Προς το περιεχόμενο

Ryzen 3000 series & x570/Β550/Α520 Μobos

akoinonitos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 22/9/2020 στις 3:32 ΜΜ, malakudi είπε

Ναι είναι για memory encryption, μόνο οι Ryzen Pro έχουν αυτή τη δυνατότητα, οι απλοί Ryzen δε την έχουν

Νόμιζα ότι υποστηρίζεται και από απλούς ryzen. Όταν το πρωτοείδα σε BIOS της ASUS διάβασα κάτι ποστ από παιδιά που είχαν την ίδια μητρική, οι οποίοι ανέφεραν αύξηση του latency 2ns με TSME enabled. Δεν ξέρω όμως τι CPU χρησιμοποιούσαν. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

16 λεπτά πριν, Thrall7 είπε

Νόμιζα ότι υποστηρίζεται και από απλούς ryzen. Όταν το πρωτοείδα σε BIOS της ASUS διάβασα κάτι ποστ από παιδιά που είχαν την ίδια μητρική, οι οποίοι ανέφεραν αύξηση του latency 2ns με TSME enabled. Δεν ξέρω όμως τι CPU χρησιμοποιούσαν. 

Μπορεί αν το κάνεις enable να ανεβαίνει το latency για κάποιο άλλο λόγο, αλλά μόνο οι Ryzen Pro CPUs έχουν ενεργό το κύκλωμα που κάνει το AES encryption/decryption στη μνήμη.

• Thanks 1

Αν θέλει κανείς custom bios για x570-e/f/i 

https://www.hardwareluxx.de/community/threads/asus-x570-strix-series-x570-e-gaming-x570-f-gaming-x570-i-gaming.1236042/

Με το ρίσκο πάντα δικό σας έτσι; Μην brickάρει κανείς και με κάνει tag!

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω βρει 5 rog strix x570-e να πωλούνται από χρήστες μισοτιμής κι αυτό με κάνει να μην πολυεμποστεύομαι το μοντέλο αυτό.. είδα βγάζει πολλά θέματα. Έλεγα λοιπόν να πάω στη unify της msi, μα βρήκα την Aorus Elite σχεδόν στη μισή τιμή. Να δώσω τα 165 σε σχέση με τα 300 της unify; Είναι ΤΟΣΟ υποδεέστερο μοντέλο; Το LΑΝ δε με νοιάζει μια κι έχω ήδη 10άρα κάρτα. Πώς είναι τα bios της gigabyte, μια και η τελευταία που είχα ήταν από core2duo εποχές.
(βασικά βρίσκω και τη pro σε καλή τιμή, να πάω εκεί μια και έχει πιο πολλά fan connectors;; )

Επεξ/σία από Delijohn
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, Delijohn είπε

Έχω βρει 5 rog strix x570-e να πωλούνται από χρήστες μισοτιμής κι αυτό με κάνει να μην πολυεμποστεύομαι το μοντέλο αυτό.. είδα βγάζει πολλά θέματα. Έλεγα λοιπόν να πάω στη unify της msi, μα βρήκα την Aorus Elite σχεδόν στη μισή τιμή. Να δώσω τα 165 σε σχέση με τα 300 της unify; Είναι ΤΟΣΟ υποδεέστερο μοντέλο; Το LΑΝ δε με νοιάζει μια κι έχω ήδη 10άρα κάρτα. Πώς είναι τα bios της gigabyte, μια και η τελευταία που είχα ήταν από core2duo εποχές.
(βασικά βρίσκω και τη pro σε καλή τιμή, να πάω εκεί μια και έχει πιο πολλά fan connectors;; )

αν δεν πολυεμπιστευεσαι την συγκεκριμένη μητρική τότε οι άλλες φτηνότερες είναι για πέταμα φίλε με την ίδια λογική , υπάρχουν και B550 μητρικές επίσης που μερικές πατάνε κάτω πολλές Χ570  ,και αυτές που σκέφτεσαι , elite and pro της Gigabyte είναι μια κατηγορία κάτω σε σχέση με αυτήν που δεν εμπιστεύεσαι (το βγάζει πολλά θέματα που το διάβασες? )

Επεξ/σία από ICE-T
  • Like 2

6 ώρες πριν, ICE-T είπε

αν δεν πολυεμπιστευεσαι την συγκεκριμένη μητρική τότε οι άλλες φτηνότερες είναι για πέταμα φίλε με την ίδια λογική , υπάρχουν και B550 μητρικές επίσης που μερικές πατάνε κάτω πολλές Χ570  ,και αυτές που σκέφτεσαι , elite and pro της Gigabyte είναι μια κατηγορία κάτω σε σχέση με αυτήν που δεν εμπιστεύεσαι (το βγάζει πολλά θέματα που το διάβασες? )

αρχικά μου έκανε εντύπωση που βλέπω πολλές για πούλημα κ ξεκινάνε από τα 100 φράγκα.. υπάρχει ένα μαγαζί εδώ που μπορείς να βάλεις πίσω για πούλημα ότι έχεις πάρει από εκεί και συνεχίζεται η εγγύηση κανονικά.. ή τις δίνεις το ίδιο το μαγαζί με εγγύηση.. έτσι είπα να το ψάξω και είδα αυτό:

image.png.e7c63450d4f1408d66ac1c5788f71a77.pngimage.png.bf9075216588454f2aed472081711f93.png

ενώ αν δω για άλλες:

image.png.3d9ae0096cf46de5e1dbae21b25ed5c2.pngimage.png.304af8bff2057dd6e8583af48e52c341.png

image.png.8f3ee87df328a3d7da11b82a63f02715.png

προφανώς και ίσως το ψειρίζω τσάμπα, αλλά όταν μιλάμε για boards που πάνε πάνω από 200-250... να μη το ψάξω λίγο;
Από ποια άποψη η rog είναι καλύτερη για σένα; Δε βλέπω να δίνει κάτι παραπάνω..

30 λεπτά πριν, Delijohn είπε

αρχικά μου έκανε εντύπωση που βλέπω πολλές για πούλημα κ ξεκινάνε από τα 100 φράγκα.. υπάρχει ένα μαγαζί εδώ που μπορείς να βάλεις πίσω για πούλημα ότι έχεις πάρει από εκεί και συνεχίζεται η εγγύηση κανονικά.. ή τις δίνεις το ίδιο το μαγαζί με εγγύηση.. έτσι είπα να το ψάξω και είδα αυτό:

image.png.e7c63450d4f1408d66ac1c5788f71a77.pngimage.png.bf9075216588454f2aed472081711f93.png

ενώ αν δω για άλλες:

image.png.3d9ae0096cf46de5e1dbae21b25ed5c2.pngimage.png.304af8bff2057dd6e8583af48e52c341.png

image.png.8f3ee87df328a3d7da11b82a63f02715.png

προφανώς και ίσως το ψειρίζω τσάμπα, αλλά όταν μιλάμε για boards που πάνε πάνω από 200-250... να μη το ψάξω λίγο;
Από ποια άποψη η rog είναι καλύτερη για σένα; Δε βλέπω να δίνει κάτι παραπάνω..

Καταλαβαίνεις ότι η λογική αυτή μπάζει, έτσι;

Αν ο παρονομαστής (συνολικές πωλήσεις) είναι πολύ μεγαλύτερος είναι αναμενόμενο να είναι μεγάλος και ο αριθμητής (προβλήματα)

Θα είχε κάποια λογική μόνο αν γνώριζες ότι οι πωλήσεις των μητρικών που συγκρίνεις ήταν περίπου ίσες.

3 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Καταλαβαίνεις ότι η λογική αυτή μπάζει, έτσι;

Αν ο παρονομαστής (συνολικές πωλήσεις) είναι πολύ μεγαλύτερος είναι αναμενόμενο να είναι μεγάλος και ο αριθμητής (προβλήματα)

Θα είχε κάποια λογική μόνο αν γνώριζες ότι οι πωλήσεις των μητρικών που συγκρίνεις ήταν περίπου ίσες.

ναι, εννοείται.. ξέχασα να το αναφέρω ότι προφανώς στις πωλήσεις θα είναι μέρα/νύχτα τα νούμερα.. απλά δε βλέπω να'χει και κάτι ιδιαίτερο η rog, γι'αυτό ρώτησα εδώ, μπας και την έχουν κάποιοι

47 λεπτά πριν, comfuzio είπε

Και γω που την έχω μάπα είναι, πάρε καμιά asrock να έχεις το κεφάλι σου ανήσυχο! 

Μια και άλλοι τη λένε φοβερή κι άλλοι απλά οκ... θες να πεις γιατί τη θεωρείς μάπα; Δε ζήτησα review, αλλά καμιά λεπτομέρεια; Δεν προσφέρει αρκετά; Έχει θέματα; Χάλια bios;

1 ώρα πριν, Delijohn είπε

Μια και άλλοι τη λένε φοβερή κι άλλοι απλά οκ... θες να πεις γιατί τη θεωρείς μάπα; Δε ζήτησα review, αλλά καμιά λεπτομέρεια; Δεν προσφέρει αρκετά; Έχει θέματα; Χάλια bios;

Πλάκα έκανα, το μόνο που με χαλάει είναι ότι δεν έχει ένα reset bios button πράγμα που έχουν αρκετές φθηνότερες μητρικές...αλλιώς έχοντας pc από 80386 ως τον 3900χ που έχω τώρα...είναι με διαφορά η καλύτερη μητρική που είχα!

• Like 1

Στις 27/9/2020 στις 4:57 ΜΜ, Delijohn είπε

αρχικά μου έκανε εντύπωση που βλέπω πολλές για πούλημα κ ξεκινάνε από τα 100 φράγκα.. υ

Μπορεις να μου αναφερεις που βρηκες να πουλανε x570 Strix E τοσο φθηνα? Στις αγγελιες εγω δεν βλεπω τιποτα,ειδικα για μιση τιμη και 100φραγκα.

14 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Μπορεις να μου αναφερεις που βρηκες να πουλανε x570 Strix E τοσο φθηνα? Στις αγγελιες εγω δεν βλεπω τιποτα,ειδικα για μιση τιμη και 100φραγκα.

Μένω εξωτερικό αδερφέ, οπότε δεν κοιτάμε στα ίδια μέρη.. κοιτάω σε site αγγελιών της χώρας μου, οπώς και στο αντίστοιχο πλαίσιο (κ σχεδόν μονοπώλιο) εδώ που σου δίνει το δικαίωμα να πουλήσεις πίσω κάτι που αγόρασες από το ίδιο το μαγαζί.. το βάζεις αγγελία στην ουσία μέσα στο μαγαζί κ το βγάζει σαν μεταχειρισμένο κάτω από το καινούριο.. με το που το αγοράσεις, ο άλλος έχει 5 μέρες να στο στείλει κ παίρνει τα λεφτά με το που το λάβεις.. το μαγαζί βέβαια κρατάει ένα 10%, αλλά συνεχίζεται η εγγύηση κανονικά.
Από αύγουστο λοιπόν έχω δει πάνω από 6-7 rog strix-e και f να φεύγουν σε τιμές από 100-200 φράγκα.. και δεν τις αγόραζε και κάποιος στα καπάκια, ενώ μια msi unify που βγήκε από κάποιον στα 269 (αντί για 300 που έχει εδώ), έφυγε σε λιγότερο από μέρα. Εδώ έτσι πουλάνε 20 και 30 φράγκα κάτω από το καινούριο. Και νομίζουν ότι κάποιος θα τσιμπήσει. Όταν βλέπω λοιπόν τόση διαφορά στις τιμές, κάτι μου βρωμάει.. 
Δες ενδεικτικά δύο άλλα παραδείγματα:

Spoiler

image.png.27b11d4f1b2fe3512898a443e0c17b29.pngimage.png.3f96f34d28649b951669fa460b1eec3b.png

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...