Προς το περιεχόμενο

Ryzen 3000 series & x570/Β550/Α520 Μobos

akoinonitos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρε παιδες εχουν ερθει οι 3600 βαλιστικες RAM και παιζω λιγο μαζι τους στο Ιντελ συστημα (σορυ ειναι προσωρινο μεχρι να μπει στον Ryzen :P) και δεν λενε να μου κρασαρουν!! Πως γινεται να παιρνουν τοσο OC?!! Αυτοι τη στιγμη τις εχω 4000mhz 18-19-19-38 2T 1.4V (E-DIE μου ετυχαν) και δεν εχω φαει κανενα crash πουθενα, ποια ειναι τα ιδανικα timing για τα 4Ghz? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, leriban είπε

ειναι καποιο απο αυτα?

IMG_20200904_122551.jpg

Όχι δες στο amd cbs menu ,ποια μητρική είναι?

1 ώρα πριν, Prospector8 είπε

Ρε παιδες εχουν ερθει οι 3600 βαλιστικες RAM και παιζω λιγο μαζι τους στο Ιντελ συστημα (σορυ ειναι προσωρινο μεχρι να μπει στον Ryzen :P) και δεν λενε να μου κρασαρουν!! Πως γινεται να παιρνουν τοσο OC?!! Αυτοι τη στιγμη τις εχω 4000mhz 18-19-19-38 2T 1.4V (E-DIE μου ετυχαν) και δεν εχω φαει κανενα crash πουθενα, ποια ειναι τα ιδανικα timing για τα 4Ghz? 

Για το overclock τους φημίζονται αυτές κυρίως. Τα timings πάνε σε συνάρτηση και με την τάση, κατέβαζε μέχρι να γίνουν unstable και ανάλογα πόση τάση θες να δώσεις βλεπεις

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, malakudi είπε

Επειδή θα δώσω το X470 Prime Pro, τι προτείνετε για X570 για Ryzen 3900X άμεσα και μελλοντικά 4900X ή 4950X;

X570 tomahawk....ποιοτική και συμφέρει.....μετά κοίτα σε asus e gaming αν μπορείς να ανέβεις σε budjet...

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 2

1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

Για το overclock τους φημίζονται αυτές κυρίως. Τα timings πάνε σε συνάρτηση και με την τάση, κατέβαζε μέχρι να γίνουν unstable και ανάλογα πόση τάση θες να δώσεις βλεπεις

Είναι η MSI b450 tomahawk max

1 λεπτό πριν, BabisTs είπε

X570 tomahawk....ποιοτική και συμφέρει.....

Η αλήθεια είναι πως σε αυτήν είμαι πιο κοντά, αλλά επειδή τώρα έχω 2 GPU και λογικά και στο μέλλον θα έχω πάλι δύο GPU, με ενοχλεί λίγο που το 2ο PCI-e 16X slot δεν είναι armored. Τι γνώμη έχεις γι' αυτό;

• Super Moderators
5 hours ago, Warlord1981 said:

Καλημερες παιδια, το x670 chipset (ryzen 4000) περιπου τι διαρκεια ζωης θα εχει? 1 ετος και παμε για AM5 socket? ή παραπανω?

Νομίζω ότι δεν υπάρχουν καν φήμες για x670. 

Λογικά οι Zen 4 θα είναι ΑΜ5, άρα νέο chipset ΚΑΙ socket.

• Thanks 1

2 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Ποιο πρόγραμμα ξέρετε που να βρίσκει γρήγορα τα errors εκτός του memtest? 

Μόλις παρέλαβα συναρμολογημενο b550 a pro + ryzen 3600, ποια είναι τα πολυ βασικά πράγματα που κάνω για ενα 24/7 απλο Oc? Έχει πάνω για ψυκτρα την arctic duo. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, leriban είπε

@akoinonitos

παιζει να ειναι αυτο?

msi.jpg

Ναι σωστά , αυτό ειναι

1 ώρα πριν, Prospector8 είπε

Μόλις παρέλαβα συναρμολογημενο b550 a pro + ryzen 3600, ποια είναι τα πολυ βασικά πράγματα που κάνω για ενα 24/7 απλο Oc? Έχει πάνω για ψυκτρα την arctic duo. 

Το Tm5 είναι γρήγορο για memtest.

Βάλε ταση manual 1.2875v ,LLC 2 και άρχισε να ανεβάζεις συχνότητα απο τα 4000mhz και βλέπεις μέχρι που θα φτάσει .

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Thanks 2

εχω κανει και αυτες τις ρυθμισεις γιατι εχω το power plan του 1usmus. χρειαζονται η να τα βαλω default οπως ηταν?

• Global C-state Control = Enabled
  • Power Supply Idle Control = Low Current Idle
  • CPPC = Enabled
  • CPPC Preferred Cores = Enabled
  • AMD Cool'n'Quiet = Enabled
  • PPC Adjustment = PState 0

1 ώρα πριν, leriban είπε

εχω κανει και αυτες τις ρυθμισεις γιατι εχω το power plan του 1usmus. χρειαζονται η να τα βαλω default οπως ηταν?

• Global C-state Control = Enabled
  • Power Supply Idle Control = Low Current Idle
  • CPPC = Enabled
  • CPPC Preferred Cores = Enabled
  • AMD Cool'n'Quiet = Enabled
  • PPC Adjustment = PState 0

Όλα αυτά και στο auto την ίδια τιμή έχουν

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Prospector8 είπε

διαβασε αυτο  για τις μνημες σε ιντελ

https://www.hardwareasylum.com/reviews/memory/ballistix_sport_3200/page3.aspx

Επεξ/σία από ultraex2003
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...