IKARIWTHS Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπερα σε ολους ,γινεται καποιος να αγορασει ενα διαμερισμα δινοντας προκαταβολη και μηνιαίες δοσεις χωρις να μεσολαβησει τραπεζα ? Αν ναι με ποιο τροπο?στην εφορια πως φαινεται? Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2019 από IKARIWTHS 1
txcellas Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Σιγουρα θα πρεπει να μπορεις να δικαιολογησεις το ποσο που εδωσες. Πως ρμτο βρήκες. Αν εχει κάποιος το χρονο 100000 ευρω δεν θα τον ρωτήσουν. Αν εχει 10000 ομως δε νονιζω οτι θα περασει απαρατήρητος. 1
IKARIWTHS Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 εστω οτι ειναι υψηλόμισθος και δικαιολογεί τα εξοδα.πως γινεται?
Βασίλης_29 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Το οτι γίνεται, βεβαίως και γίνεται. Όμως δεν γνωρίζω αν υπάρχει άτομο είτε εργολάβος είτε ιδιοκτήτης που πουλάει και να δεχτεί τέτοιον τρόπο, θα φοβηθεί μήπως βαρέσεις κανόνι μετά. Εφόσον βρεθεί κάποιος που δέχεται τέτοιον τρόπο πληρωμής, θα πρέπει να υπογράψετε συμφωνητικό που να αναφέρει αναλυτικά πως θα γίνει η πληρωμή και θα διασφαλίζει τους δύο συμβαλλόμενους. Το οτι θα πρέπει να είσαι σε θέση να αιτιολογήσεις αν σε ρωτήσει η εφορία σε περίπτωση ελέγχου είναι αυτονόητο.
txcellas Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Αν εχεις τα λεφτα ευκολο ειναι. Ο τρόπος θα βρεθει.. 1
Conan2046 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Το πρώτο βασικό πρόβλημα είναι ότι ο πωλητής συνήθως θέλει να πληρωθεί άμεσα. Όταν παίρνει κάποιος δάνειο μπορεί το δάνειο να αποπληρώνεται σε βάθος χρόνων αλλά ο πωλητής τα χρήματα τα εισπράττει στο ακέραιο. Αλλά ας υποθέσουμε ότι βρίσκεται κάποιος που δέχεται να πληρωθεί με δόσεις. Αν ήμουν εγώ στην θέση του θα φρόντιζα α) να εξασφαλίσω ότι θα πάρω το ποσό που θέλω και β) ότι αφού θα το πάρω σε βάθος χρόνου θα πληρωθώ ένα επιπλέον ποσό (σαν τόκο). Ο μοναδικός τρόπος που σκέφτομαι είναι να υπάρχουν τα χρήματα στην Τράπεζα και να εκδοθεί από την τράπεζα εγγυητική επιστολή,(με την ανάλογη προμήθεια και δέσμευση του ποσού) δεν έχω ακούσει να γίνεται σε ιδιώτες αλλά δεν βλέπω και τον λόγο να απαγορεύεται. 2
Axelq Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Πολύ δύσκολο κάποιος πωλητής να δεχθεί μια τέτοιου είδους συμφωνία, οι περισσότεροι θέλουν άμεσα τα χρήματα, για αυτό το πουλάνε και δεν το νοικιάζουν. Αυτό που έχω συναντήσει σε μερικά συμφωνητικά είναι, δίνεις το 50% του ποσού κατά την υπογραφή και το υπόλοιπο σε δύο δόσεις (από 25%) στα επόμενα 2 χρόνια. Εδώ δεν μπλέκεται καμία τράπεζα αλλά σε περίπτωση μη καταβολής της δόσης, ο πωλητής έχει δικαίωμα να πάρει πίσω το ακίνητο του.
Joshua21 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, IKARIWTHS είπε Καλησπερα σε ολους ,γινεται καποιος να αγορασει ενα διαμερισμα δινοντας προκαταβολη και μηνιαίες δοσεις χωρις να μεσολαβησει τραπεζα ? Αν ναι με ποιο τροπο?στην εφορια πως φαινεται? Γίνεται αν συμφωνεί και ο πωλητής. Ο πιο σωστός τρόπος για όλους (και ο πιο συνηθισμένος επίσης) είναι με προσύμφωνο, η μεταβίβαση γίνεται αμέσως μετά την εξόφληση. Ο συμβολαιογράφος σου και ο δικηγόρος σου θα σε ενημερώσουν σχετικά. Στην εφορία φαίνεται ότι ακριβώς δηλώσεις, πχ αν δώσεις σήμερα 10.000€ προκαταβολή και μέχρι το τέλος του χρόνου άλλες 5.000€ σε δόσεις, τότε στην φορολογική δήλωση που θα κάνεις του χρόνου θα δηλώσεις ότι φέτος έδωσες 15.000€ έναντι για την αγορά του διαμερίσματος. Επίσης όταν γίνουν τα συμβόλαια, τότε ακριβώς θα δηλώσεις στην εφορία την αγορά του διαμερίσματος. Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2019 από Joshua21 2
cb_papi Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Οι τράπεζες κάνουν και το εξής: 1. Πάει μία εταιρία και τους υποδεικνύει ένα ακίνητο που θέλει 2. Η τράπεζα το αγοράζει και της ανήκει. Υπογράφει μία σύμβαση leasing με την εταιρία με μηνιαίο ενοίκιο για Χ χρόνια 3. Στο τέλος των Χ χρόνων εφόσον το ενοίκιο έχει πληρωθεί κανονικά, υπάρχει όρος στη σύμβαση ότι η εταιρία μπορεί να αγοράσει το ακίνητο από την τράπεζα για €1 Άρα θα μπορούσες με έναν ιδιώτη να κάνεις το αντίστοιχο θεωρητικά, αν το επιτρέπει ο νόμος και η εφορία;
Γιαούρτι Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 προσωπικά αν ήθελα να πουλήσω κάποιο ακίνητο, δεν υπήρχε περίπτωση να δεχτώ οποιαδήποτε τέτοια πατέντα. Θέλεις να το αγοράσεις? πάρε δάνειο και φέρε μου τα ζεστά ευρώ. εδώ τόσοι νοικιάζουν το σπίτι τους και δε μπορούν να βγάλουν άκρη. Και το χειρότερο είναι ότι μπαίνουν και μέσα αν το κυνηγίσουν να βρουν το δίκιο τους με χρωστούμενα. Διότι στατιστικά, θα γίνει η στραβή και θα τρέχεις. Οι μισοί δεν έχουν να πληρώσουν και οι άλλοι μισοί δε θέλουν
Joshua21 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 2 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε προσωπικά αν ήθελα να πουλήσω κάποιο ακίνητο, δεν υπήρχε περίπτωση να δεχτώ οποιαδήποτε τέτοια πατέντα. Θέλεις να το αγοράσεις? πάρε δάνειο και φέρε μου τα ζεστά ευρώ. εδώ τόσοι νοικιάζουν το σπίτι τους και δε μπορούν να βγάλουν άκρη. Και το χειρότερο είναι ότι μπαίνουν και μέσα αν το κυνηγίσουν να βρουν το δίκιο τους με χρωστούμενα. Διότι στατιστικά, θα γίνει η στραβή και θα τρέχεις. Οι μισοί δεν έχουν να πληρώσουν και οι άλλοι μισοί δε θέλουν Δεν έχεις δίκιο, αν γίνει προσύμφωνο και ο αγοραστής δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του τότε όχι μόνο χάνει το ακίνητο (που στην ουσία ποτέ δεν ήταν πραγματικά δικό του), αλλά και όσα έχει δώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ο μόνος που έχει να χάσει κάτι είναι ο αγοραστής, όχι ο πωλητής. 1
NikosKallithea Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Εγώ νομίζω ότι αυτό που λες δεν γίνεται με τίποτα. Ούτε με δέσμευση συμβολαιογράφου. Εγώ πάντως δεν θα σε εμπιστευόμουν όχι εσένα προσωπικά, κανένα.
Γιαούρτι Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 δε ξέρω αν ισχύει αυτό που λέει ο Joshua21 αλλά και να ισχύει δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. ποιος μου λέει ότι και δικαστικά να πάει το θέμα, δε θα πάρει αναβολή στην αναβολή και στο τέλος θα πάρω το μακρύτερο αν ο άλλος αρχίσει να ισχυρίζεται ότι δεν έχει μια, έχει προβλήματα υγείας και δε ξέρω γω τι άλλο. Και αν δικαιωθώ να δικαιωθώ μετά από 10 χρόνια.... 1
bm7bm777 Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 Δημοσ. 30 Μαΐου 2023 δε ξέρω αν ισχύει αυτό που λέει ο Joshua21 αλλά και να ισχύει δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. ποιος μου λέει ότι και δικαστικά να πάει το θέμα, δε θα πάρει αναβολή στην αναβολή και στο τέλος θα πάρω το μακρύτερο αν ο άλλος αρχίσει να ισχυρίζεται ότι δεν έχει μια, έχει προβλήματα υγείας και δε ξέρω γω τι άλλο. Και αν δικαιωθώ να δικαιωθώ μετά από 10 χρόνια.... φίλε μάλλον κάτι δεν καταλαβαίνεις η διαδικασία είναι σχεδόν ίδια με την έξωση ενός ενοικιαστή που δεν σε πληρώνει και είσαι πιο ισχυρός πρώτον γιατί το σπίτι μέχρι να πληρωθεί σου ανήκει όπως και πριν και δεύτερον υπάρχει το συμφωνητικό με όρους και δεσμεύσεις δεν είναι έτσι μπακαλιστικα τα πράγματα όπως τα λες το αν εσύ έχεις προτίμηση μόνο στον τρόπο μέσω τράπεζας είναι καθαρά δικό σου θέμα αλλά ο άλλος τρόπος είναι ο πιο παλιός πριν ακόμα αρχίσουν οι τράπεζες να δίνουν στεγαστικά δάνεια δε ξέρω αν ισχύει αυτό που λέει ο Joshua21 αλλά και να ισχύει δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. ποιος μου λέει ότι και δικαστικά να πάει το θέμα, δε θα πάρει αναβολή στην αναβολή και στο τέλος θα πάρω το μακρύτερο αν ο άλλος αρχίσει να ισχυρίζεται ότι δεν έχει μια, έχει προβλήματα υγείας και δε ξέρω γω τι άλλο. Και αν δικαιωθώ να δικαιωθώ μετά από 10 χρόνια.... φίλε μάλλον κάτι δεν καταλαβαίνεις η διαδικασία είναι σχεδόν ίδια με την έξωση ενός ενοικιαστή που δεν σε πληρώνει και είσαι πιο ισχυρός πρώτον γιατί το σπίτι μέχρι να πληρωθεί σου ανήκει όπως και πριν και δεύτερον υπάρχει το συμφωνητικό με όρους και δεσμεύσεις δεν είναι έτσι μπακαλιστικα τα πράγματα όπως τα λες το αν εσύ έχεις προτίμηση μόνο στον τρόπο μέσω τράπεζας είναι καθαρά δικό σου θέμα αλλά ο άλλος τρόπος είναι ο πιο παλιός πριν ακόμα αρχίσουν οι τράπεζες να δίνουν στεγαστικά δάνεια και το πρόβλημα είναι ότι έχουν επαναπαυτει οι ιδιοκτήτες με αυτό των τρόπο γιατί περνούν το χρήμα ζεστό όπως είπες και εσύ και με αυτών των τρόπο πολλοί άνθρωποι ζούνε στο ενοίκιο και δεν έχουν σπίτι και με των τρόπο που λειτουργούν οι τράπεζες το μόνο που θέλουν είναι να μην καταφέρει πότε ο αγοραστής να πληρώσει το δάνειο και των τρελαίνουν στους τόκους με αποτέλεσμα στο τέλος να μην έχει να δώσει της τελευταίες δόσεις και να χάσει το σπίτι που το αγοράζουν τα φανς γελιες τιμές όπως είναι το υπόλοιπο του δανείου για να το ξανά πουλήσουν σε νέα και καλύτερή τιμή απ΄΄οτι και εσύ το πουλήσες αφού ανεβαίνει με τα χρόνια και η τιμή του τ.μ είναι σύνηθες τέτοιες περιπτώσεις να βρείτε μόνο σαν μακρόχρονοι ενοικιαστές σε ένα σπίτι που υπάρχει μία σταθερή και συνεχή πληρωμή στο ενοίκιο που δημιουργεί μια εμπιστοσύνη μεταξύ των ανθρώπων μια ακόμη περίπτωση είναι το σπίτι να είναι παλιό και να χρειάζεται γενική επισκευή και ο ιδιοκτήτη να μην έχει την οικονομική δυνατότητα να της κάνει οπότε δεν θα έχει και μεγάλη αξία πωλήσεις και να κλείσει μια συμφωνία να φτιαχτεί όλο το σπίτι με δικά σας έξοδα σαν μια προκαταβολή για το ακίνητο και μετά να έχετε μια μακρόχρονη ενοικίαση του σπιτιού μέχρι να φτάσει το ποσό της συμφωνίας πωλήσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα