KenJiNx Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Σας ευχαριστώ παιδιά! @Dantε το λες αυτό γιατί πλέον είναι στην ίδια τιμή το b450 και το x470 ? Πάντως φαίνεται πολύ stable η msi b450 tomahawk και χωρίς να βγάζει προβλήματα. @kkatzos όντως ωραία προσφορά απ το αμαζον! Δε μου αρέσει σαν microatx βέβαια, έχω μεγαλούτσικο κουτί (Fractal Design Define R4) και νιώθω πως θα φαίνεται άδειο. Αλλά αν δεν βρω κάτι άλλο μπορεί να καταλήξω εκεί! Τώρα με το b550 τα VRM thermals έχουν να κάνουν με το oc και την αντοχή στα ρεύματα; για το pcie 4 όπως είπε και ο @LIGHT1NG νομίζω πως οι δικιές μου ανάγκες ακόμα δεν φτάνουν στα όρια το bandwidth. Το RAM traces δεν έχω ιδέα τι είναι.. @BlueBlood7 Αν εννοείς την Asrock Z87 Extreme4 είναι σκυλί.. το μόνο που δε μου άρεσε είναι η εμφάνιση.. Νομίζω πως δε μπορώ να περιμένω μέχρι να βγει η νέα gen.. Θα πρέπει να έρθει και στην Ελλάδα, και να πέσουν οι πρώτες τιμές απ' τον Θεό.. Δε μπορώ να αποφασίσω αν αξίζει να δώσω 160+ για B550 ή να καταλήξω σε b450 ή x470.. Ανάμεσα από αυτές ποια θα προτιμούσατε ; Τιμές με διαθεσιμότητα άμεσης παραλαβής MSI X470 Gaming Plus Max 100€ MSI B450 Tomahawk Max 105€ MSI MAG B550 Tomahawk 168€ Ευχαριστώ ξανά παιδιά όλους σας! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueBlood7 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Ναι αυτή εννοώ. Όντως σκυλί είναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 7 ώρες πριν, KenJiNx είπε Δε μπορώ να αποφασίσω αν αξίζει να δώσω 160+ για B550 ή να καταλήξω σε b450 ή x470.. Ανάμεσα από αυτές ποια θα προτιμούσατε ; Τιμές με διαθεσιμότητα άμεσης παραλαβής MSI X470 Gaming Plus Max 100€ MSI B450 Tomahawk Max 105€ MSI MAG B550 Tomahawk 168€ Η B550 Tomahawk είναι άλλη κλάση από τις άλλες δύο, τόσο σε VRM όσο και σε δυνατότητες (dual lan, η μία 2,5G κτλ). Β550 με δυνατότητες αντίστοιχες με τις άλλες δύο είναι η MSI B550-A Pro στα 118,5 ευρώ. Νομίζω αξίζει τα 15-20 ευρώ παραπάνω η υποστήριξη pci-e v4, η υποστήριξη πιο γρήγορων μνημών και η άμεση υποστήριξη σε Zen 3. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Εμένα για 6 ή 8 core CPU μου έχει φανεί πολύ καλή περίπτωση η MSI B550 A pro (120 ευρώ). Αν ήθελα ακριβότερη θα έπαιρνα MSI B550 Gaming Carbon WiFi ή Gigabyte B550 Aorus Master. Έχουν και οι 3 πολύ καλό hardware πάνω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
life is music Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, elpenor είπε Εμένα για 6 ή 8 core CPU μου έχει φανεί πολύ καλή περίπτωση η MSI B550 A pro (120 ευρώ). Αν ήθελα ακριβότερη θα έπαιρνα MSI B550 Gaming Carbon WiFi ή Gigabyte B550 Aorus Master. Έχουν και οι 3 πολύ καλό hardware πάνω. Να σε ρωτήσω η a pro τι power phases έχει ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, life is music είπε Να σε ρωτήσω η a pro τι power phases έχει ? Η MSI B550-A Pro έχει σε 5(cpu) + 2(soc) το 8 phase Infineon IR35201 PWM Controller, ίδιο με αυτό που έχουν όλες οι flagship και tier1 Χ570 μητρικές (είναι μάλλον ότι καλύτερο μετά από το 16phase XDPE132G5C που φοράει μόνο η X570 Aorus Xtreme και Master). Έχει για doubler στα 5 phases του CPU το Infineon IR3598 που επίσης το έχουν οι πολύ καλές μητρικές (ότι καλύτερο μετά από το Infineon IR3599 ή από το να έχεις true phases). Άρα έχει για τον επεξεργαστή 10 phases (5 + 5) και για το SOC 2 phases. Στο κάθε ένα CPU phase έχει πάνω στο high side ένα On Semi 4C029N (46A) και στο low side ένα On Semi 4C024N (78Α). Στο κάθε ένα SOC phase έχει πάνω δύο 4C029N/4C024N αντίστοιχα. Μπορεί τα On Semi να μην είναι κάτι ιδιαίτερα καλό αλλά είναι πάρα πολύ δοκιμασμένα και πραγματικά στα 120 ευρώ είναι τυχερός κάποιος αν δεν του βάλουν Renesas (Intersil) ή Sinopower ή κάτι άλλο υποδεέστερο. Αυτό το power delivery θεωρητικά μπορεί να σηκώσει όλους τους επεξεργαστές αλλά πρακτικά αν είναι να πάρεις 3900Χ/5900Χ/3950Χ/5950Χ πάρε μία καλύτερη μητρική... Αν οι πληροφορίες που διαβάζω στο internet είναι σωστές τότε η MSI B550-A Pro έχει και 2 M2 Slots (το δεύτερο είναι PCI Gen3), 6 Sata και 8 USB από τα οποία ένα είναι type C, ένα ver. 3.1 και δύο ver. 3. Στα μείον ότι έχει Realtek 1GbE κάρτα δικτύου και την παλιά Realtek ALC892 κάρτα ήχου χωρίς Optical S/PDIF και όπως οι περισσότερες low/mid tier MSI δεν έχει παρά μόνο LED για το debug. Δεν έχω κοιτάξει για τα VRM thermals αλλά μετά το χουνέρι που τους έκανε ο HWUnboxed με τα ακραία και biased test του δεν φαντάζομαι να μην τα έχουν φροντίσει. ---------------------------------------------- Οι διαφορές με την B550 Tomahawk που κοιτάς (οι άλλες δύο είναι πραγματικά ξεπερασμένες κατά τη γνώμη μου) [οοops άλλος τις κοιτούσε] είναι ότι η Tomahawk έχει καινούργια κάρτα ήχου Realtek ALC1200 με optical out, δύο Realtek κάρτες δικτύου (2.5GbE και 1GbE), 12V και 5V υποδοχή για RGB (ή A Pro έχει μόνο 5V). Όμως η B550 Tomahawk έχει Renesas (Intersil) RAA229004 PWM Controller (επίσης σε 5 (CPU) + 2 (SOC)) χωρίς doubler* (με parallel/split design). Τα MOSFET της είναι επίσης της Renesas ISL99360 (60A). Οι δύο αυτές μητρικές είναι εντελώς διαφορετικά προϊόντα, όποιος θέλει πολλά features σε χαμηλή τιμή είναι λογικό να κοιτάξει την Tomahawk. Όποιος έχει το ψώνιο με το καλό hardware στο power delivery είναι λογικό να κοιτάξει την A-Pro και αν χρειάζεται και τα features να ανέβει σε B550 MSI Carbon ή Gigabyte Master που πάνε και το hardware ένα επίπεδο πιο πάνω με τα Smart Power Stages και έχουν ακόμα παραπάνω features. *Διάβαζα πρόσφατα ότι υπάρχει έλλειψη σε doublers στην αγορά. Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2020 από elpenor 6 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 5 ώρες πριν, life is music είπε Να σε ρωτήσω η a pro τι power phases έχει ? 1 ώρα πριν, elpenor είπε Η MSI B550-A Pro έχει σε 5(cpu) + 2(soc) S/PDIF... Με έχει πιάσει νευρικό 🤣 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
life is music Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 9 λεπτά πριν, Tenshi είπε Με έχει πιάσει νευρικό 🤣 Μια ερώτηση έκανα !! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 gigabyte b550 aurus pro /crucial ballistix sport /micron e-die 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dantε Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 9 ώρες πριν, ultraex2003 είπε gigabyte b550 aurus pro /crucial ballistix sport /micron e-die Στα ποσα V οι μνημες εκει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Για Asus(όποτε με το καλό θυμηθούν να το βγάλουν) λένε με το νέο bios https://www.planet3dnow.de/cms/58716-agesa-combo-am4v2pi-1-1-0-0-mit-offiziellem-vermeer-support-und-pbo-fmax-enhancer-bei-asus/ PBO Fmax Enhancer " The feature is called as"PBO Fmax Enhancer", and it will be available in the "Ai Tweaker/Precision Boost Override" -menu among others of the "Precision Boost Override" related options, on compatible ASUS motherboards. This feature is exclusive to Zen 2 based Ryzen 3000-series CPUs ("Matisse" & "Starship") and it will work on both, the consumer (AM4) and HEDT (sTRX40) platforms." 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 50 λεπτά πριν, comfuzio είπε Για Asus(όποτε με το καλό θυμηθούν να το βγάλουν) λένε με το νέο bios https://www.planet3dnow.de/cms/58716-agesa-combo-am4v2pi-1-1-0-0-mit-offiziellem-vermeer-support-und-pbo-fmax-enhancer-bei-asus/ PBO Fmax Enhancer " The feature is called as"PBO Fmax Enhancer", and it will be available in the "Ai Tweaker/Precision Boost Override" -menu among others of the "Precision Boost Override" related options, on compatible ASUS motherboards. This feature is exclusive to Zen 2 based Ryzen 3000-series CPUs ("Matisse" & "Starship") and it will work on both, the consumer (AM4) and HEDT (sTRX40) platforms." Εκανε καλη δουλιτσα ο stilt αραγε? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 6 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Εκανε καλη δουλιτσα ο stilt αραγε? https://www.overclock.net/threads/asus-rog-x570-crosshair-viii-overclocking-discussion-thread.1728796/page-145#post-28627007 Το λέει εδώ αλλά εγώ σε μένα στον δικό μου 3900χ βλέπω στο CTR ότι μου τον έχει ως silver sample και είμαι ακόμα με stock cooler, οπότε δεν νομίζω να δω και καμιά διαφορά, ούτε δλδ όταν με το καλό πάρω kraken x63 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, comfuzio είπε https://www.overclock.net/threads/asus-rog-x570-crosshair-viii-overclocking-discussion-thread.1728796/page-145#post-28627007 Το λέει εδώ αλλά εγώ σε μένα στον δικό μου 3900χ βλέπω στο CTR ότι μου τον έχει ως silver sample και είμαι ακόμα με stock cooler, οπότε δεν νομίζω να δω και καμιά διαφορά, ούτε δλδ όταν με το καλό πάρω kraken x63 Δεν ξερω ελπιζω μονο να δινει λιγο παραπανω σε all core χαμηλώνοντας την ταση. Με αυτο εγω ειμαι βολεμενος Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2020 από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 2 ώρες πριν, Dantε είπε Στα ποσα V οι μνημες εκει? Bro!! η 1.40 -η 1.42 πρέπει να είναι θα πάω σπίτι το μεσημέρακι να σου πω 100% 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα