Prospector8 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2020 Πάντως ρε σεις να ξέρετε στο bios 1.388V γράφει οτι δίνει η μητρική στον επεξεργαστή στο Auto .. Αν δεν ήξερα απο αυτά και ένας έφτιαχνε το ίδιο pc για plug n play, λογικά θα ειχαμε νεο τοπικ εδώ "Βοήθεια! νεο pc, 90C ο cpu" 😛 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LIGHT1NG Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2020 28 λεπτά πριν, Prospector8 είπε Πάντως ρε σεις να ξέρετε στο bios 1.388V γράφει οτι δίνει η μητρική στον επεξεργαστή στο Auto .. Αν δεν ήξερα απο αυτά και ένας έφτιαχνε το ίδιο pc για plug n play, λογικά θα ειχαμε νεο τοπικ εδώ "Βοήθεια! νεο pc, 90C ο cpu" 😛 ναι κάτι έχεις μπερδέψει περί overclock όταν πας κ τον καρφώνεις 4.3ghz all core κοιτάς να βρεις την χαμηλότερη τάση που μπορεί να κρατήσει σε stress test σε prime95+avx on με override voltage ξεκινάς από 1.20v και ανεβαίνεις σταδιακά να δεις που είναι σταθερός ο επεξεργαστής γιατί αν τον έχεις μόνιμα να τρέχει 4.3 και 1.38 θα φάει το degrade του αιώνα μέσα σε έναν μήνα τα 7nm δύσκολα κρυώνουν... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sakiz105 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2020 24 λεπτά πριν, Prospector8 είπε Πάντως ρε σεις να ξέρετε στο bios 1.388V γράφει οτι δίνει η μητρική στον επεξεργαστή στο Auto .. Αν δεν ήξερα απο αυτά και ένας έφτιαχνε το ίδιο pc για plug n play, λογικά θα ειχαμε νεο τοπικ εδώ "Βοήθεια! νεο pc, 90C ο cpu" 😛 Μια και το ανέφερες, εμένα είναι 1,348 στο auto και πρακτικά εκτός από το να βάλω C&Q στο enabled (auto ειναι disabled lol) δεν έχω πειράξει κάτι από την cpu. Με στοκ ψύκτρα πραγματικά δεν κάθεσαι. Την έβαλα πάνω κυριακή μεσημέρι, κυριακή στις 2 το πρωί έφυγε παραγγελία για την gammaxx. Με αυτήν που έχω τώρα είναι νορμάλ σε gaming (60c average 50~65) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Τελικά μετά από πολύ σκέψη και αφού αμφιταλαντεύτηκα ανάμεσα σε MSI X570 Tomahawk, ASUS Strix X570-E και MSI X570 Unify, η μπίλια έκατσε στη Unify. Πριν λίγο την εγκατέστησα, θα αναφέρω εντυπώσεις τις προσεχείς ημέρες. Η πρώτη εικόνα που παίρνεις πάντως είναι αυτή της στιβαρής κατασκευής, ενώ οι ψύκτρες των VRM ζυγίζουν πάρα πολύ! 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
godslayerxp Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, malakudi είπε Τελικά μετά από πολύ σκέψη και αφού αμφιταλαντεύτηκα ανάμεσα σε MSI X570 Tomahawk, ASUS Strix X570-E και MSI X570 Unify, η μπίλια έκατσε στη Unify. Πριν λίγο την εγκατέστησα, θα αναφέρω εντυπώσεις τις προσεχείς ημέρες. Η πρώτη εικόνα που παίρνεις πάντως είναι αυτή της στιβαρής κατασκευής, ενώ οι ψύκτρες των VRM ζυγίζουν πάρα πολύ! Εγώ ενώ έπεισα τον ξάδερφό μου να την πάρει σαν μία από τις καλύτερες αυτό το διάστημα... του ήρθε προχτές, δεν του άρεσε καθόλου από κοντά (λες και θα την πάρει για παντρειά) και με στόλισε επειδή δεν του είχα πει ότι δεν είχε rgb! Βιάζεται λοιπόν να φτιάξει σύστημα, το θέλει και για δουλειά και το κατάστημα δεν έχει ετοιμοπαράδοτη αντίστοιχης δυναμικότητας. Για να γλυτώσω το πρήξιμο του έδωσα τη master (που σιγά τα rgb που έχει) και κράτησα την unify. Άρα από βδομάδα πάλι δοκιμές ...όχι ότι με χάλασε... 🤣 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Delijohn Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Την έχω κλειδώσει κι εγώ τη unify με έναν από τους νέους ryzen.. δε μπορώ να περιμένω ένα πράμα! 😆 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Η πλάκα είναι πως εμένα η Carbon τα 'φτυσε και παίζει να γίνει συνεργασία με το κατάστημα που την είχα πάρει και να καταλήξω και εγώ με Unify 🤣 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jmirko15 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Η πλάκα είναι πως εμένα η Carbon τα 'φτυσε και παίζει να γίνει συνεργασία με το κατάστημα που την είχα πάρει και να καταλήξω και εγώ με Unify 🤣 o_O Μην μου λες τέτοια για την Carbon!!.. -.-" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, jmirko15 είπε o_O Μην μου λες τέτοια για την Carbon!!.. -.-" Μην σε ανησυχεί, το ήξερα καιρό ότι θα τα φτύσει. Ανέκαθεν είχε αρκετά flimsy socket το οποίο δημιουργούσε κουλά προβλήματα. Για παράδειγμα αν κλειδώσεις ένα CPU ενώ είναι στο ρεύμα η μητρική παίρνει μπρος μόνη της, αν σφίξεις λίγο παραπάνω την ψύκτρα από ότι θέλει δεν βλέπει RAM με καμία παναγία, μπορεί να κουνηθεί ελάχιστα ενώ είναι locked και να βαράει CPU error το PC και διάφορα άλλα. Όλα αυτά από τον πρώτο μήνα φαντάσου, αλλά αφού δούλευε λέω οκ, άστην μέχρι να χαλάσει να μην μπλέκω και με RMA> Τώρα φαντάσου την είχα 1 μήνα εκτός, πάω να την βάλω σε λειτουργία για να κάνω κάτι τεστ για μια ψύκτρα με τον 3700Χ και ανακαλύπτω πως αν έχεις CPU κλειδωμένο στο σόκετ, η μητρική αρνείται να κάνει power on. Ακόμα και το 8πινο να μην έχεις συνδεδεμένο πάλι αν έχε κλειδώσει το CPU, δεν παίρνει μπρος. Μόνο αν έχεις ξεκλείδωτο το CPU στο σόκετ, ή δεν έχεις καθόλου CPU η μητρική παίρνει το power on signal. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billeiros Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 8 ώρες πριν, malakudi είπε Τελικά μετά από πολύ σκέψη και αφού αμφιταλαντεύτηκα ανάμεσα σε MSI X570 Tomahawk, ASUS Strix X570-E και MSI X570 Unify, η μπίλια έκατσε στη Unify. Πριν λίγο την εγκατέστησα, θα αναφέρω εντυπώσεις τις προσεχείς ημέρες. Η πρώτη εικόνα που παίρνεις πάντως είναι αυτή της στιβαρής κατασκευής, ενώ οι ψύκτρες των VRM ζυγίζουν πάρα πολύ! Mε γεια! Καλή επιλογη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LIGHT1NG Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 απορώ ποια B550 ή X570 να πάρω <200€ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, LIGHT1NG είπε απορώ ποια B550 ή X570 να πάρω <200€ Και γω την ψάχνω είχα παραγγείλει την tomahok 550 και την ακυρωσα 3 μητρικές εχω δει τελικα εχω δει απειρα review σε γενικες γραμμες τη gigabyte pro aorus 550 την tomahok 550 και την Asus rog F 550 και μάλλον κλείνω στην asus Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2020 από ultraex2003 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Και με τη νέα μητρική δε μπορεί η CPU να παίξει με IF 1900. Οπότε δεν ήταν θέμα motherboard αυτό αλλά καθαρά CPU. Στη μνήμη έβαλα τις ίδιες ρυθμίσεις που είχα στην ASUS Prime X470 Pro και τις δέχτηκε αμέσως χωρίς πρόβλημα. Θα δοκιμάσω να σφίξω λίγο παραπάνω σε αυτήν. Στις ρυθμίσεις της μνήμης έχει κάποιες επιπλέον επιλογές που δε ξέρω τι είναι (δεν υπήρχαν στην ASUS). Θα ανεβάσω screenshot σε λίγο edit: Στο πρώτο screenshot είναι το μενού "Phy Configuration" και στο δεύτερο screenshot είναι κάποιες επιλογές στο Misc item. Ενδιαφέρον το option "DRAM Latency Enhance" που είναι default disabled και έχει επίσης επιλογές "Enabled" και "MSI setting". Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2020 από malakudi 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, malakudi είπε Και με τη νέα μητρική δε μπορεί η CPU να παίξει με IF 1900. Θεωρητικά θα μπορούσε να σου παίξει 1900 αν κατεβάσεις μία το ProcODT και παράλληλα ανεβάσεις το ClkDrvStr στο CAD_BUS (για αντιστάθμισμα). Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2020 από kkatzos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, kkatzos είπε Θεωρητικά θα μπορούσε να σου παίξει 1900 αν κατεβάσεις μία το ProcODT και παράλληλα ανεβάσεις το ClkDrvStr στο CAD_BUS (για αντιστάθμισμα). Κάθε αποτυχημένη προσπάθεια για IF 1900 θέλει clear cmos και είναι εκνευριστικό. Πάντως δοκίμασα ακόμα και με τη μνήμη στο 3200 και FCLCK 1900 με uncoupled mode απλώς για να δω αν θα μπουτάρει. Ούτε έτσι μπουτάρει οπότε μάλλον η CPU δε μπορεί. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2020 από malakudi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα