Προς το περιεχόμενο

Ryzen 3000 series & x570/Β550/Α520 Μobos

akoinonitos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Noμίζω είναι το μόνο προϊόν για μένα που δε χωράνε fanboyλίκια. Δε κόλλησα ποτέ σε κάποια εταιρεία, ειδικά όταν με άφησε ξεκρέμαστο μια ακριβή asus. 

Προσωπικά θεωρώ ότι ό,τι πληρώσεις παίρνεις, οπότε αν δε μιλάμε για φθηνό/ταπεινό σύστημα, πάω σε κάτι πιο ακριβό οποιασδήποτε εταιρείας, για να'χω το κεφάλι μου ήσυχο. Δεν τις αλλάζω συχνά για να πω ότι η Χ εταιρεία πάνω από τα 250€ βγάζει πάλι μούφες.. αλλά οτιδήποτε έχω πάρει πάνω από αυτά τα λεφτά, δε με έχει κρεμάσει ποτέ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Αν παραγγείλεις από multicopter  στα 270 θα την έχει πολύ πριν τις 10 μέρες. Θέλεις πάλι να πας σε asus ,είσαι σίγουρος???

Έλεγα να τους τιμωρήσω και να πάω σε MSI αλλά έχοντας δουλέψει ASUS Prime X470 Pro και MSI X470 Gaming Plus Max, σε ότι αφορά το BIOS και την γενικότερη υλοποίηση μου φαίνεται πιο σωστή η ASUS. Από την άλλη δυσκολεύομαι να δικαιολογήσω στον εαυτό μου αγορά 325 (ή ακόμα και 283) ευρώ μητρική. Είμαι πιο κοντά στην Tomahawk X570 απλώς σκέφτομαι λίγο το θέμα των δύο GPU.

• Like 1

Καθώς βλέπω πολλοί να πρoτείνουν την x570 tomahawk να παραθέσω την εμπειρία μου ύστερα από 1.5 μήνα χρήσης (την είχα πάρει στα 250 πρώτη μέρα που την είδα ετοιμοπαράδοτη ελλάδα).

Δεν είμαι ενθουσιασμένος σε καμία περίπτωση. Περισσότερο ξενερωμένος θα έλεγα. 

Τα bios της είναι ότι χειρότερο... Αναγκαστικά παίζεις με το πρώτο bios που βγήκε (10) αν θέλεις manual OC ή override τιμές σε τάση. Επίσης μόνο σε αυτό δουλεύει σωστά το LLC. Για αυτο και ο BZ την δουλευει με αυτό.

Τα επόμενα όμως έχουν updated agesa αλλα είναι γεμάτα bugs. Eέδωσαν πριν μια βδομάδα ενα beta bios στο forum της msi που έφτιαxνε το θέμα με τα override και τα LLC αλλά μου έχανε στο άσχετο τον nvme και επίσης δεν μπορούσα να bootαρω 1900 fabric όταν σε όλα τα προηγούμενα bios ήμουν βράχος σταθερός με μέρες prime.  

Γενικά από εποχή 775 και 1366 έχω να ταλαιπωρηθώ τόσο με βάλε βγάλε bios.

• Like 1

Στις 4/9/2020 στις 12:16 ΜΜ, akoinonitos είπε

Nαι είναι σαν να είναι off στο auto.

To auto overclock θα το βρεις συνήθως στην καρτέλα με το pbo και ίσως το έχει σαν max boost clock και επιλέγεις τιμη απο 25 έως 200mhz. 

Μόνο το max boost πειραζεις Χρήστο? Scalar?? 

10 ώρες πριν, elpenor είπε

Αυτές οι εταιρείες μητρικών μας έχουν βγάλει την ψυχή, άντε να προτείνεις κάποια. H MSI όσο την γνωρίζεις καλύτερα σου δίνει την εντύπωση ότι έχει 2-3 πολύ έξυπνους ανθρώπους και όλοι οι υπόλοιποι είναι άσχετοι, βγάζουν bios update που αν είναι beta 100% δεν θα δουλεύει σωστά.. γιατί το βγάζουν αναρωτιέμαι... βγάζουν driver ήχου και βλέπεις μέσα να κάνουν τα hacks που διαβάζεις στα forum, λες και ψάχνουν μαζί με εσένα στο internet να βρουν πως θα λύσουν το bug του προϊόντος τους, βγάζουν chipset drivers και βάζουν μεγάλα νούμερα σε έκδοση για show off.. τραγικοί.

Έχεις από την άλλη την Asus που για να σου δώσει το καλό το προϊόν πρέπει να το πληρώσεις χρυσό, μιλάω για ολοκληρωμένα καλό προϊόν όχι απλά κρύα VRM, να μπορείς να κάνεις καλό RAM OC, να έχει όλα τα features και καλά components (για να έχει και wifi σε ATX πρέπει να δώσεις 400+ για hero). Και πάλι δεν είναι ότι δεν έχει ποτέ προβλήματα.... τραγικοί.

Έχεις την Gigabyte που δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, μπορεί να πάρεις το καλύτερο προϊόν αλλά είναι ρίσκο γιατί έχει το χειρότερο quality control, ένα κάρο προϊόντα απάτη στο low/mid tier (φτηνά components σαν την Asrock αλλά σε ακριβές τιμές) και ένα software/bios που μπορεί ακόμα και σε final έκδοση να μην δουλεύει σωστά ή να λείπει κάτι..... τραγικοί.

Έχεις την Asrock που είναι μάλλον η πιο τίμια στις πιο budget μητρικές αλλά αν θελήσεις να πάρεις ακριβότερη πάλι θα έχει μέσα components από τις πιο φτηνές κινέζικες εταιρείες, λες και δεν μπορεί να συνεργαστεί και με άλλους προμηθευτές... τραγική.

Επειδή τα οικονομικά είναι δύσκολα στη χώρα μας το καλύτερο value for money που προσφέρει η MSI σε mid/high tier φαίνεται η πιο δελεαστική λύση για όποιον θέλει κάτι καλό, αν βγάλεις το οικονομικό από τη μέση μάλλον οι πανάκριβες Asus έχουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα να βγουν καλύτερες.

Αυτή τουλάχιστον είναι η άποψη μου, από δικές μου εμπειρίες και αυτά που διαβάζω. Εγώ δυσκολεύομαι φοβερά να προτείνω μητρική σε κάποιον.

Από πλευράς bios αυτές οι 2 είναι και οι καλύτερες. H giga και η asrock βγάζουν καλό hardware αλλά είναι περαβρεχόπουλοι.

Στις 4/9/2020 στις 3:44 ΜΜ, malakudi είπε

Επειδή θα δώσω το X470 Prime Pro, τι προτείνετε για X570 για Ryzen 3900X άμεσα και μελλοντικά 4900X ή 4950X;

Με κλειστά ματια

https://www.skroutz.gr/s/19381251/Asrock-X570-Taichi.html

• Like 1

1 ώρα πριν, astaroth666 είπε

αν θέλει να παίζει με μνήμες θα τον ταλαιπωρήσει (εκτός αν έχει βελτιωθεί η κατάσταση, είχα δοκιμάσει και την x370 και την x470)... αν όχι είναι η καλύτερη vfm x570 μητρική στην κατηγορία των ακριβών. Είναι τόσο πλήρης που ακυρώνει και μερικές φθηνότερες

57 λεπτά πριν, godslayerxp είπε

αν θέλει να παίζει με μνήμες θα τον ταλαιπωρήσει (εκτός αν έχει βελτιωθεί η κατάσταση, είχα δοκιμάσει και την x370 και την x470)... αν όχι είναι η καλύτερη vfm x570 μητρική στην κατηγορία των ακριβών. Είναι τόσο πλήρης που ακυρώνει και μερικές φθηνότερες

Καλά τα πάει με τις μνήμες από ότι έχω δει από άλλο παιδί εδώ 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Τώρα καλοκαίρι ναι ρε ,αφού το pbo είναι off. 

Το έκανα όπως είπες.ετσι με άφησε να κόψω ένα σκαλί ρεύμα ακόμη.-0.125 είμαι τώρα και έκλεισα και smt να παίξω λίγο.cb max βαθμοί 59. Σε games τώρα παίζει στα 4200-4250  (αλλά με 40αρια τεμπς!!!) από κει που πήγαινε 4.3 αλλά στο sotr πήρε πολύ από cpu render.

Δε μπορούσα βέβαια να μην τεσταρω sotr με ανοικτό smt και κλειστο. IMG_20200906_171759.jpg.ba8a58055f35a9f4413d16e3a0593221.jpg

IMG_20200906_171834.jpg

Καλή διαφορά στα render

151-350-218 vs 163-388-240 

Επεξ/σία από billeiros
  • Like 4

Στις 5/9/2020 στις 7:38 ΜΜ, elpenor είπε

Έχεις από την άλλη την Asus που για να σου δώσει το καλό το προϊόν πρέπει να το πληρώσεις χρυσό, μιλάω για ολοκληρωμένα καλό προϊόν όχι απλά κρύα VRM, να μπορείς να κάνεις καλό RAM OC, να έχει όλα τα features και καλά components (για να έχει και wifi σε ATX πρέπει να δώσεις 400+ για hero). Και πάλι δεν είναι ότι δεν έχει ποτέ προβλήματα.... τραγικοί.

Για μενα προσωπικα τα των μητρικων παιζουν πιο πολυ στο τι ψαχνει ο αλλος.

Αν καποιος ψαχνει καλα vrm σε ανταγωνιστικες τιμες,MSI και Gigabyte ειναι οι 2 καλυτερες επιλογες.

Η Asrock μονο και μονο που εχει 2χρονια εγγυηση τρωει ακυρο,ειδικα απο την στιγμη που δεν προσφερει καν πραγματικα ανταγωνιστικα προιοντα(η X570 taichi ηταν ψιλο απογοητευση πχ).

ΗAsus χρεωνει παραπανω στις τιμες γιατι εχει το μεγαλυτερο μεριδιο της αγορας σε μητρικες(παιζει πανω απο 45%),γιαυτο και ζηταει παραπανω. Οι αλλοι που δεν εχουν τις πωλησεις,αναγκαστικα ριχνουν λιγο τις τιμες μπας και

Ολες οι μητρικες μπορουν να βγαλουν προβλημα,οπως και ολα τα ηλεκτρονικα προιοντα.Γιαυτο και σου προσφερουν εγγυηση. Και απο την στιγμη που η Asus πουλαει πολυ περισσοτερο(οπως και η Corsair)ειναι λογικο να υπαρχουν και πιο πολλες προβληματικες μητρικες απο αυτην.

Προσωπικα αν ηταν να παω σε B550 μητρικη(και αν οντως παω)σε Asus θα παω και ας πληρωσω το κατι παραπανω,μονο και μονο λογω

• ευκολου σε χρηση Bios
  • πολυ καλη συμβατοτητα(και oc)σε μνημες
  • Aura Sync. Το τελευταιο το αναφερω γιατι πλεον τα περισσοτερα πραγματα του υπολογιστη εχουν φωτισμο,αρα παιζει πλεον και αυτο ρολο. Δεν χρειαζεται να πω τι καντήλια εχω ριξει για το RGB Fusion της Gigabyte. Φαντασου που ειχα και gigabyte καρτα και μητρικη και δεν μπορουσα να ρυθμισω τον φωτισμο της καρτας καθολου.Αν ειναι δυνατον . Της MSI το Mystic Lightning ειναι και αυτο πολυ καλυτερο απο την σαπιλα το RGB Fusion.

Το μονο που προσωπικα ειναι για κραξιμο η Asus ειναι που σου χρεωνει επιπλεον λεφτα για το Wifi,ακομα και στην ακριβοτερη Hero.

Σαν συνολικη εμπειρια με λιγα λογια η Asus ειναι ανωτερη(αλλα και ακριβοτερη),με δευτερη την Msi/Gigabyte αναλογα την καθε κατηγορια/γενια και τον καθε χρηστη και δυστηχως τελευταια την Asrock. 

• Like 1

Το τελευταίο bios που πέρασα στην e gaming αν κάνεις load profile από bios δε μπουταρει ποτε.ελεος.στα υπολοιπα κανενα προβλημα.αλλα είναι ιδιαίτερα σπαστικό αν σκαλίζεις ..

Με λίγα λόγια αν κάνεις το λάθος και πατήσεις load μετά μόνο cmos και χειροκίνητα όλα τα ξαναπερνας...

Ελπίζω να το στρώσουν 

15 λεπτά πριν, billeiros είπε

Το τελευταίο bios που πέρασα στην e gaming αν κάνεις load profile από bios δε μπουταρει ποτε.ελεος.στα υπολοιπα κανενα προβλημα.αλλα είναι ιδιαίτερα σπαστικό αν σκαλίζεις ..

Με λίγα λόγια αν κάνεις το λάθος και πατήσεις load μετά μόνο cmos και χειροκίνητα όλα τα ξαναπερνας...

Ελπίζω να το στρώσουν 

Μιλάμε πάντως για εντελώς ερασιτεχνικά bugs τα οποία θα μπορούσε να δικαιολογηθούν μόνο στις x370/b350.
Στην gigabyte πρέπει να πας σε 2-3 διαφορετικές καρτέλες για να κάνεις την ίδια ρύθμιση... ότι νάναι.
Στα f10/f11 bios όλα πήγαιναν ρολόι και με if1900 βράχος και βγάζουν το f20 και με if1900 μόνο με cmos ξεμπέρδευες.
Ευτυχώς στα f21/f22 όλα καλά, αλλά έλεος...

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, billeiros είπε

Ελπίζω να το στρώσουν 

Εννοείς ότι κάνεις load bios settings που εσωσες τώρα ξέρω γω η παλιότερο πριν κάνεις bios update?

Εμένα τρώει άλλο σκαλωμα ,ανεβάζω bus clock και κλειδώνει μόνο του το core performance boost σε disabled με αποτέλεσμα να μην δουλεύει το boost και να μένει καρφωμένο στην base συχνότητα. Κατά τα άλλα είναι κομπλέ.

Επεξ/σία από akoinonitos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Εννοείς ότι κάνεις load bios settings που εσωσες τώρα ξέρω γω η παλιότερο πριν κάνεις bios update?

Εμένα τρώει άλλο σκαλωμα ,ανεβάζω bus clock και κλειδώνει μόνο του το core performance boost σε disabled με αποτέλεσμα να μην δουλεύει το boost και να μένει καρφωμένο στην base συχνότητα. Κατά τα άλλα είναι κομπλέ.

Σωστό αυτό.κατσε να δοκιμάσω.αν κ το φοβάμαι πάλι χαχα.αυτο με το perf boost μου το κάνει κ μένα από το προηγούμενο bios ακόμη.κ η hero το κανει

Στο bios φαίνεται disabled δλδ??η απλά τρώει κολημα μέσα στα win?

Επεξ/σία από billeiros

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...