comfuzio Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 4 ώρες πριν, dem είπε To PCI device driver που συμπεριλαμβάνεται στο package των AMD chipset driver έχει να κάνει με nvme και SSD ; Ή τέλος πάντων μέσα σ' αυτούς έχει κάτι που επηρεάζουν τα μέσα αποθήκευσης; Αυτό δεν το ξέρω αλλά εγώ είδα ένα boost στο CB20 μετά το driver update σε σχέση με πριν το update 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 7 ώρες πριν, comfuzio είπε Αυτό δεν το ξέρω αλλά εγώ είδα ένα boost στο CB20 μετά το driver update σε σχέση με πριν το update Τους έβαλε βγάζοντας τους προηγούμενους ή από πάνω; Πάντως στο Cinebench κλείνοντας Viber και utorrent, βλέπω διαφορά στο Score. Το λέω καθώς μπορεί η αλλαγή στη μέτρηση μπορεί να είναι λόγω κάποιου προγράμματος που τρέχει ή όχι στο παρασκήνιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 8 ώρες πριν, comfuzio είπε Αυτό δεν το ξέρω αλλά εγώ είδα ένα boost στο CB20 μετά το driver update σε σχέση με πριν το update Mηπως η διαφορα που βλεπεις ειναι λογω πτωσης της θερμοκρασιας γτ εγω δεν ειδα διαφορα καμια να σου πω την αληθεια 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billeiros Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, Heatspreader είπε Τους έβαλε βγάζοντας τους προηγούμενους ή από πάνω; Πάντως στο Cinebench κλείνοντας Viber και utorrent, βλέπω διαφορά στο Score. Το λέω καθώς μπορεί η αλλαγή στη μέτρηση μπορεί να είναι λόγω κάποιου προγράμματος που τρέχει ή όχι στο παρασκήνιο. Από πάνω τους πέρασα και έκανα restart -αν και δεν το ζήτησε-. Πριν κάνω CB20 κλείνω τα πάντα όλα από προγράμματα και ότι είναι στο tray ακόμα και το icue. Θέλω γενικά το baseline μου να είναι το ίδιο για να μπορώ να συγκρίνω. 34 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Mηπως η διαφορα που βλεπεις ειναι λογω πτωσης της θερμοκρασιας γτ εγω δεν ειδα διαφορα καμια να σου πω την αληθεια Το σκέφτηκα και εγώ αυτό αλλά είχα κάνει το CB20 μερικά λεπτά πριν βάλω τον νέο driver, πόσο μπορεί να άλλαξε η θερμοκρασία μέσα σε 10-15'; Και κοιτάω και το ιστορικό που είχα από λίγες μέρες πιο πριν με το A/C ανοιχτό να χτυπάει στον πύργο. Τώρα χωρίς το AC με τον νέο driver μου βγαίνει κατά 110 μονάδες πιο πάνω. Δεν το αποκλείω φυσικά να ήταν τυχαίο ή να μην είχε μπει καλά ο προηγούμενος driver, άλλωστε το είχα γράψει και εδώ ότι μου είχε κάνει fail ο 2.07 και είχα περάσει τους drivers ανά συσκευή χειροκίνητα. Μπορεί δλδ να είχα "πρόβλημα" τόσο καιρό και τώρα να έπαιξε σωστά. Αν αυτό είναι όντως, τότε πρέπει να έχει να κάνει με τo power profile -λογικά- 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billeiros Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 https://www.tweaktown.com/news/75765/heres-family-photo-of-the-zen-3-powered-amd-ryzen-5000-series-cpus/index.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) κατι ψιλα τα πηρε στο geekbench Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2020 από akoinonitos 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 20 ώρες πριν, dem είπε To PCI device driver που συμπεριλαμβάνεται στο package των AMD chipset driver έχει να κάνει με nvme και SSD ; Ή τέλος πάντων μέσα σ' αυτούς έχει κάτι που επηρεάζουν τα μέσα αποθήκευσης; Όσο αφορά τις x570 και τα rand 4k reads δεν αλλάζει κάτι που τέσταρα στα γρήγορα crystaldiskmark q32t16, εξάλλου όπως έγραψαν πριν τα παλικάρια δεν είναι driver αλλά hardware limitation του controller για αυτό και έχεις τι ίδιες επιδόσεις και σε linux. ASMedia ftw.😁 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dem Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, ilos είπε Όσο αφορά τις x570 και τα rand 4k reads δεν αλλάζει κάτι που τέσταρα στα γρήγορα crystaldiskmark q32t16, εξάλλου όπως έγραψαν πριν τα παλικάρια δεν είναι driver αλλά hardware limitation του controller για αυτό και έχεις τι ίδιες επιδόσεις και σε linux. ASMedia ftw.😁 Το ξέρω , το είδα έτρεξα και εγώ κάποια crystaldisk mark με την b450 για να δούμε τι παίζει. Άλλο είναι το πρόβλημα μου τώρα ... Εκανα στον mp510 Corsair firmware update τον phison από 12.2 σε 12.3 και το seq write από 2100 8/10 δεν δίνει πάνω από 650 .. Άλλαξα από auto σε gen3 , uefi, csm τίποτα ... Έβαλα τους AMD chipset drivers αυτους που είχαν βγει μέχρι προχθές , τον έβγαλα από το ρεύμα και εκτός το ξανά έβαλα τίποτα... Βέβαια στο as ssd benchmark μου φαίνονται κανονικά τα αποτελέσματα αλλά δεν ξέρω Μπορεί κάποιος με κάποιον nvme να μου δείξει τι παίρνει με AS SSD benchmark; Τι ήθελα και το έκανα το update την Corsair μου μέσα ... Μια χαρά ήταν τα νούμερα εκεί εγώ ...να κάνω update .. Υπάρχει περίπτωση ένα firmware να συνεργάζεται καλύτερα με την 2004 windows version αντί 2003 ; Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2020 από dem Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 4 λεπτά πριν, dem είπε Το ξέρω , το είδα έτρεξα και εγώ κάποια crystaldisk mark με την b450 για να δούμε τι παίζει. Άλλο είναι το πρόβλημα μου τώρα ... Εκανα στον mp510 Corsair firmware update τον phison από 12.2 σε 12.3 και το seq write από 2100 8/10 δεν δίνει πάνω από 650 .. Άλλαξα από auto σε gen3 , uefi, csm τίποτα ... Έβαλα τους AMD chipset drivers αυτους που είχαν βγει μέχρι προχθές , τον έβγαλα από το ρεύμα και εκτός το ξανά έβαλα τίποτα... Βέβαια στο as ssd benchmark μου φαίνονται κανονικά τα αποτελέσματα αλλά δεν ξέρω Μπορεί κάποιος με κάποιον nvme να μου δείξει τι παίρνει με AS SSD benchmark; Τι ήθελα και το έκανα το update την Corsair μου μέσα ... Μια χαρά ήταν τα νούμερα εκεί εγώ ...να κάνω update .. Υπάρχει περίπτωση ένα firmware να συνεργάζεται καλύτερα με την 2004 windows version αντί 2003 ; βγαζει λιγο οτι να ναι νουμερα το συγκεκριμενο τρεις φορες το ετρεξα και τις τρεις διαφορετικα εβγαλε με μεγαλες αποκλισεις 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dem Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Σ εμένα δίνει τα ίδια πάνω κάτω αλλά δεν το είχα τρέξει ποτέ πριν το update 12.3 Seq R/W ... 3000/2000 4K R/W ... 60 / 141 4k 64 ... 1650/2000 Access time R/W ... 0.036/ 0.020 Με το 12.2 έτρεχα τα bench στο crystalmark εδώ που τα λέγαμε και πάλι έπαιρνα τα ίδια πάνω κάτω , πήγα σε 12.3 ξανατρεχω και τα write έπεσαν στο μισό , μερικές φορές δίνει και τα παλιά , παίζει να έχει κάποιο πρόβλημα το bench με την 12.3 ... αναρωτιέμαι τι γίνεται και κάποιες φορές δίνει τα παλια και τις περισσότερες δεν πάει πάνω απο 600... Btw τι βιδακι είναι αυτό που κρατάει το nvme πλάκα μας κάνουν .. έπεσε κάτω και έκανα κάνα 2ωρο να το βρω..έχω 50000 βίδες σπίτι τόσο μικρό δεν υπάρχει , ποιος το σκέφτηκε αυτό ... να ψάχνουμε 2/10 του χιλιοστού βιδακια ... Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2020 από dem Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 15 λεπτά πριν, dem είπε Σ εμένα δίνει τα ίδια πάνω κάτω αλλά δεν το είχα τρέξει ποτέ πριν το update 12.3 Seq R/W ... 3000/2000 4K R/W ... 60 / 141 4k 64 ... 1650/2000 Access time R/W ... 0.036/ 0.020 Με το 12.2 έτρεχα τα bench στο crystalmark εδώ που τα λέγαμε και πάλι έπαιρνα τα ίδια πάνω κάτω , πήγα σε 12.3 ξανατρεχω και τα write έπεσαν στο μισό , μερικές φορές δίνει και τα παλιά , παίζει να έχει κάποιο πρόβλημα το bench με την 12.3 ... αναρωτιέμαι τι γίνεται και κάποιες φορές δίνει τα παλια και τις περισσότερες δεν πάει πάνω απο 600... Btw τι βιδακι είναι αυτό που κρατάει το nvme πλάκα μας κάνουν .. έπεσε κάτω και έκανα κάνα 2ωρο να το βρω..έχω 50000 βίδες σπίτι τόσο μικρό δεν υπάρχει , ποιος το σκέφτηκε αυτό ... να ψάχνουμε 2/10 του χιλιοστού βιδακια ... Αυτά τα αποτελέσματα είναι μια χαρά. Μήπως είχες απενεργοποιήσει το TRIM λόγω του bug των Windows και δεν έχεις κάνει ποτέ από τότε για αυτό μερικές φορές τα write είναι αργά; 47 λεπτά πριν, akoinonitos είπε βγαζει λιγο οτι να ναι νουμερα το συγκεκριμενο τρεις φορες το ετρεξα και τις τρεις διαφορετικα εβγαλε με μεγαλες αποκλισεις Και εμένα το ίδιο αλλά το αποδίδω στις πελώριες θερμοκρασίες που ανεβάζουν οι NVME στο 4k / 64T, σίγουρα το πρώτο test που κάνει εκεί θα είναι 5 φορές πιο γρήγορο από το τελευταίο και μπορεί να βγάζει κάποιο μέσο όρο και να μην δείχνει απλά το μεγαλύτερο νούμερο από runs όπως το Crystal Disk Mark. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 21 λεπτά πριν, elpenor είπε Αυτά τα αποτελέσματα είναι μια χαρά. Μήπως είχες απενεργοποιήσει το TRIM λόγω του bug των Windows και δεν έχεις κάνει ποτέ από τότε για αυτό μερικές φορές τα write είναι αργά; Και εμένα το ίδιο αλλά το αποδίδω στις πελώριες θερμοκρασίες που ανεβάζουν οι NVME στο 4k / 64T, σίγουρα το πρώτο test που κάνει εκεί θα είναι 5 φορές πιο γρήγορο από το τελευταίο και μπορεί να βγάζει κάποιο μέσο όρο και να μην δείχνει απλά το μεγαλύτερο νούμερο από runs όπως το Crystal Disk Mark. Βασικα νομιζω περναγαν τα windows drivers για την gpu εκεινη την ωρα ,τωρα το εχω τρεξει 5 φορες και βγαζει σχεδον τα ιδια νουμερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Βασικα νομιζω περναγαν τα windows drivers για την gpu εκεινη την ωρα ,τωρα το εχω τρεξει 5 φορες και βγαζει σχεδον τα ιδια νουμερα. Το 4K-64T Read σου έχω την εντύπωση ότι δείχνει thermal throttle. Μπορείς να δοκιμάσεις να το τρέχεις μόνο του χωρίς τα άλλα test πριν; Εμένα πάντως δεν μου έχει βγάλει δύο φορές ίδια νούμερα. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2020 από elpenor Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, elpenor είπε Το 4K-64T Read σου έχω την εντύπωση ότι δείχνει thermal throttle. Μπορείς να δοκιμάσεις να το τρέχεις μόνο του χωρίς τα άλλα test πριν; στο πρωτο run 990 ,στο δευτερο 850 και απο το τριτο και μετα κολλησε στο 750 +-. Κλείνοντας και ξανα ανοιγοντας το Benchmark ανεβηκε παλι στα 950 Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2020 από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα