azazil1190 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, godslayerxp είπε Δοκίμασα και δούλεψε και έβγαλε ελαφρώς καλύτερο σκοράκι από το 1000-200-140 που το είχα. Στο PPT το είχα μονίμως στο 1000 και ίσως γι'αυτό όταν η τιμή του TDC ήταν διαφορετική του 200 τότε το pbo δεν λειτουργούσε. @azazil1190 ωραίος! Πάνω κάτω βλέπω ότι από τα σκορ ότι pbo-xmp/3600/if 1800 είναι στα ίδια επίπεδα με το pbo disabled-3800c15/if 1900 και αν είναι να προτιμήσει κάποιος ένα από τα δύο τότε καλύτερα το pbo disabled όπως αυτό που ανέβασες. Καλύτερα να φάνε λίγο παραπάνω οι μνήμες και να είναι πιο δροσερός ο cpu. Ποιο είναι το υπόλοιπο σετάκι που έχεις; (μητρική-μνήμες) και πόσο δίνεις στις μνήμες για 3800c15; Εγώ για τα 3800c16-fast δίνω 1.42v στο bios και το hwinfo μετράει 1.45v Μητρική hero x570 Rams gskill 3600 c15 Με το συγκεκριμένο manual pbo και σφικτά timings θέλω 1.46 με 1.47ν Για την ζέστη που έχει τώρα και σε 4κ που παίζω να σου πω μου αρέσει που είμαι αρκετά πιο κρύος.Σε 4κ δεν νομίζω να έχω χασουρα. Θα κάνω κανά τεστακι σήμερα σε gaming εάν δεν βαρεθω. Με αυτά παίζω και δίνουν αρκετά γκαζι 7 λεπτά πριν, atsddd είπε Το PBO οταν το εχουμε στο auto τελικα ειναι απενεργοποιημενο η ενεργοποιημενο? Ενεργό είναι στο auto και νομίζω ανάλογα την μητρική δίνει και ανάλογα τις διάφορες τιμές. Το άλλο που είδα είναι ότι όσο πιο πολύ κάνεις uv cpu δημιουργεί αστάθεια στις μνήμες. Επειδή έκοψα και άλλο ρεύμα στον cpu μου ζήτησαν οι μνήμες σε συνδιασμό με το παραπάνω manual pbo. Ίσως τώρα με pbo disable να παίζουν κάτω από 1.46 ,χωρίς να πειράξω voltage cpu Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2020 από azazil1190 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atsddd Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 59 λεπτά πριν, azazil1190 είπε Ενεργό είναι στο auto και νομίζω ανάλογα την μητρική δίνει και ανάλογα τις διάφορες τιμές. Το άλλο που είδα είναι ότι όσο πιο πολύ κάνεις uv cpu δημιουργεί αστάθεια στις μνήμες. Επειδή έκοψα και άλλο ρεύμα στον cpu μου ζήτησαν οι μνήμες σε συνδιασμό με το παραπάνω manual pbo. Ίσως τώρα με pbo disable να παίζουν κάτω από 1.46 ,χωρίς να πειράξω voltage cpu Το κοιταξα και google να δω τι παιζει μ αυτα. Με τις μνημες οκ δεν σκεφτομαι να βαλω κατι manual μιας και δεν εχω καμια μα καμια γνωση πανω στο θεμα. Το PBO απ την αλλη, λενε οτι στο auto, στην ουσια ειναι disabled. Κι εγω θεωρω λογικη εξηγηση αυτο που ειπες πιο πανω. Μηπως εξαρταται κι απ την Motherboard? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
azazil1190 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 1 λεπτό πριν, atsddd είπε Το κοιταξα και google να δω τι παιζει μ αυτα. Με τις μνημες οκ δεν σκεφτομαι να βαλω κατι manual μιας και δεν εχω καμια μα καμια γνωση πανω στο θεμα. Το PBO απ την αλλη, λενε οτι στο auto, στην ουσια ειναι disabled. Κι εγω θεωρω λογικη εξηγηση αυτο που ειπες πιο πανω. Μηπως εξαρταται κι απ την Motherboard? Πιστεύω πως ναι εξαρτάται από την κάθε μόμπο.Μπορει να κάνω και λάθος δεν ξέρω. Είμαι πολύ φρέσκος στα ρύζια και εγώ Με απλά auto pbo έχω καλύτερά αποτελέσματα από disable αλλά όχι τα δυνατά αποτελέσματα του manual pbo. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atsddd Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 6 λεπτά πριν, azazil1190 είπε Πιστεύω πως ναι εξαρτάται από την κάθε μόμπο.Μπορει να κάνω και λάθος δεν ξέρω. Είμαι πολύ φρέσκος στα ρύζια και εγώ Με απλά auto pbo έχω καλύτερά αποτελέσματα από disable αλλά όχι τα δυνατά αποτελέσματα του manual pbo. Αποτελεσματα σε συγκριση με θερμοκρασιες εχεις καπου ευκαιρα? Εμενα παντως το manual pbo Που δοκιμασα χτες, εριξε αρκετα το score στο cinebench αλλα και τις θερμοκρασιες. Το χω ποσταρει καμια σελιδα πιο πισω. Βεβαια δεν πειραξα ρολογια. Μονο PBO ειχα βαλει manual κι εδωσα τις ρυθμισεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
godslayerxp Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, atsddd είπε Αποτελεσματα σε συγκριση με θερμοκρασιες εχεις καπου ευκαιρα? Εμενα παντως το manual pbo Που δοκιμασα χτες, εριξε αρκετα το score στο cinebench αλλα και τις θερμοκρασιες. Το χω ποσταρει καμια σελιδα πιο πισω. Βεβαια δεν πειραξα ρολογια. Μονο PBO ειχα βαλει manual κι εδωσα τις ρυθμισεις. εγώ για παράδειγμα (με μνήμες xmp-3600) auto all core 4100-4125 και μέγιστη 74-75 βαθμούς (cb20 ~ 7330) manual all core 4150-4175 και μέγιστη 79-80 βαθμούς (cb20 ~ 7450) για να σου έριξε τις θερμοκρασίες αλλά και το σκορ σημαίνει ότι έβαλες περιορισμό στην μητρική για την κατανάλωση Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2020 από godslayerxp 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atsddd Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 2 λεπτά πριν, godslayerxp είπε εγώ για παράδειγμα (με μνήμες xmp-3600) auto all core 4100-4125 και μέγιστη 74-75 βαθμούς (cb20 ~ 7330) manual all core 4150-4175 και μέγιστη 79-80 βαθμούς (cb20 ~ 7450) Αυτα τα κολορολογακια εμενα δεν λενε να ξεκολησουν απ το 4,05-4,06 στο cinebench με PBO στο auto και offset -011. Αντιθετα αν ανοιξω cinema 4d και ρενταρω στον default cpu renderer του (τον οποιο χρησιμοποιει και το cinebench), παει all core 4,15-4,175. Επισης με 100% load σε ολους τους πυρινες και η θερμοκρασια του δεν παει πανω απο 72-73 βαθμους (σε σχεση με τους 78-79 του cinebench). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
azazil1190 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 9 λεπτά πριν, atsddd είπε Αποτελεσματα σε συγκριση με θερμοκρασιες εχεις καπου ευκαιρα? Εμενα παντως το manual pbo Που δοκιμασα χτες, εριξε αρκετα το score στο cinebench αλλα και τις θερμοκρασιες. Το χω ποσταρει καμια σελιδα πιο πισω. Βεβαια δεν πειραξα ρολογια. Μονο PBO ειχα βαλει manual κι εδωσα τις ρυθμισεις. Θερμοκρασιες σε cb με manual pbo έπαιζα κάπου 73-75c εάν θυμαμαι καλά Και τώρα με disable 65-68. Όσο για το αποτέλεσμα που έχεις μικρότερο με pbo λογικά κάτι έχεις κάνει λάθος η έχεις Θερμοκρασίες.και έχεις throttle. Για τσεκ κανά ινφο να δεις θερμοκρασιες με disable / manual pbo 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atsddd Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 1 λεπτό πριν, azazil1190 είπε Θερμοκρασιες σε cb με manual pbo έπαιζα κάπου 73-75c εάν θυμαμαι καλά Και τώρα με disable 65-68. Όσο για το αποτέλεσμα που έχεις μικρότερο με pbo λογικά κάτι έχεις κάνει λάθος η έχεις Θερμοκρασίες.και έχεις throttle. Για τσεκ κανά ινφο να δεις θερμοκρασιες με disable / manual pbo Eιχα μειωσει τα watt και τα amber στο PBO (128,80,125). Το ειχα κανει για να πεσουν οι θερμοκρασιες. Αλλα τελικα επεσε και το cinebench στο 6600 απο 7100 (λογικο θα μου πεις, αλλα δεν περιμενα τοσο μεγαλη πτωση), οποτε το γυρισα σε απλο offset. Οσο για το disable pbo, δεν το εχω δοκιμασει αλλα θα το βαλω αργοτερα να δω τι θα δωσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
azazil1190 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 4 λεπτά πριν, atsddd είπε Eιχα μειωσει τα watt και τα amber στο PBO (128,80,125). Το ειχα κανει για να πεσουν οι θερμοκρασιες. Αλλα τελικα επεσε και το cinebench στο 6600 απο 7100 (λογικο θα μου πεις, αλλα δεν περιμενα τοσο μεγαλη πτωση), οποτε το γυρισα σε απλο offset. Οσο για το disable pbo, δεν το εχω δοκιμασει αλλα θα το βαλω αργοτερα να δω τι θα δωσει. Ρε συ μήπως έχεις κόψει πολύ ρεύμα cpu? Εάν κόβεις πολύ ναι μεν μπορεί να είναι σταθερό αλλά να σου κόβει απόδοση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atsddd Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 13 λεπτά πριν, azazil1190 είπε Ρε συ μήπως έχεις κόψει πολύ ρεύμα cpu? Εάν κόβεις πολύ ναι μεν μπορεί να είναι σταθερό αλλά να σου κόβει απόδοση Ναι εσκεμμενα το ειχα κανει αυτο για να δω ποσο θα πεσει η θερμοκρασια. Κι επεσε απο 77-78 στους 67-68 αλλα με την αντιστοιχη επιπτωση στο score. Λοιπον μολις δοκιμασα και PBO disabled σε συγκριση με PBO auto. Ειναι ακριβως το ιδιο. Και σε cinebench και σε θερμοκρασιες. Οποτε τουλαχιστον η δικη μου asus prime x570 pro, το εχει disable στις αυτοματες ρυθμισεις. Ισως στις gaming motherboards αλλαζει το πραγμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
azazil1190 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 2 λεπτά πριν, atsddd είπε Ναι εσκεμμενα το ειχα κανει αυτο για να δω ποσο θα πεσει η θερμοκρασια. Κι επεσε απο 77-78 στους 67-68 αλλα με την αντιστοιχη επιπτωση στο score. Λοιπον μολις δοκιμασα και PBO disabled σε συγκριση με PBO auto. Ειναι ακριβως το ιδιο. Και σε cinebench και σε θερμοκρασιες. Οποτε τουλαχιστον η δικη μου asus prime x570 pro, το εχει disable στις αυτοματες ρυθμισεις. Ισως στις gaming motherboards αλλαζει το πραγμα. Κάνε μου μια χάρη όταν μπορείς και δώσε ρεύμα στο οφσετ που έχεις εφόσον κρυώσει το μηχάνημα ώστε να βγει σωστό συμπέρασμα. Πόσο έχεις κόψει τώρα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, atsddd είπε Ναι εσκεμμενα το ειχα κανει αυτο για να δω ποσο θα πεσει η θερμοκρασια. Κι επεσε απο 77-78 στους 67-68 αλλα με την αντιστοιχη επιπτωση στο score. Λοιπον μολις δοκιμασα και PBO disabled σε συγκριση με PBO auto. Ειναι ακριβως το ιδιο. Και σε cinebench και σε θερμοκρασιες. Οποτε τουλαχιστον η δικη μου asus prime x570 pro, το εχει disable στις αυτοματες ρυθμισεις. Ισως στις gaming motherboards αλλαζει το πραγμα. Κάνε ένα undervolt 0.09v για αρχή ,βάλε το pbo auto , βάλε το auto overclock +100-150mhz και LLC στο πιο αδύναμο settings Και δες πως θα παει. Ποια μητρική έχεις? 1 λεπτό πριν, azazil1190 είπε Κάνε μου μια χάρη όταν μπορείς και δώσε ρεύμα στο οφσετ που έχεις εφόσον κρυώσει το μηχάνημα ώστε να βγει σωστό συμπέρασμα. Πόσο έχεις κόψει τώρα? Αφου εψει κοψει τα watt κατω απο το stock στο ppt λογικο να εχει τοσο drop ,144w ppt δεν έχει ο 3900x? Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2020 από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 19 ώρες πριν, Ntinaras είπε ετσι ειναι τωρα ετ Δοκίμασε να βάλεις Vsoc manual 1,05V, VDDG 1.00 και CLDO VDDP 0.950. Βγάλε τις auto τιμές. Δες μετά αν έφτιαξε αυτό με τον ήχο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
azazil1190 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 5 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Κάνε ένα undervolt 0.09v για αρχή ,βάλε το pbo auto , βάλε το auto overclock +100-150mhz και LLC στο πιο αδύναμο settings Και δες πως θα παει. Ποια μητρική έχεις? Αφου εψει κοψει τα watt κατω απο το stock στο ppt λογικο να εχει τοσο drop ,144w ppt δεν έχει ο 3900x? Χρήστο δεν το έχω δει ποτέ ομως😂 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 11 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Κάνε ένα undervolt 0.09v για αρχή ,βάλε το pbo auto , βάλε το auto overclock +100-150mhz και LLC στο πιο αδύναμο settings Και δες πως θα παει. Ποια μητρική έχεις? Αφου εψει κοψει τα watt κατω απο το stock στο ppt λογικο να εχει τοσο drop ,144w ppt δεν έχει ο 3900x? Τα έγραψα παραπάνω, δεν διαβάζετε 😛 Group A (95W TDP): 128W PPT, 80A TDC, 125A EDC Group B (65W TDP): 88W PPT, 60A TDC, 90A EDC Group G (105W TDP): 142W PPT, 95A TDC, 140A EDC Group H (45W TDP): 61W PPT, 45A TDC, 65A EDC Οι 3800X/3900Χ/3950Χ είναι Group G 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα