akoinonitos Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, comfuzio είπε Ναι, όταν το πήρα έλεγα οκ σιγά για τον χειμώνα είναι καλά, θα πάρω το καλοκαίρι κάτι. Δεν περίμενα την κατάσταση που έχουμε ^^ Anyway, τώρα λέω να πάρω κάτι καλό Παρε θα δεις διαφορα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 12 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Παρε θα δεις διαφορα Ποια όμως λες πιο καλά από τις 2? έχουν και 50% διαφορά στην τιμή ^^ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, comfuzio είπε Πάντως πάει καλά και με αυτό σε ταχύτητες! Τώρα βλέπω 2 cores να πάνε 4.625! Λέω να πάρω αν παίξει σε καλή τιμή cpu cooler, τι είναι πιο καλό για τον 3900χ? Noctua nh-d15 ή nzxt kraken x63 που πάει με το h500i? Μην πάρεις NH-D15, την έχω πάρει και το έχω μετανοιώσει. Δεν αφήνει να περάσει airflow στις RAM και κλείνει όλο το κουτί γενικότερα. Εγώ είμαι έτοιμος να την αλλάξω με ένα Arctic, θεωρείται γενικότερα το vfm. Αν σε ανησυχεί το θέμα της ποιότητας σκέφου ότι μία εταιρεία φτιάχνει όλα τα AIO. Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2020 από elpenor Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 25 λεπτά πριν, elpenor είπε Μην πάρεις NH-D15, την έχω πάρει και το έχω μετανοιώσει. Δεν αφήνει να περάσει airflow στις RAM και κλείνει όλο το κουτί γενικότερα. Εγώ είμαι έτοιμος να το αλλάξω με ένα Arctic, θεωρείται γενικότερα το vfm. Αν σε ανησυχεί το θέμα της ποιότητας σκέφου ότι μία εταιρεία φτιάχνει όλα τα AIO. Αλήθεια? και έλεγα πιο πολύ για την Noctua γιατί είναι και κατά 55 ευρώ πιο χαμηλά και έχω 2 fans μπροστά, 1 πάνω και 1 πίσω, σίγουρα έχω καλό airflow. Αλλιώς λέω για την kraken x63 για να είναι με ένα λογισμικό κουτί και cooler και λόγο ότι δίνει 6 χρόνια εγγύηση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε Το ειχα και εγω αυτο ανεβασα voltage σε soc ,vddp,vddg κατα 0.0025v και εστρωσε Τελικα δεν το διορθωσαν αυτο ,εξακολουθει να θελει παραπανω ταση ,το δοκιμασα τωρα 2 λεπτά πριν, comfuzio είπε Αλήθεια? και έλεγα πιο πολύ για την Noctua γιατί είναι και κατά 55 ευρώ πιο χαμηλά και έχω 2 fans μπροστά, 1 πάνω και 1 πίσω, σίγουρα έχω καλό airflow. Αλλιώς λέω για την kraken x63 για να είναι με ένα λογισμικό κουτί και cooler και λόγο ότι δίνει 6 χρόνια εγγύηση Δες και την arctic liquid freezer ii ,ειναι απο τις καλυτερες σε αποδοση ,αλλα εχει μειον το εμφανισιακο αν σε ενδιαφερει,μπορεις να δεις και τις aio της ek που ειναι πολυ δυνατες σε αποδοση και εμφανίσιμες Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2020 από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, comfuzio είπε Αλήθεια? και έλεγα πιο πολύ για την Noctua γιατί είναι και κατά 55 ευρώ πιο χαμηλά και έχω 2 fans μπροστά, 1 πάνω και 1 πίσω, σίγουρα έχω καλό airflow. Αλλιώς λέω για την kraken x63 για να είναι με ένα λογισμικό κουτί και cooler και λόγο ότι δίνει 6 χρόνια εγγύηση Εγώ για να περάσει ο αέρας στις RAM αναγκάστηκα να βάλω 3 fan μπροστά και 3 πάνω. Δεν ξέρω ίσως να είμαι υπερβολικός δεν είναι ότι είναι καμία κακή ψύκτρα αλλά τα arctic είναι πολύ φτηνά για αυτό που προσφέρουν. Δες ένα review τους αν θέλεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Thanks! Θα το δω και αυτό που δεν το είχα στο μυαλό μου καθόλου! Να μην το κάνω άλλο off-topic! Για το voltage ακόμα stock το έχω, δεν μου έχει κάνει ακόμα κάποιο reboot 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgio1996 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, comfuzio είπε Thanks! Θα το δω και αυτό που δεν το είχα στο μυαλό μου καθόλου! Να μην το κάνω άλλο off-topic! Για το voltage ακόμα stock το έχω, δεν μου έχει κάνει ακόμα κάποιο reboot +1 vote για Arctic Liquid Freezer II 120 AIO, με τον 3900 (οχι τον Χ) ειμαι με 1.256V και εχω καλυτερο CB20 απο το δικο σου, οποτε εσυ μπορεις να ανεβεις ανετα και αλλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimmy1973 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 13 ώρες πριν, leros2004 είπε Ποια μητρική έχεις? asus 470 pro 13 ώρες πριν, elpenor είπε @jimmy1973 Μην σε μπερδεύει το PBO, δεν έχει καμία σχέση με τη συχνότητα του επεξεργαστή σε idle. Εμένα ο 3700Χ με το PBO on είναι idle στα 3600Mhz . Ο λόγος που ο επεξεργαστής σου δεν ρίχνει τη συχνότητα του στα ~3600 φαίνεται καθαρά στο HWInfo, δεν μπαίνει ποτέ σε C6 state. Ο βασικός ύποπτος για αυτή τη συμπεριφορά είναι οι ρυθμίσεις του bios. Βάλε τις παρακάτω ρυθμίσεις στο bios (η πρώτη είναι για αυτό που θέλεις αλλά και οι άλλες είναι σημαντικές οπότε αν έχεις παλιό bios με λάθος default ή τις έχεις πειράξει εσύ καλύτερα να τις τσεκάρεις όλες) : Global C-state Control = Enabled Power Supply Idle Control = Low Current Idle CPPC = Enabled CPPC Preferred Cores = Enabled PPC Adjustment = PState 0 λοιπον... η cpu παιζει παλι κοντα εκει που ηταν και πριν. σε stress test με prime και υδροψυξη της bequite εχει κοντα στους 65 βαθμους peak. με το aidaxtreme stress test,ανεβαινει κοντα στους 83 βαθμους..!!δηλαδη με pbo ανοιχτο,που θα χτυπησει...?? αυτην την στιγμη ειμαι με pbo off και ολες τις ρυθμισεις που μου εδειξες εκτος του PPC Adjustment = PState 0 το οποιο δεν το βρισκω πουθενα.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, jimmy1973 είπε αυτην την στιγμη ειμαι με pbo off και ολες τις ρυθμισεις που μου εδειξες εκτος του PPC Adjustment = PState 0 το οποιο δεν το βρισκω πουθενα.. Πρέπει να το έχουν αφαιρέσει από τις νέες εκδόσεις των bios. 40 λεπτά πριν, jimmy1973 είπε σε stress test με prime και υδροψυξη της bequite εχει κοντα στους 65 βαθμους peak. με το aidaxtreme stress test,ανεβαινει κοντα στους 83 βαθμους..!!δηλαδη με pbo ανοιχτο,που θα χτυπησει...?? Μήπως τα fan/pump curve που έχεις φτιάξει έχουν το AIO να δουλέυει στο 100% όταν περνάει τους 80 βαθμούς; Ξεκίνα φτιάχνοντας ένα fan curve που να έχει 35% στους 43 βαθμούς και 100% στους 62 βαθμούς (τα νούμερα είναι ενδεικτικά, εγώ αυτά χρησιμοποιώ, μπορείς να τα αλλάξεις σύμφωνα με τις ανάγκες σου και το σύστημα ψύξης που έχεις). Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2020 από elpenor 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimmy1973 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, elpenor είπε Πρέπει να το έχουν αφαιρέσει από τις νέες εκδόσεις των bios. Μήπως τα fan/pump curve που έχεις φτιάξει έχουν το AIO να δουλέυει στο 100% όταν περνάει τους 80 βαθμούς; Ξεκίνα φτιάχνοντας ένα fan curve που να έχει 35% στους 43 βαθμούς και 100% στους 62 βαθμούς (τα νούμερα είναι ενδεικτικά, εγώ αυτά χρησιμοποιώ, μπορείς να τα αλλάξεις σύμφωνα με τις ανάγκες σου και το σύστημα ψύξης που έχεις). μονο τα fan μπορω να πειραξω. η αντλια δουλευει συνεχεια Peak. Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2020 από jimmy1973 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikpoth Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, jimmy1973 είπε asus 470 pro αυτην την στιγμη ειμαι με pbo off και ολες τις ρυθμισεις που μου εδειξες εκτος του PPC Adjustment = PState 0 το οποιο δεν το βρισκω πουθενα.. PPC Adjustment = PState 0 (Advanced\AMD CBS\NBIO Common Options\SMU Common Options\APBDIS = 1 Advanced\AMD CBS\NBIO Common Options\SMU Common Options\Fixed SOC Pstate = P0 Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2020 από nikpoth Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimmy1973 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, nikpoth είπε PPC Adjustment = PState 0 (Advanced\AMD CBS\NBIO Common Options\SMU Common Options\APBDIS = 1 Advanced\AMD CBS\NBIO Common Options\SMU Common Options\Fixed SOC Pstate = P0 NBIO Common Options δεν εχω καθολου στο bios... 32 λεπτά πριν, elpenor είπε Πρέπει να το έχουν αφαιρέσει από τις νέες εκδόσεις των bios. Μήπως τα fan/pump curve που έχεις φτιάξει έχουν το AIO να δουλέυει στο 100% όταν περνάει τους 80 βαθμούς; Ξεκίνα φτιάχνοντας ένα fan curve που να έχει 35% στους 43 βαθμούς και 100% στους 62 βαθμούς (τα νούμερα είναι ενδεικτικά, εγώ αυτά χρησιμοποιώ, μπορείς να τα αλλάξεις σύμφωνα με τις ανάγκες σου και το σύστημα ψύξης που έχεις). 82.6 peak βαση το hardware info και αρκετος θορυβος απο τα fan. στο prime95 με αυτην την ρυθμιση δεν ξεπερναει του 60 βαθμους. πολυ μεγαλη διαφορα τα 2 stress test προγραμματα... ισως να γινεται καποιο μπερδεμα με τους drivers που πριν 3 ημερες ετρεχαν για ryzen 2600. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, jimmy1973 είπε NBIO Common Options δεν εχω καθολου στο bios... 82.6 peak βαση το hardware info και αρκετος θορυβος απο τα fan. στο prime95 με αυτην την ρυθμιση δεν ξεπερναει του 60 βαθμους. πολυ μεγαλη διαφορα τα 2 stress test προγραμματα... ισως να γινεται καποιο μπερδεμα με τους drivers που πριν 3 ημερες ετρεχαν για ryzen 2600. Μήπως στο Prime βάζεις large FFT που δεν ανεβάζει θερμοκρασίες και όχι small; Στους drivers θα έκανα προληπτικά uninstall και ξανά install. 99.9% δεν θα αλλάξει τίποτα και μου ακούγεται απίθανο να γίνεται κάποιο μπέρδεμα απλά υπάρχει μία ελάχιστη πιθανότητα να μην έχει περάσει/ρυθμιστεί κάτι. Όσο αφορά το pump speed curve δεν έχω εμπειρία από AIO, ας μας πει ο @akoinonitos ή κάποιος άλλος αν αλλάζει και πως. Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2020 από elpenor Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimmy1973 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, elpenor είπε Μήπως στο Prime βάζεις large FFT που δεν ανεβάζει θερμοκρασίες και όχι small; Στους drivers θα έκανα προληπτικά uninstall και ξανά install. 99.9% δεν θα αλλάξει τίποτα και μου ακούγεται απίθανο να γίνεται κάποιο μπέρδεμα απλά υπάρχει μία ελάχιστη πιθανότητα να μην έχει περάσει/ρυθμιστεί κάτι. Όσο αφορά το pump speed curve δεν έχω εμπειρία από AIO, ας μας πει ο @akoinonitos ή κάποιος άλλος αν αλλάζει και πως. οποιο small και να εβαλα,το 62 δεν το περναει... και αυτο τωρα με pbo στο on. επισης το pbo εκτος του πρωτου κλασικου μενου στο bios στην σελιδα ai tweaker εχει αλλο ενα υπο-μενου overclock στο advnance,το οποιο απ`οσο θυμαμαι δεν το εβλεπα με τον 2600. εκει εχει επισης μια επιλογη pbo(enable/disable)και επιπλεον καποια αλλα για overclock. επισης μεγαλη διαφορα οι θερμοκρασιες του master με του hwinfo. τωρα που ετρεξα το aidaxtreme,το master δειχνει max 70-72 βαθμους ενω το hwinfo χτυπησε peak 78-82!! δεν ξερω τι γινεται.... ετσι κι`αλλιως θα φαει ενα format σε λιγες ημερες,αλλα θελω να ξερω τι παιζει με την cpu... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα