Προς το περιεχόμενο

Ryzen 3000 series & x570/Β550/Α520 Μobos

akoinonitos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 ώρες πριν, Al_pacino είπε

καλησπερα παιδια θα ηθελα τα φωτα σας σε οσους ξερουν σκεπτομε να παρω τον rayzen7 5800x με ποιο chipset πρεπει να ειναι συμβατο; εγω θελω να εχω λειτουργικο win7 σε τι μητρικες πρεπει να κοιταξω απο παλιες ως προς καινουριες σε ποιο chipset και αν μπορειτε να μου πειτε και τι μνημες να κοιταξω καποιο λινκ;

Επειδή σε είδα χτες αρνητικό στο να πληρώσεις πάνω από 40 ευρώ για cpu cooler να ξέρεις ότι ο 5800Χ θέλει και καλό cooler και καλό airflow στο κουτί για να λειτουργεί το σύστημα σχετικά αθόρυβα. Κατά τα άλλα το B550 και οι Crucial Ballistix είναι κατά τη γνώμη μου ο πιο εγγυημένος και value for money συνδυασμός.

Συγκεκριμένα θα πρότεινα την MSI MPG B550 Gaming Plus.

Γενικά όπως έχεις καταλάβει όλοι είμαστε πολύ αρνητικοί στα windows 7 και απαντάμε με βαριά καρδιά, πραγματικά κρίμα να μην πάρεις τον καλύτερο 12600K με windows που προσφέρουν μία υποτυπώδη ασφάλεια και έχουν νέους scheduler που επιτρέπουν στα CPU να δουλέψουν σωστά.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θελω και 7ρια αναγκαστικά επειδη εχω παλια παιχνιδια τα οποια μπορει να εχουν προβλημα στα 10ρια...... θα εχω και τα 2 λειτουργικά απλα θα χρησιμοποιω τα 7 τα 10 θα τα εχω για παιχνιδια που θελουν 10ρια...... απλα ο καθενας εχει διαφορετικές αναγκες.......... απλα τα τροποποιήουν συνέχεια για να αγοράζεις ολη την ωρα αλλιώς δεν θα πουλούσαν............ εγω σεβομε τις επιλογες του καθενα........ εδω αλλοι χρισιμοπειουν ακομα 775 που δεν εχουν λεφτα και υπολογιστη τι λεμε τωρα.........θα παω σε 1151 v2 μητρικη

Επεξ/σία από Al_pacino

11 λεπτά πριν, Al_pacino είπε

Θελω και 7ρια αναγκαστικά επειδη εχω παλια παιχνιδια τα οποια μπορει να εχουν προβλημα στα 10ρια...... θα εχω και τα 2 λειτουργικά απλα θα χρησιμοποιω τα 7 τα 10 θα τα εχω για παιχνιδια που θελουν 10ρια...... απλα ο καθενας εχει διαφορετικές αναγκες.......... απλα τα τροποποιήουν συνέχεια για να αγοράζεις ολη την ωρα αλλιώς δεν θα πουλούσαν............ εγω σεβομε τις επιλογες του καθενα........ εδω αλλοι χρισιμοπειουν ακομα 775 που δεν εχουν λεφτα και υπολογιστη τι λεμε τωρα.........θα παω σε 1151 v2 μητρικη

Μπορεί να φένεται λίγο περίεργο αλλά δεν έχω προσπαθήσεις να εγκαταστήσω win 7 στους νεότερους επεξεργαστές. Σίγουρα δουλεύουν σε 1ηε γενιάς ryzen. Σε 2ης γενιάς με ενσωματωμένα γραφικά δεν δούλευαν. Τουλάχιστον τότε. Δεν γνωρίζω αν βγάλει πλέον κάποια πατέντα.

ειναι απατεωνες ξερουν τι κανουν......... με ενα 4πιρινο κανεις παπαδες........απλα τα αναπτισουν για να σε αναγκαζουν να εχεις συνεχεια αναγκες..........πχ για 10ρια 11ρια το λιγοτερο για μνημες θες 100-150 ευρω...... ελεος ! καποτε με 50-60 ησουνα κομπλε.......τωρα 32 γιγα και δεν φτανουν,,,,,,,,τι εχουμε τα γραφικα της παραμαουντ να κανουμε ταινιες ...........;;;  σε λιγο στα σχεδια του ζουγκεμπρεκ για να κανει αυτα που σκεφτεται θα θες μιχανιμα 5000 - 10000 ευτιχος που ειμαστε οπως ειμαστε και δεν θα μπουμε στην λουμπα......εδω μιλάμε για τα βασικα.

βλεπω μιτρικη 830 ευρω............αν ειναι δυνατον για να μην μιλησω για τις καρτες γραφικωνε χαχαχα

17 λεπτά πριν, Al_pacino είπε

ειναι απατεωνες ξερουν τι κανουν......... με ενα 4πιρινο κανεις παπαδες........απλα τα αναπτισουν για να σε αναγκαζουν να εχεις συνεχεια αναγκες..........πχ για 10ρια 11ρια το λιγοτερο για μνημες θες 100-150 ευρω...... ελεος ! καποτε με 50-60 ησουνα κομπλε.......τωρα 32 γιγα και δεν φτανουν,,,,,,,,τι εχουμε τα γραφικα της παραμαουντ να κανουμε ταινιες ...........;;;  σε λιγο στα σχεδια του ζουγκεμπρεκ για να κανει αυτα που σκεφτεται θα θες μιχανιμα 5000 - 10000 ευτιχος που ειμαστε οπως ειμαστε και δεν θα μπουμε στην λουμπα......εδω μιλάμε για τα βασικα.

βλεπω μιτρικη 830 ευρω............αν ειναι δυνατον για να μην μιλησω για τις καρτες γραφικωνε χαχαχα

Τρικυμία εν κρανίο.... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Al_pacino είπε

Sorry αλλά αυτά που γράφεις δεν έχουν ιδιαίτερη λογική...

Spoiler

Καταρχάς ακόμα και αν τις δικές σου ανάγκες τις καλύπτει ένα τετραπύρηνο PC αυτό σημαίνει ότι η τεχνολογία δεν πρέπει να προχωρήσει; Πρέπει να μείνει στάσιμη; Άσε που εγώ προσωπικά όταν αναβάθμισα σε 6 πυρήνες το 2011 η ζωή μου βελτιώθηκε αισθητά.

Όσο αφορά τις RAM οι απαιτήσεις των Windows δεν έχουν ανέβει ιδιαίτερα, απόδειξη όλα αυτά τα laptop που τα πουλάνε με 8GB. Αυτό που γράφεις ότι τα 32 δεν φτάνουν δεν ισχύει. Τα games έχουν ανέβει σε απαιτήσεις αλλά τι θα έπρεπε να κάνουν, να συνεχίσουν να βγαίνουν με τα ίδια γραφικά και τις ίδιες δυνατότητες;

Θυμάμαι εποχές που έπαιρνες τα 4GB πανάκριβα και ήταν και χάλια. Οι Ballistix είναι κορυφαίες μνήμες με ψυκτράκι και έχουν 60-70 ευρώ τα 16GB, ποιοτικά είναι κορυφή, τι άλλο θέλεις. Εγώ τώρα πήρα άλλα 32GB με 119 ευρώ και τις δουλεύω στα 3800/16 με 100% σταθερότητα, σκέφτομαι τι πέρναγα παλιά με τις RAM και νομίζω ότι ζω ένα όνειρο...

Μηχάνημα 5000 ευρώ έφτιαχνες και πριν 10 χρόνια δεν κατάλαβα τι άλλαξε... Σήμερα τα σκουπίδια που μας πούλαγαν παλιά με τα ελάχιστα φτηνά mosfet, τα λίγα layers, τους 4 πυρήνες και τα χιλιάδες προβλήματα είναι εντελώς τζάμπα.

Απλά σήμερα υπάρχουν και σωστά PC που μπορείς να έχεις πάνω 10 high speed USB, γρήγορες μνήμες, 12-16 πυρήνες και να βλέπεις στα πάντα ποιότητα, κάτι που παλιά δεν υπήρχε. Δεν σε υποχρεώνει όμως κανείς να τα αγοράσεις...

Πέρα από όλα αυτά οι τιμές έχουν εκτοξευθεί στα πάντα, ένα AVR να πας να αγοράσεις που είχε 400 ευρώ τώρα έχει 800. Η ξυλεία έχει πάει πάνω από 2 φορές πάνω, το ίδιο και το αλεύρι κλπ.

Όσο αφορά τις μητρικές με τα 1000 ευρώ το μόνο που θα πω είναι ότι υπάρχουν καλώδια 2 μέτρων για να συνδέσεις ηχεία που έχουν 60.000 και τροφοδοτικά για να παίρνει "σωστό" ρεύμα το ηχοσύστημα που έχουν άλλο τόσο... αυτό δεν σημαίνει ότι τόσο έχουν τα καλώδια σήμερα ούτε ότι σε αναγκάζει κανείς να τα αγοράσεις.

Στην Ελλάδα βλέπεις ότι ο κόσμος αγοράζει μητρικές κυρίως με 80-150 ευρώ, αν πας σε άλλη χώρα προτιμούν αυτές που έχουν 60-100 ευρώ και αν πας σε άλλη αγοράζουν MAC με 6000 για να ανοίγουν ένα photoshop, η αγορά έχει τα πάντα για όλες τις τσέπες. Σίγουρα τα καινούργια και καλύτερα είναι πιο ακριβά.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 2

5 ώρες πριν, Al_pacino είπε

Να προσθέτω ότι μπαίνουν win 7 και σε 2ης γενιάς CPU 

• Like 1

Καλησπέρα στην ομάδα. 

Εχω προβλημα με το erthernet ,
Δεν μου αναγνωρίζει τον erthernet adapter.
 ήμουν πάντα με wifi adapters, οπότε πρωτη φορα προσπαθησα να συνδεθώ με erthernet.

Μητρικη b450 tomahawk. 

Εχω κανει update bios εχω τ΄ρεξει αντιεμτωπιση προβλημάτων κτλ. δεν λειτουργεί.

image.png.a495f7bb0790380bc7c8b14c5147ea77.png
Αυτό το μήνυμα μου βγάζει οταν προσπαθώ να κανω install τους drivers του Lan απο το site της MSI προφανώς για win11(dokimasa και τους drivers για τα 10ρια αλλα βγάζει το ίδιο μήνυμα)

1 ώρα πριν, silenoz66 είπε

Καλησπέρα στην ομάδα. 

Εχω προβλημα με το erthernet ,
Δεν μου αναγνωρίζει τον erthernet adapter.
 ήμουν πάντα με wifi adapters, οπότε πρωτη φορα προσπαθησα να συνδεθώ με erthernet.

Μητρικη b450 tomahawk. 

Εχω κανει update bios εχω τ΄ρεξει αντιεμτωπιση προβλημάτων κτλ. δεν λειτουργεί.

image.png.a495f7bb0790380bc7c8b14c5147ea77.png
Αυτό το μήνυμα μου βγάζει οταν προσπαθώ να κανω install τους drivers του Lan απο το site της MSI προφανώς για win11(dokimasa και τους drivers για τα 10ρια αλλα βγάζει το ίδιο μήνυμα)

Μήπως έχεις κλειστό τον adapter στο bios?

Μόλις τώρα, comfuzio είπε

Μήπως έχεις κλειστό τον adapter στο bios?

Έκανα και το lan option rom enable και δεν άλλαξε τπτ.

Επίσης στο βύσμα πίσω στην μητρική δεν ανάβει κάποιο φως (πράσινο ή πορτοκαλί κτλ) στο ethernet

received_303721531773568.jpeg

Τα win11 είναι fresh installed , και από όσο ξέρω όλα up to date .

Δεν βλέπω πουθενά στo device manager network adapter η κάτι τέτοιο.

Δεν ξέρω αν φταίει Κατι στο bios.

Kαι δυστυχώς είμαστε με light bios λόγω μικρή rom

• Like 1

Από settings εκεί είσαι οκ, γύρνα το πάλι disabled το ROM καθώς είναι για άλλο σκοπό.
Όταν λες light bios είναι κάποιο mod; μπορείς να δεις στα info/changelogs αν το έχουν κόψει από περιέργεια;
Το επόμενο που θα έλεγα backup το καλό σου bios profile και κάνε bios reset με το button/κατσαβίδι στην μητρική.
Δεν σου λέω για καλώδιο ethernet καθώς ακόμα και χωρίς καλώδιο έπρεπε να την βλέπει την κάρτα.
Για καλό και για κακό έχε την χωρίς το καλώδιο επάνω μην και είναι τίποτα χαλασμένο. 

20 λεπτά πριν, comfuzio είπε

Από settings εκεί είσαι οκ, γύρνα το πάλι disabled το ROM καθώς είναι για άλλο σκοπό.
Όταν λες light bios είναι κάποιο mod; μπορείς να δεις στα info/changelogs αν το έχουν κόψει από περιέργεια;
Το επόμενο που θα έλεγα backup το καλό σου bios profile και κάνε bios reset με το button/κατσαβίδι στην μητρική.
Δεν σου λέω για καλώδιο ethernet καθώς ακόμα και χωρίς καλώδιο έπρεπε να την βλέπει την κάρτα.
Για καλό και για κακό έχε την χωρίς το καλώδιο επάνω μην και είναι τίποτα χαλασμένο. 

Light bios ειναι μια νέα εκδοση που βγήκε για τις B450 που έιχαν μικρή ROM,δν εχει καθόλου γραφικό περιβάλλον κτλ.

1) Μολις εφερα λαπτοπ φίλου και αναγνωρισες κατευθειαν το καλώδιο στο PC του. 
Αρα σίγουρα εχω το πρόβλημα εγώ.

Αυτο με τα info/changelongs δν το έπιασα.

Ειναι κάποιο απο αυτά το adapter Lan που ψάχνουμε? 

Σρυ αλλα ειμαι απιστευτα νουμπάς με οτιδήποτε αφορά δικτυο

image.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...