LIGHT1NG Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 9 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Τι Ρολόγια κρατάει στο CB ? με pbo 4.3 με 4.250, μόλις γυρίσω σπίτι θα το τεστάρω λίγο ακόμα κ θα κρατήσω και φωτογραφίες επίσης fmax στην b550 δεν βρήκα, στο llc έβαλες lowest και στο nb? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε με pbo 4.3 με 4.250, μόλις γυρίσω σπίτι θα το τεστάρω λίγο ακόμα κ θα κρατήσω και φωτογραφίες επίσης fmax στην b550 δεν βρήκα, στο llc έβαλες lowest και στο nb? Κάτι λάθος γίνεται δεν γίνεται να έχεις τόσο υψηλά Ρολόγια και να μην βγάζεις πάνω από 5k. Δοκίμασε παλι,αλλά χωρίς undervolt. Το fmax είναι μόνο στις asus ,το soc LLC μην το πειραζεις Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2020 από akoinonitos 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε Κάτι λάθος γίνεται δεν γίνεται να έχεις τόσο υψηλά Ρολόγια και να μην βγάζεις πάνω από 5k. Δοκίμασε παλι,αλλά χωρίς undervolt. Το fmax είναι μόνο στις asus ,το soc LLC μην το πειραζεις Στα ~4.3 το CPU βγαζει τοσο στο R20. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, LIGHT1NG είπε πάνω από 4900 στο cine r20 δεν λέει να ανέβει.. δεν είναι κ τόσο καλό κομμάτι.. τα 4.3 σε 1.3v τα παίρνει και σε idle μένει στο 1.4v λίγο παράξενο μάλλον.. Δεν μου ακούγεται ότι τα προβλήματα σου έχουν να κάνουν με το bin. Καταρχάς όπως σου έγραψαν και οι άλλοι με 4300Mhz βγάζει 5200+ το CB20 εκτός αν τρέχεις ταυτόχρονα HWInfo ή άλλα προγράμματα (πχ τα χαζά που δίνει η MSI), κάνε ένα selective startup και τρέξε το μόνο του. Αν πάλι δεν ανεβάζει το ρολόϊ τόσο ενώ έχεις βάλει PBO με 10Χ scallar το πιο πιθανό είναι ότι είναι θέμα θερμοκρασίας. 13 ώρες πριν, akoinonitos είπε Tdc 80 Edc 90 Max boost +75 Υπάρχει κάποιος λόγος πέρα από κατανάλωση/θόρυβο που έχεις τόσο χαμηλά limits; Και αν γνωρίζεις υπάρχει κάποια διαφορά ανάμεσα στο Max boost +75 και πχ το +500 ή είναι το ίδιο πράγμα; Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2020 από elpenor Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, elpenor είπε Δεν μου ακούγεται ότι τα προβλήματα σου έχουν να κάνουν με το bin. Καταρχάς όπως σου έγραψαν και οι άλλοι με 4300Mhz βγάζει 5200+ το CB20 εκτός αν τρέχεις ταυτόχρονα HWInfo ή άλλα προγράμματα (πχ τα χαζά που δίνει η MSI), κάνε ένα selective startup και τρέξε το μόνο του. Αν πάλι δεν ανεβάζει το ρολόϊ τόσο ενώ έχεις βάλει PBO με 10Χ scallar το πιο πιθανό είναι ότι είναι θέμα θερμοκρασίας. Υπάρχει κάποιος λόγος πέρα από κατανάλωση/θόρυβο που έχεις τόσο χαμηλά limits; Και αν γνωρίζεις υπάρχει κάποια διαφορά ανάμεσα στο Max boost +75 και πχ το +500 ή είναι το ίδιο πράγμα; Για το δικο μου cpu παντα οτιδηποτε πιο πανω η πιο κατω στα edc, tdc μου δινει χειροτερα νουμερα Για το Max boost επισης αν βαλω πανω απο +75mhz θα εχω χειροτερο single core boost 2 ώρες πριν, LIGHT1NG είπε με pbo 4.3 με 4.250, μόλις γυρίσω σπίτι θα το τεστάρω λίγο ακόμα κ θα κρατήσω και φωτογραφίες επίσης fmax στην b550 δεν βρήκα, στο llc έβαλες lowest και στο nb? Mε pbo καπου τοσο βγαζω αναλογα και τα temps ,τσεκαρε το effective clocks απο κατω απο τα clocks ,αν τα clocks πανω σου γραφουν 4.300Mhz και τα effective πολυ λιγοτερο τοτε ειτε εχεις κανει πολυ undervolt ειτε καποια απο τα limits δεν τα γουσταρει Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2020 από akoinonitos 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikpoth Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Πάντως δεν είναι κούφια,δίνει καλα σκορακια.Τα ρολογια έχουν πάρει την ανηφορα. Απίστευτα πράγματα. Προσπαθώ να καταλάβω τι παίζει.Εχω πιάσει το single κομματι με δοκιμές, ενεργο ,αυτόματο και κλειστο pbo επιπλέον. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 59 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Για το δικο μου cpu παντα οτιδηποτε πιο πανω η πιο κατω στα edc, tdc μου δινει χειροτερα νουμερα Για το Max boost επισης αν βαλω πανω απο +75mhz θα εχω χειροτερο single core boost T h a n k s 👍👍👍 @akoinonitos. Και στο δικό μου CPU το +75Mhz max boost δίνει 1% μεγαλύτερο ST speed από το 200Mhz ή 500Mhz που χρησιμοποιούσα συνήθως. Επίσης το 90Α ΕDC limit κατεβάζει την κατανάλωση σε σχέση με τα μεγάλα όρια που είχα πριν ( έφτανε 114Α το ΕDC) και νομίζω ότι ρίχνει και λίγο τα core clocks, όμως τα effective clocks μένουν ακριβώς τα ίδια με αποτέλεσμα να βγάζω το ίδιο score (αν όχι ελαφρά μεγαλύτερο) με σαφώς μικρότερη κατανάλωση. Πολύ ψαγμένα tips, είχα δει που τα είχες γράψει και παλαιότερα αλλά δεν τους είχα δώσει την απαραίτητη σημασία. Btw έβαλα και εγώ το τελευταίο bios της MSI (αν και είχα πει ότι δεν ξαναβάζω beta) μετά από τα φανταστικά αποτελέσματα που είδα να έχετε με της Asus, αλλά το μόνο που κέρδισα είναι δύο bugs, αργεί ξεκινήσει 10 sec παραπάνω και όταν μπαίνει στα windows θέλει 5 secs ακόμα μέχρι να δώσει ρεύμα στο keyboard. Βέβαια της MSI δεν είναι το Patch B, μακάρι όταν το βγάλει να δω και εγώ μεγαλύτερα clocks. Αλήθεια πόσο είναι το 1T score στο CPU-Z με το νέο BIOS; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 MSI και bugs; δεν το πιστεύω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 6 λεπτά πριν, comfuzio είπε MSI και bugs; δεν το πιστεύω Έχω ταλαιπωρηθεί απίστευτα με τα beta bios της. Ευτυχώς τώρα το bug το προκαλούσε ένα USB stick που είχα στην πίσω θέση, το έβγαλα και λύθηκε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 2 λεπτά πριν, elpenor είπε Έχω ταλαιπωρηθεί απίστευτα με τα beta bios της. Ευτυχώς τώρα το bug το προκαλούσε ένα USB stick που είχα στην πίσω θέση, το έβγαλα και λύθηκε. Είναι μην τύχει ρε γμτ! Μακάρι να δώσουν σε όλες τις mobo τα boosts της asus 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Κάτσε έχω χάσει επεισόδια τώρα που βγήκε το 1.1.0.0. patch B είναι το go to bios δηλαδή? Βλέπω όλοι γράφεται καλύτερα singles και voltage. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, comfuzio είπε Είναι μην τύχει ρε γμτ! Μακάρι να δώσουν σε όλες τις mobo τα boosts της asus Πληροφοριακα και μόνο πριν την strix είχα την ace ,στο multi σε boost ήταν όπως είναι τώρα με την asus με fmax δλδ και χαμηλότερη τάση, στο single έβλεπε μέχρι 4450mhz στην ace ,οπότε για εμένα είναι σαν να επέστρεψα πάλι στο performance της ace Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2020 από akoinonitos 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, LIGHT1NG είπε στο llc έβαλες lowest και στο nb? Εγώ στο NB βάζω LLC 2 που το κρατάει πάντα σταθερό, δεν βρίσκω λόγο να έχει vdroop αφού τα VRM του είναι πελώρια σε σχέση με το ρεύμα που τραβάει οπότε και το overshoot που θα κάνουν ελάχιστο. Στο CPU έχει νόημα το LLC8, όχι τόσο για την προστασία που δίνει το vdroop όσο για να δίνει από τη μία τη μεγάλη τάση που χρειάζεται το ST και ταυτόχρονα στο MT μικρότερη ώστε το PB βλέποντας λιγότερα watt να ανεβάζει και άλλο τα clocks. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2020 από elpenor 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 5 ώρες πριν, LIGHT1NG είπε πάνω από 4900 στο cine r20 δεν λέει να ανέβει.. δεν είναι κ τόσο καλό κομμάτι.. τα 4.3 σε 1.3v τα παίρνει και σε idle μένει στο 1.4v λίγο παράξενο μάλλον.. Τρέχεις με real time priority? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LIGHT1NG Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2020 19 λεπτά πριν, Herald είπε Τρέχεις με real time priority? ναι. @akoinonitos, @elpenor θα τα τσεκ μετά σπίτι στις 8.. πάλι σε μπελάδες μιλάμε είναι ότι το πιάσει το pbo xd undervolt 0.050 έβαλα hwinfo έπαιζε μόνο σε background για να δω θερμοκρασία κλπ πάνω από 70 δεν ξέφυγε πάντως.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα