Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, SB_1957 είπε

Όταν θα επικαλεστείς το εισόδημα που περίσσεψε θα σε καλέσουν να αποδείξεις ότι πράγματι σου περίσσεψε!

Και αν οι δαπάνες που έστειλαν οι τράπεζες εκείνη τη χρονιά είναι 100.000 κι εσύ έχεις δηλώσει ότι σου περίσσεψαν 50.000 δεν νομίζω ότι θα το δεχθούν!

To εισοδημα μου λεω να ειναι 100χιλ, οχι οι δαπανες.

5 ώρες πριν, mezger είπε

Το έχουμε υπεραναλύσει και αλλού το θέμα, αλλά απλά:

Ανάλωση = έσοδα μείον (τεκμήρια+δαπάνες απόκτησης περιουσιακων στοιχειων)

Δηλαδή έσοδα μείον ότι έχεις στον πίνακα 5.

Οι δαπάνες που μπαίνουν στον 049 και αυτές που έστειλαν οι τράπεζες δεν εχουν καμια σχέση με τον υπολογισμό της ανάλωσης, άρα δεν πρέπει ποτέ και για κανένα λόγο να συγχέονται.

Ναι ειχε αναλυθει και αλλου προσφατα, αλλα χωρις καταληξη.

Εγω να ακουσω την αποψη σου, αλλα βλέπεις ο SB_1957 από πανω διαφωνει.

• Απαντ. 171
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
13 ώρες πριν, SB_1957 είπε

Ποια νομοθεσία λέει ότι δεν θα ελέγξει η εφορία τις δαπάνες σου?

4172/2013 , άρθρο 34, παρ.2 περ. ζ , διάβασε πως υπολογίζεται το διαθέσιμο προς ανάλωση κεφάλαιο.

Διάβασε και πως κάνει στοχευμένους ελέγχους η εφορία.

Κάνε και μια ανασκόπηση στην ειδησεογραφία και στη νομοθεσία από το 2011 που μπήκαν οι αποδείξεις στις δηλώσεις για να θυμηθείς ότι ποτέ δεν ήταν μέσο ελέγχου, αλλά κίνητρο.

Εμένα να με συγχωρέσεις αλλά δεν έχω άλλες αντοχές, ότι είχα να γράψω το έγραψα

Spoiler

season 3 zombie GIF

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, mezger είπε

4172/2013 , άρθρο 34, παρ.2 περ. ζ , διάβασε πως υπολογίζεται το διαθέσιμο προς ανάλωση κεφάλαιο.

Διάβασε και πως κάνει στοχευμένους ελέγχους η εφορία.

Κάνε και μια ανασκόπηση στην ειδησεογραφία και στη νομοθεσία από το 2011 που μπήκαν οι αποδείξεις στις δηλώσεις για να θυμηθείς ότι ποτέ δεν ήταν μέσο ελέγχου, αλλά κίνητρο.

Εμένα να με συγχωρέσεις αλλά δεν έχω άλλες αντοχές, ότι είχα να γράψω το έγραψα

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

season 3 zombie GIF

Σε μια χώρα όπου οι νόμοι αλλάζουν με την ταχύτητα του φωτός και οι πολίτες φορολογούνται αναδρομικά για ήδη φορολογημένα εισοδήματα, απλά και μόνο γιατί δεν βγαίνει ο προϋπολογισμός, δεν θα βασιστώ στο τι λέει ο νόμος σήμερα!

Το κερασάκι στην τούρτα είναι η τελευταία παράγραφος:

Το λογισμικό αξιοποιείται αυτή τη στιγμή για την υποβοήθηση των ελέγχων και την ολοκλήρωση των χιλιάδων φορολογικών ελέγχων που έχουν προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν και φέτος οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ. 
....
Το σύστημα όμως σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά το έργο των ελεγκτών.

Επεξ/σία από SB_1957
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 29/6/2019 στις 7:32 ΜΜ, mporei είπε

Μηπως επειδη περσι επαιρνα ΚΕΑ σε οσους παιρνουν ΚΕΑ βαζουν μηδενικο ποσο στις αγορες; Υπαρχει τετοιο ενδεχομενο; Αλλα και την προηγουμενη χρονια το επαιρνα κατι μηνες οχι ολο το χρονο και μου χε βαλει ο λογιστης περσι τις αγορες κανονικα.

Εάν η προπληρωμένη κάρτα που χρησιμοποιείς για τις αγορές σου είναι αυτή, στην οποία πιστώνεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), τότε οι δαπάνες που πραγματοποιείς με τη συγκεκριμένη κάρτα ΔΕΝ αποστέλλονται από τις τράπεζες στην ΑΑΔΕ.

Ωστόσο, οφείλεις να συγκεντρώνεις τις ανάλογες χάρτινες αποδείξεις για να διατηρήσεις το προβλεπόμενο αφορολόγητο και να μην πληρώσεις πρόστιμο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συμπληρώσεις μόνος σου τον κωδικό 049, με βάση τις παραπάνω χάρτινες αποδείξεις.

Επεξ/σία από jdeligiorgis
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, jdeligiorgis είπε

Εάν η προπληρωμένη κάρτα που χρησιμοποιείς για τις αγορές σου είναι αυτή, στην οποία πιστώνεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), τότε οι δαπάνες που πραγματοποιείς με τη συγκεκριμένη κάρτα ΔΕΝ αποστέλλονται από τις τράπεζες στην ΑΑΔΕ.

Ωστόσο, οφείλεις να συγκεντρώνεις τις ανάλογες χάρτινες αποδείξεις για να διατηρήσεις το προβλεπόμενο αφορολόγητο και να μην πληρώσεις πρόστιμο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συμπληρώσεις μόνος σου τον κωδικό 049, με βάση τις παραπάνω χάρτινες αποδείξεις.

Αν το δηλωθέν εισόδημα σου είναι μέχρι 6000 η το τεκμαρτό μέχρι 9500, αρκούν οι χάρτινες. Δηλαδή, ναι μεν οι ηλεκτρονικές αποδείξεις ΔΕΝ πιάνονται αλλά οι ΙΔΙΕΣ ακριβώς πιάνονται σαν χάρτινες, αρκεί να μην τις πέταξες.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Αν το δηλωθέν εισόδημα σου είναι μέχρι 6000 η το τεκμαρτό μέχρι 9500, αρκούν οι χάρτινες. Δηλαδή, ναι μεν οι ηλεκτρονικές αποδείξεις ΔΕΝ πιάνονται αλλά οι ΙΔΙΕΣ ακριβώς πιάνονται σαν χάρτινες, αρκεί να μην τις πέταξες.

Συμφωνώ. Αυτό που ήθελα κυρίως να εξηγήσω με την απάντηση που έδωσα στον mporei είναι ότι όταν χρησιμοποιεί κάποιος την κάρτα του ΚΕΑ, τότε οι δαπάνες που κάνει με αυτήν ΔΕΝ αποστέλλονται από τις τράπεζες στην ΑΑΔΕ και έτσι δεν φαίνονται στο πεδίο 049, γι' αυτό ο φίλος mporei το βλέπει κενό. 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Μαζικοί έλεγχοι της εφορίας για δαπάνες με αφορολογητο. Από τα forologikanea.gr

Από το που το είπανε ώσπου και να γίνει, φεξε μου και γλιστρήσα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...