pazo1962 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Γεια σας, Έχω έναν υπολογιστή ΜΗΤΡΙΚΗ: gigabyte 990XA-UD3 RAM: 4Χ4GB DDR3 1888MHz ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ: Msi Nvidia GeForce GTX 980 ti ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ: AMD FX-8300 3.3GHz ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ: ZM 600-LX ΟΘΟΝΗ: LG 24inch HD Χρησιμοποειται εναμιση χρόνο και εχω ένα πρόβλημα όταν ανοίγω τον υπολογιστή, ανοίγει κανονικά αλλά δεν ανοίγει η οθόνη. Έχω κάνει τα έξης μέχρι τώρα: -Δοκίμασα άλλη όθονη -Άλλαξα θέση τις μνήμες -Καθάρισα την κάρτα γραφικών, έβαλα καινούρια πάστα. Την έβαλα σε αλλά slots -Έβαλα μία άλλη κάρτα γραφικών. -Καθάρισα τον επεξεργαστή και έβαλα την καλύτερη πάστα. -Μέτρησα τις τάσεις του τροφοδοτικού και φαίνεται να λειτουργεί σωστά. -Δοκίμασα τον δίσκο σου με σε άλλο υπολογιστή εξωτερικά και ανοίξαν τα windows κανονικά. Όταν ανοίγει ο υπολογιστής όλα τα ανεμιστιράκια τρέχουν κανονικά. Ο Υπολογιστής δεν έκανε ποτέ από την αρχή της δυσλειτουργίας του κάποιον ήχο (μπιπ). Υπάρχει καμία λύση ή συμβουλή για το τι μπορώ να κάνω εκτός από το να τον πάω σε κάποιο τεχνικό; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
TsoliasGR Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Καλωδιο αλλο δοκιμασες?vga hdmi η οτι χρησιμοποιείς?
pazo1962 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Ναι χρησιμοποιω dvi και εβαλα hdmi σε άλλη οθόνη. Τίποτα.
rofl Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, pazo1962 είπε Χρησιμοποειται εναμιση χρόνο και εχω ένα πρόβλημα όταν ανοίγω τον υπολογιστή, ανοίγει κανονικά αλλά δεν ανοίγει η οθόνη. επειδη αυτο το Χρησιμοποειται εναμιση χρόνο με μπερδευει, βασικα δεν εισαι σιγουρος οτι λειτουργει ο υπολογιστης και απλα δεν βλεπεις κατι στην οθονη/ η οτι ειναι προβλημα οθονης, σωστα? γιατι το οτι αναβει και λειτουργουν οι ανεμιστηρες δεν σημαινει οτι λειτουργει... Επεξ/σία 31 Μαΐου 2019 από rofl
godfather0991 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, pazo1962 είπε Ναι χρησιμοποιω dvi και εβαλα hdmi σε άλλη οθόνη. Τίποτα. Έβαλες την οθόνη σε άλλον υπολογιστή και αν ναι άνοιξε κανονικά? Το τροφοδοτικό θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα άλλαζα έτσι και αλλιώς, δεν είναι και τόσο της προκοπής. Επεξ/σία 31 Μαΐου 2019 από godfather0991
pazo1962 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 21 λεπτά πριν, rofl είπε επειδη αυτο το Χρησιμοποειται εναμιση χρόνο με μπερδευει, βασικα δεν εισαι σιγουρος οτι λειτουργει ο υπολογιστης και απλα δεν βλεπεις κατι στην οθονη/ η οτι ειναι προβλημα οθονης, σωστα? γιατι το οτι αναβει και λειτουργουν οι ανεμιστηρες δεν σημαινει οτι λειτουργει... Αυτό, ανοίγουν τα ανεμιστηράκια αλλά η οθόνη είναι μαυρή δεν βγάζει κάτι. Τα ανεμιστηράκια της κάρτας γραφικών και του επεξεργαστή και του τροφοδοτικού, δουλεύουν κανονικά όταν ανοίγει ο υπολογιστής αλλά δεν ξέρω αν λειτουργεί εφόσον δεν ανοίγει η οθόνη. 22 λεπτά πριν, godfather0991 είπε Έβαλες την οθόνη σε άλλον υπολογιστή και αν ναι άνοιξε κανονικά? Το τροφοδοτικό θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα άλλαζα έτσι και αλλιώς, δεν είναι και τόσο της προκοπής. Όχι αλλά δοκίμασα άλλη οθόνη με καλώδιο hdmi και δεν ανοίγει η εικόνα. Δεν έχω άλλο υπολογιστή που να μπορέσω να συνδέσω την οθόνη που είχα όλο αυτό τον καιρό. Αλλά γιατί μου το ρωτάς αυτό με την οθόνη; Όσο για το τροφοδοτικό από τότε που το έβαλα δεν μου παρουσίασε κάποιο πρόβλημα. Ξέρεις για άλλο τροφοδοτικό αν όντως είναι αυτό το πρόβλημα που θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα;
godfather0991 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, pazo1962 είπε Αυτό, ανοίγουν τα ανεμιστηράκια αλλά η οθόνη είναι μαυρή δεν βγάζει κάτι. Τα ανεμιστηράκια της κάρτας γραφικών και του επεξεργαστή και του τροφοδοτικού, δουλεύουν κανονικά όταν ανοίγει ο υπολογιστής αλλά δεν ξέρω αν λειτουργεί εφόσον δεν ανοίγει η οθόνη. Όχι αλλά δοκίμασα άλλη οθόνη με καλώδιο hdmi και δεν ανοίγει η εικόνα. Δεν έχω άλλο υπολογιστή που να μπορέσω να συνδέσω την οθόνη που είχα όλο αυτό τον καιρό. Αλλά γιατί μου το ρωτάς αυτό με την οθόνη; Όσο για το τροφοδοτικό από τότε που το έβαλα δεν μου παρουσίασε κάποιο πρόβλημα. Ξέρεις για άλλο τροφοδοτικό αν όντως είναι αυτό το πρόβλημα που θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα; Μήπως η οθόνη έχει χαλάσει αν δεν βγάζει εικόνα. Αλλά αν δοκίμασες άλλη οθόνη και δεν σου έβγαζε εικόνα τότε κάτι άλλο φταίει. Κανα corsair εγώ θα έπαιρνα δεν με έχουν απογοητεύσει ποτέ. Επεξ/σία 31 Μαΐου 2019 από godfather0991
pazo1962 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Εντάξει ευχαριστώ πολύ. Μάλλον από Δευτέρα θα το πάω σε τεχνικό
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 από τη στιγμή που τα δοκίμασες όλα και δεν παίζει τότε σίγουρα είναι η μητρική. κλασικό θέμα με το συγκεκριμένο chipset όπου αντιμετώπισα τον τελευταίο μήνα 2 φορές.
rofl Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) δεν ειναι απαραιτητο οτι φταιει η oθονη/ καρτα. μπορει πολυ απλα για καποιο λογο να μη ποσταρει καν... αν μπορεις κανε clear cmos η βγαλε τη μπαταρια της μητρικης. επισης τσεκαρε οτι τα καλωδια του τροφ πανω στη μητρικη ειναι σωστα συνδεδεμενα. το καλο σεναριο ειναι να εχει χαλασει το τροφοδοτικο και να μη δινει επαρκη τροφοδοσια. η ακομα και να τα χει παιξει η μπαταρια της μητρικης Επεξ/σία 31 Μαΐου 2019 από rofl
benign Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 2 ώρες πριν, pazo1962 είπε -Δοκίμασα τον δίσκο σου με σε άλλο υπολογιστή εξωτερικά και ανοίξαν τα windows κανονικά. Aυτο μπορεις να το γραψεις σε σωστα Ελληνικα να καταλαβω τι εννοεις? Και δεν αναφερεις σε ποιον δισκο τρεχει το λειτουργικο,αν ειναι ssd η συμβατικος,ποσο καιρο τον εχεις,αν εχει ακομη εγγυηση, κ.τ.λ.
Apaleytos80 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Για αρχή Clear cmos είτε με μπαταριά ειτε με το jumper της μητρικής . Έχει και dual bios για recovery η μητρική,αν έχει φάει corrupt. Αν δεν δουλέψει με clear cmos κανείς αυτό για auto-bios recovery. Spoiler BIOS Recover Method Via Manually Invoking BACKUP BIOS Auto-Recovery Using Power Supply - On/Off Switch It is possible to make the BIOS Auto-Recovery kick in (Dual BIOS) and re-flash the MAIN BIOS with the contents of the BACKUP BIOS. This is a simple and easy method for anyone to try before having to resort to other more difficult methods, or a RMA. 1. Shut off the power supply using the switch on the back of the PSU, wait 10-15 seconds. 2. Press and hold the case Power On swtich, then while still holding turn on the power supply from the switch on the rear. 3. Still holding the case power on switch, the board will start, once it does release the case power on switch and shut off the power supply via the switch on the read of the unit. (Do the latter two parts as quickly as you can once the board starts) 4. The board will shut down. 5. Turn the power supply back on using the switch on the rear of the unit. 6. Turn on the motherboard by pressing the case power on button. Once the board starts this time you should see the Gigabyte splash screen, or POST page, then the Auto-Recovery from Dual BIOS will kick in. You will see a checksum error, and then recovery from BACKUP BIOS will begin. Once it is done reboot your machine and enter the BIOS and load optimized defaults then save/apply/reboot back to BIOS. Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2019 από Apaleytos80
pazo1962 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Λοιπον έχω κάνει clear cmos, και auto recovery bios έβαλα και άλλη μπαταρία Δεν γίνεται κάτι άλλο.
ZELOMOTH Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Αν δοκίμασες την οθόνη σου αλλού, και άλλη οθόνη στο δικό σου pc(και καλώδια κτλ) και είδες οτι αυτά είναι οκ, μετά δοκιμάζεις με άλλο τροφοδοτικό και αν πάλι δεν δεις φώς, τότε είναι η μητρική..
teddyshow Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2019 Δοκίμασε να βγαλεις την Cpu από την μητρική και ξαναβαλτην πίσω είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και με το που εκανα αυτό ανοιξε κατευθείαν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα