elpenor Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 38 λεπτά πριν, jimmy1973 είπε να υποθεσω οτι βαζει αερα...?? Ναι, το ανεμιστηράκι ρουφάει τον αέρα από έξω και τον σπρώχνει (push) πάνω στο radiator. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akalokat Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, sokos1 είπε Ερώτηση... σε ΣΤΟΚ (οχι O/C) για gaming ο A520 σε σχέση με τον Β550 θα έχει διαφορές ? Με έναν 3600 για αρχή και του χρόνου upgradable σε εναν 5000series.. Για κανένα λόγο μην πας σε 520 chipset. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimmy1973 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 αυτο το Core Performance Boost που ρυθμιζαμε και προχθες,ειναι ενα μπουσταρισμα που κανει το Board στην cpu..(σωστα..??) οταν το εκλεισα,επεσα σε Idle 5-6 βαθμους και σε Load καμια δεκαρια.... λογικο γιατι απ`οτι βλεπωεχει παει την cpu στην ονομαστικη της ταχυτητα.. δεν το επιχειρησα μην κανω κατι λαθος,αλλα εαν ανοιξω την pbo που ειναι καθαρα εργαλειο της amd,θα παιζει παλι ψηλα? ρωταω γιατι απ`οσο καταλάβαινω με pbo και cpb ανοιχτα,εχουμε 2 μπουσταρισματα. τι δεν καταλαβαινω..?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 41 λεπτά πριν, jimmy1973 είπε αυτο το Core Performance Boost που ρυθμιζαμε και προχθες,ειναι ενα μπουσταρισμα που κανει το Board στην cpu..(σωστα..??) οταν το εκλεισα,επεσα σε Idle 5-6 βαθμους και σε Load καμια δεκαρια.... λογικο γιατι απ`οτι βλεπωεχει παει την cpu στην ονομαστικη της ταχυτητα.. δεν το επιχειρησα μην κανω κατι λαθος,αλλα εαν ανοιξω την pbo που ειναι καθαρα εργαλειο της amd,θα παιζει παλι ψηλα? ρωταω γιατι απ`οσο καταλάβαινω με pbo και cpb ανοιχτα,εχουμε 2 μπουσταρισματα. τι δεν καταλαβαινω..?? To pbo είναι το oc πέραν της base/κανονικής λειτουργίας του cpu. Το cpb είναι ουσιαστικά ο διακόπτης για να κλείσεις το boost που είναι μέρος της stock λειτουργίας της cpu. Αν κάνεις all core καρφωτό oc, το κλείνεις αλλιώς το αφήνεις όπως έχει. Εκτός αν ξέρω εγώ έχεις κοτσάρει κανένα σάπιο cpu cooler ή θες όσο το δυνατόν μικρότερη κατανάλωση/θερμοκρασίες με σοβαρό αντίκτυπο στις επιδόσεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sokos1 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, akalokat είπε Για κανένα λόγο μην πας σε 520 chipset. Γιατί ? αν δεν κάνεις OC τι χειρότερο έχει ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimmy1973 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, ilos είπε To pbo είναι το oc πέραν της base/κανονικής λειτουργίας του cpu. Το cpb είναι ουσιαστικά ο διακόπτης για να κλείσεις το boost που είναι μέρος της stock λειτουργίας της cpu. Αν κάνεις all core καρφωτό oc, το κλείνεις αλλιώς το αφήνεις όπως έχει. Εκτός αν ξέρω εγώ έχεις κοτσάρει κανένα σάπιο cpu cooler ή θες όσο το δυνατόν μικρότερη κατανάλωση/θερμοκρασίες με σοβαρό αντίκτυπο στις επιδόσεις. το μονο που με χαλαει ειναι αυτη η θερμοκρασια σε idle κατασταση.. εαν μπορουσε να πεσει με καποιο τροπο,θα ημουν αψογα. ακομα και με ενα καλυτερο aio δεν ξερω εαν θα πεσουν δραματικα ποιο κατω.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, jimmy1973 είπε το μονο που με χαλαει ειναι αυτη η θερμοκρασια σε idle κατασταση.. εαν μπορουσε να πεσει με καποιο τροπο,θα ημουν αψογα. ακομα και με ενα καλυτερο aio δεν ξερω εαν θα πεσουν δραματικα ποιο κατω.. σε idle χαμηλή είναι η θερμοκρασία απλά έχει συνέχεια spikes λόγω της ευαισθησίας του boost αλγόριθμου με κάθε διεργασία που τρέχουν τα windows στο background. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimmy1973 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, ilos είπε σε idle χαμηλή είναι η θερμοκρασία απλά έχει συνέχεια spikes λόγω της ευαισθησίας του boost αλγόριθμου με κάθε διεργασία που τρέχουν τα windows στο background. αυτην την εποχη,χωρις να τρεχει κατι με το aio σε idle παιζει απο 37-45.. αυτο το πραγμα εμενα με τρελαινει,και για να ειμαι ειλκρινης,εαν το ηξερα δεν θα επερνα το 3700χ. το θεωρω απαραδεκτο για εναν επεξεργαστη-θεωρητικα-Premium να κανει τετοια σκαμπανεβασματα. θες ψυχολογικο να το πουμε? αντε να το πουμε ψυχολογικο για να περασει στο ντουκου. αυτα-δυστηχως-μονο η amd τα κανει.. απο κει και περα κοιταω να το διορθωσω οσο μπορω. βλεπω ομως οτι γενικα οτι και να του κουμπωσεις,εκει κοντα θα παιζει. απλα το ψαχνω με καποιο καλυτερο aio μηπως και... εννοειται πως ειναι η τελευταια αγορα amd... ουσιαστικα,στην περιπτωση που τελικα παω σε αλλο aio, κοιταζω μονο για nzxt kraken x63,αφου η πολυ αγαπητη corsair εχει κανει ψυγεια που για να τα βιδωσεις πρεπει να ιδρωσεις... οι υπολοιπoι με 2 χρονια εγγυηση μου ειναι αδιαφοροι ειδικα οταν μιλαμε για τετοιου ειδος συσκευη που μπαινει στο Pc... Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2020 από jimmy1973 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petasis Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Μήπως έχει αέρα το loop σου; Το ψυγείο είναι στο πάνω μέρος του κουτιού; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
musedoubler Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, jimmy1973 είπε αυτην την εποχη,χωρις να τρεχει κατι με το aio σε idle παιζει απο 37-45.. αυτο το πραγμα εμενα με τρελαινει,και για να ειμαι ειλκρινης,εαν το ηξερα δεν θα επερνα το 3700χ. το θεωρω απαραδεκτο για εναν επεξεργαστη-θεωρητικα-Premium να κανει τετοια σκαμπανεβασματα. θες ψυχολογικο να το πουμε? αντε να το πουμε ψυχολογικο για να περασει στο ντουκου. αυτα-δυστηχως-μονο η amd τα κανει.. απο κει και περα κοιταω να το διορθωσω οσο μπορω. βλεπω ομως οτι γενικα οτι και να του κουμπωσεις,εκει κοντα θα παιζει. απλα το ψαχνω με καποιο καλυτερο aio μηπως και... εννοειται πως ειναι η τελευταια αγορα amd... ουσιαστικα,στην περιπτωση που τελικα παω σε αλλο aio, κοιταζω μονο για nzxt kraken x63,αφου η πολυ αγαπητη corsair εχει κανει ψυγεια που για να τα βιδωσεις πρεπει να ιδρωσεις... οι υπολοιπoι με 2 χρονια εγγυηση μου ειναι αδιαφοροι ειδικα οταν μιλαμε για τετοιου ειδος συσκευη που μπαινει στο Pc... Ειναι ακριβως αυτο που ανεφερε ο @ilos με τον αλγοριθμο. Επισης και εγω εχω OCD τερμα αλλα το να δουλευει ενας επεξεργαστης με ενεργο Core boost performance 37-45 βαθμους, ειδικα οταν τα Windows εχουν να κανεις αν γνωριζεις πολυ optimization κλεινοντας χαζες διεργασιες και μειωνονται αυτα τα spikes, ειναι ακρως φυσιολογικο. Προσωπικα, δε μπορω να καταλαβω ποιο ακριβως ειναι το προβλημα εφοσον η θερμοκρασια δεν βλαπτει τον επεξεργαστη. Αν γνωριζεις απο μηχανολογια, ειναι σαν να συγκρινουμε 2χρονο με 4χρονο μηχανακι(το οποιο 2χρονο η AMD με τρελο multitask παει να ξεπερασει πλεον τις τελικες του 4χρονου!). Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2020 από musedoubler Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimmy1973 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, petasis είπε Μήπως έχει αέρα το loop σου; Το ψυγείο είναι στο πάνω μέρος του κουτιού; ναι βρε..επανω.. ποτε να προλαβει σε 1 μηνα? 11 λεπτά πριν, musedoubler είπε Ειναι ακριβως αυτο που ανεφερε ο @ilos με τον αλγοριθμο. Επισης και εγω εχω OCD τερμα αλλα το να δουλευει ενας επεξεργαστης με ενεργο Core boost performance 37-45 βαθμους, ειδικα οταν τα Windows εχουν να κανεις αν γνωριζεις πολυ optimization κλεινοντας χαζες διεργασιες και μειωνονται αυτα τα spikes, ειναι ακρως φυσιολογικο. Προσωπικα, δε μπορω να καταλαβω ποιο ακριβως ειναι το προβλημα εφοσον η θερμοκρασια δεν βλαπτει τον επεξεργαστη. Αν γνωριζεις απο μηχανολογια, ειναι σαν να συγκρινουμε 2χρονο με 4χρονο μηχανακι(το οποιο 2χρονο η AMD με τρελο multitask παει να ξεπερασει πλεον τις τελικες του 4χρονου!). συμφωνω εν μερη.. προφανως ψυχολογικο ειναι αφου πλην των παλαιων cpu που επαιζαν ψηλα,ολοι οι τελευταιοι μου ηταν σε νορμαλ επιπεδα. αυτα τα spikes Και Mikes εγω προσωπικα δεν τα καταλαβαινω.. τι παει να πει κανει spikes..?? φτιαξτο ετσι ωστε να μην κανει..! παει να μαζεψει τα ασυμαζευτα τωρα η amd και δυστηχως δεν μαζευονται.. τεσπα...λαθος δικο μου που δεν το πολυ-εψαξα με τις ανωμαλιες της και επεσα στην παγιδα του 8πυρινου και του vfm. το θεμα ειναι τι κανω τωρα... περνω το x63 Και βλεπω οντως χαμηλοτερα επιπεδα,ή σχεδον μια απο τα ιδια και απλα το καταπινω? Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2020 από jimmy1973 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
musedoubler Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 5 λεπτά πριν, jimmy1973 είπε ναι βρε..επανω.. ποτε να προλαβει σε 1 μηνα? συμφωνω εν μερη.. προφανως ψυχολογικο ειναι αφου πλην των παλαιων cpu που επαιζαν ψηλα,ολοι οι τελευταιοι μου ηταν σε νορμαλ επιπεδα. αυτα τα spikes Και Mikes εγω προσωπικα δεν τα καταλαβαινω.. τι παει να πει κανει spikes..?? φτιαξτο ετσι ωστε να μην κανει..! παει να μαζεψει τα ασυμαζευτα τωρα η amd και δυστηχως δεν μαζευονται.. τεσπα...λαθος δικο μου που δεν το πολυ-εψαξα με τις ανωμαλιες της και επεσα στην παγιδα του 8πυρινου και του vmf. το θεμα τι κανω... περνω το x63 Και βλεπω οντως χαμηλοτερα επιπεδα,ή σχεδον μια απο τα ιδια και απλα το καταπινω? Και σου ξαναλεω για να μην τρελαινεσαι αδικα, επειδη ξαναδιαβασα το μηνυμα που εγραψα και ισως να φανηκα λιγο καπως οτι σχολιαζω καλοπροαιρετα, οτι δε θα δεις καμια διαφορα αντε να δεις 2-3 βαθμους κατω στο συνολικο. Αυτα τα spikes υπηρχαν, υπαρχουν και παντα θα υπαρχουν γιατι ετσι δουλευουν οι επεξεργαστες μαζι με το λογισμικο κομματι της AMD σειρας Ryzen. Οι ανθρωποι απεδειξαν ως τωρα οτι μπορουν να φτιαξουν το απολυτα πολυστροφο μηχανημα και για να το επιτυχουν αυτο ειναι λιγο διαφορετικος ο τροπος τους απο την Intel. Τιποτα που να βλαπτει το συστημα σου και τιποτα το περιεργο. Οποτε για μενα, μη μπεις σε εξοδα αλλαζοντας AiO. Δε βρισκω κανεναν απολυτως λογο μιας και οι θερμοκρασιες με τον επεξεργαστη σου δουλευουν ακριβως οπως προοριζονται. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimmy1973 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 οχι βρε συ..τι καπως..??ελευθερα.. αρα δεν αξιξει λες.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 MSI X570 new bios: 7C35vA82(Beta version) -> Support AMD SAM(SMART ACCESS MEMORY) function 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 5 ώρες πριν, jimmy1973 είπε αυτην την εποχη,χωρις να τρεχει κατι με το aio σε idle παιζει απο 37-45.. αυτο το πραγμα εμενα με τρελαινει,και για να ειμαι ειλκρινης,εαν το ηξερα δεν θα επερνα το 3700χ. το θεωρω απαραδεκτο για εναν επεξεργαστη-θεωρητικα-Premium να κανει τετοια σκαμπανεβασματα. θες ψυχολογικο να το πουμε? αντε να το πουμε ψυχολογικο για να περασει στο ντουκου. αυτα-δυστηχως-μονο η amd τα κανει.. απο κει και περα κοιταω να το διορθωσω οσο μπορω. βλεπω ομως οτι γενικα οτι και να του κουμπωσεις,εκει κοντα θα παιζει. απλα το ψαχνω με καποιο καλυτερο aio μηπως και... εννοειται πως ειναι η τελευταια αγορα amd... ουσιαστικα,στην περιπτωση που τελικα παω σε αλλο aio, κοιταζω μονο για nzxt kraken x63,αφου η πολυ αγαπητη corsair εχει κανει ψυγεια που για να τα βιδωσεις πρεπει να ιδρωσεις... οι υπολοιπoι με 2 χρονια εγγυηση μου ειναι αδιαφοροι ειδικα οταν μιλαμε για τετοιου ειδος συσκευη που μπαινει στο Pc... Γιατί τι θα πάθει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα