skiabox Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Καλησπέρα. Προσπάθησα σήμερα να βάλω στη μία άκρη ενός cat6 utp καλωδίου ένα rj45 βύσμα. Πρώτο πρόβλημα ότι μου πήρε μία ώρα να ισιώσω τα 8(!) καλωδιάκια! Δεύτερο πρόβλημα και κυριότερο είναι ενώ φαίνεται να το έκανα σωστά υπάρχει τεράστια ασάφεια ως προς το αν έγινε σωστά δηλαδή αν το κάθε μικροσκοπικό καλωδιάκι πήγε στη σωστή θέση μιας και όσο και να κοιτάξεις το βύσμα δεν φαίνεται τίποτα σε αυτό το σημείο! Κάνω κάτι λάθος ή πάντα είναι τόσο ασαφές το φτιάξιμο ενός τέτοιου καλωδίου; Εννοείται ότι χρησιμοποίησα και την ανάλογη τανάλια που είναι για αυτή τη δουλειά και ότι τα καλωδιάκια τουλάχιστον μέχρι εκεί που φαίνονται είναι με τη σωστή σειρά (τα χρώματα).
NikosKallithea Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Το κούμπωμα ενός τέτοιου φις στο καλώδιο είναι υπόθεση δέκα δευτερολέπτων και δεν είναι καθόλου ασαφές. 1
skiabox Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 4 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Το κούμπωμα ενός τέτοιου φις στο καλώδιο είναι υπόθεση δέκα δευτερολέπτων και δεν είναι καθόλου ασαφές. Θες να βγάλω φωτογραφίες να δούμε κατά πόσο φαίνονται τα καλώδια μέσα;
isay Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Το ισιωμα θα μάθεις να το κάνεις σε dt από την εμπειρία. Τα χρώματα εχουν συγκεκριμένη σειρα Προμηθεουσου και ένα tester ( ενδεικτικά https://www.aliexpress.com/item/kebidumei-Professional-Network-Cable-Tester-RJ45-RJ11-RJ12-CAT5-UTP-LAN-Cable-Tester-Detector-Remote-Test/32975316243.html ) και θα δεις αν τα εχεις βάλεις στη σωστή σειρά ή αν υπάρχει βραχυκύκλωμα Και εγώ στα πρώτα 5-10 κλιπς έβριζα σαν λιμενεργάτης, χαμηλά ποσοστά επιτυχίας και χρονοκαθυστέρηση σαν έργο του Αγγελόπουλου. Πλέον γίνεται μηχανικά και το tester πιάνει τα χοντρά λάθη.Εννοείται οτι αρκετές φορές βάζω έτοιμα καλώδια με μουφα. Μου είναι πιο γρήγορο χρονικα. Τέλος εχουν βγει και διατρητα φυσάκια ( https://www.aliexpress.com/item/xintylink-50pcs-EZ-rj45-cat5e-cat6-connector-network-connector-8P8C-unshielded-modular-rj45-plug-terminals-have/32825291894.html ) αλλά δεν εχει τυχει να χρησιμοποιήσω.
skiabox Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Τα διάτρητα φυσάκια φαίνεται η καλύτερη λύση. Μήπως όμως θέλουν άλλη τανάλια;
fsbmaniac Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Στις 1/6/2019 στις 8:41 ΜΜ, skiabox είπε Καλησπέρα. Προσπάθησα σήμερα να βάλω στη μία άκρη ενός cat6 utp καλωδίου ένα rj45 βύσμα. Πρώτο πρόβλημα ότι μου πήρε μία ώρα να ισιώσω τα 8(!) καλωδιάκια! Δεύτερο πρόβλημα και κυριότερο είναι ενώ φαίνεται να το έκανα σωστά υπάρχει τεράστια ασάφεια ως προς το αν έγινε σωστά δηλαδή αν το κάθε μικροσκοπικό καλωδιάκι πήγε στη σωστή θέση μιας και όσο και να κοιτάξεις το βύσμα δεν φαίνεται τίποτα σε αυτό το σημείο! Κάνω κάτι λάθος ή πάντα είναι τόσο ασαφές το φτιάξιμο ενός τέτοιου καλωδίου; Εννοείται ότι χρησιμοποίησα και την ανάλογη τανάλια που είναι για αυτή τη δουλειά και ότι τα καλωδιάκια τουλάχιστον μέχρι εκεί που φαίνονται είναι με τη σωστή σειρά (τα χρώματα). Φίλε μου πολύ αστείο το ποστ σου . Το λέω φιλικά χωρίς δόση ειρωνείας ...το 1998 με πίεζε ο πατέρας να μάθω ...το 2003 στο ΤΕΙ τους εδειχνα πως γίνεται ..σε 3 λεπτά είχα κάνει 5 φυσακια !!! Παίζει να έχω κάνει πάνω απο 2000 έως τώρα 1
tarantules Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Στις 2/6/2019 στις 12:24 ΠΜ, skiabox είπε Τα διάτρητα φυσάκια φαίνεται η καλύτερη λύση. Μήπως όμως θέλουν άλλη τανάλια; Όχι με την ίδια πρέσσα που πρεσσάρεις και τα κανονικά τα κάνεις.Είχα πάρει έτσι από περιέργεια να δω πως είναι πριν κάτι μήνες.
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Αν το utp σου είναι μονόκλωνο είναι υπόθεση 1 λεπτού να πρεσάρεις ένα βύσμα. Η μόνη περίπτωση λάθους είναι λόγω βιασύνης να βάλεις καποια χρώματα ανάποδα. Αν το utp σου είναι πολύκλωνο ............. κουράγιο - υπομονή και ψυχραιμία !!!! 1
kostello Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 το πατσαρισμα ειναι το πρωτο πραγμα που εμαθα ακριβως στο πρωτο μισαωρο της καριερας μου σαν ΙΤ ασπρο-πορτοκαλι, πορτοκαλι, ασπρο-πρασινο, μπλε, ασπρο-μπλε, πράσινο, ασπρο-καφε, καφε. τα μαθαινεις σαν το ονομα σου. αυτη ειναι η κατηγορια Β που λεμε. θα το δεις σε καποια πριζακια οπου αντι για φις πρεπει να τα περασεις στα χρωματα που εχει επανω το πριζακι. παντα με το φυσακι προς τα κατω. δηλαδη το κλιπ να κοιταει πατωμα. αφου τα στρωσεις, τα κοβεις ισια με το κοφτακι κρατωντας τα κοντα στο τερμα και τα περνας στο φυσακι με το κλιπ γυρισμενο προς το πατωμα οπως σου ειπα, το περνας στην πρεσα και πιεζεις. το να τα ισιωσεις τρως λιγο τα χερια σου στις μεγαλες κατηγοριες καλωδιων. το απλο 5αρι ειναι λαστιχο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα