Επισκέπτης Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Η υπόθεση έχει ως εξής. Περίπου το 2011-12 είχα βγάλει μια πιστωτική κάρτα της Postcredit με όριο 300 ευρώ. Ήμουν φοιτητής, αλλά δεν είναι φοιτητική. Ήταν μια που έδινε το ταχυδρομικό ταμιευτήριο με άνοιγμα νέου λογαριασμού, πριν πάει στην Eurobank. Αυτή τη στιγμή το χρέος είναι κοντά στα 1.000 ευρώ. Οι ερωτήσεις είναι οι εξής: Δεν έχει γίνει καμιά ενέργεια εις βάρος μου, φαντάζομαι λόγω του ποσού. Θέλω να πάω να το διακανονίσω και να πληρώσω και τους τόκους. Θα δεχθούν; Και το βασικότερο τα στοιχεία μου θα αφαιρεθούν από τον Τειρεσία, μόλις εξοφληθεί; Αυτό είναι που με ενδιαφέρει περισσότερο. Θα είμαι κόκκινος δλδ; θα μπορεί για παράδειγμα μια τράπεζα αν δει εκκαθαριστικό να εγκρίνει αγορά ενός προϊόντος της τάξης των 500 ευρώ με δόσεις μόλις εξοφληθεί; Δεν οφείλω πουθενά αλλού.
NikosKallithea Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Εχεις χρέος απο το 11' και δεν μπορείς να το πληρώσεις; Διαγραφή δεδομένου λόγω παρέλευσης του προβλεπόμενου χρόνου διατήρησής του Οι καταγγελίες συμβάσεων πιστωτικών καρτών διατηρούνται στο αρχείο για χρονικό διάστημα δύο (2) ετών και διαγράφονται από αυτό εφόσον: έχει παρέλεθει η 2ετία, έχει εξοφληθεί η οφειλή στο σύνολό της (ήτοι έχουν εξοφληθεί όλα τα δεδομένα που υφίστανται καταχωρημένα στο σύστημα αθέτησης υποχρεώσεων) και έχει παρέλθει το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα (δύο χρόνια) για όλα τα δεδομένα της συγκεκριμένης κατηγορίας (καταγγελίες συμβάσεων καρτών και δανείων. τεσπα δες εδώ "ix καταγγελιών συμβάσεων καρτών" http://www.tiresias.gr/faq.html
sezebo Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Αν ήμουν τράπεζα και είχες χρέος 7 χρόνια θα σου ζητούσα 2000 έξτρα για να σε βγάλω από τειρεσια Έκανες τον Κινέζο τόσα χρόνια και τώρα τρέχεις ε
lightsout Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, whoose είπε Η υπόθεση έχει ως εξής. Περίπου το 2011-12 είχα βγάλει μια πιστωτική κάρτα της Postcredit με όριο 300 ευρώ. Ήμουν φοιτητής, αλλά δεν είναι φοιτητική. Ήταν μια που έδινε το ταχυδρομικό ταμιευτήριο με άνοιγμα νέου λογαριασμού, πριν πάει στην Eurobank. Αυτή τη στιγμή το χρέος είναι κοντά στα 1.000 ευρώ. Οι ερωτήσεις είναι οι εξής: Δεν έχει γίνει καμιά ενέργεια εις βάρος μου, φαντάζομαι λόγω του ποσού. Θέλω να πάω να το διακανονίσω και να πληρώσω και τους τόκους. Θα δεχθούν; Και το βασικότερο τα στοιχεία μου θα αφαιρεθούν από τον Τειρεσία, μόλις εξοφληθεί; Αυτό είναι που με ενδιαφέρει περισσότερο. Θα είμαι κόκκινος δλδ; θα μπορεί για παράδειγμα μια τράπεζα αν δει εκκαθαριστικό να εγκρίνει αγορά ενός προϊόντος της τάξης των 500 ευρώ με δόσεις μόλις εξοφληθεί; Δεν οφείλω πουθενά αλλού. Το πιθανότερο είναι αρχικά να σου ζητήσουν όλο το οφειλόμενο ποσό. Εάν επιμείνεις για διακανονισμό, θα δεχτούν. Στον Τειρεσία παραμένεις μαυρισμένος για δύο χρόνια από την πλήρη αποπληρωμή της οφειλής. Βασικά, έχει γίνει καταγγελία της κάρτας από την τράπεζα? Αν όχι, τότε υπάρχει πιθανότητα να μην είσαι καν στην "μαύρη λίστα" του Τειρεσία.
eMike Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Το θέμα δεν είναι αν θα βγεις από τον Τειρεσία, μόνο. Τον όποιο ζητούμενο δανεισμό μελλοντικά (είτε πιστωτική είτε δάνειο) δε θα στον εγκρίνουν διότι θα κόβεσαι από την τράπεζα ως κακοπληρωτής. Έχουν και τις δικές τους λίστες, είναι όλοι ενήμεροι μεταξύ τους και κόβουν λόγω κακού ιστορικού. Θεωρείσαι αφερέγγυος και κακοπληρωτής οπότε είσαι ρίσκο γι'αυτούς, άσχετα από πιθανή αλλαγή στα οικονομικά σου. Και πιστεύω ότι τα παραπάνω θα ισχύουν ακόμα και για μικροποσά..μακάρι να βγω λάθος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα