Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί το Galaxy Note 10 να μην έχει δει ακόμα το φως της μέρας, όμως έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί αντιδράσεις, ακόμα και σε επίπεδο… φημών.

Η πρώτη απογοήτευση για τους φίλους της Samsung και της σειράς Galaxy Note ήρθε όταν έγινε γνωστό ότι δεν πρόκειται να ενσωματώνει κάμερα με αισθητήρα 64 Megapixels, ενώ λίγο αργότερα, τα πράγματα έγιναν χειρότερα όταν κυκλοφόρησε ένα κόνσεπτ –βασισμένο σε ορισμένες πληροφορίες που διέρρευσαν- που έδειχνε μία στροφή στην διάταξη των καμερών.

Όμως οι δύο σημαντικότερες αλλαγές που έχουν διχάσει τους φίλους της σειράς Galaxy Note είναι ότι η επόμενη γενιά δεν πρόκειται να διαθέτει υποδοχή 3.5mm για ακουστικά όπως και δεν πρόκειται να διαθέτει φυσικά πλήκτρα για την αυξομείωση της έντασης του ήχου ή την ενεργοποίηση/ απενεργοποίηση της συσκευής, με την Samsung να στοχεύει στην παρουσίαση ενός σχεδόν «απρόσκοπτου» σχεδιασμού για το πλαίσιο της συσκευής. Υπάρχουν αναμφισβήτητα θετικά και αρνητικά από την απουσία των δύο παραπάνω χαρακτηριστικών. Η υποδοχή 3.5mm σιγά, σιγά έχει αρχίσει να εκλείπει και η Samsung είναι μία από τις λίγες εταιρείες που δεν έχει απομακρύνει το χαρακτηριστικό από τις ναυαρχίδες της. Τόσο η υποδοχή 3.5mm όσο και τα φυσικά πλήκτρα αποτελούν σημεία «εισόδου» για υγρά και μικρά σωματίδια ή τη σκόνη, ενώ στα σημεία του πλαισίου όπου υπάρχουν οι οπές για τα πλήκτρα εντοπίζονται και οι βασικότερες αδυναμίες στην δομή του πλαισίου.

Από την άλλη, ακόμα και με την ύπαρξη των παραπάνω χαρακτηριστικών, οι κορυφαίες συσκευές της Samsung είναι πιστοποιημένες με IP68, οπότε η ενδεχόμενη απουσία τους μπορεί να σημαίνει ότι η Samsung στοχεύει να δώσει στους χρήστες του Galaxy Note 10 κάτι περισσότερο, είτε αυτό έχει να κάνει με την αδιαβροχοποίηση, είτε με μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία ή με άλλα, νέα χαρακτηριστικά. Όμως η κατάργηση των φυσικών πλήκτρων παρουσιάζει ένα πρόβλημα που έχει να κάνει με την προσβασιμότητα και την χρηστικότητα. Ο χρήστης μπορεί να ανεβάζει την ένταση του ήχου ή να ενεργοποιεί και να απενεργοποιεί το κινητό χωρίς να το κοιτάζει. Οι αισθητήρες αφής ωστόσο ή άλλες εναλλακτικές τεχνολογίες αφής απαιτούν κάποιο είδος λογισμικού, που με τη σειρά του απαιτεί κάποιο τμήμα της συσκευής για να λειτουργήσει, όπως ενδεχομένως έναν ξεχωριστό ελεγκτή, που να λειτουργεί στην περίπτωση που το κινητό «παγώσει» ή είναι απενεργοποιημένο ήδη.

Από την άλλη, η σειρά Galaxy Note πάντα αποτελούσε πεδίο καινοτομιών για την Samsung, και υϊοθετούσε τεχνολογίες πριν γίνουν «mainstream» στην σειρά Galaxy S. Άραγε όμως αυτό το «seamless design» που φαίνεται να έχει βάλει στόχο η Samsung ενδέχεται να σημαίνει και την κατάργηση της υποδοχής για το S Pen; 

SlashGear

The Verge

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ουτως η αλλως δε ξερω αν θα αλλαζα το note 9 με το note 10.. Πιστευω στο note 11 να βαλουν μυαλο παλι και να εχουν φυσικα πληκτρα και υποδοχη :)

• Like 4
  • Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωχ ωχ δεν θα έχει υποδοχή 3.5mm ??? Και εγώ που απο το 2007 ακούω μουσική απο bluetooth ακουστικά τι θα κάνω τώρα?

Επεξ/σία από snoopycrete
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάθε φορά τα ίδια.Φημες για το ένα.Φημες για το άλλο.Καθε χρονια τα ιδια.Και καθε Αυγουστο ενα καινούργιο note ΊΔΙΟ με το Splus της χρονιας ,απλως με την προσθηκη του spen.

ΑΡΑ:

Note 10=S10 plus + spen

Φυσικά πλήκτρα,υποδοχες για ακουστικα κτλ κτλ.Οπως ειναι το s10 plus ακριβως το ιδιο θα ειναι και το Νοte10

Επεξ/σία από sokinfragoul
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεγάλη στεναχώρια ! οχι πως είχα το προηγούμενο η είχα σχέδια απόκτησης και με ένοιαζε,αλλά αν ήταν να το πάρω,τώρα σίγουρα δεν θα το έπαιρνα,και καλά που μας φάγανε την Κάμερα,τώρα να μας φάνε και τα πλήκτρα ? :D

Επεξ/σία από ELMastas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μ'αρέσει που όταν αναφέρουν την αφαίρεση υποδοχής jack 3,5mm κάνουν λες και θεωρείται εξέλιξη ...

Θα πείτε κάποιοι ""έχουμε τα bluetooth"" -> ναι με τα Bluetooth όμως δεν μπορείς να έχεις HiRes ήχο εξαιτίας του περιορισμού bandwidth των ασύρματων ακουστικών (που είναι 44KHz/16bit) ενώ αρκετά κινητά με jack φοράνε κάρτες ήχου HiRes/Quad DAC (192KHz/24bit) που μάλιστα μπορείς να συνδέσεις ότι ακουστικά θέλεις

Επεξ/σία από KnightRider
  • Like 20
  • Thanks 8
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, KnightRider είπε

Μ'αρέσει που όταν αναφέρουν την αφαίρεση υποδοχής jack 3,5mm κάνουν λες και θεωρείται εξέλιξη ...

Θα πείτε κάποιοι ""έχουμε τα bluetooth"" -> ναι με τα Bluetooth όμως δεν μπορείς να έχεις HiRes ήχο εξαιτίας του περιορισμού bandwidth των ασύρματων ακουστικών (που είναι 44KHz/16bit) ενώ αρκετά κινητά με jack φοράνε κάρτες ήχου HiRes/Quad DAC (192KHz/24bit) που μάλιστα μπορείς να συνδέσεις ότι ακουστικά θέλεις

Το θέμα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία δεν ακούει απο FLAC αρχεία σε ακουστικά των 5000€. Αλλά ακούνε απο υπηρεσίες όπως Spotify, όπου το υψηλότερο bitrate είναι 320kbps, ακόμα και το απλό APT-X το καλύπτει, πόσο μάλλον το APT-X HD και LDAC.
Εγώ προσωπικά πχ είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα ασύρματα μου που έχουν 2 Knowles Armature Drivers + 10mm Dynamic ανά ακουστικό με σύνδεση Bluetooth 5.0 χρησιμοποιώντας APT-X HD.

• Like 6
Δημοσ.

Και χωρίς οθόνη να το βγάλουνε, με αυτά που περνάει η huawei τώρα τα σάμυ αποτελούν την μόνη επιλογή στην κατηγορία.!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tα φυσικά πλήκτρα δεν ξέρω κατά ποσο θα βολέψουν τον κόσμο. Η 3.5mm πρέπει να βγει off. Αυτό το πράγμα τρώει παρα πολύ χωρο που θα μπορούσε να είναι extra μπαταρία. Eχουμε φτάσει στο 2019 οι ναυαρχίδες πλέον έχουν τα πάντα εκτος τον Iphone. Οταν λέτε κάθε φορα το ίδιο τι περιμένετε να δείτε διαφορετικό? να του βάλουν φτερά? να του το κάνουν να μεταμορφώνεται? να φτιάχνει παγωτό? να μπορεί να σβήσει φωτιές? να μπορεί να οδηγεί? το μονο που πλέον μπορεί να αλλάξει είναι η μπαταρία και η κάμερα. Ολα τα αλλα είναι στο maximum. Τα μονα κινητά που κάθε χρόνο είναι και πιο διαφορετικά είναι τα  midrage. Οι ναυαρχίδες ειναι ίδιες και θα παραμείνουν ιδιες με μικρές διαφορες. Για να δείτε διαφορα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 4 χρονια. Ενα χρηστης με note 8 θα δει διαφορα με το note 12. Ενας χρηστης με note 9 θα δει διαφορα με το note 13.

Επεξ/σία από asdfaster
  • Like 7
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Cell_7 είπε

Το θέμα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία δεν ακούει απο FLAC αρχεία σε ακουστικά των 5000€. Αλλά ακούνε απο υπηρεσίες όπως Spotify, όπου το υψηλότερο bitrate είναι 320kbps, ακόμα και το απλό APT-X το καλύπτει, πόσο μάλλον το APT-X HD και LDAC.
Εγώ προσωπικά πχ είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα ασύρματα μου που έχουν 2 Knowles Armature Drivers + 10mm Dynamic ανά ακουστικό με σύνδεση Bluetooth 5.0 χρησιμοποιώντας APT-X HD.

Ποια έχεις;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Retromaniac είπε

Ποια έχεις;

Της OnePlus τα Bullets Wireless 2, πολύ καθαρός ήχος και με τρομερή μπαταρία, τα συστήνω εύκολα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Cell_7 είπε

Έχεις να μου προτείνεις κάτι καλό που να μην ξεφεύγει πολύ σε τιμή; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι από τους κολλημένους του headphone jack. Αγόρασα το S10 πριν από 1 μήνα και ακόμη να  χρησιμοποιήσω το jack...

Ακούω πολύ ραδιόφωνο από το κινητό. Επειδή το S10 exynos δεν έχει FM radio και αφού ούτως ή άλλως θα χρειαζόμουν handsfree, αγόρασα το Sony SBH54, που έχει και FM radio.

Επίσης ακούω όλη μου την μουσική από το κινητό μου, και ακούω αρκετά. Επειδή λοιπόν ήθελα ένα καλό αποτέλεσμα, αγόρασα το Creative labs Super X-Fi AMP. Πέρα από τον πολύ διασκεδαστικό "ολογραφικό" ήχο, είναι και ένας καλός ενισχυτής, ο οποίος συνδέεται στο κινητό μέσω-μαντέψτε- USB C.

Πότε θα χρειαστώ το headphone jack; Όταν θα είμαι έξω από το σπίτι και θέλω να ακούσω MP3. Δεν κουβαλάω μαζί μου τον ενισχυτάκο, οπότε εκεί ναι, θα το χρειαστώ, αν και θα μπορούσα να ακούσω και μέσω του bluetooth, η ποιότητα δεν με ενδιαφέρει διαίτερα όταν είμαι έξω. Ε, αυτό δεν μου έχει τύχει ακόμη.

Δεν άλλαξα γνώμη, το headphone jack συνεχίζω να το απαιτώ, αλλά επί του πρακτέου βλέπω ότι με μερικές (ακριβές, δεκτόν) επενδύσεις που θα μας κρατήσουν για αρκετά χρόνια, μπορούμε να απαλλαγούμε από το jack.

Επεξ/σία από Voodooman

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...