IT chef Δημοσ. 27 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2019 On 02/06/2019 at 01:13, sphinxgr said: Σε κάθε περίπτωση πριν την οριστική υποβολή, μπορείς να κάνεις προσωρινή εκκαθάριση για λίγες φορές. Επίσης μπορείς να κατεβάσεις εφαρμογή στον υπολογιστή και να κάνεις όσες δοκιμες θες με τις φορολογικές δηλώσεις http://www.nextech.gr/data/eTax2019_Free_Setup.msi Πεντε ,για την ακρίβεια.
bjj-p Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 2 ώρες πριν, hammerd είπε το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να το επιβεβαιωσω απο καπου παρα μονο αν κατσω και ξεχωρισω τις αποδειξεις που τις εχω ολες σε μια σακουλα του 2018... Οντως παντως παιζει να ειναι τοσο γιατι αν ηταν το % του εισοδηματος τοτε για το εισοδημα μου αυτο το ποσο αντιστοιχει στο 25,8% πραγμα που ξεπερναει το max 22% που ισχυε τοτε για τα εισοδηματα του 17 μεχρι 10000€. Κατι εχεις καταλαβει πολυ λαθος! οτι κ να εβαλες δεν εχει σημασια. Φετος μπορεις να βαλεις αυτο που πρεπει.
hammerd Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 παιδια για να το κλεισουμε, ας μου πει καποιος ξεκαθαρα τι να βαλω, 831 ή 6800 ? στις δοκιμαστικες και τα 2 μου επιστρεφουν μηδενικο...
SB_1957 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 28 λεπτά πριν, hammerd είπε παιδια για να το κλεισουμε, ας μου πει καποιος ξεκαθαρα τι να βαλω, 831 ή 6800 ? στις δοκιμαστικες και τα 2 μου επιστρεφουν μηδενικο... Με βάση τις οδηγίες για να έχεις το αφορολόγητο πρέπει να βάλεις τουλάχιστον το 10% του εισοδήματός σου αφού έχεις εισόδημα μέχρι 10.000. Από κει και πέρα αν εσύ θέλεις να βάλεις όλες τις δαπάνες που εμφανίζουν οι τράπεζες κάντο, αλλά δεν κερδίζεις κάτι αν βάλεις 6800 ούτε χάνεις κάτι αν βάλεις μόνο 831. Οι οδηγίες το λένε ξεκάθαρα, ότι ο φορολογούμενος συμπληρώνει το ποσό. 1
GREGORYMO Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 2 ώρες πριν, hammerd είπε παιδια για να το κλεισουμε, ας μου πει καποιος ξεκαθαρα τι να βαλω, 831 ή 6800 ? στις δοκιμαστικες και τα 2 μου επιστρεφουν μηδενικο... Θα βάλεις το 6800, όπως σου γράφει το σύστημα. 1 ώρα πριν, SB_1957 είπε Με βάση τις οδηγίες για να έχεις το αφορολόγητο πρέπει να βάλεις τουλάχιστον το 10% του εισοδήματός σου αφού έχεις εισόδημα μέχρι 10.000. Από κει και πέρα αν εσύ θέλεις να βάλεις όλες τις δαπάνες που εμφανίζουν οι τράπεζες κάντο, αλλά δεν κερδίζεις κάτι αν βάλεις 6800 ούτε χάνεις κάτι αν βάλεις μόνο 831. Οι οδηγίες το λένε ξεκάθαρα, ότι ο φορολογούμενος συμπληρώνει το ποσό. ΝΑΙ, αλλά το ΑΛΗΘΙΝΟ, ΟΧΙ ότι θέλει!!! ΥΓ. Κανε ένα τηλέφωνο στο 2131621000, να σου λυθούν σε χρόνο dt, οι απορίες αυτές !!!!!! 2 ώρες πριν, hammerd είπε παιδια για να το κλεισουμε, ας μου πει καποιος ξεκαθαρα τι να βαλω, 831 ή 6800 ? στις δοκιμαστικες και τα 2 μου επιστρεφουν μηδενικο... Μπορείς να καλέσεις στο λεπτό 213 1621000, είναι πολύ εξυπηρετικοι, να σου λυθεί η απορία και να μας πεις και ΕΜΑΣ!
Narayan Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 12 ώρες πριν, SB_1957 είπε Μα αυτό ακριβώς λένε οι οδηγίες. Ότι ο φορολογούμενος συμπληρώνει μόνος του το ελάχιστο απαιτούμενο ποσό, αρκεί αυτό το ποσό να προέρχεται από δαπάνες που εκπίπτουν. Πόσο πιο αναλυτικά να το γράψουν για να γίνει κατανοητό; Αν έπρεπε να γράψει το συνολικό ποσό, θα ήταν προσυμπληρωμένο και δεν θα χρειαζόταν να γίνεται αυτή η συζήτηση! 11 ώρες πριν, Joshua21 είπε Έλα όμως που αυτό στα bold έρχεται σε αντίθεση με το: "049-050: Γράψτε το συνολικό ποσό των δαπανών που πραγματοποιήσατε" Άλλο πράγμα το συνολικό ποσό δαπανών (αφού φυσικά αφαιρεθούν οι δαπάνες που δεν μειώνουν το φόρο), και άλλο το ελάχιστο απαιτούμενο ποσό. 11 ώρες πριν, hammerd είπε Δεν ξέρω αν βοηθάει την συζήτηση αλλά αυτά τά δύο πόσα είναι τα αφορολογητα της κάθε τράπεζας, ακριβώς τα ίδια πόσα βλέπω και στα αντίστοιχα apps των τραπεζών...άρα έχει λογική να βάλω το αρθροισμα τους. Οι λογιστές ξέρουν καλύτερα, δεν ξέρω αν εσείς είστε λογιστές, αλλά να πάω να ρωτήσω η δεν υπάρχει λόγος ? 2 ώρες πριν, SB_1957 είπε Με βάση τις οδηγίες για να έχεις το αφορολόγητο πρέπει να βάλεις τουλάχιστον το 10% του εισοδήματός σου αφού έχεις εισόδημα μέχρι 10.000. Από κει και πέρα αν εσύ θέλεις να βάλεις όλες τις δαπάνες που εμφανίζουν οι τράπεζες κάντο, αλλά δεν κερδίζεις κάτι αν βάλεις 6800 ούτε χάνεις κάτι αν βάλεις μόνο 831. Οι οδηγίες το λένε ξεκάθαρα, ότι ο φορολογούμενος συμπληρώνει το ποσό. Λοιπόν επειδή υπάρχει ένα μπέρδεμα... οι τράπεζες καταγράφουν όλες τις συναλλαγές που γίνονται με κάρτες και υπολογίζουν τις συνολικές δαπάνες που πρέπει να δηλωθούν στη δήλωση. Μερικές φορές όμως, γίνεται λάθος και προσμετρούνται και συναλλαγές που ΔΕΝ ανήκουν στις 12 κατηγορίες που είναι έγκυρες για αυτό το σκοπό. Π.χ. το 2017 πλήρωσα το χρεωστικό μου από τη δήλωση με την κάρτα, και η τράπεζα το υπολόγισε εσφαλμένα στο σύνολο των δαπανών που εμπίπτουν στις κατηγορίες, ενώ προφανώς δεν ήταν. Είναι ευθύνη του φορολογούμενου να ελέγξει τις συναλλαγές από το ebanking του και να αφαιρέσει από το συνολικό ποσό όσες δεν εμπίπτουν στις 12 κατηγορίες συναλλαγών που αναφέρουν οι οδηγίες συμπλήρωσης.
GREGORYMO Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 1 λεπτό πριν, Narayan είπε Λοιπόν επειδή υπάρχει ένα μπέρδεμα... οι τράπεζες καταγράφουν όλες τις συναλλαγές που γίνονται με κάρτες και υπολογίζουν τις συνολικές δαπάνες που πρέπει να δηλωθούν στη δήλωση. Μερικές φορές όμως, γίνεται λάθος και προσμετρούνται και συναλλαγές που ΔΕΝ ανήκουν στις 12 κατηγορίες που είναι έγκυρες για αυτό το σκοπό. Π.χ. το 2017 πλήρωσα το χρεωστικό μου από τη δήλωση με την κάρτα, και η τράπεζα το υπολόγισε εσφαλμένα στο σύνολο των δαπανών που εμπίπτουν στις κατηγορίες, ενώ προφανώς δεν ήταν. Είναι ευθύνη του φορολογούμενου να ελέγξει τις συναλλαγές από το ebanking του και να αφαιρέσει από το συνολικό ποσό όσες δεν εμπίπτουν στις 12 κατηγορίες συναλλαγών που αναφέρουν οι οδηγίες συμπλήρωσης. Μήπως ήταν στη θεση: ΠΟΣΟ ΔΑΠΑΝΩΝ (2) ????? ΥΓ. Γιατί το σύστημα γράφει ότι αυτές που είναι στη θέση (2) ΙΣΩΣ να μην εγκρίνονται !!!!
hammerd Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Παιδια μολις μιλησα με το 213 1621000, μου ειπαν οτι εφοσον το ΠΟΣΟ ΔΑΠΑΝΩΝ (2) ειναι αδειο, στο 049 βαζεις το αρθροισμα των ποσων που ειναι στα κουτια ΠΟΣΟ ΔΑΠΑΝΩΝ (1), και ναι οντως ειναι τα ποσα που στελνουν οι τραπεζες συνολικα και μπορει καποιες δαπανες να μην εμπιπτουν στις 12 κατηγοριες και οτι καλο θα ηταν να ξεσκαρταρω τις αποδειξεις που εχω και να αφαιρεσω οσες δεν χρειαζονται. Μετα τις λεω να μην βαλω το 10% του εισοδηματος να ξεμπερδευω ? μου κανει πρεπει να βαλεις απο αυτο και πανω ενα ποσο... Τις λεω τα ΠΟΣΑ ΔΑΠΑΝΩΝ (1) ειναι πολυ παραπανω να βαλω το αρθροισμα τους εκει στο κελι 049? Μου λεει εφοσον το εισοδημα σου (8300) υπερκαλυπτει το συνολο του ΠΟΣΟΥ ΔΑΠΑΝΩΝ (1) (6800) δεν εχεις προβλημα βαλε 6800.
Joshua21 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 2 λεπτά πριν, Narayan είπε Λοιπόν επειδή υπάρχει ένα μπέρδεμα... οι τράπεζες καταγράφουν όλες τις συναλλαγές που γίνονται με κάρτες και υπολογίζουν τις συνολικές δαπάνες που πρέπει να δηλωθούν στη δήλωση. Μερικές φορές όμως, γίνεται λάθος και προσμετρούνται και συναλλαγές που ΔΕΝ ανήκουν στις 12 κατηγορίες που είναι έγκυρες για αυτό το σκοπό. Π.χ. το 2017 πλήρωσα το χρεωστικό μου από τη δήλωση με την κάρτα, και η τράπεζα το υπολόγισε εσφαλμένα στο σύνολο των δαπανών που εμπίπτουν στις κατηγορίες, ενώ προφανώς δεν ήταν. Είναι ευθύνη του φορολογούμενου να ελέγξει τις συναλλαγές από το ebanking του και να αφαιρέσει από το συνολικό ποσό όσες δεν εμπίπτουν στις 12 κατηγορίες συναλλαγών που αναφέρουν οι οδηγίες συμπλήρωσης. Αυτό που περιγράφεις δεν είναι καθόλου μπέρδεμα, είναι ξεκάθαρο, αν στο ποσό που δίνουν οι τράπεζες έχουν προσμετρηθεί συναλλαγές που δεν μειώνουν το φόρο τις αφαιρείς, αν πάλι υπάρχουν συναλλαγές που μειώνουν το φόρο και δεν έχουν προσμετρηθεί από τις τράπεζες τότε τις προσθέτεις. Το μπέρδεμα είναι αλλού, οι οδηγίες για τη συμπλήρωση της δήλωσης από το υπουργείο σε ένα σημείο λένε ότι στον κωδικό 49 πρέπει να βάλεις το συνολικό ποσό των δαπανών που μειώνουν το φόρο, λίγο παρακάτω όμως λέει ότι στον κωδικό 49 ο φορολογούμενος βάζει το ελάχιστο απαιτούμενο ποσό... Ε αυτά τα δύο είναι εντελώς αντιφατικά.
SB_1957 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, hammerd είπε Παιδια μολις μιλησα με το 213 1621000, μου ειπαν οτι εφοσον το ΠΟΣΟ ΔΑΠΑΝΩΝ (2) ειναι αδειο, στο 049 βαζεις το αρθροισμα των ποσων που ειναι στα κουτια ΠΟΣΟ ΔΑΠΑΝΩΝ (1), και ναι οντως ειναι τα ποσα που στελνουν οι τραπεζες συνολικα και μπορει καποιες δαπανες να μην εμπιπτουν στις 12 κατηγοριες και οτι καλο θα ηταν να ξεσκαρταρω τις αποδειξεις που εχω και να αφαιρεσω οσες δεν χρειαζονται. Μετα τις λεω να μην βαλω το 10% του εισοδηματος να ξεμπερδευω ? μου κανει πρεπει να βαλεις απο αυτο και πανω ενα ποσο... Τις λεω τα ΠΟΣΑ ΔΑΠΑΝΩΝ (1) ειναι πολυ παραπανω να βαλω το αρθροισμα τους εκει στο κελι 049? Μου λεει εφοσον το εισοδημα σου (8300) υπερκαλυπτει το συνολο του ΠΟΣΟΥ ΔΑΠΑΝΩΝ (1) (6800) δεν εχεις προβλημα βαλε 6800. Δηλαδή σου είπε ό,τι ακριβώς λένε και οι οδηγίες!
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, hammerd είπε Μου λεει εφοσον το εισοδημα σου (8300) υπερκαλυπτει το συνολο του ΠΟΣΟΥ ΔΑΠΑΝΩΝ (1) (6800) δεν εχεις προβλημα βαλε 6800. Πως γίνεται με 8300 εισόδημα να έχεις 6800 δαπάνες? Με τα υπόλοιπα 1500 κατάφερες και πλήρωσες ενοίκιο δεή οτέ κλπ κλπ?
hammerd Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 ολα οι πληρωμες λογαριασμων εχουν γινει με καρτες...
GREGORYMO Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, Xacti είπε Πως γίνεται με 8300 εισόδημα να έχεις 6800 δαπάνες? Με τα υπόλοιπα 1500 κατάφερες και πλήρωσες ενοίκιο δεή οτέ κλπ κλπ? Ποιος σου είπε ότι ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ?? ΔΕΗ, ΟΤΕ δεν πληρώνονται με ΚΑΡΤΑ !!!!
tounion Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 1 λεπτό πριν, GREGORYMO είπε Ποιος σου είπε ότι ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ?? ΔΕΗ, ΟΤΕ δεν πληρώνονται με ΚΑΡΤΑ !!!! Που ζεις ρε άνθρωπε που δεν πληρώνονται με κάρτα
chsam Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 7 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε ΔΕΗ, ΟΤΕ δεν πληρώνονται με ΚΑΡΤΑ !!!! Τοτε τι κανω τοσα χρονια με ΔΕΗ , ΕΥΔΑΠ, cyta;;;Μηπως μπερδευτηκες κ ηθελες να γραψεις το αντιθετο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα