jimmy1973 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Γιατί τι θα πάθει; ενταξει βρε Γιανη..τι θα παθει.. ειπαμε..εχω συνηθισει χαμηλες θερμοκρασιες και εδω μου φαινεται καπως... τιποτε δεν παθαινει αλλα οκ.. που να σε ειχα στον πρωτο amd που εστησα κοντα στο 2000 που εψηνες σουβλακια.!! σφαιρα στους xperts(κοντα στον πυργο του ote δεν θυμαμαι το ονομα της εταιριας..) αυτη η εταιρια που μαλλον εχει κλεισει,ειχε μονο συστηματα ψυξης υπολογιστη,τροφοδοτικα και pc cases. Και ηταν οντως ειδικοι τα παληκαρια(καλη τους ωρα...) τι θα παρω..?? ενα global που πρεπει να ετρεχε στις 3000 στροφες. χαλκος με ενα μικρο ανεμιστηρακι αλλα θηριο..! το βραδυ μαζι με τα υπολοιπα ανεμιστηρια του -μεγαλου-κουτιου, απογειωνομασταν οικογενειακως για μια τρελη απιθανη πτηση... πολυ γελιο και..τσαμπα χρημα...😁😁 Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2020 από jimmy1973
Levs Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Και γω έχω συνηθίσει με τον 1600 σε χαμηλές θερμοκρασίες και μου φαίνεται περίεργο που οι 3000 είχα 45 βαθμούς.. περίμενω τον 5600χ να κάνω το επόμενο βήμα με μια b450m steel legend 1
ilos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ρε παιδιά νιώθω πάλι όπως με το launch των zen 2 ffs. Νόμιζα από τότε θα το είχαμε ξεπεράσει το OCD με τα spikes και δε θα μας είχε αφήσει εμμονές (αν και εμένα μου έμειναν κατάλειπα με τα pch temps). 😁 Btw 45 βαθμούς για cpu είναι αστεία θερμοκρασία.😁 Παρόμοια spikes κάνουν και οι kaby lake ακόμα, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Είναι χαρακτηριστικό aggressive boost αλγορίθμων και single core clocks που από μαμά είναι τσιτωμένα στα όρια της σιλικόνης. Ο 1600 που αναφέρθηκε έχει με cpb base/all core/single 3.2/3.4/3.65. Περιττό να πω ότι τον δικό μου τον δούλευα με αστεία 1.28v στα 3.8 all core ακόμα και με το stock cooler. Συν το γεγονός ότι σαν 1st gen zen στα 16nm είχε πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια για απαγωγή θερμότητας από ότι ένα μικροσκοπικό chiplet 7 nm που είναι στριμωγμένα εκεί μέσα 6/8 cores με τρελό transistor density. Αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα και δεν υπήρχε leakage και τα σχετικά, δε θα είχε κολλήσει 4 χρόνια η intel τώρα με sub 4 Ghz 10nm τετραπύρηνα mobile chips. Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2020 από ilos 3
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 7 ώρες πριν, jimmy1973 είπε ενταξει βρε Γιανη..τι θα παθει.. ειπαμε..εχω συνηθισει χαμηλες θερμοκρασιες και εδω μου φαινεται καπως... τιποτε δεν παθαινει αλλα οκ.. που να σε ειχα στον πρωτο amd που εστησα κοντα στο 2000 που εψηνες σουβλακια.!! σφαιρα στους xperts(κοντα στον πυργο του ote δεν θυμαμαι το ονομα της εταιριας..) αυτη η εταιρια που μαλλον εχει κλεισει,ειχε μονο συστηματα ψυξης υπολογιστη,τροφοδοτικα και pc cases. Και ηταν οντως ειδικοι τα παληκαρια(καλη τους ωρα...) τι θα παρω..?? ενα global που πρεπει να ετρεχε στις 3000 στροφες. χαλκος με ενα μικρο ανεμιστηρακι αλλα θηριο..! το βραδυ μαζι με τα υπολοιπα ανεμιστηρια του -μεγαλου-κουτιου, απογειωνομασταν οικογενειακως για μια τρελη απιθανη πτηση... πολυ γελιο και..τσαμπα χρημα...😁😁 Απλά επειδή είπες ποτέ ξανά AMD για κάτι που δεν είναι πρόβλημα. Το θέμα είναι οι θερμοκρασίες under load και όχι σε idle που εκεί οι intel είναι φουρνάκια..
Herald Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 6 ώρες πριν, ilos είπε Περιττό να πω ότι τον δικό μου τον δούλευα με αστεία 1.28v στα 3.8 all core ακόμα και με το stock cooler. Ελά ρε, διαλεχτό κομμάτι. Εμένα ήθελε 1.37 για το 3.8 2 ώρες πριν, yiannis1991 είπε Απλά επειδή είπες ποτέ ξανά AMD για κάτι που δεν είναι πρόβλημα. Το θέμα είναι οι θερμοκρασίες under load και όχι σε idle που εκεί οι intel είναι φουρνάκια.. Φουρνάκια καθόλου δεν είναι οι 10th gen. Έχουν κάνει καλή δουλειά. Αν δείς και στα reviews με ίδια ψύξη στο ίδιο workload είναι ακρετά πιο κρύοι οι Intel, no jokes.
ilos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 9 λεπτά πριν, Herald είπε Ελά ρε, διαλεχτό κομμάτι. Εμένα ήθελε 1.37 για το 3.8 Φουρνάκια καθόλου δεν είναι οι 10th gen. Έχουν κάνει καλή δουλειά. Αν δείς και στα reviews με ίδια ψύξη στο ίδιο workload είναι ακρετά πιο κρύοι οι Intel, no jokes. Καμία σχέση όμως με later παρτίδες που τα βάραγαν ~1.2 volt και 4 ghz sub 1.30.
elpenor Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, Herald είπε Φουρνάκια καθόλου δεν είναι οι 10th gen. Έχουν κάνει καλή δουλειά. Αν δείς και στα reviews με ίδια ψύξη στο ίδιο workload είναι ακρετά πιο κρύοι οι Intel, no jokes. Με την προϋπόθεση ότι φουρνάκι θεωρείς το CPU που έχει μεγαλύτερα στιγμιαία spikes γιατί όταν βγήκαν οι 10th gen και έκανα συγκρίσεις σε efficiency (δηλαδή πόσα watt για να ολοκληρώσουν ένα συγκεκριμένο workload σε λογικό χρόνο) ο 3700Χ που χρησιμοποιώ ήταν πολύ καλύτερος. Οι θερμοκρασίες ήταν και είναι πρόβλημα για όσους κάνουν render ή υπολογισμούς με OC στο CPU, τώρα για gaming σε stock αρκεί ένα aftermarket CPU cooler και δεν περνάνε ποτέ τους 68 βαθμούς στους οποίους ένα CPU δεν θα φάει ποτέ degrade και θα έχει μια χαρά επιδόσεις. Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2020 από elpenor
jimmy1973 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 15/11/2020 στις 3:49 ΜΜ, elpenor είπε Όχι, σε μπέρδεψε ο @petasis, εννοούσε το αντίθετο από ότι κατάλαβες. Η λογική είναι απλή, τα AIO έχουν μέσα αέρα για να αντέχουν τις διαστολές και συστολές από την αλλαγή θερμοκρασίας. Ο αέρας πάει πάντα πάνω, σε ένα κλειστό κύκλωμα καταλήγει στο πιο ψηλό σημείο. Το ιδανικό είναι αυτός ο αέρας να μείνει μέσα στο radiator από την αντίθετη μεριά από αυτή που είναι τα tubes ώστε να μην κυκλοφορεί μέσα στο κύκλωμα και κάνει θόρυβο και να μην εγκλωβιστεί στο CPU Block και μειώνει την απόδοση και την αντοχή στο χρόνο. Άρα πρέπει όταν βλέπεις το AIO πλάγια να έχεις την κλειστή πλευρά του radiator (δηλαδή την αντίθετη πλευρά από αυτή που βγαίνουν τα tubes) πιο ψηλά από το CPU Block. κατσε γιατι ξανα-σκαλωσα... εαν το ψυγειο μπει αναγκαστικα μπροστα(top μπορει αλλα αρκετα δυσκολο οπως εξηγει και εδω ενα τυπος σε review του κουτιου) και λογω της gpu δεν μπορουμε να βαλουμε τα σωληνακια στην κατω πλευρα(παιζει να χωρανε αλλα λεμε τωρα..) τοτε αναγκαστικα τα σωληνακια θα ειναι επανω... σε αυτην λοιπον την περιπτωση οπως κοιταω το ψυγειο απο τα πλαγια, θα βλεπω τα σωληνακια στην επανω πλευρα... το ψυγειο και κατ`επεκταση τα σωληνακια,θα πρεπει να μπουν πανω απο το υψος της κεφαλης/cpu ή πιο κατω..?? Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2020 από jimmy1973
elpenor Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, jimmy1973 είπε κατσε γιατι ξανα-σκαλωσα... εαν το ψυγειο μπει αναγκαστικα μπροστα(top μπορει αλλα αρκετα δυσκολο οπως εξηγει και εδω ενα τυπος σε review του κουτιου) και λογω της gpu δεν μπορουμε να βαλουμε τα σωληνακια στην κατω πλευρα(παιζει να χωρανε αλλα λεμε τωρα..) τοτε αναγκαστικα τα σωληνακια θα ειναι επανω... σε αυτην λοιπον την περιπτωση οπως κοιταω το ψυγειο απο τα πλαγια, θα βλεπω τα σωληνακια στην επανω πλευρα... το ψυγειο και κατ`επεκταση τα σωληνακια,θα πρεπει να μπουν πανω απο το υψος της κεφαλης/cpu ή πιο κατω..?? Άσχετα με το που θα βάλεις τα tubes πρέπει το radiator να φτάνει πιο ψηλά από το CPU water block. 1
dem Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Στις 17/11/2020 στις 12:59 ΠΜ, yiannis1991 είπε Γιατί τι θα πάθει; τι να πάθει? πλάκα με κάνεις? έχει Αθηναικές πινακίδες, αφού.
50EuroUser Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 17/11/2020 στις 1:22 ΠΜ, jimmy1973 είπε σφαιρα στους xperts(κοντα στον πυργο του ote δεν θυμαμαι το ονομα της εταιριας..) αυτη η εταιρια που μαλλον εχει κλεισει,ειχε μονο συστηματα ψυξης υπολογιστη,τροφοδοτικα και pc cases. 😁😁 H checkmate είναι και μάλλον μιλάς για ένα απο τα περίφημα GlobalWin 462 coolers Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2020 από 50EuroUser
jimmy1973 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, 50EuroUser είπε H checkmate είναι και μάλλον μιλάς για ένα απο τα περίφημα GlobalWin 462 coolers ναι ρε συ....!!!μπραβο..!! ειχα σπασει το κεφαλι μου πως τους ελεγαν. και ναι-αυτη ακριβως ειναι η ψυχτρα.... χαρηκα που δουλευουν ακομα. να σαι καλα.. με πηγες αρκετα πισω...
ultraex2003 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δε ξέρω άμα θέλουν το ίδιο και οι custom υδροψυξεις τα έβαλα τα tubes κατω 2
inetien12 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Καλησπέρα ! Φτιάχνω ένα σύστημα με ryzen 5 5600x και δεν ξέρω τι μητρική να βάλω . Σίγουρα θα παω για x570 αλλά δεν ξερω ποια x570 ! Εσείς τι προτείνετε εως 300€
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα