DionGR Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2020 Εχω εναν Ryzen 5 3600 και μια Tomahawk B450 Max. (Ο ryzen παει για RMA, πονεμενη ιστορια) Η αληθεια ειναι οτι προερχομαι απο MSI Z170A Gaming M5, και η Tomahawk B450 Max δεν με εντυπωσιασε καθολου οποτε λογικα θα την πουλησω. Ποια μητρικη μπορω να παρω κατω απο 200ρι που να νιωθω οτι ειναι High-End και πραγματικα να την χαρω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ICE-T Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, DionGR είπε Εχω εναν Ryzen 5 3600 και μια Tomahawk B450 Max. (Ο ryzen παει για RMA, πονεμενη ιστορια) Η αληθεια ειναι οτι προερχομαι απο MSI Z170A Gaming M5, και η Tomahawk B450 Max δεν με εντυπωσιασε καθολου οποτε λογικα θα την πουλησω. Ποια μητρικη μπορω να παρω κατω απο 200ρι που να νιωθω οτι ειναι High-End και πραγματικα να την χαρω? Asus Strix-B550-F-Gaming η Gigabyte B550 Aorus Pro Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2020 από ICE-T 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leros2004 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, DionGR είπε Εχω εναν Ryzen 5 3600 και μια Tomahawk B450 Max. (Ο ryzen παει για RMA, πονεμενη ιστορια) Η αληθεια ειναι οτι προερχομαι απο MSI Z170A Gaming M5, και η Tomahawk B450 Max δεν με εντυπωσιασε καθολου οποτε λογικα θα την πουλησω. Ποια μητρικη μπορω να παρω κατω απο 200ρι που να νιωθω οτι ειναι High-End και πραγματικα να την χαρω? Δεν είχε πολλά rgb ? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannis79 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, DionGR είπε Εχω εναν Ryzen 5 3600 και μια Tomahawk B450 Max. (Ο ryzen παει για RMA, πονεμενη ιστορια) Η αληθεια ειναι οτι προερχομαι απο MSI Z170A Gaming M5, και η Tomahawk B450 Max δεν με εντυπωσιασε καθολου οποτε λογικα θα την πουλησω. Ποια μητρικη μπορω να παρω κατω απο 200ρι που να νιωθω οτι ειναι High-End και πραγματικα να την χαρω? Asus-TUF-Gaming-B550M-Plus-WI-FI Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2020 από giannis79 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jmirko15 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Τελικά X570 Tomahawk ή τους 550 που λένε τα παιδιά παραπάνω; Χμμ.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DionGR Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, leros2004 είπε Δεν είχε πολλά rgb ? Eιχε λιγα, και; 18 λεπτά πριν, jmirko15 είπε Τελικά X570 Tomahawk ή τους 550 που λένε τα παιδιά παραπάνω; Χμμ.. Θα προτιμουσα απλο ATX. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 18 ώρες πριν, malakudi είπε Επειδή θα δώσω το X470 Prime Pro, τι προτείνετε για X570 για Ryzen 3900X άμεσα και μελλοντικά 4900X ή 4950X; https://www.skroutz.gr/s/20913604/MSI-MEG-X570-Unify.html 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Prospector8 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 20 ώρες πριν, akoinonitos είπε Ναι σωστά , αυτό ειναι Το Tm5 είναι γρήγορο για memtest. Βάλε ταση manual 1.2875v ,LLC 2 και άρχισε να ανεβάζεις συχνότητα απο τα 4000mhz και βλέπεις μέχρι που θα φτάσει . Πειραματιζοντας βλέπω οτι τα temps ειναι γενικά high? Εβαλα απο Ryzen master 4Ghz και 1.3V ρεύμα, περασα το τεστ του Master με 69C,και οταν εκανα τεστ στο Cinebench R20 ειχα 80C max temp αλλα το εκανε κανονικά με score 3593, ειναι φυσιολογικό? Ολα αυτα με κλειστό PBO, LLC mode 2 και power plan Ryzen Balanced. Ειναι να πειράξω κατι αλλο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 58 λεπτά πριν, Prospector8 είπε Πειραματιζοντας βλέπω οτι τα temps ειναι γενικά high? Εβαλα απο Ryzen master 4Ghz και 1.3V ρεύμα, περασα το τεστ του Master με 69C,και οταν εκανα τεστ στο Cinebench R20 ειχα 80C max temp αλλα το εκανε κανονικά με score 3593, ειναι φυσιολογικό? Ολα αυτα με κλειστό PBO, LLC mode 2 και power plan Ryzen Balanced. Ειναι να πειράξω κατι αλλο? Με 1.3v καλοκαιριάτικα φυσιολογικά είναι τα temps ,Δεν χρειάζεται να πειράξεις κάτι άλλο αλλά νομίζω ότι είναι ψηλά το 1.3 v δοκίμασε με λιγότερο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Theo_ Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Prospector8 είπε Πειραματιζοντας βλέπω οτι τα temps ειναι γενικά high? Εβαλα απο Ryzen master 4Ghz και 1.3V ρεύμα, περασα το τεστ του Master με 69C,και οταν εκανα τεστ στο Cinebench R20 ειχα 80C max temp αλλα το εκανε κανονικά με score 3593, ειναι φυσιολογικό? Ολα αυτα με κλειστό PBO, LLC mode 2 και power plan Ryzen Balanced. Ειναι να πειράξω κατι αλλο? Συμβουλή: για να παρατηρήσεις σταθερότητα, θερμοκρασίες κλπ ρύθμισε το CB R20 να τρέξει 3600 sec ήτοι 1 ώρα. Προσωπικά αυτό κάνω γιατί είναι απαιτητικό και ξεσκίζει το σύστημα πιο πολύ και από OCCT κλπ. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα δεις το χειρότερο δυνατό σενάριο από θερμοκρασίες κλπ. Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2020 από _Theo_ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 5 ώρες πριν, akoinonitos είπε https://www.skroutz.gr/s/20913604/MSI-MEG-X570-Unify.html Οπότε έχουμε: MSI X570 Tomahawk ετοιμοπαράδοτη στα 215 MSI Χ570 Unify ετοιμοπαράδοτη στα 303 (267 κατόπιν παραγγελίας) ASUS Strix X570-E ετοιμοπαράδοτη στα 325 (283 κατόπιν παραγγελίας) Αν ήταν 260 ετοιμοπαράδοτη η Unify μάλλον θα την προτιμούσα, αλλά στα 303 δε ξέρω. Εξακολουθεί να έχει μόνο η ASUS το Performance BIAS feature; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Prospector8 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Δεν ειχα και air condition οποτε θερμοκρασία δωματίου θα ήταν 28-29C. Γενικά την βρήκα την άκρη νομίζω, 4.3 με 1.3V δεμ περνάει το τεστ καν οπότε στα 4.2 με 1.28V ηταν πενα και σε παιχνίδι και στο R20 με 77C temps. Ούτε καλή παστα του έβαλα που ήθελα όποτε αυτό μπορεί να ηταν και 75. Πολυ καλα θα ελεγα για max σεναριο καλοκαιριού. Θα δω αν πέφτει και αλλο το ρεύμα για να το αφήσω 24/7 και θα ασχοληθώ με τις μνήμες οπου εκει στον Intel τις έχω αφήσει 4000mhz 16-18-18-36 2T, stable έπειτα απο 3 ωρες Hunt και CoD 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, malakudi είπε Οπότε έχουμε: MSI X570 Tomahawk ετοιμοπαράδοτη στα 215 MSI Χ570 Unify ετοιμοπαράδοτη στα 303 (267 κατόπιν παραγγελίας) ASUS Strix X570-E ετοιμοπαράδοτη στα 325 (283 κατόπιν παραγγελίας) Αν ήταν 260 ετοιμοπαράδοτη η Unify μάλλον θα την προτιμούσα, αλλά στα 303 δε ξέρω. Εξακολουθεί να έχει μόνο η ASUS το Performance BIAS feature; Αν παραγγείλεις από multicopter στα 270 θα την έχει πολύ πριν τις 10 μέρες. Θέλεις πάλι να πας σε asus ,είσαι σίγουρος??? 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leros2004 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 59 λεπτά πριν, malakudi είπε Οπότε έχουμε: MSI X570 Tomahawk ετοιμοπαράδοτη στα 215 MSI Χ570 Unify ετοιμοπαράδοτη στα 303 (267 κατόπιν παραγγελίας) ASUS Strix X570-E ετοιμοπαράδοτη στα 325 (283 κατόπιν παραγγελίας) Αν ήταν 260 ετοιμοπαράδοτη η Unify μάλλον θα την προτιμούσα, αλλά στα 303 δε ξέρω. Εξακολουθεί να έχει μόνο η ASUS το Performance BIAS feature; Πάρε βρε τη tomahawk 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αυτές οι εταιρείες μητρικών μας έχουν βγάλει την ψυχή, άντε να προτείνεις κάποια. H MSI όσο την γνωρίζεις καλύτερα σου δίνει την εντύπωση ότι έχει 2-3 πολύ έξυπνους ανθρώπους και όλοι οι υπόλοιποι είναι άσχετοι, βγάζουν bios update που αν είναι beta 100% δεν θα δουλεύει σωστά.. γιατί το βγάζουν αναρωτιέμαι... βγάζουν driver ήχου και βλέπεις μέσα να κάνουν τα hacks που διαβάζεις στα forum, λες και ψάχνουν μαζί με εσένα στο internet να βρουν πως θα λύσουν το bug του προϊόντος τους, βγάζουν chipset drivers και βάζουν μεγάλα νούμερα σε έκδοση για show off.. τραγικοί. Έχεις από την άλλη την Asus που για να σου δώσει το καλό το προϊόν πρέπει να το πληρώσεις χρυσό, μιλάω για ολοκληρωμένα καλό προϊόν όχι απλά κρύα VRM, να μπορείς να κάνεις καλό RAM OC, να έχει όλα τα features και καλά components (για να έχει και wifi σε ATX πρέπει να δώσεις 400+ για hero). Και πάλι δεν είναι ότι δεν έχει ποτέ προβλήματα.... τραγικοί. Έχεις την Gigabyte που δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, μπορεί να πάρεις το καλύτερο προϊόν αλλά είναι ρίσκο γιατί έχει το χειρότερο quality control, ένα κάρο προϊόντα απάτη στο low/mid tier (φτηνά components σαν την Asrock αλλά σε ακριβές τιμές) και ένα software/bios που μπορεί ακόμα και σε final έκδοση να μην δουλεύει σωστά ή να λείπει κάτι..... τραγικοί. Έχεις την Asrock που είναι μάλλον η πιο τίμια στις πιο budget μητρικές αλλά αν θελήσεις να πάρεις ακριβότερη πάλι θα έχει μέσα components από τις πιο φτηνές κινέζικες εταιρείες, λες και δεν μπορεί να συνεργαστεί και με άλλους προμηθευτές... τραγική. Επειδή τα οικονομικά είναι δύσκολα στη χώρα μας το καλύτερο value for money που προσφέρει η MSI σε mid/high tier φαίνεται η πιο δελεαστική λύση για όποιον θέλει κάτι καλό, αν βγάλεις το οικονομικό από τη μέση μάλλον οι πανάκριβες Asus έχουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα να βγουν καλύτερες. Αυτή τουλάχιστον είναι η άποψη μου, από δικές μου εμπειρίες και αυτά που διαβάζω. Εγώ δυσκολεύομαι φοβερά να προτείνω μητρική σε κάποιον. Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2020 από elpenor 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα