SB_1957 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Εγώ τις κρατάω για "ιστορικούς" λόγους. Βλέπω αποδείξεις S/M πριν δέκα χρόνια και φρικάρω για το πόσο έχουμε ξεφύγει σε τιμές, παρόλες τις μειώσεις μισθών! Αλλά και πόσο έχουν μειωθεί σε πολλά άλλα, εκτός από τρόφιμα! Αλλά και να βλέπω πόσο άλλαξαν οι συνήθειές μας, τί αγοράζαμε τότε και τί αγοράζουμε τώρα, ως ποσότητα και ως ποιότητα, μάρκες κ.λπ. 3 1
papoys1 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Παλιά τις μάζευα. Τώρα τις έχω σιχαθεί τόσο πολύ και αν βρω πουθενά καμία ξεχασμένη,τους έχω τόση μανία,πρώτα τις τσαλακώνω με μίσος και μετά τις πετάω φυσικά.Δεν με απασχολεί πλέον αν χρειάζονται ή όχι.
bluesattack Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Εγω τις κραταω γιατι μπορει να ξαναερθουν στην μοδα.Ποτε δεν ξερεις σε αυτη την χωρα 😂 1
vasilllis Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Μια και σας βλεπω γνωστες αν μπορει καποιος να μου εξηγησει τι ακριβως δηλωνουμε σαν εξοδα αγορων(νομιζω 049 ).Αν θυμαμαι καλα μου εβγαλε οτι εχω κανει 7000€ αγορες online(περιλαμβανονται δεκο κλπ σε αυτες ή μονο αγορες απο καταστηματα?) .Δηλωνεις 7000€ στο 049 ?
ELTASSOS Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Εγω τις σκαναρω και τις ανεβαζω στο cloud. Καθε χρονο στελνω λινκ στην εφορια με κοινοποιηση στον υπουργο οικονομικων, ωστε να υπαρχει διαφανεια. 1
Joshua21 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, vasilllis είπε Μια και σας βλεπω γνωστες αν μπορει καποιος να μου εξηγησει τι ακριβως δηλωνουμε σαν εξοδα αγορων(νομιζω 049 ).Αν θυμαμαι καλα μου εβγαλε οτι εχω κανει 7000€ αγορες online(περιλαμβανονται δεκο κλπ σε αυτες ή μονο αγορες απο καταστηματα?) .Δηλωνεις 7000€ στο 049 ? Το ποσό σε αυτόν τον κωδικό αφορά τις δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση καρτών ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων. Το ποσό είναι προσυμπληρωμένο με τα στοιχεία που παρέχουν οι τράπεζες στο κράτος. Οι δαπάνες για λογαριασμούς δεκο από όσο θυμάμαι ΔΕΝ μετράνε.
Doubt Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Τις πετάς όλες κι αν έχεις αγοράσει κάτι και χαλάσει εντός εγγύησης, σε καλύπτει το service του taxis net.
chsam Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, vasilllis είπε Μια και σας βλεπω γνωστες αν μπορει καποιος να μου εξηγησει τι ακριβως δηλωνουμε σαν εξοδα αγορων(νομιζω 049 ).Αν θυμαμαι καλα μου εβγαλε οτι εχω κανει 7000€ αγορες online(περιλαμβανονται δεκο κλπ σε αυτες ή μονο αγορες απο καταστηματα?) .Δηλωνεις 7000€ στο 049 ? Στα ποσά δαπανών(2) του άρθρου 16 ν.4172/2013 πιθανόν να περιλαμβάνονται δαπάνες που δεν μειώνουν το φόρο (αγορά οχημάτων, σκαφών, αεροπλάνων και αεροσκαφών, σχετ. ΠΟΛ 1005/2017) οι οποίες δεν πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τη συμπλήρωση των κωδ.049-050. Τα παραπάνω ποσά δαπανών (1) και (2) συμπληρώνονται στους κωδ. 049-050 για Υπόχρεο και Σύζυγο/Μ.Σ.Σ. αντίστοιχα, μετά την αφαίρεση των δαπανών που δεν μειώνουν το φόρο εισοδήματος. Αυτη ειναι η οδηγια της εφοριας.Απλα αφαιρεις τα ποσα της στηλης 2 (αν υπαρχουν) απο τα ποσα της στηλης 1 και γραφεις στο 049 το αποτελεσμα. Οι μονες δαπανες που δεν μετρανε στο χτισιμο του αφορολογητου ειναι: Ενοίκια Πληρωμή Φόρων Τέλη κυκλοφορίας Αγορά κατοικίας Αγορά οχημάτων, σκαφών, αεροπλάνων και αεροσκαφών Δόσεις δανείων Αγορά επενδυτικών μετοχών Δαπάνες που πραγματοποιούνται με κάρτες που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό. Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2019 από chsam
vasilllis Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, chsam είπε Στα ποσά δαπανών(2) του άρθρου 16 ν.4172/2013 πιθανόν να περιλαμβάνονται δαπάνες που δεν μειώνουν το φόρο (αγορά οχημάτων, σκαφών, αεροπλάνων και αεροσκαφών, σχετ. ΠΟΛ 1005/2017) οι οποίες δεν πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τη συμπλήρωση των κωδ.049-050. Τα παραπάνω ποσά δαπανών (1) και (2) συμπληρώνονται στους κωδ. 049-050 για Υπόχρεο και Σύζυγο/Μ.Σ.Σ. αντίστοιχα, μετά την αφαίρεση των δαπανών που δεν μειώνουν το φόρο εισοδήματος. Αυτη ειναι η οδηγια της εφοριας.Απλα αφαιρεις τα ποσα της στηλης 2 (αν υπαρχουν) απο τα ποσα της στηλης 1 και γραφεις στο 049 το αποτελεσμα. Οι μονες δαπανες που δεν μετρανε στο χτισιμο του αφορολογητου ειναι: Ενοίκια Πληρωμή Φόρων Τέλη κυκλοφορίας Αγορά κατοικίας Αγορά οχημάτων, σκαφών, αεροπλάνων και αεροσκαφών Δόσεις δανείων Αγορά επενδυτικών μετοχών Δαπάνες που πραγματοποιούνται με κάρτες που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό. ευχαριστω.Τα εχω διαβασει αυτα απλα δεν εχω καταλαβει το ποσο που αναφερει οτι εχω ξοδεψει περιλαμβανει ολες τις αγορες που εχω κανει μεσω τραπεζης ή καρτας και δηλωνω το αναλογο ποσο 16 ώρες πριν, Joshua21 είπε Το ποσό σε αυτόν τον κωδικό αφορά τις δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση καρτών ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων. Το ποσό είναι προσυμπληρωμένο με τα στοιχεία που παρέχουν οι τράπεζες στο κράτος. Οι δαπάνες για λογαριασμούς δεκο από όσο θυμάμαι ΔΕΝ μετράνε. οποτε πρεπει να γνωριζεις ποιο ποσοο απο αυτα δεν υποκειται στο συγκεκριμενο κωδικο και το δηλωνεις(αναλογα με το ποσοστο που απαιτειται) 1 ώρα πριν, chsam είπε Στα ποσά δαπανών(2) του άρθρου 16 ν.4172/2013 πιθανόν να περιλαμβάνονται δαπάνες που δεν μειώνουν το φόρο (αγορά οχημάτων, σκαφών, αεροπλάνων και αεροσκαφών, σχετ. ΠΟΛ 1005/2017) οι οποίες δεν πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τη συμπλήρωση των κωδ.049-050. Τα παραπάνω ποσά δαπανών (1) και (2) συμπληρώνονται στους κωδ. 049-050 για Υπόχρεο και Σύζυγο/Μ.Σ.Σ. αντίστοιχα, μετά την αφαίρεση των δαπανών που δεν μειώνουν το φόρο εισοδήματος. Αυτη ειναι η οδηγια της εφοριας.Απλα αφαιρεις τα ποσα της στηλης 2 (αν υπαρχουν) απο τα ποσα της στηλης 1 και γραφεις στο 049 το αποτελεσμα. Οι μονες δαπανες που δεν μετρανε στο χτισιμο του αφορολογητου ειναι: Ενοίκια Πληρωμή Φόρων Τέλη κυκλοφορίας Αγορά κατοικίας Αγορά οχημάτων, σκαφών, αεροπλάνων και αεροσκαφών Δόσεις δανείων Αγορά επενδυτικών μετοχών Δαπάνες που πραγματοποιούνται με κάρτες που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό. σας ευχαριστω.
icsd08063 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Παλιά τις μάζευα. Εφόσον πλέον όλα φαίνονται ηλεκτρονικά, τις πετάω αφού πρώτα τις έχω ένα copy στο MoneyPro app καθαρά για ιστορικούς λόγους. Βγάζω ωραία report κάθε χρόνο για τα έξοδα / έσοδα μου. Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2019 από icsd08063
tzelen Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Μόνο τις αποδείξεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εγγύηση, πχ αγορά κάποιας συσκευής. Λοιπές πάνε για ανακύκλωση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα