Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, 

Πριν από λίγη ώρα είδα σε ένα άρθρο περί Vdsl vectoring και μετά από ψάξιμο δεν κατάλαβα τι ακριβώς είναι. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι είναι και το πως μπορώ να δω αν το έχω στην γραμμή μου (VDSL2 OTE 50mbps, χρησιμοποιώ το tplink στην γραμμή)?

Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εντελως απλοικα αν δεν εχεις διαθεσιμοτητα για 100αρι  στη γραμμη σου, τοτε δεν εχεις δυνατοτητα για vectoring. 

αλλα ετσι κι αλλιως αν τερματιζεις το 50αρι αλλα δεν εχεις σκοπο να πας σε 100αρι, δεν σ απασχολει

https://www.cosmote.gr/selfcare/jsp/diathesimotita-adsl-vdsl-cosmotetv.jsp?ct=bus

Επεξ/σία από rofl
  • Thanks 1
Δημοσ.
On 01/06/2019 at 15:25, Realakias said:

Καλησπέρα παιδιά, 

Πριν από λίγη ώρα είδα σε ένα άρθρο περί Vdsl vectoring και μετά από ψάξιμο δεν κατάλαβα τι ακριβώς είναι. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι είναι και το πως μπορώ να δω αν το έχω στην γραμμή μου (VDSL2 OTE 50mbps, χρησιμοποιώ το tplink στην γραμμή)?

Ευχαριστώ

σε πολλα modem routers αναφερει vectoring.υπαρχει και super vectoring. με οσο πιο απλα χαζα λογια μειωνει το crosstalk αναμεσα στις vdsl που πεφτουν σε ενα dslam.

• Thanks 1
Δημοσ.
On 05/06/2019 at 06:39, poulinos said:

σε πολλα modem routers αναφερει vectoring.υπαρχει και super vectoring. με οσο πιο απλα χαζα λογια μειωνει το crosstalk αναμεσα στις vdsl που πεφτουν σε ενα dslam.

Ευχαριστώ. Δεν το χρειάζομαι όπως είπε ο παραπάνω αλλά και πάλι ευχαριστώ για την πληροφορία. Η γνώση δεν είναι ποτέ κακή 😁😉

Δημοσ.
On 05/06/2019 at 12:25, Realakias said:

Ευχαριστώ. Δεν το χρειάζομαι όπως είπε ο παραπάνω αλλά και πάλι ευχαριστώ για την πληροφορία. Η γνώση δεν είναι ποτέ κακή 😁😉

δεν υπαρχει ακριβως δεν το χρειαζεσαι.οτι τωρα μπορει να παιζεις 50 χωρις vectoring δεν σημαινει οτι μπορει να μην εισαι οριακα οποτε καποια στιγμη να δεις κατω απο 50 λογω vectoring. οποτε οποιος το εχει καλο ειναι .βεβαια δεν ειναι κατι που το ενεργοποιεις εσυ.ο παροχος το ενεργοποιει στο dslam.αν τωρα το ενεργοποιησει και εσυ δεν εχεις εξοπλισμο συμβατο με vectoring τοτε ή θα σε κλειδωσει στα 10 Mbit(πολυ πιο χαμηλη ταχυτητα) αντι για 50 ή θα σε ριξει σε adsl.με αυτο τον τροπο σε υποχρεωνει εμμεσα να αλλαξεις εξοπλισμό

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, poulinos είπε

δεν υπαρχει ακριβως δεν το χρειαζεσαι.οτι τωρα μπορει να παιζεις 50 χωρις vectoring δεν σημαινει οτι μπορει να μην εισαι οριακα οποτε καποια στιγμη να δεις κατω απο 50 λογω vectoring. οποτε οποιος το εχει καλο ειναι .βεβαια δεν ειναι κατι που το ενεργοποιεις εσυ.ο παροχος το ενεργοποιει στο dslam.αν τωρα το ενεργοποιησει και εσυ δεν εχεις εξοπλισμο συμβατο με vectoring τοτε ή θα σε κλειδωσει στα 10 Mbit(πολυ πιο χαμηλη ταχυτητα) αντι για 50 ή θα σε ριξει σε adsl.με αυτο τον τροπο σε υποχρεωνει εμμεσα να αλλαξεις εξοπλισμό

Οκ. Μια επίσης ερώτηση. Σε περίπτωση που μου βάλουν-έβαλαν vectoring πως μπορώ να δω ότι έβαλαν? Ξέρω ότι το Speedport το λέει αλλά χρησιμοποιώ tplink στην γραμμή DSL το οποίο δεν ενημερώνει για vectoring.

Ευχαριστώ 

Επεξ/σία από Realakias
Δημοσ.
On 09/06/2019 at 14:09, Realakias said:

Οκ. Μια επίσης ερώτηση. Σε περίπτωση που μου βάλουν-έβαλαν vectoring πως μπορώ να δω ότι έβαλαν? Ξέρω ότι το Speedport το λέει αλλά χρησιμοποιώ tplink στην γραμμή DSL το οποίο δεν ενημερώνει για vectoring.

Ευχαριστώ 

πρεπει να δεις μηπως το αναφερει καπου εστω και στο log.αλλιως βαζεις πανω εξοπλισμο που το λεει.ποιο tp link εχεις?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

πρεπει να δεις μηπως το αναφερει καπου εστω και στο log.αλλιως βαζεις πανω εξοπλισμο που το λεει.ποιο tp link εχεις?

Tplink Archer VR400 AC1200 v2 modem router. Κάτι καλό για το σπίτι ήθελα. 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
On 10/06/2019 at 21:29, Realakias said:

Tplink Archer VR400 AC1200 v2 modem router. Κάτι καλό για το σπίτι ήθελα. 

υποστηριζει vectoring.ο ενας τροπος ειναι να βαλεις το speedport ο β. τροπος να δεις αν το αναφερει στα dsl stats ή στο Log καπου για το vectoring. ITU-T G.993.5 (G.vector)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...