mitspetr Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 52 λεπτά πριν, elgol είπε Ενισχυτης και ηχειο που δεν εχει μπορνες αλλα κλιπσακια για τα καλωδια καλο ειναι να αποφευγεται Ας κάνουν σε αυτό οικονομία και ας μην κάνουν σε πιο καίρια σημεία. Υπάρχουν ενισχυτές με μπόρνες που είναι μπάζα και ενισχυτές με μανταλάκια που είναι αξιόλογοι στις εισαγωγικές κατηγορίες τιμής. Και σιγά το πράμα τώρα... τα καλώδια... . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 BTW χαζεύοντας στις αγγελίες έπεσα πάνω σε αυτή Τέτοια ηχεία θα είναι επίσης μια χαρά ως καλά μπροστινά ενώ μπορείς να πάρεις ΚΑΙ sub. Για έναν μικρό χώρο θα είναι εξαιρετικές επιλογές. Σε ότι αφορά τα έτοιμα σετακια μην ξεγελιέστε από τις φωτογραφίες που δείχνουν όμορφα συνολάκια. Το ίδιο το ηχείο χρειάζεται χώρο για να παράγει ήχο (σίγουρα οι πιο ειδικοί θα μπορούν να αναλύσουν καλύτερα τις φυσικές παραμέτρους). Νομίζω ότι το θέμα μοιάζει με πάρα πολύ με το ζήτημα των φωτογραφιών που βγάζουν τα κινητά (όπου ένας αλγόριθμος προσπαθεί να κατασκευάσει μια εικόνα) vs των dslr με "πραγματικούς" φακούς (που διαθέτουν κρύσταλλα στο εσωτερικό τους) που αναπαριστούν την εικόνα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mordred Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, mitspetr είπε Όλα παίζουν ρόλο. Αν έχεις μικρά κουτάκια που παίζουν πχ. μέχρι 150Hz, το subwoofer δυστυχώς θα αναπαράγει συχνότητες κατευθυντικές και θα μπορείς να ακούς από που προέρχονται αυτές. Άντε τώρα να έχει η ταινία ένα εφέ με χαμηλές συχνότητες στα surround και μεγάλο μέρος του εφέ να αναπαράγεται από το sub που θα βρίσκεται σε άλλη θέση. Μιλάμε για rendering κουκουρούκου. 😣 Κλασικό πρόβλημα αυτό σε συστηματάκια όλα-σε-ένα με μικρά κουτάκια για ηχεία. Όχι πως έχουν βέβαια και κανένα σοβαρό sub αυτά βέβαια... . Δε μου έχει συμβεί ποτέ... Και δε μπορεί να γίνει κ΄τι τέτοιο γιατι στο 5.1 (DTS, dolby κλπ) το .1 είναι το κανάλι μόνο για τα low frequency που πάνε αποκλειστικά στο sub. Οπότε δε γίνεται ήχος από άλλο κανάλι(τα υπόλοιπα 5) να αναπαραχθεί στο sub και να έχεις θέμα να αναπαραχθεί κάτι κατευθυντικό στο sub σου... Ότι είναι να παιχτεί στο sub θα παιχτεί εκεί, ότι είναι να παιχτεί στα υπόλοιπα θα παιχτεί στα υπόλοιπα... Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2019 από mordred Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mitspetr Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 5 λεπτά πριν, mordred είπε Δε μου έχει συμβεί ποτέ... Ένας εύκολος τρόπος να το ακούσεις είναι να βάλεις ένα δοκιμαστικό sweep 20Hz-20KHz. Βασικά σε ενδιαφέρει να ακούσεις πως μετακινείται o ήχος από το subwoofer που είναι τοποθετημένο π.χ. εμπρός, στα surround ηχεία. Όσο πιο δορυφοράκια είναι τα ηχεία, τόσο πιο ψηλά θα είναι το cross και τόσο πιο κατευθυντικός θα είναι ο ήχος του sub και όλο το εφέ. Δοκίμασέ το. Ακόμα κι αν δεν έχεις μικρά ηχεία, βάλε το cross εκεί που σου λέω για δοκιμή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mordred Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 1 λεπτό πριν, mitspetr είπε Ένας εύκολος τρόπος να το ακούσεις είναι να βάλεις ένα δοκιμαστικό sweep 20Hz-20KHz. Βασικά σε ενδιαφέρει να ακούσεις πως μετακινείται o ήχος από το subwoofer που είναι τοποθετημένο π.χ. εμπρός, στα surround ηχεία. Όσο πιο δορυφοράκια είναι τα ηχεία, τόσο πιο ψηλά θα είναι το cross και τόσο πιο κατευθυντικός θα είναι ο ήχος του sub και όλο το εφέ. Δοκίμασέ το. Ακόμα κι αν δεν έχεις μικρά ηχεία, βάλε το cross εκεί που σου λέω για δοκιμή. Δε ξέρω τι μου λες αλλά νομίζω ότι εξηγώ γιατί σε ένα 5.1 φόρματ ήχου δε γίνεται να "μπλεχτουν" τα κανάλια σε ότι συχνότητα και να παίζουν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mitspetr Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, mordred είπε Δε ξέρω τι μου λες αλλά νομίζω ότι εξηγώ γιατί σε ένα 5.1 φόρματ ήχου δε γίνεται να "μπλεχτουν" τα κανάλια σε ότι συχνότητα και να παίζουν Καμία σχέση το format. Για bass management συζητάμε που είναι υποχρεωτικό στο Home Cinema. Εννοείται ότι μπλέκονται κανάλια μεταξύ τους σε σχέση με το ποια ηχεία παίζουν τι. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ. Συχνότητες από όλα τα κανάλια προς το sub είναι η κλασική περίπτωση. Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2019 από mitspetr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mordred Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 3 λεπτά πριν, mitspetr είπε Καμία σχέση το format. Για bass management συζητάμε που είναι υποχρεωτικό στο Home Cinema. Εννοείται ότι μπλέκονται κανάλια μεταξύ τους σε σχέση με το ποια ηχεία παίζουν τι. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ. Συχνότητες από όλα τα κανάλια προς το sub είναι η κλασική περίπτωση. Μάλλον η δεν ξέρω κάτι έχω καλά η εσύ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mitspetr Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 5 λεπτά πριν, mordred είπε Μάλλον η δεν ξέρω κάτι έχω καλά η εσύ... Εσύ. Εγώ μια χαρά τα γνωρίζω. Bass management γνωρίζεις τι είναι κατ' αρχήν; Χωρίς αυτό δεν υπάρχει Home Cinema. Αχταρμάς υπάρχει. Στα Ελληνικά το λένε ανακατεύθυνση χαμηλών συχνοτήτων. Ειδικά σε σετ ηχείων με δορυφόρους είναι εκ των ων ουκ άνευ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TEOKOS Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 1 λεπτό πριν, mitspetr είπε Εσύ. Εγώ μια χαρά τα γνωρίζω. Bass management γνωρίζεις τι είναι κατ' αρχήν; Χωρίς αυτό δεν υπάρχει Home Cinema. Αχταρμάς υπάρχει. Στα Ελληνικά το λένε ανακατεύθυνση χαμηλών συχνοτήτων. Ειδικά σε σετ ηχείων με δορυφόρους είναι εκ των ων ουκ άνευ. Πες του τα απλά για να το καταλάβει. Για αυτό είναι τα forum. Όταν σε ένα hc σύστημα τα ηχεία δηλωθούν large από το ενισχυτή ,στο sub πάνε μόνο οι συχνότητες που έχουν φτιαχτεί για αυτό τον λόγο και αυτές είναι * συνήθως * της πρώτης οκτάβας. Όταν δηλωθούν small επεμβαίνει το cross και συμπληρώνει τα χαμηλά στα ηχεία που δεν μπορούν να κατέβουν εκεί που πρέπει. Τελειως μπακαλιστικα όλα αυτά 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mordred Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, mitspetr είπε Εσύ. Εγώ μια χαρά τα γνωρίζω. Bass management γνωρίζεις τι είναι κατ' αρχήν; Χωρίς αυτό δεν υπάρχει Home Cinema. Αχταρμάς υπάρχει. Στα Ελληνικά το λένε ανακατεύθυνση χαμηλών συχνοτήτων. Ειδικά σε σετ ηχείων με δορυφόρους είναι εκ των ων ουκ άνευ. Γι αυτό υπάρχουν και 5.2 συστήματα... Αλλά άσχετο το ένα με το άλλο. Τελος πάντων όπως το θες δε θα διαφωνήσω. Από αλλού ξεκινήσαμε αλλού πηγε... Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2019 από mordred Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mitspetr Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, mordred είπε Γι αυτό υπάρχουν και 5.2 συστήματα... Αλλά άσχετο το ένα με το άλλο. Τελος πάντων όπως το θες δε θα διαφωνήσω. Από αλλού ξεκινήσαμε αλλού πηγε... Και εκεί το ίδιο γίνεται, είτε πρόκειται για παράλληλη έξοδο των δύο subwoofer είτε πρόκειται για διακριτή (ανεξάρτη η μια με την άλλη). Μάλλον δεν γνωρίζεις τίποτε. Είναι απλό όμως. Ανακατευθύνεις τις συχνότητες στα πιο σωστά ηχεία για τη δουλειά αυτή. Κοινώς τις συχνότητες κάτω από ένα όριο τις κατευθύνεις προς το/τα subwoofer, ανεξάρτητα αν αυτές οι συχνότητες εμπεριέχονται στα κανάλια για τα υπόλοιπα ηχεία. Αλλιώς δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ειδικά οι ηχομπάρες και τα συστηματάκια όλα σε ένα αφενός και αφετέρου αυτό γίνεται και στα κανονικά συστήματα. Απλά το όριο της συχνότητας είναι διαφορετικό όταν χρησιμοποιούνται μεγαλύτερα ηχεία. Χωρίς bass management πάντως δεν υπάρχει Home Cinema. Τίθενται και θέματα ακουστικής του χώρου επίσης τα οποία το καθιστούν υποχρεωτικό, πέρα από το μέγεθος των ίδιων των ηχείων. Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2019 από mitspetr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mordred Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Εφόσον τα ηχεία είναι full range, δηλαδή αναπαράγουν mid-range και high-frequency ήχους δε βλέπω που είναι ο τόσο φοβερός περιορισμός με την ύπαρξη του sub. Εφόσον τα low-frequency ειναι περισσότερο omni-directional (παίρνοντας υπόψη και το μέγεθος του δωματίου) δεν ειναι διακριτό από που προέρχονται (φυσικά όσο πιο Low τοσο πιο μη διακριτό). Προφανώς και όσο πιο Low πιάνουν τα περιφεριακά τόσο καλύτερα (ίσως σε πολλές περιπτώσεις να μη χρειάζεται καν sub). Αλλά από τη δική μου εμπειρία ακρόασης δεν έχω καταλάβει τέτοια συμπεριφορά στο δικό μου setup. Χωρίς βέβαια να ψειρίσω τη μαϊμού. Αν ηταν να την ψειρίσω θα πήγαινα όντως σε full custom λύση αλλά δεν είναι κάτι που είχα ανάγκη. Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2019 από mordred Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mitspetr Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 54 λεπτά πριν, mordred είπε Εφόσον τα ηχεία είναι full range, δηλαδή αναπαράγουν mid-range και high-frequency ήχους δε βλέπω που είναι ο τόσο φοβερός περιορισμός με την ύπαρξη του sub. Εφόσον τα low-frequency ειναι περισσότερο omni-directional (παίρνοντας υπόψη και το μέγεθος του δωματίου) δεν ειναι διακριτό από που προέρχονται (φυσικά όσο πιο Low τοσο πιο μη διακριτό). Προφανώς και όσο πιο Low πιάνουν τα περιφεριακά τόσο καλύτερα (ίσως σε πολλές περιπτώσεις να μη χρειάζεται καν sub). Αλλά από τη δική μου εμπειρία ακρόασης δεν έχω καταλάβει τέτοια συμπεριφορά στο δικό μου setup. Χωρίς βέβαια να ψειρίσω τη μαϊμού. Αν ηταν να την ψειρίσω θα πήγαινα όντως σε full custom λύση αλλά δεν είναι κάτι που είχα ανάγκη. Δεν υπάρχει ηχείο full range. Ακόμα και τα μεγαλύτερα από αυτά έχουν όριο. Δεν υπάρχει επίσης εφ' όσον. Είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Ακόμα και να υπήρχαν ηχεία που να μπορούν να αναπαράγουν το κάτω μέρος του φάσματος και πάλι χρειάζεται bass management. Επίσης Sub χρειάζεται σε όλες τις περιπτώσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mordred Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mitspetr είπε Δεν υπάρχει ηχείο full range. Ακόμα και τα μεγαλύτερα από αυτά έχουν όριο. Δεν υπάρχει επίσης εφ' όσον. Είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Ακόμα και να υπήρχαν ηχεία που να μπορούν να αναπαράγουν το κάτω μέρος του φάσματος και πάλι χρειάζεται bass management. Επίσης Sub χρειάζεται σε όλες τις περιπτώσεις. Fair enough... Εγώ δε διαφώνησα ποτέ για την πραγματική ανωτερότητα ενός custom 5.1 κλπ... Άλλωστε το έγραψα πρώτο πρωτο. Απλά διαφωνώ με την ισοπέδωση (σκουπίδια κλπ). Άποψη μου είναι ότι μία λύση γύρω στα 300€ αξίζει και όντως αναβαθμίζει κατά πολύ την ακουστική εμπειρία μιας tv. Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2019 από mordred Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mitspetr Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 8 λεπτά πριν, mordred είπε Fair enough... Εγώ δε διαφώνησα ποτέ για την πραγματική ανωτερότητα ενός custom 5.1 κλπ... Απλά διαφωνώ με την ισοπέδωση (σκουπίδια κλπ). Άποψη μου είναι ότι μία λύση γύρω στα 300€ αξίζει και όντως αναβαθμίζει κατά πολύ την ακουστική εμπειρία μιας tv. Φυσικά. Εννοείται. Μέχρι να ακούσεις λύση με ξεχωριστό ενισχυτή AV ηχεία και sub, οπότε δεν υπάρχει επιστροφή μετά σε κάτι άλλο. Δεν είναι custom αυτά. Κανονικά προϊόντα που πωλούνται σε καταστηματα λιανικής είναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα