elpenor Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Υπάρχουν 5600X και 5800Χ με δύο CCD, δεν είναι περίεργο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick0lis Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 O 5800X είναι ένα ccd λειτουργικό. Ο 5600Χ μπορεί να προέρχεται από χαλασμένο 5800Χ ή χαλασμένο 5950Χ 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 11 ώρες πριν, Πέτρος είπε Με 2 διαφορετικά προγράμματα (zen timings, hydra) μου βγάζει ότι έχω 2ccds. 5900Χ "κλειδωμένος/κομμένος" είναι, από ότι φαίνεται. Δεν έχεις δύο, έχεις το CCD2. θα είχες δύο αν έδειχνε πως έχεις έστω 2 cores στο CCD1 και 4 στο CCD2. Οι εφαρμογές προφανώς μπερδεύονται. Το Ryzen Master που είναι της AMD, τι δείχνει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, malakudi είπε Δεν έχεις δύο, έχεις το CCD2. θα είχες δύο αν έδειχνε πως έχεις έστω 2 cores στο CCD1 και 4 στο CCD2. Οι εφαρμογές προφανώς μπερδεύονται. Το Ryzen Master που είναι της AMD, τι δείχνει; Τι να σου πω, όσο το έχω συζητήσει κι εδώ και αλλού, για 2 μου έχουν πει. Καταλαβαίνω τι/πως το εννοείς. Εδώ το ZenTimings Για RM υποθέτω εννοείς αυτό το σημείο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, Πέτρος είπε Τι να σου πω, όσο το έχω συζητήσει κι εδώ και αλλού, για 2 μου έχουν πει. Καταλαβαίνω τι/πως το εννοείς. Εδώ το ZenTimings Για RM υποθέτω εννοείς αυτό το σημείο Ένα CCD έχεις, απλώς τα άλλα προγράμματα μπερδεύονται επειδή είναι στη θέση 2 και θεωρούν πως δε μπορεί να υπάρχει CCD στη θέση 2 χωρίς να υπάρχει στην 1. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
3DJIN Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 βγαζει η amd ξεχωριστο δισκο για 5800Χ και αλλο για 5950Χ ? δε βγαινουν ολα τα cpu απο το δισκο του 5950Χ κοβοντας προς τα εξω ? και φτανοντας μεχρι 5600Χ . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, 3DJIN είπε βγαζει η amd ξεχωριστο δισκο για 5800Χ και αλλο για 5950Χ ? δε βγαινουν ολα τα cpu απο το δισκο του 5950Χ κοβοντας προς τα εξω ? και φτανοντας μεχρι 5600Χ . Τα dies ναι είναι από ένα wafer disk. Πρώτα διαλέγουν τα most efficient για EPYC και μετά για όλα τα Ryzen. Threadripper Zen3 δεν είδαμε. Αυτό που γίνεται στη CPU του @Πέτρος είναι ότι το chiplet έχει συνδεθεί στη θέση 2 του i/o die (για ποιο λόγο άγνωστο - υποθέτω πως ίσως κάποια i/o dies έχουν χαλασμένο το port 1). 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 5 ώρες πριν, malakudi είπε Τα dies ναι είναι από ένα wafer disk. Πρώτα διαλέγουν τα most efficient για EPYC και μετά για όλα τα Ryzen. Threadripper Zen3 δεν είδαμε. Αυτό που γίνεται στη CPU του @Πέτρος είναι ότι το chiplet έχει συνδεθεί στη θέση 2 του i/o die (για ποιο λόγο άγνωστο - υποθέτω πως ίσως κάποια i/o dies έχουν χαλασμένο το port 1). Ακριβώς αυτό. Επίσης πάει περίπατο και η θεωρία για το σε ποια γωνιά να βάλεις extra thermal paste από την στιγμή που δε ξέρεις από πριν σε ποια θέση είναι.😁 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Τι παίζει τελικά με την Asus και τα bios; έχει μείνει από Αύγουστο στο 4021 και agesa: ComboAM4v2 1.2.0.3C ενώ έχουν βγει εδώ και καιρό τα: ComboAM4v2 1.2.0.6 ComboAM4v2 1.2.0.5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, comfuzio είπε Τι παίζει τελικά με την Asus και τα bios; έχει μείνει από Αύγουστο στο 4021 και agesa: ComboAM4v2 1.2.0.3C ενώ έχουν βγει εδώ και καιρό τα: ComboAM4v2 1.2.0.6 ComboAM4v2 1.2.0.5 H MSI σηκώνει bios και μετά από καιρό τα κατεβάζει και τα κρύβει, τώρα έβγαλε νέα σε beta αλλά κανείς δεν τα χρησιμοποιεί γιατί έχουν κάτι περιορισμούς λένε. Γενικά δεν έχω διαβάσει κάποιον να προτιμάει τα καινούργια, οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το 1.2.0.3b. Λόγω δουλειάς δεν είχα χρόνο να δω τι ακριβώς πρόβλημα έχουν αλλά κάτι δεν πάει καλά. Ίσως το πρόβλημα να μην είναι στην MSI να είναι της AMD. Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2022 από elpenor Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Deu164 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, comfuzio είπε Τι παίζει τελικά με την Asus και τα bios; έχει μείνει από Αύγουστο στο 4021 και agesa: ComboAM4v2 1.2.0.3C ενώ έχουν βγει εδώ και καιρό τα: ComboAM4v2 1.2.0.6 ComboAM4v2 1.2.0.5 1.2.0.6 - 1.2.0.5 μόνο για τις crosshair viii συνήθως beta Υπάρχουν διάφορα παράπονά σχετικά με τα agesa και μάλλον γιαυτό δεν προχωράει Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2022 από Deu164 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 4 λεπτά πριν, Deu164 είπε 1.2.0.6 - 1.2.0.5 μόνο για τις crosshair viii συνήθως beta Υπάρχουν διάφορα παράπονά σχετικά με τα agesa και μάλλον γιαυτό δεν προχωράει Αν δεις το Δεν είναι μόνο για την Asus και τις Crosshair mobos, όλοι οι κατασκευαστές έχουν δώσει νεότερο firmware! Μέχρι το καλοκαίρι η Asus πέταγε το ένα firmware μετά το άλλο και beta και μη, δεν μπορεί έτσι να τα κόψαν γιατί "είναι beta" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ICE-T Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 νομιζω ειναι καλυτερα που σταματησε να βγαζει ολη την ωρα bios η Asus εγω μια χαρα ειμαι εδω και καιρο με το τελευταιο σε Β550 2423 bios version Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick0lis Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Είχα αφήσει την asus να βγάζει bios σχεδόν κάθε βδομάδα τώρα τι έπαθε ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Deu164 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, comfuzio είπε Αν δεις το Δεν είναι μόνο για την Asus και τις Crosshair mobos, όλοι οι κατασκευαστές έχουν δώσει νεότερο firmware! Μέχρι το καλοκαίρι η Asus πέταγε το ένα firmware μετά το άλλο και beta και μη, δεν μπορεί έτσι να τα κόψαν γιατί "είναι beta" Τον τελευταίο καιρό κάθε beta που έχει δώσει με τα νέα agesa τα αρνητικά σχόλια είναι ποιο πολλά από τα θετικά. Υποθέτω ότι τα δίνει για beta testing μόνο στις Crosshair αρχικά όπου έχει αρκετούς "enthusiasts" πρόθυμους να πειραματιστούν και ανάλογα το feedback κρίνει... Σε beta οπού υπάρχουν πολλά παράπονά δεν τα έχω δει να βγαίνουν σαν official και τον τελευταίο καιρό κάθε νέο είναι χειρότερο από το προηγούμενο Tα ποιο κοινά είναι με τα ρεύματα edc/vid και το onboard secure boot / tpm που όταν είναι enable δημιουργεί stutters/noise cracking και όταν απενεργοποιείται ή χρησιμοποιούν extra TPM 2.0 Module στρώνει. EDIT Αν έχεις όρεξη και χρόνο ξεκίνα να διαβάζεις από ΕΔΩ ή ΕΔΩ για να δεις το feedback σχετικά με κάποια από τα τελευταία beta Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2022 από Deu164 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα