Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά. 

Χρειάζομαι έναν ανεμιστήρα για το σπίτι και το πρώτο που πρέπει να απαντήσω είναι αν θα είναι οροφής ή δαπέδου. 

Της οροφής έχει ορισμένα μειονεκτήματα, όπως περιορισμός σε έναν χώρο, και εγκατάσταση με ότι αυτό συνεπάγεται σε μερεμέτια και επιπλέον κόστος, που δεν ξέρω πόσο φτάνει. 

Ο δαπέδου έχει την φορητότητα, αλλά δεν γνωρίζω αν είναι αποδοτικός και έχω ερωτηματικά για την ποιότητα, το θόρυβο και τη σταθερότητα τους. 

Θέλω την εμπειρία σας πάνω σε αυτά και αν έχετε κάποιες ποιοτικές προτάσεις, να τις ακούσω με χαρά!

Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από Green Dragon
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Το πλεονέκτημα των ανεμιστήρων οροφής - αντικειμενικά - είναι ότι δουλεύοντας σε χαμηλές στροφές "ανακατεύουν" τον αέρα ηπιοτερα και ομαλότερα (άρα και πιο υγιεινά). 

Φυσικά, αυτό απαιτεί να είναι πιο ποιοτικοί, απαιτούν εγκατάσταση από έμπειρο χέρι, δεν μπαίνουν σε χαμηλονταβανα σπίτια, δεν μπαίνουν άμα έχεις γυψινα (αν και εδώ μπορεί να κάνω λάθος), και είναι ακριβοί. 

Δημοσ.

Το θέμα έχει συζητηθεί πολλάκις και στο insomnia.

Επιγραμματικά θα πω ότι προτιμάται (κατά τη γνώμη μου πάντα) ο οροφής γιατί:

Καλύτερη απόδοση, αφού καλύπτει καλύτερα  το δωμάτιο χωρίς έντονα ρεύματα που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα. Κατά σειρά θα τα έβαζα a/c-οροφής-δαπέδου.

Μικρότερη στάθμη θορύβου σε όλες τις ταχύτητες.

Βασικό μειονέκτημά τους η μη (εύκολη) φορητότητα και το κόστος.

• Thanks 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Βασικό μειονέκτημά τους η μη (εύκολη) φορητότητα και το κόστος.

Και το αισθητικό του θέματος...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Και το αισθητικό του θέματος...

Αυτό εξαρτάται από το γούστο του καθενός και φυσικά από το συγκεκριμένο μοντέλο που θα πάρει κανείς.

Εμένα για παράδειγμα με ενοχλούν περισσότερο τα διάφορα "πρόσθετα" τζέρτζελα μέσα στο σπίτι (ανεμιστήρας δαπέδου/επιτραπέζιος εδώ, αφυγραντήρας παραπέρα, κλπ) παρά οι πιο fix καταστάσεις.

Οι ανεμιστήρες οροφής επειδή γενικά δεν έχουν "πολυφορεθεί" στην Ελλάδα μας ξενίζουν οπτικά και μας φέρνουν στο νου αίθουσα αναμονής του ΙΚΑ

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, haris_216 είπε

Αυτό εξαρτάται από το γούστο του καθενός και φυσικά από το συγκεκριμένο μοντέλο που θα πάρει κανείς.

Εμένα για παράδειγμα με ενοχλούν περισσότερο τα διάφορα "πρόσθετα" τζέρτζελα μέσα στο σπίτι (ανεμιστήρας δαπέδου/επιτραπέζιος εδώ, αφυγραντήρας παραπέρα, κλπ) παρά οι πιο fix καταστάσεις.

Οι ανεμιστήρες οροφής επειδή γενικά δεν έχουν "πολυφορεθεί" στην Ελλάδα μας ξενίζουν οπτικά και μας φέρνουν στο νου αίθουσα αναμονής του ΙΚΑ

Δε διαφωνώ, απλά οι (φορητοί) ανεμιστήρες όταν δεν χρησιμοποιούνται μπαίνουν στην άκρη (αποθήκη - αν υπάρχει βέβαια)

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης ένα άλλο θετικό που έχουν οι οροφής, αν και κανείς (σχεδόν) δεν το χρησιμοποιεί είναι το winter mode.

Δηλαδή αντί να φυσάει τον αέρα προς το κάτω, γυρίζοντας αντίστροφα, τον τραβάει προς τα πάνω κάνοντας έτσι rotation στον θερμό αέρα που συνήθως μαζεύεται ψηλά κι έτσι καταφέρνει να ισορροπήσει λίγο τη θερμοκρασιακή διαφορά που έτσι κι αλλιώς υπάρχει στο χώρο (πάτωμα vs ταβάνι).

• Like 1
Δημοσ.

δαπεδου να παρεις ωστε οταν ερχονται γυναικες με φουστανια στο σπιτι να εχεις δωρεαν θεαμα :D 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν διευκρίνησα από την αρχή, ότι έχω να καλύψω όλο το σπίτι, που είναι στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας και αρκετά δροσερό για καλοκαίρι. 

Περίπου 65 τ.μ. ( 8x8 ) είναι ένας ενιαίος χώρος, σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα. Σε αυτόν θα πάει οπωσδήποτε μία μονάδα a/c. Φαντάζομαι φθάνει. Γι'αυτό δεν το ανέφερα, αλλά κακώς γιατί και εδώ θα χρειαστώ προτάσεις.

Από εκεί και πέρα δύο υπνοδωμάτια και ένα γραφείο. Το ένα υπνοδωμάτιο σπάνια χρησιμοποιείται, μιας και έχουν φύγει τα παιδιά. Οπότε ίσως ένας ανεμιστήρας που θα παίζει μπαλαντέρ στο υπνοδωμάτιο και το γραφείο να είναι πιο συμφέρουσα λύση. Μιας και υπάρχει και το κόστος του a/c.

Επεξ/σία από Green Dragon
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, GeoMak7 είπε

δαπεδου να παρεις ωστε οταν ερχονται γυναικες με φουστανια στο σπιτι να εχεις δωρεαν θεαμα :D 

Εκεί δεν θέλει απλά δαπέδου αλλά...υπογείου

image.png.e6297293323de297f07b7facf5baf92f.png

5 λεπτά πριν, Green Dragon είπε

Δεν διευκρίνησα από την αρχή, ότι έχω να καλύψω όλο το σπίτι, που είναι στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας και αρκετά δροσερό για καλοκαίρι. 

Περίπου 65 τ.μ. ( 8x8 ) είναι ένας ενιαίος χώρος, σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα. Σε αυτόν θα πάει οπωσδήποτε μία μονάδα a/c. Φαντάζομαι φθάνει. 

Από εκεί και πέρα δύο υπνοδωμάτια και έ.να γραφείο. Το ένα υπνοδωμάτιο σπάνια χρησιμοποιείται, μιας και έχουν φύγει τα παιδιά. Οπότε ίσως ένας ανεμιστήρας που θα παίζει μπαλαντέρ στο υπνοδωμάτιο και το γραφείο να είναι πιο συμφέρουσα λύση. Μιας και υπάρχει και το κόστος του a/c.

Ε τότε δεν παίζει κανένας προβληματισμός. Ξεκάθαρα θες δαπέδου αφού ο οροφής σε καμιά περίπτωση δεν παίζει να σου κάνει τον ....

image.png.aa867db187d4521410a48d996a2bb4e0.png

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, GeoMak7 είπε

Δεν θα με χάλαγε,  αλλά άντε να το εξηγήσω στη σύζυγο 🤣

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κανονικά η σύζυγος (ή κάθε σύζυγος) θα έπρεπε να χαλιέται όταν δεν έχουμε αυτό που κανονικά θα εθεωρείτο "υγιής αντίδραση". Γιατί αυτό θα σήμαινε είτε υποκρισία είτε κάτι άλλο....βαθύτερο :o

Επεξ/σία από haris_216
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, haris_216 είπε

Κανονικά η σύζυγος (ή κάθε σύζυγος) θα έπρεπε να χαλιέται όταν δεν έχουμε αυτό που κανονικά θα θεωρείτο "υγιής αντίδραση". Γιατί αυτό θα σήμαινε είτε υποκρισία είτε κάτι άλλο....βαθύτερο :o

Έχω να υπολογίσω ένα σώμα a/c, έναν ανεμιστήρα δαπέδου ( το πιθανότερο).....να την στείλω και για ψυχοθεραπεία λες;;;; Να μάθει να φέρεται με υγεία....😁😁

Από μια πρόχειρη ματιά σε ανεμιστήρες δαπέδου στο skroutz, έχει πιο δημοφιλείς τους Morris. Δεν τους ξέρω. 

Παίζει και στο Mediamarkt αυτός: https://www.mediamarkt.gr/el/product/_rowenta-vu4210-1210093.html?rbtc=ema|pai|2019_05_30_lno~1210093|sda|p|lno|&sc_src=email_5497861&sc_lid=268568757&sc_uid=F7QNaHV32v&sc_llid=289382&sc_customer=394945202

Έχετε κάτι υπόψιν σσς;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...