kostas_anes Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 3 ώρες πριν, Heatspreader είπε Δυστυχώς το τροφοδοτικό της Corsair ΡΜ750 χάλασε Kαλως ήρθες στο club, πριν 4 χρόνια την έπαθα από το 650 Και ξέρω πολλούς άλλους που την έχουν πάθει παρόμοια. Εντός εγγύησης φυσικά. 34 λεπτά πριν, Heatspreader είπε Να πω ότι μεταφέρει δεδομένα με PCI Express, να το καταλάβω. Τώρα πως στο φέρνω ότι αυτό ακριβώς κάνει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Voodooman Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 31 λεπτά πριν, Heatspreader είπε Ε, για τον λόγο που προτίμησα και 3900XT ενώ ουσιαστικά μου είναι άχρηστος. Απλά για να ξέρω ότι το έχω. Επειδή μπορώ όπως λέμε. 😋 Αφού δεν κάνει κάτι το Chipset, αυτό δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί χρειάζεται ψύξη. Να πω ότι μεταφέρει δεδομένα με PCI Express, να το καταλάβω. Ε ναι, και στο B550 θα τον είχες, απλά το Χ570 υποστηρίζει 4.0 σε 4 θύρες, ενώ το B550 σε 2. Και εγώ προτιμούσα να μην πάρω X570 εξαιτίας του ανεμιστήρα και ας έχανα τα (αμφίβολα) οφέλη του PCIE 4.0, αλλά ανακοινώθηκε το Β550, οπότε περίμενα να κυκλοφορήσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 2 ώρες πριν, kostas_anes είπε Τώρα πως στο φέρνω ότι αυτό ακριβώς κάνει Εννοώ πως δεν έχω συσκευές PCI Express 4.0 ώστε να πεις ότι είναι λογικό να ζεστένεται. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 7 λεπτά πριν, Heatspreader είπε Εννοώ πως δεν έχω συσκευές PCI Express 4.0 ώστε να πεις ότι είναι λογικό να ζεστένεται. Κυρίως από τα υπόλοιπα κομμάτια του PC και την idle κατανάλωση που έχει. Αλλά και πάλι, USB, το ένα, το άλλο, κάτι είναι φορτωμένο πάνω του και έχει μια Χ κατανάλωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xoroxronis Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 7 ώρες πριν, Heatspreader είπε Εννοώ πως δεν έχω συσκευές PCI Express 4.0 ώστε να πεις ότι είναι λογικό να ζεστένεται. Δεν έχει και τόση σημασία τι συσκευές έχεις. Όλα τα chipset που έχουν βγει για am4 πλην του X570 έχουν 5W κατανάλωση. Το X570 είναι το μόνο που έχει 15W. Αυτά τα +10W από μόνα τους είναι τεράστια διαφορά και θέλουν ψύξη. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, Xoroxronis είπε Δεν έχει και τόση σημασία τι συσκευές έχεις. Όλα τα chipset που έχουν βγει για am4 πλην του X570 έχουν 5W κατανάλωση. Το X570 είναι το μόνο που έχει 15W. Αυτά τα +10W από μόνα τους είναι τεράστια διαφορά και θέλουν ψύξη. Το active cooling είναι αχρείαστο και δεν καταναλώνει 15W όπως μας λένε πάντως. Ο der8auer έχει αναλύσει εκτενώς το θέμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kostas_anes είπε Το active cooling είναι αχρείαστο και δεν καταναλώνει 15W όπως μας λένε πάντως. Ο der8auer έχει αναλύσει εκτενώς το θέμα. Με απαγοήτευσε αυτός. Να λέει ότι δεν ανεβάζουν τα ρολόγια που αναφέρουν τα AMD; Θα το δω πάντως. Εγώ λίγη ώρα που το δούλεψα, είδα τα ρολόγια που αναφέρονται. Δεν ξέρω αν έχει κάνει άλλο Video για να το διορθώσει, αλλά μου φαίνεται λίγο κάπως. Βέβαια δεν είναι ο μόνος. Ίσως στην προσπάθεια τους να βγάλουν πρώτοι Video κάνουν λάθη και λένε ανακρίβειες, όπως ο JayZ που έλεγε ότι δίνει πολλή τάση η μητρική στα AMD CPU. Η AMD θα αποφασίσει πόση τάση θα δώσει, όχι εγώ και ο JayZ. https://youtu.be/WXbCdGENp5I Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2020 από Heatspreader Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 5 ώρες πριν, Heatspreader είπε Με απαγοήτευσε αυτός. Να λέει ότι δεν ανεβάζουν τα ρολόγια που αναφέρουν τα AMD; Θα το δω πάντως. Εγώ λίγη ώρα που το δούλεψα, είδα τα ρολόγια που αναφέρονται. Δεν ξέρω αν έχει κάνει άλλο Video για να το διορθώσει, αλλά μου φαίνεται λίγο κάπως. Βέβαια δεν είναι ο μόνος. Ίσως στην προσπάθεια τους να βγάλουν πρώτοι Video κάνουν λάθη και λένε ανακρίβειες, όπως ο JayZ που έλεγε ότι δίνει πολλή τάση η μητρική στα AMD CPU. Η AMD θα αποφασίσει πόση τάση θα δώσει, όχι εγώ και ο JayZ. https://youtu.be/WXbCdGENp5I Παλιότερα και ειδικά σε κάποια κακα κομμάτια δεν τα έφτανε δίκιο είχε. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 23 ώρες πριν, Heatspreader είπε Αυτό που μου κάνει εντύπωση και αυτό που φοβόμουν, είναι πως το Fan του Chipset λειτουργεί συνεχώς. Μετά από 5-10 λεπτά λειτουργίας το Fan παίζει στις ~1400rpm. Δεν ακούγεται, ωστόσο φοβάμαι μην κάνει Fail μετά από κάποιους μήνες και αρχίζει να ακούγεται. Και έχεις giga που τρώγεται κάπως το pch positioning. Στις asus που είναι σκεπασμένο από την gpu δε πέφτει ποτέ κάτω από 2k στροφές. Καλοκαίρι και gaming είναι στάνταρ 3-3.5k. Δουλεύει το φανάκι γιατί ακόμα και idle σηκώνει θερμοκρασία. Ακόμα και force gen 3 να το κάνεις από bios πάλι χρειάζεται ψύξη το pch και 0 συσκευές να έχεις. Για αυτό είπα ότι σε συνδυασμό με τα χαμηλότερα 4k random reads/writes σε sata του x570 είναι το υποδεέστερο chip και το premium είναι το b550 (αν δε χρειάζεσαι το extra connectivity/lanes).😁 9 ώρες πριν, kostas_anes είπε Το active cooling είναι αχρείαστο και δεν καταναλώνει 15W όπως μας λένε πάντως. Ο der8auer έχει αναλύσει εκτενώς το θέμα. Στις asus δεν είναι αχρείαστο πάντως. 68-70 βάραγα με ac στο δωμάτιο. Ήταν με διαφορά το πιο ζεστό part στο pc πάνω και από cpu και gpu.😁 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xoroxronis Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 11 ώρες πριν, kostas_anes είπε Το active cooling είναι αχρείαστο Ε τότε ας τα ξηλώσουν τα fanακια τους οι κάτοχοι X570 να μην τους ενοχλούν κιόλας.. Κοίτα είναι άλλο πράγμα η ευχή "μακάρι οι motherboard makers να σχεδιάζαν καλύτερα/μεγαλυτέρα heatsinks ώστε να μην χρειαστεί να βάλουν και fanακι" όπως και γίνεται σε κάνα δυο mobos, και άλλο πράγμα τελείως το "στις ήδη υπάρχουσες X570 με fanακι, βγάλτε το fanακι γιατί είναι αχρείαστο!" μόνο αχρείαστο δεν είναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 12 ώρες πριν, Heatspreader είπε Εγώ λίγη ώρα που το δούλεψα, είδα τα ρολόγια που αναφέρονται. Εσύ το είδες που το έβαλες τώρα μετά από 1 χρόνο BIOS και AGESA updates.... 2 ώρες πριν, Xoroxronis είπε και άλλο πράγμα τελείως το "στις ήδη υπάρχουσες X570 με fanακι, βγάλτε το fanακι γιατί είναι αχρείαστο!" μόνο αχρείαστο δεν είναι. 1. Tell me more: https://www.youtube.com/watch?v=qk3PD-4zPN0&ab_channel=der8auer 2. Στην X570 Taich πάντως, το φανάκι υπάρχει για διακόσμηση. https://www.youtube.com/watch?v=ulTFGAWEn6U 5 ώρες πριν, ilos είπε Και έχεις giga που τρώγεται κάπως το pch positioning. Στις asus που είναι σκεπασμένο από την gpu δε πέφτει ποτέ κάτω από 2k στροφές. Καλοκαίρι και gaming είναι στάνταρ 3-3.5k. Δουλεύει το φανάκι γιατί ακόμα και idle σηκώνει θερμοκρασία. Ακόμα και force gen 3 να το κάνεις από bios πάλι χρειάζεται ψύξη το pch και 0 συσκευές να έχεις. Για αυτό είπα ότι σε συνδυασμό με τα χαμηλότερα 4k random reads/writes σε sata του x570 είναι το υποδεέστερο chip και το premium είναι το b550 (αν δε χρειάζεσαι το extra connectivity/lanes).😁 Στις asus δεν είναι αχρείαστο πάντως. 68-70 βάραγα με ac στο δωμάτιο. Ήταν με διαφορά το πιο ζεστό part στο pc πάνω και από cpu και gpu.😁 Το ότι έχει γίνει αστείο positioning στο chipset σε μερικές μητρικές, ή το γεγονός ότι το """heatsink"""" που έχουνε είναι με όλη την έννοια της λέξης, μια λαμαρίνα, δεν πάει να πει ότι χρειάζεται φανάκι. Όλα τα chipset heatsink που έχω δει είναι απλώς μια λεπτή πλάκα αλουμινίου. Κόβω το κεφάλι μου ότι αν έβαζα πάνω το heatink που είχε η Carbon, το οποίο ήτανε μασίφ, δεν θα βλέπαμε τέτοιες θερμοκρασίες. Εδώ έχουμε Passive cooled GPU με 20 και 25W κατανάλωση με heatsink στο ίδιο μέγεθος πάνω κάτω (προφανώς όχι και πάχος) και τα βγάζουν πέρα μια χαρά. Στα 10W του chipset θα βάλουμε φανάκι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sakiz105 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, kostas_anes είπε Εσύ το είδες που το έβαλες τώρα μετά από 1 χρόνο BIOS και AGESA updates.... 1. Tell me more: https://www.youtube.com/watch?v=qk3PD-4zPN0&ab_channel=der8auer 2. Στην X570 Taich πάντως, το φανάκι υπάρχει για διακόσμηση. https://www.youtube.com/watch?v=ulTFGAWEn6U Το ότι έχει γίνει αστείο positioning στο chipset σε μερικές μητρικές, ή το γεγονός ότι το """heatsink"""" που έχουνε είναι με όλη την έννοια της λέξης, μια λαμαρίνα, δεν πάει να πει ότι χρειάζεται φανάκι. Όλα τα chipset heatsink που έχω δει είναι απλώς μια λεπτή πλάκα αλουμινίου. Κόβω το κεφάλι μου ότι αν έβαζα πάνω το heatink που είχε η Carbon, το οποίο ήτανε μασίφ, δεν θα βλέπαμε τέτοιες θερμοκρασίες. Εδώ έχουμε Passive cooled GPU με 20 και 25W κατανάλωση με heatsink στο ίδιο μέγεθος πάνω κάτω (προφανώς όχι και πάχος) και τα βγάζουν πέρα μια χαρά. Στα 10W του chipset θα βάλουμε φανάκι; εγώ είχα για μια περίοδο και αυτό Gibabyte 9800 gt silent cell . 95c ακατέβατα σε gaming. Ζει ακόμα Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2020 από Sakiz105 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, Heatspreader είπε Με απαγοήτευσε αυτός. Να λέει ότι δεν ανεβάζουν τα ρολόγια που αναφέρουν τα AMD; Θα το δω πάντως. Ο μόνος λόγος που σε απογοήτευσε ο der8auer είναι ότι έχει ασχοληθεί τόσο με το θέμα που θεωρεί κάποια πράγματα αυτονόητα με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος που έχει ζωή πέρα από το CPU OC τι ακριβώς εννοεί. Ας δούμε μισό λεπτό πως λειτουργεί το core boost στους Ryzen 3XXX. Καταρχάς κανένας πυρήνας δεν είναι ίδιος με τους άλλους, ο καθένας θέλει διαφορετική τάση για να φτάσει το μέγιστο boost, αυτό είναι γραμμένο μέσα στον επεξεργαστή και με τις οδηγίες του power managment profile ο scheduler των windows το αναγνωρίζει και φροντίζει να δώσει προτεραιότητα σε αυτούς που θέλουν την λιγότερη τάση. Ο αλγόριθμος που είναι υπεύθυνος για το boost των πυρήνων (precision boost) ανάλογα με την ισχύ που χρειάζεται το κάθε workload ζητάει από τη μητρική διαφορετική τάση. Απλοϊκά μπορούμε να πούμε ότι για ένα ST workload θα ζητήσει 0.15V με 0.2V παραπάνω τάση από ότι για ένα multicore workload. Όταν έχεις ένα ST workload το precision boost θα ζητήσει τη μέγιστη τάση από τη μητρική και θα το αναλάβουν οι καλύτεροι πυρήνες οι οποίοι με αυτή την τάση ( και με τα τελευταία bios update) πάντα φτάνουν τις μέγιστες ταχύτητες που αναγράφει ο επεξεργαστής. Όταν έχεις ένα workload που χρησιμοποιεί πχ τους μισούς πυρήνες τότε το precision boost θα ζητήσει λιγότερη τάση, αυτή η τάση δεν είναι αρκετή για να φτάσουν οι πυρήνες στη μέγιστη ταχύτητα. Αν κάποιος βάλει στο PBO το scalar στο Χ10 θα δώσει την δυνατότητα στο precision boost να ζητήσει χοντρικά 0.05V παραπάνω από ότι πριν και θα πλησιάσουν την μέγιστη ταχύτητα αλλά δεν θα την φτάσουν για λίγο. Όταν έχεις ένα workload που χρησιμοποιεί όλους τους πυρήνες τότε θα ενεργοποιηθούν τα power limits και θα κάνουν το precision boost να ζητήσει πολύ μικρότερη τάση. Αν κάποιος παρακάμψει αυτά τα limits μέσα από το PBO και βάλει και το scalar στο 10Χ ώστε να επιτρέψει στον αλγόριθμο να ζητήσει παραπάνω τάση τότε οι καλύτεροι πυρήνες θα φτάσουν στα 150mhz-200mhz μικρότερη ταχύτητα από τη μέγιστη. Τώρα ας φτάσουμε σε αυτό που καταλαβαίνω εγώ ότι εννοούσε ο der8auer. Όπως αναφέρει συνοπτικά αργότερα στο video του μιλάει αποκλειστικά για all core workloads και οι δοκιμές του έγιναν με μία πανάκριβη μητρική, custom υδρόψυξη και ένα custom overclock (δηλαδή παρέκαμψε τελείως το precision boost) στο οποίο έδωσε 1.45V (:-O) και με βάση αυτό έκρινε ότι κανένας από τους 10 επεξεργαστές που δοκίμασε δεν μπορούσε να φτάσει όλους τους πυρήνες στη μέγιστη αναγραφόμενη ταχύτητα όπως μπορούσε να κάνει με την προηγούμενη γενιά. Μπορεί να κάνω και λάθος και απλά το πρόβλημα να ήταν στα πρώτα bios όπως ανέφερε ο @kostas_anes. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2020 από elpenor 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 6 ώρες πριν, kostas_anes είπε Εσύ το είδες που το έβαλες τώρα μετά από 1 χρόνο BIOS και AGESA updates.... Στην X570 Taich πάντως, το φανάκι υπάρχει για διακόσμηση. https://www.youtube.com/watch?v=ulTFGAWEn6U Το πιο πιθανό αυτό είναι. Αυτό σκέφτηκα και εγώ. Δεν έχω δει αν έχει βγάλει Video που να αναφέρει πως πλέον έχει διορθωθεί. Αν δεν το έχει κάνει, θα έπρεπε. Σχετικά με το Fan του Chipset όπως καταλαβάινω, πρέπει να είμαι και ευχαριστημένος που δουλεύει στα 1500rpm στο Normal Profile. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
supererviss Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2020 Στις 7/10/2020 στις 11:41 ΜΜ, ultraex2003 είπε gigabyte b550 aurus pro /crucial ballistix sport /micron e-die Θα ήθελα στο build μου που θα κανω να βαλω gigabyte b550 aurus pro ac, αλλα ακου πως εχουν πρόβλημα με τα bios και usb θύρες... είχες καποιο πρόβλημα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα