Προς το περιεχόμενο

Ryzen 3000 series & x570/Β550/Α520 Μobos

akoinonitos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υπάρχει κάτι νεότερο από το Hydra? Έχει φτάσει στο 1.0Ε πια, από όσο βλέπω.

Στις οδηγίες αναφέρει για κλειστό CO στο BIOS, αλλά αν κατάλαβα σωστά χρησιμοποιεί ένα s/w CO όταν τρέχει? Αυτό είναι δυναμικό, μέσα από το OS, έτσι? Θεωρητικά, λοιπόν, μπορώ κι εγώ να το χρησιμοποιήσω ενώ δεν το έχω στο BIOS/AGESA μου?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

6 ώρες πριν, adtakhs είπε

Ναι ξαναπήρε , όχι μόνο 4 γενιές αλλά παραπάνω.

Ήταν το ΑΜ2  που πήρε AMD AThlon 64, Amd Athlon X2 64, (αυτούς σε τρεις αρχιτεκτονικές) και σε 2 διαφορετικές λιθογραφίες (90nm & 65nm) .

Αλλά το Socket πήρε και Phenom X4 Agena (65nm) σε όσες μητρικές μπορούσαν να τροφοδοτήσουν, 

Αλλά και Phenom 2 X4 και Athlon 2 X4 (Deneb Propus) 

Δηλαδή ξεκινώντας από το 2005-2006 έφτανες στο 2012 με ίδιες μνήμες, μητρική κ.λ.π.

Η μητρική μου τότε ήταν η ASUS M2N SLI DELUXE και είχα βάλει επάνω της όλα αυτά ...

Εγώ είχα την ASUS M2A-VM. Έχανες επιδόσεις όμως διότι σε περιόριζε το BUS Speed της μητρικής λόγω παλαιότητας. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Εγώ είχα την ASUS M2A-VM. Έχανες επιδόσεις όμως διότι σε περιόριζε το BUS Speed της μητρικής λόγω παλαιότητας. 

Μετρημένο σε phenom II X4 945 B3 rev, δεν έχανε ούτε 2% . Στα όρια στατιστικού λάθους ... Απλά δεν ανέβαζε τις μνήμες πάνω από 800mhz.

Φαντάσου πόσο λιγότερο έκοβε στα μικρότερα μοντέλα.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Μετρημένο σε phenom II X4 945 B3 rev, δεν έχανε ούτε 2% . Στα όρια στατιστικού λάθους ... Απλά δεν ανέβαζε τις μνήμες πάνω από 800mhz.

Φαντάσου πόσο λιγότερο έκοβε στα μικρότερα μοντέλα.

εγω ειχα am2+ μητρικη ,ξεκινησα απο athlon 64x2  και κατεληξα σε 1100t αφου τους περασα ολους με τη σειρα. Αλλα δεν καθισα να μετρησω 😛 Εκει δλδ εσυ να μου την πεις :lol:

Το Point ηταν οτι μια χαρα αναβαθμισιμοτητα ειχε το Am4 δεν χρειαζεται να γκρινιαζουμε για αυτο

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2

Καλησπέρα παιδιά!! 

Έχω σύστημα asus b550 - xe, amd 5800x, 16gb ram balistix cl16, gt1030 Asus, ssd 500gb 860 evo +2 hdd παλιούς και bios 1212.

Το θέμα είναι ότι ενώ το pc δουλευει γενικός καλά και στα game που έχω δοκιμάσει δεν έχει κάποιο κόλλημα (όσα μπορείς να παίξεις με 1030 δηλαδή αλλά όλα οκ)οταν το ανοίγω το q code στη MB αλλάζει μέχρι να φτάσει στην επιλογή για λειτουργικό του boot manager εκεί σταματάει στο AE  επιλέγω μετά λειτουργικό win10 και μένει πάντα στο "ΑΑ" μετά μπαίνει στα Windows κανονικά δεν έχει  θέμα.. 

Έψαξα στο στο νετ για το "ΑΑ" code και λένε ότι είναι boot self test  και αν κολλάει έχω θέμα hardware.. 

Άλλοι λένε να κάνω disable  το display και δεν τρέχει καστανο.. 

Aπο λειτουργικα έχω 2 win10 σε ssd και hdd με legacy και όχι uefi(mbr δηλαδή)τα έχω έτσι σε περίπτωση που χαλάσει το ένα να εχω καβατζα το ο άλλο. 

Πείτε μου την γνώμη σας όσο αφορά το qcode οποίος γνωρίζει.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, vagelis2019 είπε

Καλησπέρα παιδιά!! 

Έχω σύστημα asus b550 - xe, amd 5800x, 16gb ram balistix cl16, gt1030 Asus, ssd 500gb 860 evo +2 hdd παλιούς και bios 1212.

Το θέμα είναι ότι ενώ το pc δουλευει γενικός καλά και στα game που έχω δοκιμάσει δεν έχει κάποιο κόλλημα (όσα μπορείς να παίξεις με 1030 δηλαδή αλλά όλα οκ)οταν το ανοίγω το q code στη MB αλλάζει μέχρι να φτάσει στην επιλογή για λειτουργικό του boot manager εκεί σταματάει στο AE  επιλέγω μετά λειτουργικό win10 και μένει πάντα στο "ΑΑ" μετά μπαίνει στα Windows κανονικά δεν έχει  θέμα.. 

Έψαξα στο στο νετ για το "ΑΑ" code και λένε ότι είναι boot self test  και αν κολλάει έχω θέμα hardware.. 

Άλλοι λένε να κάνω disable  το display και δεν τρέχει καστανο.. 

Aπο λειτουργικα έχω 2 win10 σε ssd και hdd με legacy και όχι uefi(mbr δηλαδή)τα έχω έτσι σε περίπτωση που χαλάσει το ένα να εχω καβατζα το ο άλλο. 

Πείτε μου την γνώμη σας όσο αφορά το qcode οποίος γνωρίζει.. 

Δεν καταλαβαίνω αφού το PC λειτουργεί άψογα, κάνει boot κανονικά και δεν κρασάρει τα παιχνίδια γιατί πιστεύεις ότι έχεις θέμα hardware.

Το AA σημαίνει ότι το PC έχει περάσει επιτυχώς όλους τους ελέγχους hardware και είναι στη φάση που μπαίνει στο λειτουργικό, είναι απόλυτα φυσιολογικό να το βλέπεις αφού επιλέξεις τα windows 10, σημαίνει ότι όλα είναι εντάξει. Σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πρόβλημα με το hardware, ακριβώς το αντίθετο.

Από την μητρική μου έχουν περάσει αρκετά bios της MSI που το qcode μπάγκαρε και δεν έδειχνε την θερμοκρασία, μετά το φτιάξανε, δεν είναι κάτι σημαντικό. Αν το qcode στις B550-XE πρέπει να δείχνει την θερμοκρασία αφού μπει στα windows και δεν το κάνει τότε είναι κάποιο bios bug και θα φτιαχτεί, αν πάλι δεν υποστηρίζει το να δείχνει την θερμοκρασία το AA είναι το qcode που θα έπρεπε να δείχνει.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 4

52 λεπτά πριν, elpenor είπε

Δεν καταλαβαίνω αφού το PC λειτουργεί άψογα, κάνει boot κανονικά και δεν κρασάρει τα παιχνίδια γιατί πιστεύεις ότι έχεις θέμα hardware.

Το AA σημαίνει ότι το PC έχει περάσει επιτυχώς όλους τους ελέγχους hardware και είναι στη φάση που μπαίνει στο λειτουργικό, είναι απόλυτα φυσιολογικό να το βλέπεις αφού επιλέξεις τα windows 10, σημαίνει ότι όλα είναι εντάξει. Σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πρόβλημα με το hardware, ακριβώς το αντίθετο.

Από την μητρική μου έχουν περάσει αρκετά bios της MSI που το qcode μπάγκαρε και δεν έδειχνε την θερμοκρασία, μετά το φτιάξανε, δεν είναι κάτι σημαντικό. Αν το qcode στις B550-XE πρέπει να δείχνει την θερμοκρασία αφού μπει στα windows και δεν το κάνει τότε είναι κάποιο bios bug και θα φτιαχτεί, αν πάλι δεν υποστηρίζει το να δείχνει την θερμοκρασία το AA είναι το qcode που θα έπρεπε να δείχνει.

Από εδώ το διάβασα αλλά αφού όλα πάνε καλά να το ξεχάσω. 

Τώρα όμως μου είπες για temp θα ήταν βολικό να γράφει την temp στο display αλλά δεν το έχω ψάξει.

Ευχαριστώ 👍

IMG_20211212_001956.jpg

Στις 9/12/2021 στις 6:30 ΜΜ, Πέτρος είπε

Υπάρχει κάτι νεότερο από το Hydra? Έχει φτάσει στο 1.0Ε πια, από όσο βλέπω.

Στις οδηγίες αναφέρει για κλειστό CO στο BIOS, αλλά αν κατάλαβα σωστά χρησιμοποιεί ένα s/w CO όταν τρέχει? Αυτό είναι δυναμικό, μέσα από το OS, έτσι? Θεωρητικά, λοιπόν, μπορώ κι εγώ να το χρησιμοποιήσω ενώ δεν το έχω στο BIOS/AGESA μου?

Δεν απαντάτε και το έχω αφήσει να δοκιμάζει boost στα 4.85 στους πυρήνες.

Δεν έχει κι οδηγίες, κάπου.

3 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Δεν απαντάτε και το έχω αφήσει να δοκιμάζει boost στα 4.85 στους πυρήνες.

Δεν έχει κι οδηγίες, κάπου.

Το δοκίμασα και εγώ μια φορά και εκεί που είχα βάλει μπρος να καταλάβω πως δουλεύει δεν λειτουργούσε σωστά στο σύστημα μου οπότε το παράτησα. Θα το ξαναδοκιμάσω όμως κάποια στιγμή που θα βρω χρόνο.

11 λεπτά πριν, elpenor είπε

Το δοκίμασα και εγώ μια φορά και εκεί που είχα βάλει μπρος να καταλάβω πως δουλεύει δεν λειτουργούσε σωστά στο σύστημα μου οπότε το παράτησα. Θα το ξαναδοκιμάσω όμως κάποια στιγμή που θα βρω χρόνο.

Πήρε κάπου 3 ώρες, παραπάνω ίσως, να τελειώσει τις δοκιμές και το καλιμπράρισμα, δεν είναι κάτι πολύ πολύπλοκο.

Έφτασε τους καλούς πυρήνες σε single ακόμα και στα 4.925 (5600Χ έχω, με 2ccds, σε μητρική με beta bios χωρίς CO) και αποφάσισε πως all-core πρέπει να είμαι 4545 (δε λέω, καλό).

Σε single CB20 μου έδωσε κάπου 70 πόντους, αλλά σε multi έχασα >500 (αλλά με πολύ καλές θερμοκρασίες...κάτω κάπου 18-20 βαθμούς)! Σε gaming όσο δοκίμασα δεν κατάλαβα να χάνω.

Σε SoTTR bench, έπιασα fps ταβάνι σε 1080/hi αλλά ενώ το CPUgame  ήταν καλό έως πολύ καλό, το render είχε βουτήξει.

Τελικά, όμως, φαίνεται να βγάζει αστάθεια σε CB23 για κάποιο λόγο, από το ξεκίνημα κιόλας.

Ξαναγύρισα στα καθημερινά μου προς το παρόν, δίνοντας λίγο από PBO και βλέπουμε.

Ενδεικτικά, μετά από 1 ώρα BF2043

HYDRATUNEGAME.png.096c06043d7600116a2cf22b692e26ef.png

53 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Έφτασε τους καλούς πυρήνες σε single ακόμα και στα 4.925 (5600Χ έχω, με 2ccds, σε μητρική με beta bios χωρίς CO) και αποφάσισε πως all-core πρέπει να είμαι 4545 (δε λέω, καλό).

Δε φαίνεται να έχεις 2 CCDs, απλώς έχεις το 2ο συνδεδεμένο. Δε βλέπω cores στο CCD1.

9 λεπτά πριν, nick0lis είπε

O 5600x προέρχεται από τον 5800Χ με ένα ccd

Για κάποιο λόγο είναι συνδεδεμένο το CCD2 και όχι το CCD1. Υποθέτω πως υπάρχουν i/o chips που έχουν χαλασμένο το κομμάτι του infinity fabric για το CCD1, και έτσι το σύνδεσαν στο CCD2.

21 λεπτά πριν, malakudi είπε

Για κάποιο λόγο είναι συνδεδεμένο το CCD2 και όχι το CCD1. Υποθέτω πως υπάρχουν i/o chips που έχουν χαλασμένο το κομμάτι του infinity fabric για το CCD1, και έτσι το σύνδεσαν στο CCD2.

Ναι, οι χαλασμένοι 5800 5950 γίνονται 5600 5900

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...