Προς το περιεχόμενο

Ryzen 3000 series & x570/Β550/Α520 Μobos

akoinonitos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, comfuzio είπε

Νομίζω το έχει το agesa αυτό αλλά δεν παίρνω όρκο, έτσι λέγαν πάντως ναι...

Άμα στα κάνει wipe, τα έσβησε, γυρνάει σε default από μόνο του. Αν θες το κάνεις και πάλι αλλά για μένα χάσημο χρόνου. Μικρό το κακό βέβαια, αλλά το είδα σε μένα τώρα που το πέρασα, το είχα δει και στα προηγούμενα. Μόνο αν βγει κάποιο 2803+++ εκεί κρατάει settings και αν θες το κάνεις, αν και δεν είχα ποτέ θέμα στο ίδιο agesa να κάνω update και να κρατήσω Settings!

Τώρα ναι, έχεις δίκιο το έτρεξα μια φορά γιατί είμαι στο πόδι. 
Γενικά τα τρέχω όλα 3-4 φορές, κλείνοντας όλα τα προγράμματα και από το tray και μένει σκέτο το CB20. Τώρα δεν είχα κλείσει icue/streamdeck/logitech αλλά και πάλι και με αυτά ανοιχτά το έβγαλε πιο πάνω! Θα κάνω και άλλα τεστ -χωρίς αυτά ανοιχτά- για να δω αν όντως κάτι παραπάνω παίρνουμε με το update Σε 2802!

To περασα και εγω ,το εβαλαν τελικα ειναι το fmax ,ειναι στο Pbo στην aitweaker καρτελα. Εχει τρεις επιλογες auto disabled enabled ,το εβαλα enabled

Εχω μεινει ενθουσιασμενος απο το νεο Bioς μεγαλη διαφορα ,πρωτο ειχα single max 4375mzh και Multi 4150mhz ,και πολυ καλα Temps Βλεπω ,τι διαολο κανανε

single.png.4160344780dd146dee9443733e33cc53.png

multi.png.cdd87da5479a0408a160dda711b19bbf.png

6 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Για πε τι βρήκες να συγκρίνω γιατί το 1.1.0.0 το έχω περασμένο (σε beta BIOS) εδώ και κανά 2βδόμαδο :P 

το εχουν κανει οπως και στην Hero  ,500 μενου με τα ιδια πραγματα και αχρηστες ρυθμισεις ειναι στην ουσια

https://browser.geekbench.com/v4/cpu/15830973

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

15 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

To περασα και εγω ,το εβαλαν τελικα ειναι το fmax ,ειναι στο Pbo στην aitweaker καρτελα. Εχει τρεις επιλογες auto disabled enabled ,το εβαλα enabled

Εχω μεινει ενθουσιασμενος απο το νεο Bioς μεγαλη διαφορα ,πρωτο ειχα single max 4375mzh και Multi 4150mhz ,και πολυ καλα Temps Βλεπω ,τι διαολο κανανε

το εχουν κανει οπως και στην Hero  ,500 μενου με τα ιδια πραγματα και αχρηστες ρυθμισεις ειναι στην ουσια

Ρίξε αν δεν σου κάνει κόπο βέλτιστα PBO settings να τεστάρω και εγώ, διότι τα έχω ξεχάσει εντελώς τόσον καιρό που παίζω με manual :P 

18 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Ναι και εγώ βλέπω τρελά clocks που δεν είχα δει ποτέ! 
Το πιο πολύ που είχα δει σε 1 core ήταν 4500 και όλα τα άλλα μαξ 4.350 και είμαι με το stock cooler! 
Στην ουσία βλέπω το core 0 να βαράει πιο πάνω από το ονομαστικό μαξ -για πρώτη φορά εδώ και 1 χρόνο!!!- και άλλα 4 cores να περνάνε το παλιό cap των 4350!
Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα σε gaming, λίγο Phasmophobia που παίζω αυτό πάντα μου κάνει άμεσο load, δεν έβλεπα ούτε πριν loading screen
image.png.e81b23912dad2af2f73278f47ec5ee4d.png

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Ρίξε αν δεν σου κάνει κόπο βέλτιστα PBO settings να τεστάρω και εγώ, διότι τα έχω ξεχάσει εντελώς τόσον καιρό που παίζω με manual :P 

Για εμένα είναι τα εξης:

Ppt 1000 

Tdc 80

Edc 90

Scalar x10 

Max boost +75

LLC lowest 

Και έχω και ένα undervolt - 0.0625v

+ την καινούρια επιλογή fmax που δεν έχω τεστάρει ακόμα αν κάνει διαφορα

https://browser.geekbench.com/v4/cpu/15831024.gb4

νταξει 4470Mhz ,μας κανει πλακα η asus βραδιατικα

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 3
  • Thanks 1

Μας τρέλανε η asus άσχημα! Αυτό τώρα είναι exclusive μόνο για asus σε συνεργασία με  the stilt? Χρήστο είσαι με universal 1usmus σε όλα τα τέστ η ακόμα δεν τα πέρασες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, nikpoth είπε

Μας τρέλανε η asus άσχημα! Αυτό τώρα είναι exclusive μόνο για asus σε συνεργασία με  the stilt? Χρήστο είσαι με universal 1usmus σε όλα τα τέστ η ακόμα δεν τα πέρασες?

Mονο για asus απο οτι καταλαβα ,με 1usmus ειμαι ναι ,βεβαια δεν θυμαμαι πoια εκδοση ,δεν ξερω αν εχει βγαλει νεοτερες ,εντωμεταξύ δεν εχω τσεκαρει αν κανει οντως το fmax την διαφορα.

Edit στο multi το fmax μου δινει +100mhz περιπου με χαμηλοτερη ταση ,στο single 25mhz

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2

1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

Mονο για asus απο οτι καταλαβα ,με 1usmus ειμαι ναι ,βεβαια δεν θυμαμαι πια εκδοση ,δεν ξερω αν εχει βγαλει νεοτερες ,εντωμεταξύ δεν εχω τσεκαρει αν κανει οντως το fmax την διαφορα

για στείλε και από εδώ κανά σεταπ για τον 3700Χ είχα τόσο καιρό με το κομμένο UI από b450 tomahawk την απλή και τώρα μου φάνηκε κάπως χαχα

3 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

για στείλε και από εδώ κανά σεταπ για τον 3700Χ είχα τόσο καιρό με το κομμένο UI από b450 tomahawk την απλή και τώρα μου φάνηκε κάπως χαχα

τα εβαλα πιο πανω

• Like 1

19 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

LLC lowest? εμένα μου έχει mode 1 εως 8 αν κατάλαβα καλά το 1 δίνει αρκετό ρεύμα ενώ το 8 χαμηλότερο 

Ναι στις msi το 8 είναι το χαμηλοτερο

4 ώρες πριν, pmav99 είπε

Σε benchmarks τέτοιου τύπου δεν έχει νόημα ο Μ.Ο. Την μέγιστη τιμή κρατάς.

Μα αν τρέξεις 10 φορές το Test, θα βγάλεις 10 διαφορετικά αποτελέσματα.
Πώς ξέρεις ότι το μεγαλύτερο αποτέλεσμα που έβγαλες με ένα προηγούμενο BIOS είναι έγκυρο και ένα μικρότερο αποτέλεσμα που έβγαλες με ένα νεότερο BIOS δεν είναι τυχαίο και το αντίστροφο;
Από τη στιγμή που οι διαφορές δεν είναι μεγάλες ώστε ξεκάθαρα να υπάρχει αποτέλεσμα, για πιο έγκυρα αποτελέσματα πρέπει να το τρέξεις πολλές φορές. Βασικά το ίδιο ισχύει και στα παιχνίδια. Αν οι διαφορές είναι πολύ μικρές, πρέπει το Test να το επαναλάβεις κάποιες φορές. Αν η διαφορά είναι 20FPS δεν έχει νόημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, Heatspreader είπε

Μα αν τρέξεις 10 φορές το Test, θα βγάλεις 10 διαφορετικά αποτελέσματα.
Πώς ξέρεις ότι το μεγαλύτερο αποτέλεσμα που έβγαλες με ένα προηγούμενο BIOS είναι έγκυρο και ένα μικρότερο αποτέλεσμα που έβγαλες με ένα νεότερο BIOS δεν είναι τυχαίο και το αντίστροφο;
Από τη στιγμή που οι διαφορές δεν είναι μεγάλες ώστε ξεκάθαρα να υπάρχει αποτέλεσμα, για πιο έγκυρα αποτελέσματα πρέπει να το τρέξεις πολλές φορές. Βασικά το ίδιο ισχύει και στα παιχνίδια. Αν οι διαφορές είναι πολύ μικρές, πρέπει το Test να το επαναλάβεις κάποιες φορές. Αν η διαφορά είναι 20FPS δεν έχει νόημα.

Eγώ πάντως, σε όλα τα τεστ που κάνω για τα benchmarks μου, παίρνω τον μέσο όρο από 3 runs, μόνο σε περίπτωση που τα αποτελέσματα είναι κοντά μεταξύ τους. Αν δω πολύ μεγάλο spread pattern, τότε αρχίζω να ψάχνω τι πάει λάθος, δεν το τρέχω λιγότερες :P 

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 1

10 ώρες πριν, akoinonitos είπε

τα εβαλα πιο πανω

πάνω από 4900 στο cine r20 δεν λέει να ανέβει.. δεν είναι κ τόσο καλό κομμάτι.. τα 4.3 σε 1.3v τα παίρνει και σε idle μένει στο 1.4v λίγο παράξενο μάλλον.. 

6 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

πάνω από 4900 στο cine r20 δεν λέει να ανέβει.. δεν είναι κ τόσο καλό κομμάτι.. τα 4.3 σε 1.3v τα παίρνει και σε idle μένει στο 1.4v λίγο παράξενο μάλλον.. 

Τι Ρολόγια κρατάει στο CB ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...