Θεωρητικά θα δουλέψει το powerline μιας και όπως λες δεν υπάρχουν ιδιαίτερα φορτία στην ηλεκτρική γραμμή... Υπάρχει δυνατότητα να ενώσεις με καλώδιο τα δύο κτήρια ? Και δεν εννοώ εθερνετ αλλά οπτική ίνα
tyf Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Εφοσον υπαρχει ηδη καλωδιο γιατι δεν περνατε και ενα ethernet? θα εισαι πολυ καλυτερα. αν υπαρχει δυνατοτητα για ethernet προσπαθησε να το θωρακισεις οσο ποιο καλα γινεται. γιατι σε περιπτωση κεραυνων μπορει απο τον στατικο να σου καιει θυρες λαν. αν θελεις για κεραιες θα σου προτεινα ubiquiti.
paulosxam Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 7 ώρες πριν, nik0laus είπε Θεωρητικά θα δουλέψει το powerline μιας και όπως λες δεν υπάρχουν ιδιαίτερα φορτία στην ηλεκτρική γραμμή... Υπάρχει δυνατότητα να ενώσεις με καλώδιο τα δύο κτήρια ? Και δεν εννοώ εθερνετ αλλά οπτική ίνα Ναι θεωρητικά...σε πολλά που κοίταξα δίνουν μέχρι 300m καλωδίωση. Σε πολλές εφαρμογές όμως σε θέματα εδώ στο forum δεν λειτούργησαν μέσα στο ίδιο σπίτι. Υπάρχει καμία πρόταση; Θα ήθελα να το κάνω μόνος και δεν έχω εξοπλισμό για ίνες. Επίσης επειδή τα φρεάτια τα χρησιμοποιούν διάφοροι, φοβάμαι μήπως την σπάσουν από λάθος. Βέβαια είναι ένα κομμάτι που δεν έχω καθόλου εμπειρία. Αλλά μ' αρέσει η λύση. Media converters βρίσκω, όμως ίνες δεν βρήκα σε ελληνικό μαγαζί. 1 ώρα πριν, tyf είπε Εφοσον υπαρχει ηδη καλωδιο γιατι δεν περνατε και ενα ethernet? θα εισαι πολυ καλυτερα. αν υπαρχει δυνατοτητα για ethernet προσπαθησε να το θωρακισεις οσο ποιο καλα γινεται. γιατι σε περιπτωση κεραυνων μπορει απο τον στατικο να σου καιει θυρες λαν. αν θελεις για κεραιες θα σου προτεινα ubiquiti. ethernet παρέα με το καλώδιο τροφοδοσίας για 200 μέτρα θα λειτουργήσει σωστά; Τώρα δεν υπάρχουν ιδιαίτερα φορτία αλλά στο μέλλον δεν ξέρουμε τι θα γίνει... Και χρειάζονται τουλάχιστον 2 Poe extenders γιατί στην μέση ακριβώς δεν υπάρχει φρεάτιο. (Το καλώδιο του ρεύματος είναι υπόγειο.) Για αντικεραυνική προστασία έχω ήδη κάποια κομμάτια ACData της Raycap, αλλά τις συσκευές που είναι στην μέση δεν θα τις προστατέψουν. Εκτός αν βάλω και εκεί, αλλά δεν θέλω να γδάρω το καλώδιο του ρεύματος για να βρω γείωση. Φυσικά ubiquiti αν γίνει με κεραίες.
M@dB0x Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Πρακτικα αν βαλεις PL παιζει να μη παιξει τπτ. Ειναι μακρια και σε 50 μετρα θα εχεις προβλημα.
paulosxam Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 7 λεπτά πριν, M@dB0x είπε Πρακτικα αν βαλεις PL παιζει να μη παιξει τπτ. Ειναι μακρια και σε 50 μετρα θα εχεις προβλημα. Ναι βασικά αυτό περίμενα να ακούσω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα