Fulgore Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε Αν θες να σκαλίσεις όμως η giga είναι από asus/msi πιο δυστροπη Αν τον συμφορουμιτη τον ενδιεφερε οντως το σκαλισμα,δεν νομιζω να κοιτουσε εξ αρχης σε Asrock,σωστα? 😋 1
akoinonitos Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Fulgore είπε Αν τον συμφορουμιτη τον ενδιεφερε οντως το σκαλισμα,δεν νομιζω να κοιτουσε εξ αρχης σε Asrock,σωστα? 😋 Εγώ στην ερώτηση σου απάντησα δεν ασχολήθηκα με το παλικάρι. Προσωπικά αν έπαιρνα τώρα μητρική δεν θα έδινα τόσα λεφτά, υπάρχουν πολύ φθηνότερες για απλή χρηση Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2020 από akoinonitos
Fulgore Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2020 3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Εγώ στην ερώτηση σου απάντησα δεν ασχολήθηκα με το παλικάρι. Προσωπικά αν έπαιρνα τώρα μητρική δεν θα έδινα τόσα λεφτά, υπάρχουν πολύ φθηνότερες για απλή χρηση Η ερωτηση μου προηλθε απο την απαντηση που δωθηκε σε αυτο τον συμφορουμιτη μιας και ειδα και δεν αναφερθηκαν οι GB,και μου εκανε εντυπωση επειδη ξερω οτι γενικα εχουν παρει πολλοι απο το forum. Ασε που ο ιδιος δεν αναφερθηκε ουτε σε top μητρικη οτι κοιταξε για κατι συγκεκριμενο,ουτε για πειραγμα,ουτε για τιποτα. Αν πχ εγραφε ξερω γω οτι τον ενδιεφερε ram overlock,λες να του ελεγα να παει σε GB? 😛 5 ώρες πριν, Matrix7 είπε Καλησπέρα παίδες,λέω να περάσω σε κανά 5900 μετά από χρόνια.Έχει ανακοινωθεί κάτι για καινούριο chipset?Αν βρω καμιά μτχ taichi x 570 αξίζει πιστεύετε;Ξέρω,θα Μ πείτε περίμενε μέχρι τη Πέμπτη,αλλά just asking
Matrix7 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, Fulgore είπε Η ερωτηση μου προηλθε απο την απαντηση που δωθηκε σε αυτο τον συμφορουμιτη μιας και ειδα και δεν αναφερθηκαν οι GB,και μου εκανε εντυπωση επειδη ξερω οτι γενικα εχουν παρει πολλοι απο το forum. Ασε που ο ιδιος δεν αναφερθηκε ουτε σε top μητρικη οτι κοιταξε για κατι συγκεκριμενο,ουτε για πειραγμα,ουτε για τιποτα. Αν πχ εγραφε ξερω γω οτι τον ενδιεφερε ram overlock,λες να του ελεγα να παει σε GB? 😛 Σόρρυ,τώρα διάβασα.Ναι,πάντα τα πειράζω,αλλά intel είχα εδώ κ πολλά χρόνια.Φέτος έβαλα στο δεύτερο pc μου έναν 3600 σε μία b450 gaming plus,.Στην αρχή δεν ασχολήθηκα με ocing διαβάζοντας ότι δεν αξίζει,αλλά με έτρωγε κ παραδόξως δουλεύει στα 4.5 all core με 1.25 vcore. Anyway,έδωσα τον 9900k κ πάω σε 5900x.Έλεγα για ace,hero,master(αν κ η z390 pro π είχα ,τρελαινόταν αν πείραζες μνήμες),αλλά διαβάζοντας μάλλον θα καταλήξω σε tomahawk.Αν έχετε εμπειρία από τη συγκεκριμένη θα το εκτιμούσα. Θα Μ πείτε από τα 400 πας στα 200κάτι ευρώ,αλλά το μόνο π θα Μ λείψει από τα ακριβότερα είναι τα rgb,ocing δεν βλέπω να κερδίζεις κάτι παραπάνω.Αυτό έχω καταλάβει τουλάχιστον
ilos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε Εγώ στην ερώτηση σου απάντησα δεν ασχολήθηκα με το παλικάρι. Προσωπικά αν έπαιρνα τώρα μητρική δεν θα έδινα τόσα λεφτά, υπάρχουν πολύ φθηνότερες για απλή χρηση https://www.skroutz.gr/s/24068592/MSI-B550-A-Pro.html Τα μισά λεφτά σχεδόν από ότι πήραμε εμείς οι βιαστικοί x570 και από όσο έχουν κάποιες overengineered για κάποιο λόγο b550. Αξιόλογο vrm design για 3600,3700x αλλά και για τους μεγαλύτερους. Δεν υπάρχει προφανώς ανάγκη για fan στο pch, και ούτε παρακαλάς να έχει και αυτό normal placement που κοντεύει χειμώνας και βαράμε 68ρια + σε rendering/gaming στις asus. Επειδή βλέπω ότι το βελτίωσαν και στις b550, δεν έχει τα χαμηλά sata rand4k reads που έχουν οι x570 που εδώ και 2 χρόνια υπάρχουν και η amd κάνει τον Κινέζο / σφυρίζει αδιάφορα. Πλέον οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι θέμα hardware design, και κακώς την ψάχνουμε ακόμα με drivers κλπ. Ένα chipset έκανε από repurposed glofo parts και πάλι κατάφερε να της βγει ελαττωματικό. ASmedia και πάλι ASmedia.😁 Ο μόνος λόγος να πάει κάποιος σε x570 είναι τα extra usb/sata και ο 2ος nvme. Κατώτερη πλατφόρμα από το b550 από όλες τις απόψεις κατά τα άλλα.
Fulgore Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, ilos είπε https://www.skroutz.gr/s/24068592/MSI-B550-A-Pro.html Τα μισά λεφτά σχεδόν από ότι πήραμε εμείς οι βιαστικοί x570 και από όσο έχουν κάποιες overengineered για κάποιο λόγο b550. Αξιόλογο vrm design για 3600,3700x αλλά και για τους μεγαλύτερους. Να υποθεσω οτι εχεις στο μυαλο σου την x570 Prime P,και οτι η παραπανω Msi ειναι φθηνοτερη εναλλακτικη της?Ισχυει οντως αυτο αν σε αυτο αναφερεσαι. Αυτο που με προβληματιζει προσωπικα σε αυτες τις ''φθηνες'' για το socket/κατηγορια μητρικες ειναι οτι στην πραξη αυτοι με Ryzen 9 σιγουρα θα προτιμησουν κατι ακριβοτερο και καλυτερο. Ειναι υπερβολικα φτωχες μητρικες για τοσο ακριβους επεξεργαστες,παρολο που σαν vrm οντως δεν εχουν θεμα. 49 λεπτά πριν, Matrix7 είπε Θα Μ πείτε από τα 400 πας στα 200κάτι ευρώ,αλλά το μόνο π θα Μ λείψει από τα ακριβότερα είναι τα rgb,ocing δεν βλέπω να κερδίζεις κάτι παραπάνω.Αυτό έχω καταλάβει τουλάχιστον Το φανταστηκα 😛 Τωρα για την b550 tomahawk σαν Vrm λογικα σηκωνει τα παντα αρα δεν σε απασχολει αυτο. Αν σε καλυπτουν αυτα που προσφερει απο πλευρας πισω θυρων usb,εμφανισης,nvme υποστηριξης,wifi που δεν εχει κλπ,τοτε ειναι καλη επιλογη για τα χρηματα της. Και απο overclock σε μνημες φαινεται να σηκωνει με βαση την εταιρεια παντα https://www.msi.com/Motherboard/MAG-B550-TOMAHAWK Εγω αν τα κανουν σαλατα με τα bios στις x470 και εχουμε θεματα και παω σε b550, θα παω αναγκαστικα σε StrixE ή Aorus Master επειδη θελω Post Code/wifi6 και ειναι οι μονες μη Asrock μητρικες που τα εχουν αυτα τα 2. Και παραδοξως καμια b550 msi δεν εχει Post Code,ενω η Asrock εχει 3 μητρικες με αυτο. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2020 από Fulgore
ilos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 6 λεπτά πριν, Fulgore είπε Να υποθεσω οτι εχεις στο μυαλο σου την x570 Prime P,και οτι η παραπανω Msi ειναι φθηνοτερη εναλλακτικη της?Ισχυει οντως αυτο αν σε αυτο αναφερεσαι. Αυτο που με προβληματιζει προσωπικα σε αυτες τις ''φθηνες'' για το socket/κατηγορια μητρικες ειναι οτι στην πραξη αυτοι με Ryzen 9 σιγουρα θα προτιμησουν κατι ακριβοτερο και καλυτερο. Ειναι υπερβολικα φτωχες μητρικες για τοσο ακριβους επεξεργαστες,παρολο που σαν vrm οντως δεν εχουν θεμα. Το φανταστηκα 😛 Τωρα για την b550 tomahawk σαν Vram λογικα σηκωνει τα παντα αρα δεν σε απασχολει αυτο. Αν σε καλυπτουν αυτα που προσφερει απο πλευρας πισω θυρων usb,εμφανισης,nvme υποστηριξης,wifi που δεν εχει κλπ,τοτε ειναι καλη επιλογη για τα χρηματα της. Και απο overclock σε μνημες φαινεται να σηκωνει με βαση την εταιρεια παντα https://www.msi.com/Motherboard/MAG-B550-TOMAHAWK Εγω αν τα κανουν σαλατα με τα bios στις x470 και εχουμε θεματα και παω σε b550, θα παω αναγκαστικα σε StrixE ή Aorus Master επειδη θελω Post Code/wifi6 και ειναι οι μονες μη Asrock μητρικες που τα εχουν αυτα τα 2. Και παραδοξως καμια b550 msi δεν εχει Post Code,ενω η Asrock εχει 3 μητρικες με αυτο. Η prime x570-p λίγο το κακό όσο έχει τώρα την πήρα και τότε στο skroutz ~180. Κάτι άλλα σαπάκια από την ίδια την msi σκεφτόμουν που κάναν τα διπλά λεφτά από την b550 και τα ξεφτιλίζει εντελώς...
Matrix7 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, Fulgore είπε Να υποθεσω οτι εχεις στο μυαλο σου την x570 Prime P,και οτι η παραπανω Msi ειναι φθηνοτερη εναλλακτικη της?Ισχυει οντως αυτο αν σε αυτο αναφερεσαι. Αυτο που με προβληματιζει προσωπικα σε αυτες τις ''φθηνες'' για το socket/κατηγορια μητρικες ειναι οτι στην πραξη αυτοι με Ryzen 9 σιγουρα θα προτιμησουν κατι ακριβοτερο και καλυτερο. Ειναι υπερβολικα φτωχες μητρικες για τοσο ακριβους επεξεργαστες,παρολο που σαν vrm οντως δεν εχουν θεμα. Το φανταστηκα 😛 Τωρα για την b550 tomahawk σαν Vram λογικα σηκωνει τα παντα αρα δεν σε απασχολει αυτο. Αν σε καλυπτουν αυτα που προσφερει απο πλευρας πισω θυρων usb,εμφανισης,nvme υποστηριξης,wifi που δεν εχει κλπ,τοτε ειναι καλη επιλογη για τα χρηματα της. Και απο overclock σε μνημες φαινεται να σηκωνει με βαση την εταιρεια παντα https://www.msi.com/Motherboard/MAG-B550-TOMAHAWK Εγω αν τα κανουν σαλατα με τα bios στις x470 και εχουμε θεματα και παω σε b550, θα παω αναγκαστικα σε StrixE ή Aorus Master επειδη θελω Post Code/wifi6 και ειναι οι μονες μη Asrock μητρικες που τα εχουν αυτα τα 2. Και παραδοξως καμια b550 msi δεν εχει Post Code,ενω η Asrock εχει 3 μητρικες με αυτο. Βασικά για τη x570 tomahawk κοιτάω,όχι τη b550! Wifi δεν με ενδιαφέρει,έχω usb receiver.Αν κ το tomahawk wifi τι σημαίνει?Sata ports πίσω βλέπω 7,δεν έχω θέμα κ εκεί.6 fan headers, όχι super αλλά όχι game breaking για μένα.Οι μνήμες μου είναι στους qvl,headers για usb 3 του case έχει.Δεν έχει rgb,αλλά έχει 200 ευρώ Ελλάδα😁 Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2020 από Matrix7
Fulgore Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 1 λεπτό πριν, Matrix7 είπε Wifi δεν με ενδιαφέρει,έχω usb receiver.Αν κ το tomahawk wifi τι σημαίνει?Sata ports πίσω βλέπω 7,δεν έχω θέμα κ εκεί.6 fan headers, όχι super αλλά όχι game breaking για μένα.Οι μνήμες μου είναι στους qvl,headers για usb 3 του case έχει.Δεν έχει rgb,αλλά έχει 200 ευρώ Ελλάδα😁 Γραψε ακυρο σε οτι εγραψα πιο πανω. Εσυ αναφερεσαι στην x570 tomahawk ενω εγω στην b550 tomahawk δηλαδη σε αυτη https://www.skroutz.gr/s/24027048/MSI-MAG-B550-Tomahawk.html?o=b550+tomahawk H X570 tomahawk ειναι οντως οτι το καλυτερο στα χρηματα της και εχει και Wifi 6,αν δεν σε πειραζει το φανακι. 1
Matrix7 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 10 λεπτά πριν, Fulgore είπε Γραψε ακυρο σε οτι εγραψα πιο πανω. Εσυ αναφερεσαι στην x570 tomahawk ενω εγω στην b550 tomahawk δηλαδη σε αυτη https://www.skroutz.gr/s/24027048/MSI-MAG-B550-Tomahawk.html?o=b550+tomahawk H X570 tomahawk ειναι οντως οτι το καλυτερο στα χρηματα της και εχει και Wifi 6,αν δεν σε πειραζει το φανακι. Τη παρήγγειλα,κ καινούριο chipset να βγάλουν δεν μπορώ να περιμένω μέχρι να κυκλοφορήσουν.Ήδη έχω φάει φρίκη με 3080 ή navi,πιο γρήγορα θα βρω cpu από gpu μου φαίνεται😁
Fulgore Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 57 λεπτά πριν, ilos είπε Κάτι άλλα σαπάκια από την ίδια την msi σκεφτόμουν που κάναν τα διπλά λεφτά από την b550 και τα ξεφτιλίζει εντελώς... Γενικα σε καθε γενια μητρικων υπαρχουν οι ''χαμενοι''απο πλευρας εταιρειων/μητρικων. Να σου θυμισω μονο οτι βγηκε στην φορα αυτο για την msi πριν λιγο καιρο και απο κατω στα σχολια του πρωτου video Hardware Unboxed Asrock blacklisted us after the Z490 content, so we’re waiting for some new PR people who care to do the job well. Gamers Nexus ASRock blacklisted us as well, it seems, also because of our Z490 content. Same boat! We even told them we had good things to say about B550, but they stonewalled us. Γενικα η Msi με τις τελευταιες της μητρικες b550 και Z490 ειναι επιτελους σε καλο δρομο ανταγωνιστικα. Η σειρα Tomahawk παιζει να ειναι η πιο πετυχημενη που εχει βγαλει overall ever,ταυτοχρονα και σε intel και σε Amd. Μονο στις καρτες γραφικων ειναι για μενα ψιλο απογοητευση αλλα αυτο ειναι ψιλο ασχετο με το εδω θεμα. 28 λεπτά πριν, Matrix7 είπε Τη παρήγγειλα,κ καινούριο chipset να βγάλουν δεν μπορώ να περιμένω μέχρι να κυκλοφορήσουν.Ήδη έχω φάει φρίκη με 3080 ή navi,πιο γρήγορα θα βρω cpu από gpu μου φαίνεται😁 Καλοριζικη και καλοδουλευτη τοτε. Τωρα αν θες να ρωτησεις τιποτα για το φανακι της μητρικης οταν με το καλο το φτιαξεις το pc,(πχ για να ρυθμισεις τις στροφες),ρωτησε εδω αν ειναι στο θεμα . Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2020 από Fulgore 1 1
Crus Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, Matrix7 είπε Σόρρυ,τώρα διάβασα.Ναι,πάντα τα πειράζω,αλλά intel είχα εδώ κ πολλά χρόνια.Φέτος έβαλα στο δεύτερο pc μου έναν 3600 σε μία b450 gaming plus,.Στην αρχή δεν ασχολήθηκα με ocing διαβάζοντας ότι δεν αξίζει,αλλά με έτρωγε κ παραδόξως δουλεύει στα 4.5 all core με 1.25 vcore. Anyway,έδωσα τον 9900k κ πάω σε 5900x.Έλεγα για ace,hero,master(αν κ η z390 pro π είχα ,τρελαινόταν αν πείραζες μνήμες),αλλά διαβάζοντας μάλλον θα καταλήξω σε tomahawk.Αν έχετε εμπειρία από τη συγκεκριμένη θα το εκτιμούσα. Θα Μ πείτε από τα 400 πας στα 200κάτι ευρώ,αλλά το μόνο π θα Μ λείψει από τα ακριβότερα είναι τα rgb,ocing δεν βλέπω να κερδίζεις κάτι παραπάνω.Αυτό έχω καταλάβει τουλάχιστον Xρηστες που κανουν τετοια comments κανονικα θα πρεπει να γινονται automatically banned.. 😛 Τρωμε τα αρρωστακια την μπανανα που αγοραζουμε στα launches και ερχεται ο αλλος λιγο καιρο μετα με τον 3600 και OC headroom πολυ καλυτερo απο τον δικο σου 3600ΧΤ (με το ζορι 4.3 all core με 1.27v).. Kαι μην ακουσω καμια μαλακια οτι γινομαι salty..
Matrix7 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2020 9 λεπτά πριν, Crus είπε Xρηστες που κανουν τετοια comments κανονικα θα πρεπει να γινονται automatically banned.. 😛 Τρωμε τα αρρωστακια την μπανανα που αγοραζουμε στα launches και ερχεται ο αλλος λιγο καιρο μετα με τον 3600 και OC headroom πολυ καλυτερo απο τον δικο σου 3600ΧΤ (με το ζορι 4.3 all core με 1.27v).. Kαι μην ακουσω καμια μαλακια οτι γινομαι salty.. Χαχα,ξέρεις πόσα μνμ πήρα από ποιό μαγαζί και ποιο batch είναι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα