fastnq2 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mporei είπε Ευχαριστω πολυ απο εδω μπηκα! Παιδια ειμαι χαλια. Επειδη ενα μελος μου πε να μπω στην περσινη και να πατησω τροποποιητικη ωστε να δω αν περσι περαστηκαν οι αγορες που χα κανει! Πατησα νεα τροποποιητικη ΔΕΝ μου ανοιξε τιποτα και απλα τωρα βγαζει 2η τροποποιητικηηηηηηηη λεει "Εχει αποθηκευτεί προσωρινά (2η Τροπ) ¨¨ ενω δεν αποθηκευσα ουτε μου ανοιξε κατι! Τι κανω τωρα; Μην μου πειτε πως θα χω προστιμο για τροποποιητικη ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ; Δεν χρειαζοταν να πατησεις τροποποιητικη για να δεις την περσινη φορολογικη σου δηλωση.Μπορουσες απλα να πατησεις εκει που λεει ε1 και θα στην εβγαζε..Ισως το προσωρινα σε σωζει. EDIT:Λαθος καταλαβα,οντως επρεπε να μπεις. 22 ώρες πριν, mporei είπε μα ΟΧΙ ειδα και τα printscreen που βαλατε πως φαινονται τα ποσα θελετε να σας στειλω και εγω εικονα; απλα δεν εμφανιζει ΤΙΠΟΤΑΑΑΑΑΑ ! τιποτα απολυτως δεν γραφει και δεν εχουν περαστει τα ποσα! Δεν υπαρχει καν πινακακι σε εμενα. Επισης δεν παω παλι στον ιδιο λογιστη γιατι με εχεις παρει απειρες φορες στο λαιμο του και περσι εκανα μονη μου τροποποιητικη. Αλλο λογιστη δεν εχω και δεν εχω και κανεναν να μου συστησει. Επισης δεν ειπα πουθενα πως εχω καποιο αλλο θεμα ολα τα αλλα ετοιμα ειναι συμπληρωμενα. Μονο στο συγκεκριμενο πεδιο εχω θεμα. Που αλλου ειδες να πω οτι εχω προβλημα και μου λες πως δεν ξερω το ενα δεν ξερω το αλλο; Δεν νοικιαζω σπιτια και δεν εχει τιποτα περιπλοκο η δηλωση μου. βαζε printscreen κρυβοντας τα στοιχεια ΜΠΑΣ και καταλαβουμε και προσπαθησουμε να βοηθησουμε.Το δεν βγαζει το ενα δεν βγαζει το αλλο δεν λεει απολυτως τιποτα. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2019 από fastnq2
rus Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, SB_1957 είπε Αλλά από τη στιγμή που όλες οι δαπάνες φαίνονται πλέον στην εφορία, είτε τις δηλώσεις είτε όχι, αν ξοδεύεις κάθε χρόνο σχεδόν όλο σου το εισόδημα δεν νομίζω ότι μπορείς να επικαλεστείς ανάλωση κεφαλαίου προηγούμενων ετών! Δεν είναι απαραιτητο κάθε χρονο να ξοδευεις ολο σου το εισοδημα. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2019 από rus
asdfnikos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 4 ώρες πριν, mporei είπε Οτι μου εβγαζε σφαλμα δεν ηταν δικο μου προβλημα προφανως αλλα του taxisnet επισης οτι μου ειπαν εδω τα μελη να παω στην περσινη και να πατησω τροποποιητικη παλι δεν ηταν δικο μου θεμα εσεις μου το προτείνατε! Επισης εκανες παραθεση 100 φορες την ιδια απορια ωστε να φαινονται πολλες. Αυτος είναι ο μόνος τρόπος να μάθεις ποσα χρήματα ειχε αποστείλει η τράπεζα σου στην εφορία για της δαπάνες σου.Εκτος αν πας στην εφορία σου και μπορέσουν να σε εξυπηρετησουν. Δεν θα εχεις καποιο προβλημα.Ειναι προσωρινή αποθηκευμένη. Δεν εχει αποσταλεί τίποτα. Δοκίμασε απο άλλον browser αμα δεν σε ανοίγει.
SB_1957 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 4 ώρες πριν, rus είπε Δεν είναι απαραιτητο κάθε χρονο να ξοδευεις ολο σου το εισοδημα. Δεν είπα ότι είναι απαραίτήτο να ξοδεύεις όλο σου το εισόδημα. Αυτό που είπα είναι ότι αν κάποιος έχει 10000 εισόδημα και η εφορία λαμβάνει από τις τράπεζες ότι οι δαπάνες είναι 10000, και να δηλώσει μόνο το ελάχιστο απαιτούμενο δηλ. 1000, δεν σημαίνει ότι μπορεί τις άλλες 9000 να τις επικαλεστεί στο μέλλον.
rus Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 6 ώρες πριν, SB_1957 είπε Αυτό που είπα είναι ότι αν κάποιος έχει 10000 εισόδημα και η εφορία λαμβάνει από τις τράπεζες ότι οι δαπάνες είναι 10000, και να δηλώσει μόνο το ελάχιστο απαιτούμενο δηλ. 1000, δεν σημαίνει ότι μπορεί τις άλλες 9000 να τις επικαλεστεί στο μέλλον. Μα οι υπολοιπες 9000 δε θα δηλωθουν πουθενα, και όταν γινεται ο υπολογισμος για την αναλωση λαμβανονται υποψη τα δηλωθεντα ποσα, σωστα?
rus Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 2/6/2019 στις 1:13 ΠΜ, sphinxgr είπε Επίσης μπορείς να κατεβάσεις εφαρμογή στον υπολογιστή και να κάνεις όσες δοκιμες θες με τις φορολογικές δηλώσεις http://www.nextech.gr/data/eTax2019_Free_Setup.msi Θυμισε μου, πως ξερει το προγραμμα αν εισαι ή οχι γραμμενος στον ΟΑΕΔ? Γιατι το αποτελεσμα ειναι τελειως διαφορετικο αν εισαι/δεν εισαι. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2019 από rus
kage Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Νομιζω μαξ ενα χρονο πισω παει το ιστορικο πληρωμων ebanking...οποτε απο αυγουστο του 18 βλεπεις μονο..μετα πας απο τραπεζα και βγαζεις statement για τους προηγ.μηνες...(επι πληρωμης) Και τα τεκμηρια διαβιωσης εξαθλιωσαν την χωρα(ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΧΟΥΝ ΕΞΙ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ - )...σαπισαν αυτοκ(π.χ. 4κ αξια τεκμηριο 8κ ανα ετος) χωρις πινακιδες,βαρκες εμειναν στην αυλη και ταυτοχρονα το κρατος εχασε εσοδα απο ολα τα επιμερους επαγγελματα +τελη+φπα...τον πλουσιο δεν τον ακουμπας σε αυτα και ας σας λενε οτι θελουν.. Δηλ.ενω θα φαίνετε ΞΕΚΑΘΑΡΑ στο συστημα ααδε ,δου κτλ οτι κανατε εξοδα ~8k εσεις πιστευετε οτι αν δηλωσεις χιλια ευρω εξοδα κ τα αλλα εσοδα..σε καποιον ελεγχο για κληρονομικα ή ποθεν εσχες αγορας μετα απο 10 15 20χρονια δεν θα γελαγανε ? Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2019 από kage
Joshua21 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 4 ώρες πριν, rus είπε Μα οι υπολοιπες 9000 δε θα δηλωθουν πουθενα, και όταν γινεται ο υπολογισμος για την αναλωση λαμβανονται υποψη τα δηλωθεντα ποσα, σωστα? Λάθος, δεν λαμβάνονται υπόψιν τα δηλωμένα ποσά, λαμβάνονται υπόψιν μόνο όσα περισσέψουν αφού αφαιρεθούν τα τεκμήρια διαβίωσης και οι δαπάνες. Αν πχ δηλώσεις 10.000€ και σε επιβαρύνει ατομικό τεκμήριο 3.000€, τεκμήριο κατοικίας 4.000€, και μέσα στη χρονιά είχες δαπανήσει άλλες 3.000€ για αγορά αυτοκινήτου, τότε το ποσό που περισσεύει ώστε να επικαλεστείς στο μέλλον είναι μηδέν!!!!
fastnq2 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/261447/dorean-symplirosi-forologikon-diloseon-ston-dimo-alimou Ωραια ενεργεια. 1
rus Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 7 ώρες πριν, Joshua21 είπε Λάθος, δεν λαμβάνονται υπόψιν τα δηλωμένα ποσά, λαμβάνονται υπόψιν μόνο όσα περισσέψουν αφού αφαιρεθούν τα τεκμήρια διαβίωσης και οι δαπάνες. Αν πχ δηλώσεις 10.000€ και σε επιβαρύνει ατομικό τεκμήριο 3.000€, τεκμήριο κατοικίας 4.000€, και μέσα στη χρονιά είχες δαπανήσει άλλες 3.000€ για αγορά αυτοκινήτου, τότε το ποσό που περισσεύει ώστε να επικαλεστείς στο μέλλον είναι μηδέν!!!! Αν ομως δηλωσεις 100.000ε? το ποσο που θα περισσεψει για μια μελλοντικη επικληση θα είναι πολύ μεγαλο.
Joshua21 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, rus είπε Αν ομως δηλωσεις 100.000ε? το ποσο που θα περισσεψει για μια μελλοντικη επικληση θα είναι πολύ μεγαλο. Αν δεν στο φάνε τα τεκμήρια και οι δαπάνες, ναι.
SB_1957 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, rus είπε Αν ομως δηλωσεις 100.000ε? το ποσο που θα περισσεψει για μια μελλοντικη επικληση θα είναι πολύ μεγαλο. Όταν θα επικαλεστείς το εισόδημα που περίσσεψε θα σε καλέσουν να αποδείξεις ότι πράγματι σου περίσσεψε! Και αν οι δαπάνες που έστειλαν οι τράπεζες εκείνη τη χρονιά είναι 100.000 κι εσύ έχεις δηλώσει ότι σου περίσσεψαν 50.000 δεν νομίζω ότι θα το δεχθούν!
mezger Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Όταν θα επικαλεστείς το εισόδημα που περίσσεψε θα σε καλέσουν να αποδείξεις ότι πράγματι σου περίσσεψε! Και αν οι δαπάνες που έστειλαν οι τράπεζες εκείνη τη χρονιά είναι 100.000 κι εσύ έχεις δηλώσει ότι σου περίσσεψαν 50.000 δεν νομίζω ότι θα το δεχθούν! Το έχουμε υπεραναλύσει και αλλού το θέμα, αλλά απλά: Ανάλωση = έσοδα μείον (τεκμήρια+δαπάνες απόκτησης περιουσιακων στοιχειων) Δηλαδή έσοδα μείον ότι έχεις στον πίνακα 5. Οι δαπάνες που μπαίνουν στον 049 και αυτές που έστειλαν οι τράπεζες δεν εχουν καμια σχέση με τον υπολογισμό της ανάλωσης, άρα δεν πρέπει ποτέ και για κανένα λόγο να συγχέονται. Δεν το λέω εγώ, το λέει η νομοθεσία (και είναι και λογικό). Αυτό που θα μπορούν να κάνουν SB_1957 αν σε καλέσουν στην εφορία, πέρα από απλό έλεγχο στις δηλώσεις (μην τυχόν έχεις δηλώσει ότι ναναι δηλαδή), είναι να συγκρίνουν τα έσοδα που δήλωσες με όλες τις πρωτογενεις εισροές χρημάτων στους τραπεζικούς σου λογαριασμούς (δηλαδή ότι μπήκε αφού αφαιρεθούν μεταφορές μεταξύ λογαριασμών σου, επανακαταθέσεις κλπ) και να σου ρίξουν ενδεχόμενη καμπάνα αν υπάρχει διαφορά. Και σ'αυτή την περίπτωση το τι ξόδεψες είναι αδιάφορο. 1
SB_1957 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, mezger είπε Το έχουμε υπεραναλύσει και αλλού το θέμα, αλλά απλά: Ανάλωση = έσοδα μείον (τεκμήρια+δαπάνες απόκτησης περιουσιακων στοιχειων) Δηλαδή έσοδα μείον ότι έχεις στον πίνακα 5. Οι δαπάνες που μπαίνουν στον 049 και αυτές που έστειλαν οι τράπεζες δεν εχουν καμια σχέση με τον υπολογισμό της ανάλωσης, άρα δεν πρέπει ποτέ και για κανένα λόγο να συγχέονται. Δεν το λέω εγώ, το λέει η νομοθεσία (και είναι και λογικό). Αυτό που θα μπορούν να κάνουν SB_1957 αν σε καλέσουν στην εφορία, πέρα από απλό έλεγχο στις δηλώσεις (μην τυχόν έχεις δηλώσει ότι ναναι δηλαδή), είναι να συγκρίνουν τα έσοδα που δήλωσες με όλες τις πρωτογενεις εισροές χρημάτων στους τραπεζικούς σου λογαριασμούς (δηλαδή ότι μπήκε αφού αφαιρεθούν μεταφορές μεταξύ λογαριασμών σου, επανακαταθέσεις κλπ) και να σου ρίξουν ενδεχόμενη καμπάνα αν υπάρχει διαφορά. Και σ'αυτή την περίπτωση το τι ξόδεψες είναι αδιάφορο. Ποια νομοθεσία λέει ότι δεν θα ελέγξει η εφορία τις δαπάνες σου? Επικαλείσαι ανάλωση κεφαλαίου προηγούμενων ετών και οι εισροές/εκροές στους τραπεζικούς λογαριασμούς και στις κάρτες είναι μείον. Πώς θα επικαλεστείς ότι σου περίσσεψαν? Εσύ γιατί λες να έγινε όλη αυτή η φασαρία για να στέλνουν οι τράπεζες όλες τις δαπάνες στην εφορία? Για να έχουμε κάτι να συζητάμε στα φόρουμ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα