Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, asdfnikos είπε

Πρέπει να δηλωθεί το ΑΦΜ σου στην προπληρωμένη για να μπορέσουν να στείλουν τα στοιχεία των αγορών σου στην Εφορια. Λογικά δεν ειναι δηλωμένο στην καρτα και γιαυτό τον λόγο δεν βλέπεις καμία συναλλαγή. Πηγαίνεις στην τράπεζα και ζητάς να περάσουν το ΑΦΜ σου στην κάρτα ωστε να μετράει στο αφορολόγητο. Ισως σε ζητήσουν βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ η πρόσφατο εκκαθαριστικο σου.

παντως οταν την ειχα βγαλει την καρτα μου ειχαν ζητησει εκκαθαριστικο κανονικα!

λες να φταιει αυτο;

αλλα περσι ο λογιστης πως μου περασε δαπανες ; λες να τις εβαλε μονος του; αλλη καρτα δεν ειχα ποτε αυτη ειναι η μια και μοναδικη που ειχα και εχω

Επεξ/σία από mporei
  • Απαντ. 171
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, mporei είπε

παντως οταν την ειχα βγαλει την καρτα μου ειχαν ζητησει εκκαθαριστικο κανονικα!

λες να φταιει αυτο;

αλλα περσι ο λογιστης πως μου περασε δαπανες ; λες να τις εβαλε μονος του; αλλη καρτα δεν ειχα ποτε αυτη ειναι η μια και μοναδικη που ειχα και εχω

Μπορείς να πάρεις τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση η να πας την Δευτέρα από κατάστημα να το δεις.Αλλα κατα 99% δεν είναι περασμένο το ΑΦΜ σου στην προπληρωμένη.

Ο λογιστής μπορεί απλά να δήλωσε το ελάχιστο ποσό που χρειάζεται για να καλυφθούν οι δαπάνες σε σχέση με τα εισοδήματα.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, mporei είπε

Μηπως επειδη περσι επαιρνα ΚΕΑ σε οσους παιρνουν ΚΕΑ βαζουν μηδενικο ποσο στις αγορες;

Δεν ξέρω  το ΚΕΑ  γιατί δεν το παίρνω Αυτό που ξέρω είναι οτι πληρώνω στη δήλωση μου ένα αξιοσέβαστο ποσό ως Ειδική εισφορά αλληλεγγύης

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, hp8 είπε

Δεν ξέρω  το ΚΕΑ  γιατί δεν το παίρνω Αυτό που ξέρω είναι οτι πληρώνω στη δήλωση μου ένα αξιοσέβαστο ποσό ως Ειδική εισφορά αλληλεγγύης

και αυτο τι σχεση εχει με το θεμα; τι εννοεις;

17 λεπτά πριν, asdfnikos είπε

Μπορείς να πάρεις τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση η να πας την Δευτέρα από κατάστημα να το δεις.Αλλα κατα 99% δεν είναι περασμένο το ΑΦΜ σου στην προπληρωμένη.

Ο λογιστής μπορεί απλά να δήλωσε το ελάχιστο ποσό που χρειάζεται για να καλυφθούν οι δαπάνες σε σχέση με τα εισοδήματα.

σε ευχαριστω

να σε ρωτησω και κατι αλλο;

αν κανω το ιδιο να βαλω δηλαδη το ελαχιστο ποσο και πχ πες πως κανω λαθος αμεσως με το που κανω εκκαθαριση θα μου βγαλει τον φορο;

ή θα εχω αγνοια και σε κατι μηνες θα μου ερθει ειδοποιηση να πληρωσω;

Επεξ/σία από mporei
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, mporei είπε

στην Εθνικη ειναι η προπληρωμενη μου!

Ενταξει θα παω  αν ειναι δυνατον να γινονται τετοια λαθη

Δηλαδη αμα την εκανε  λογιστης που κανει τοσες μπαμ μπαμ ουτε που θα εδινε βαση και απλα θα εβαζε μηδεν. Ειναι δυνατον;

Άρα ο μόνος τρόπος για να μάθεις γιατί η Εθνική δεν είχε ενημερώσει την εφορία είναι να πας στην Εθνική και να ρωτήσεις.

Επίσης ρωτάς αν είναι δυνατόν να γίνονται τέτοια λάθη ενώ δεν γνωρίζεις όχι μόνο που ακριβώς λάθος έχει γίνει, καν ούτε καν αν έχει γίνει λάθος....

Ο λογιστής πάντως θα σε ενημέρωνε πρώτα πριν βάλει οτιδήποτε, να έβαζε έτσι απλά μηδέν δεν παίζει.

9 λεπτά πριν, mporei είπε

αν κανω το ιδιο να βαλω δηλαδη το ελαχιστο ποσο και πχ πες πως κανω λαθος αμεσως με το που κανω εκκαθαριση θα μου βγαλει τον φορο;

ή θα εχω αγνοια και σε κατι μηνες θα μου ερθει ειδοποιηση να πληρωσω;

Αν βάλεις το ελάχιστο ποσό τότε θα πάρεις κανονικά την έκπτωση φόρου, αλλά να έχεις υπόψιν ότι σε περίπτωση ελέγχου θα πρέπει να αποδείξεις ότι όντως έχεις πραγματοποιήσει τις δαπάνες αυτές με ηλεκτρονικά μέσα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Άρα ο μόνος τρόπος για να μάθεις γιατί η Εθνική δεν είχε ενημερώσει την εφορία είναι να πας στην Εθνική και να ρωτήσεις.

Επίσης ρωτάς αν είναι δυνατόν να γίνονται τέτοια λάθη ενώ δεν γνωρίζεις όχι μόνο που ακριβώς λάθος έχει γίνει, καν ούτε καν αν έχει γίνει λάθος....

Ο λογιστής πάντως θα σε ενημέρωνε πρώτα πριν βάλει οτιδήποτε, να έβαζε έτσι απλά μηδέν δεν παίζει.

Μα πως δεν εγινε λαθος; Αφου εχω πληρωσει τοσα με την καρτα. Ολα βασικα τα ξοδευα.

Στην μητερα μου αυτο εκανε μηδεν εβαλε αλλα δεν δουλευει και ψωνιζε ο πατερας μου με την δικη του.. Αν ηταν να πληρωσει φορο δεν θα μας το ελεγε ο λογιστης δεν θα εβγαινε στην εκκαθαριση; Ή ερχεται ο φορος μηνες μετα; Τα ελεγχει καποιος ή το συστημα τα βγαζει αυτοματα;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mporei είπε

Μα πως δεν εγινε λαθος; Αφου εχω πληρωσει τοσα με την καρτα. Ολα βασικα τα ξοδευα.

Στην μητερα μου αυτο εκανε μηδεν εβαλε αλλα δεν δουλευει και ψωνιζε ο πατερας μου με την δικη του.. Αν ηταν να πληρωσει φορο δεν θα μας το ελεγε ο λογιστης δεν θα εβγαινε στην εκκαθαριση; Ή ερχεται ο φορος μηνες μετα; Τα ελεγχει καποιος ή το συστημα τα βγαζει αυτοματα;

Αμέσως στην Εκκαθάριση μπαίνει το "πρόστιμο" αμα δεν έχεις πραγματοποιησει το ελάχιστο πόσο που χρειάζεται μεσώ κάρτας.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, asdfnikos είπε

Αμέσως στην Εκκαθάριση μπαίνει το "πρόστιμο" αμα δεν έχεις πραγματοποιησει το ελάχιστο πόσο που χρειάζεται μεσώ κάρτας.

Ευχαριστω πολυ!

Ξερεις αν βαλω εγω το ελαχιστο που χρειαζεται αν θα βρω μπελα; Επισης αν πχ δεν χρειαζεται να χω ηλεκτρονικες αγορες επειδη επαιρνα ΚΕΑ διαβασα πως και παλι οφειλεις να εχεις αποδειξεις (τις οποιες και εχω πιστευω δεν τις μετρησα κιολας). Αλλα συμπληρωνω καπου το ποσο που εχω μαζεψει σε αποδειξεις; 

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, mporei είπε

και αυτο τι σχεση εχει με το θεμα; τι εννοεις;

Δεν εννοώ κάτι Σου ειπα ότι δεν το ξέρω γιατί δεν το παιρνω Αλλα  ξέρω τι πληρώνω για αυτό Τώρα λόγο της παράτασης των φορολογικών δηλωσεων  μέχρι της 29 Ιουλίου  έχεις  το  χρόνο να βγάλεις άκρη με όλα αυτά που σου είπαμε Οπότε ρωτάς και προχωράς ανάλογα 

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, mporei είπε

Σου έχουν ήδη πει μια περίπτωση, αν πχ η κάρτα σου δεν έχει συνδεθεί με το ΑΦΜ σου λογικό είναι να μην μετράνε οι δαπάνες που έκανες με αυτή στο ΑΦΜ σου, αν όντως είναι έτσι τότε δεν έχει γίνει κανένα λάθος.

26 λεπτά πριν, mporei είπε

Τώρα τι δουλειά έχει η δήλωση των γονιών σου που είναι κοινή, που οι δαπάνες/τεκμήρια δεν έχει σημασία πως επιμερίζονται, που την έκανε λογιστής με τη δική σου που την έκανες μόνος του, μόνο εσύ το ξέρεις.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Σου έχουν ήδη πει μια περίπτωση, αν πχ η κάρτα σου δεν έχει συνδεθεί με το ΑΦΜ σου λογικό είναι να μην μετράνε οι δαπάνες που έκανες με αυτή στο ΑΦΜ σου, αν όντως είναι έτσι τότε δεν έχει γίνει κανένα λάθος.

Τώρα τι δουλειά έχει η δήλωση των γονιών σου που είναι κοινή, που οι δαπάνες/τεκμήρια δεν έχει σημασία πως επιμερίζονται, που την έκανε λογιστής με τη δική σου που την έκανες μόνος του, μόνο εσύ το ξέρεις.

απαντησα πανω σε ενα σχολιο αλλου μελους που μου ειπε πως ο λογιστης θα με ενημερωνε για αυτο ανεφερα την μητερα μου οπου δεν μας ενημερωσε 

και ακομα και το 1ο ενδεχομενο που μου ειπατε πως μπορει η καρτα μου να μην εχει συνδεθει με το ΑΦΜ μου παλι δεν κολλαει

περσι πως ειχε συνδεθει ; Γιατι περσι μου χε περασει ο λογιστης ενα ποσο για αγορες με καρτα 

Οποτε ειτε και περσι του εβγαζε μηδενικο ΑΡΑ δεν με ενημερωσε ειτε η καρτα ειναι συνδεδεμενη με το ΑΦΜ κανονικα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, mporei είπε

απαντησα πανω σε ενα σχολιο αλλου μελους που μου ειπε πως ο λογιστης θα με ενημερωνε για αυτο ανεφερα την μητερα μου οπου δεν μας ενημερωσε 

και ακομα και το 1ο ενδεχομενο που μου ειπατε πως μπορει η καρτα μου να μην εχει συνδεθει με το ΑΦΜ μου παλι δεν κολλαει

περσι πως ειχε συνδεθει ; Γιατι περσι μου χε περασει ο λογιστης ενα ποσο για αγορες με καρτα 

Οποτε ειτε και περσι του εβγαζε μηδενικο ΑΡΑ δεν με ενημερωσε ειτε η καρτα ειναι συνδεδεμενη με το ΑΦΜ κανονικα

Και εγώ σου εξήγησα πως η δική σου δήλωση καμία σχέση δεν έχει με τη δήλωση των γονιών σου, αν αυτοί χρειάζονται πχ 1500€ δαπάνες τότε δεν έχει καμία σημασία αν τις έχει όλες η μητέρα σου ή όλες ο πατέρας σου ή αν θα έχουν από ένα ποσοστό.

Επίσης μην λέμε τα ίδια πράγματα ξανά, ο μόνος τρόπος για να διαπιστώσεις γιατί η τράπεζα δεν έχει δώσει στοιχεία για τις δαπάνες σου είναι να ρωτήσεις την ίδια.

Και τέλος για να μάθεις τι έκανε πέρσι ο λογιστής σου, πρέπει να ρωτήσεις τον ίδιο.

Εμείς ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ.

• Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mporei είπε

Μπορείς να μάθεις αν έδειχνε πέρυσι συναλλαγές με κάρτα πηγαίνοντας στην προηγούμενη φορολογική δήλωση στο taxisnet και κάνοντας μια τροποποιητικη, Πηγαίνεις στον κωδικό 049 και πατάς να σε εμφανίσει της συναλλαγές που έγιναν με την κάρτα (Αν υπάρχουν) το βλέπεις δεν κάνεις αποθήκευση και βγαίνεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Και εγώ σου εξήγησα πως η δική σου δήλωση καμία σχέση δεν έχει με τη δήλωση των γονιών σου, αν αυτοί χρειάζονται πχ 1500€ δαπάνες τότε δεν έχει καμία σημασία αν τις έχει όλες η μητέρα σου ή όλες ο πατέρας σου ή αν θα έχουν από ένα ποσοστό.

Επίσης μην λέμε τα ίδια πράγματα ξανά, ο μόνος τρόπος για να διαπιστώσεις γιατί η τράπεζα δεν έχει δώσει στοιχεία για τις δαπάνες σου είναι να ρωτήσεις την ίδια.

Και τέλος για να μάθεις τι έκανε πέρσι ο λογιστής σου, πρέπει να ρωτήσεις τον ίδιο.

Εμείς ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ.

Και εγω δεν σου ειπα πουθενα πως εχει να κανει η δικη μου δηλωση με τον γονιων μου απλα ειπα πως δεν ειναι σιγουρο πως θα με ενημερωνε και ειπα οπως δεν με ενημερωσε περσι οπως και δεν ενημερωσε την μητερα μου φετος.

πιστευεις πως μπορει με τοσα ατομα να θυμαται την τοση δα λεπτομερεια στην δικη μου δηλωση;

φαντασου περσι εκανε ενα λαθος και ενω τον πηρα τηλ να κανει τροποποιητικη να το διορθωσει εμπαινα ξαναεμπαινα τιποτα δεν εβλεπα τροποποιητικη και εν τελη κατεληξα να κανω εγω τροποποιητικη

Επεξ/σία από mporei
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mporei είπε

πιστευεις πως μπορει με τοσα ατομα να θυμαται την τοση δα λεπτομερεια στην δικη μου δηλωση;

Έρχεσαι στα λόγια μου σιγά σιγά, αν ο ίδιος ο λογιστής σου που σου έφτιαξε τη δήλωση δεν μπορεί να σου απαντήσει, τότε μην έχεις ελπίδες ότι μπορούμε να σου απαντήσουμε εμείς.

Αυτό μόνο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...