nick_gr2 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Πρόκειται για τις Corsair Vengeance LPX 64GB DDR4-3200MHz (CMK64GX4M4C3200C16). 4x16. Οι συγκεκριμένες μνήμες έχουν αρχική ταχύτητα 2133 και πρέπει από το BIOS να επιλέξεις ένα XMP προφίλ για να τις κάνεις overclock και να φτάσουν τα 3200MHz. Η μητρική μου είναι η Asus ROG Strix z390-E με το τελευταίο BIOS. Τοποθετώ τις μνήμες στην motherboard και μπαίνω στο BIOS για να επιλέξω ένα XMP προφίλ από τα 2 που δίνει η Asus. Κάνοντας διάφορους πειραματισμούς με τα settings των 2 προφίλ, καταλήγω στο συμπέρασμα πως είναι αδύνατο το σύστημα να bootάρει με RAM στα 3200MHz. Αντ' αυτού, από μόνο του το BIOS τις ρύθμιζε στα 3100 για να καταφέρει να bootάρει χωρίς errors. Βγάζω λοιπόν όλες τις μνήμες από την motherboard και τις δοκιμάζω μία μία. Λειτουργούν όλες μια χαρά στα 3200. Το ίδιο συμβαίνει και σε συνδιασμούς των 2, ακόμη και των 3! Και σε όλα τα slots. Όταν όμως κουμπώνω την 4η, μου παρουσιάζει ξανά το ίδιο πρόβλημα! Τέλος, όντας απογοητευμένος, αποφασίζω να κάνω ένα τελευταίο πείραμα και κουμπώνω μια τελευταία φορά όλες τις μνήμες. Αλλάζοντας τη θέση από 2 dimmάκια. Και ξαφνικά όλα δουλεύουν ρολόι και τρέχουν στα 3200MHz... 🙄 Υπάρχει κάποια πιθανή/λογική εξήγηση; Θα μου πείτε αφού παίζει μη το ακουμπάς, αλλά αν κάποιος ξέρει τί μπορεί να συμβαίνει θα ήθελα να μάθω. Thanks! Επεξ/σία 31 Μαΐου 2019 από nick_gr2
Sheogorath Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 43 λεπτά πριν, nick_gr2 είπε Πρόκειται για τις Corsair Vengeance LPX 64GB DDR4-3200MHz (CMK64GX4M4C3200C16). 4x16. Οι συγκεκριμένες μνήμες έχουν αρχική ταχύτητα 2133 και πρέπει από το BIOS να επιλέξεις ένα XMP προφίλ για να τις κάνεις overclock και να φτάσουν τα 3200MHz. Η μητρική μου είναι η Asus ROG Strix z390-E με το τελευταίο BIOS. Τοποθετώ τις μνήμες στην motherboard και μπαίνω στο BIOS για να επιλέξω ένα XMP προφίλ από τα 2 που δίνει η Asus. Κάνοντας διάφορους πειραματισμούς με τα settings των 2 προφίλ, καταλήγω στο συμπέρασμα πως είναι αδύνατο το σύστημα να bootάρει με RAM στα 3200MHz. Αντ' αυτού, από μόνο του το BIOS τις ρύθμιζε στα 3100 για να καταφέρει να bootάρει χωρίς errors. Βγάζω λοιπόν όλες τις μνήμες από την motherboard και τις δοκιμάζω μία μία. Λειτουργούν όλες μια χαρά στα 3200. Το ίδιο συμβαίνει και σε συνδιασμούς των 2, ακόμη και των 3! Και σε όλα τα slots. Όταν όμως κουμπώνω την 4η, μου παρουσιάζει ξανά το ίδιο πρόβλημα! Τέλος, όντας απογοητευμένος, αποφασίζω να κάνω ένα τελευταίο πείραμα και κουμπώνω μια τελευταία φορά όλες τις μνήμες. Αλλάζοντας τη θέση από 2 dimmάκια. Και ξαφνικά όλα δουλεύουν ρολόι και τρέχουν στα 3200MHz... 🙄 Υπάρχει κάποια πιθανή/λογική εξήγηση; Θα μου πείτε αφού παίζει μη το ακουμπάς, αλλά αν κάποιος ξέρει τί μπορεί να συμβαίνει θα ήθελα να μάθω. Thanks! Καλησπερα, μαλλον τώρα το "χειρότερο" dim είναι στην μικρότερη διαδρομή στην μητρική, και είσαι σταθερός.
nick_gr2 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Άρα αν καταλαβαίνω σωστά υπάρχουν εκ κατασκευής "καλά" και "κακά" dims; Από τη στιγμή που πωλούνται ως 3200 γιατί θα πρέπει να μπει κάποιος σε όλη αυτή τη διαδικασία για να καταφέρει τελικά να τα κάνει να δουλέψουν; Εγώ κατά τύχη το κατάφερα.
Sheogorath Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 2 ώρες πριν, nick_gr2 είπε Άρα αν καταλαβαίνω σωστά υπάρχουν εκ κατασκευής "καλά" και "κακά" dims; Από τη στιγμή που πωλούνται ως 3200 γιατί θα πρέπει να μπει κάποιος σε όλη αυτή τη διαδικασία για να καταφέρει τελικά να τα κάνει να δουλέψουν; Εγώ κατά τύχη το κατάφερα. Ο επεξεργαστης σου δεν υποστηρίζει στοκ 3200 με 4 μνήμες. Αυτός φταίει, όχι οι μνήμες πρακτικά. Αλλά ίσως μπήκε η πιο δύσκολη μνήμη στην πιο εύκολη θέση. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Εχω cpu i5 6600 3.4ghz και μενα Η ram(2 module 4gb) 8gb δλδ πανε μεχρι 3200 στην μητρικη μου. Asus z170pro. Μπορω να κανω κατι με timings η i7 6700k να βαλω;
Sheogorath Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 17 λεπτά πριν, Salonikios123 είπε Εχω cpu i5 6600 3.4ghz και μενα Η ram(2 module 4gb) 8gb δλδ πανε μεχρι 3200 στην μητρικη μου. Asus z170pro. Μπορω να κανω κατι με timings η i7 6700k να βαλω; Έβαλες screenshot στο άλλο θρεντ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα