Natasa23 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Καλησπέρα παιδιά! Άσχετο το θέμα μου με την τεχνολογία αλλά δεν ήξερα που αλλού να ρωτήσω και θα ήθελα τη βοήθεια σας. Ξέρει κανείς να μου πει, ως άνεργη που είμαι με €0 εισόδημα, πόσα χρήματα πρέπει να δηλώσω στη φορ.δήλωση ότι δαπάνησα με κάρτα για να έχω αφορολόγητο και να μην πληρώσω φόρο; Πέρυσι την πάτησα με τον κωδικό 049 και είχα χρεωστικό εκκαθαριστικό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
bjj-p Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 τι περουσιακα στοιχεια εχεις δικα σου; αμαξι κυβικα και ετος αδειας;
chsam Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 31 λεπτά πριν, Natasa23 είπε Καλησπέρα παιδιά! Άσχετο το θέμα μου με την τεχνολογία αλλά δεν ήξερα που αλλού να ρωτήσω και θα ήθελα τη βοήθεια σας. Ξέρει κανείς να μου πει, ως άνεργη που είμαι με €0 εισόδημα, πόσα χρήματα πρέπει να δηλώσω στη φορ.δήλωση ότι δαπάνησα με κάρτα για να έχω αφορολόγητο και να μην πληρώσω φόρο; Πέρυσι την πάτησα με τον κωδικό 049 και είχα χρεωστικό εκκαθαριστικό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Δεν ειναι απλη η απαντηση....περα απο 0 εισοδημα εισαι παντρεμενη, παιδια, καποιο οχημα,χωραφι ή σπιτι (εστω κ ποσοστο) στο ονομα σου;;;
evkar Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 10 % του εισοδήματός σου , τεκμαρτού ή πραγματικού (ανάλογα ποιο είναι μεγαλύτερο). Στο εισόδημα θα συνυπολογίσεις και τυχόν τόκους ,που θεωρούνται εισόδημα. Γενικά ,πολύ προσοχή στην συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης ,γιατί τα τεκμήρια και πρόστιμα καραδοκούν. Ρώτα και Λογιστή, αν και μην νομίζεις ότι και αυτοί τα ξέρουν όλα.
NikosKallithea Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Εξάλλου αυτά δεν τα Δηλώνεις εσύ, έρχονταν απο τη τράπεζα μόνα τους. Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2019 από NikosKallithea
chsam Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε Εξάλλου αυτά δεν τα Δηλώνεις εσύ, έρχονταν απο τη τράπεζα μόνα τους. Οι τραπεζες απλα παρεχουν ηλεκτρονικη ενημερωση στην εφορια, εσυ (δουλεια του φορλογουμενου ειναι) επιβεβαιωνεις στο 049 ποια ειναι δαπανες διαβιωσης (αφαιρεις τα ποσα που σου λενε οτι δεν ειναι στην κατηγορια δαπανες απο το συνολικο ποσο) και γραφεις το ποσο που ουσιαστικα θελεις να καλυψεις για το αφορολογητο.Και στην περιπτωση της φιλης που ειναι και ανεργη, ειναι στην κατηγορια αυτων που δεν ειναι υποχρεωμενοι να εχουν ηλεκτρονικη πληροφορηση δαπανων, μπορει να εχει μαζεμενες αποδειξεις και να βαλει αυτες. Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2019 από chsam
GREGORYMO Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 3 λεπτά πριν, chsam είπε Οι τραπεζες απλα παρεχουν ηλεκτρονικη ενημερωση στην εφορια, εσυ (δουλεια του φορλογουμενου ειναι) επιβεβαιωνεις στο 049 ποια ειναι δαπανες διαβιωσης (αφαιρεις τα ποσα που σου λενε οτι δεν ειναι στην κατηγορια δαπανες απο το συνολικο ποσο) και γραφεις το ποσο που ουσιαστικα θελεις να καλυψεις για το αφορολογητο.Και στην περιπτωση της φιλης που ειναι και ανεργη, ειναι στην κατηγορια αυτων που δεν ειναι υποχρεωμενοι να εχουν ηλεκτρονιη πληροφορηση δαπανων, μπορει να εχει μαζεμενες αποδειξεις και να βαλει αυτες. Δεν χρειάζονται ηλεκτρονικες αποδείξεις, αν έχει μικρό εισόδημα και ΤΕΚΜΑΡΤΟ μέχρι 9500.
chsam Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 6 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Δεν χρειάζονται ηλεκτρονικες αποδείξεις, αν έχει μικρό εισόδημα και ΤΕΚΜΑΡΤΟ μέχρι 9500. Χαιρω πολυ, και αυτη ειναι μια απο τις κατηγοριες πολιτων που εξαιρουνται, αλλα ειδες πουθενα να αναφερει το τεκμαρτο της εισοδημα;Με τα ως τωρα λεγομενα της, και συμφωνα με αυτα απανταμε, ειπε μονο οτι ειναι ανεργη...
GREGORYMO Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 7 λεπτά πριν, chsam είπε Χαιρω πολυ, και αυτη ειναι μια απο τις κατηγοριες πολιτων που εξαιρουνται, αλλα ειδες πουθενα να αναφερει το τεκμαρτο της εισοδημα;Με τα ως τωρα λεγομενα της, και συμφωνα με αυτα απανταμε, ειπε μονο οτι ειναι ανεργη... ΑΡΑ, τεκμαρτό ΚΑΤΩ από 9500 ?
chsam Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Μόλις τώρα, GREGORYMO είπε ΑΡΑ, τεκμαρτό ΚΑΤΩ από 9500 ? Μην το γεμιζουμε το θεμα με ακυρες απαντησεις.Θα στο ξαναπω, δεν μας εχει πει τιποτα αλλο περα απο την ανεργια και μηδεν εισοδημα.Μπορει να εχει στο ονομα της περιουσιακα στοιχεια οπως αμαξι, σπιτι, χωραφι και ποιος ξερει (περα απο αυτην) τι αλλο που αυξανει το τεκμαρτο.Σκεψου οτι το τεκμαρτο για αγαμο χωρις τιποτα αλλο ειναι 3000 με το καλημερα...
sphinxgr Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Σε κάθε περίπτωση πριν την οριστική υποβολή, μπορείς να κάνεις προσωρινή εκκαθάριση για λίγες φορές. Επίσης μπορείς να κατεβάσεις εφαρμογή στον υπολογιστή και να κάνεις όσες δοκιμες θες με τις φορολογικές δηλώσεις http://www.nextech.gr/data/eTax2019_Free_Setup.msi 1
Natasa23 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις! Το μόνο περιουσιακό στοιχείο που έχω είναι το 37,5% ενός εξοχικού σε ένα χωριό της Μεσσηνίας... μην φανταστείτε καμιά βίλα, το πατρικό του πατέρα μου. Τίποτα άλλο, ούτε αυτοκίνητο, ούτε μηχανάκι. Να σημειώσω επίσης ότι είμαι 27 χρονών, ανύπαντρη, χωρίς παιδιά και μένω με τους δικούς μου. Φιλοξενούμενη δηλαδή. Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2019 από Natasa23
christakos07 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 6 λεπτά πριν, Natasa23 είπε Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις! Το μόνο περιουσιακό στοιχείο που έχω είναι το 37,5% ενός εξοχικού σε ένα χωριό της Μεσσηνίας... μην φανταστείτε καμιά βίλα, το πατρικό του πατέρα μου. Τίποτα άλλο, ούτε αυτοκίνητο, ούτε μηχανάκι. Να σημειώσω επίσης ότι είμαι 27 χρονών, ανύπαντρη, χωρίς παιδιά και μένω με τους δικούς μου. Φιλοξενούμενη δηλαδή. Καλησπέρα Νατάσα!😝 Αν το πατρικό είναι παραθαλάσσιο και ενδιαφέρεσαι για γαμπρό, pm. Όχι για μένα, για ένα φίλο! 1 2
Joshua21 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 41 λεπτά πριν, Natasa23 είπε Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις! Το μόνο περιουσιακό στοιχείο που έχω είναι το 37,5% ενός εξοχικού σε ένα χωριό της Μεσσηνίας... μην φανταστείτε καμιά βίλα, το πατρικό του πατέρα μου. Τίποτα άλλο, ούτε αυτοκίνητο, ούτε μηχανάκι. Να σημειώσω επίσης ότι είμαι 27 χρονών, ανύπαντρη, χωρίς παιδιά και μένω με τους δικούς μου. Φιλοξενούμενη δηλαδή. Τότε σε επιβαρύνει το 37,5% του τεκμηρίου του εξοχικού το οποίο προστίθεται στο ατομικό σου τεκμήριο (3.000€), άρα για να μην πληρώσεις φόρο θα πρέπει οι δαπάνες που έχεις πραγματοποιήσει με κάρτες ή άλλα ηλεκτρονικά μέσα να είναι ίσες τουλάχιστον με το 10% αυτού του συνόλου.
GREGORYMO Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, Natasa23 είπε Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις! Το μόνο περιουσιακό στοιχείο που έχω είναι το 37,5% ενός εξοχικού σε ένα χωριό της Μεσσηνίας... μην φανταστείτε καμιά βίλα, το πατρικό του πατέρα μου. Τίποτα άλλο, ούτε αυτοκίνητο, ούτε μηχανάκι. Να σημειώσω επίσης ότι είμαι 27 χρονών, ανύπαντρη, χωρίς παιδιά και μένω με τους δικούς μου. Φιλοξενούμενη δηλαδή. Το 37,5% τι είναι ΕΠΙΚΑΡΠΙΑ, πλήρη η ψιλή κυριότητα ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα