malakudi Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 4 ώρες πριν, Ntinaras είπε μαλλον πηδηξες μερικα μηνυματα το προβλημα ειναι οτι με το τελευταιο bios εχω τρομερη ασταθεια και bsod, και προβλημα με παρασιτα στον ηχο Λογικά η αστάθεια είναι από τη μνήμη, γι' αυτό σε ρώτησα πως είναι ρυθμισμένη. DOCP ή manual; Παράσιτα στον ήχο μου έχει τύχει όταν οι τιμές VDDP/VDDG/Vsoc έχουν λάθος τιμές (πχ να βάλεις VDDP μεγαλύτερο από Vsoc). Τι τιμές έχεις σε αυτά; auto ή manual; 4 ώρες πριν, godslayerxp είπε Χτες έπαιξα με το pbo.. εννοείται οι τιμές που είχα για τον 3800x στα PPT-TDC-EDC δεν έκαναν για τον 3900x. - Επέλεξα να τον αφήσω ανεξέλεγκτο τον επεξεργαστή με τα όρια για να πάρει όσο θέλει. PPT - 1000 και σύμφωνα με το ryzen master την ώρα του run ήταν στο 16%... άρα πάμε στα 160w;; έτσι μεταφράζεται; - Στο f21 bios η master συμπεριφέρεται περίεργα στο TDC... όταν έχω λιγότερο ή περισσότερο από 200 τότε συμπεριφέρεται λες και το PBO είναι κλειστό 😕 - Στο EDC με λιγότερο από 140 φρενάρει η μητρική τον επεξεργαστή και δεν πάει όσο του επιτρέπει η θερμοκρασία, ενώ με περισσότερο από 140 φρενάρει ο ίδιος τον εαυτό του επειδή ανεβάζει δυσανάλογα θερμοκρασία. - Στο HWiNFO το all core έπαιζε 4150-4175 ενώ στοκ 4100-4125. Στο ryzen master φαίνεται άλλη τιμή.. δεν ξέρω ποια είναι η αληθινή. Δοκίμαζα για κανά τρίωρο... το καλύτερο σημείο ήταν αυτό που φαίνεται στο screenshot (pbo+xmp είναι). Δεν ξέρω αν αξίζει το pbo. Στον 3800x του έδινε και σε single και σε multi, στον 3900x μόνο multi τον ανέβασε. Φαντάζομαι δεν είναι κανόνας αυτό, τα νούμερα αυτά είναι με βάση το στήσιμο, κομμάτια και συνδυασμό ψύξης και ambient. Μπορεί το χειμώνα οι ίδιες ρυθμίσεις να παίρνουν κεφάλια. Επόμενες δοκιμές είναι μνήμες 3800/if 1900 με τα settings που έχω ήδη. Ελπίζω να μην με κεράσει κανένα άκυρο και να έχει χαμηλό ταβάνι... ο 3800x που είχα τα 1900 τα είχε με ένα κλικ. Δοκίμασε 200 PPT -120 TDC -128 ως 132 EDC Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 2 ώρες πριν, malakudi είπε Λογικά η αστάθεια είναι από τη μνήμη, γι' αυτό σε ρώτησα πως είναι ρυθμισμένη. DOCP ή manual; Παράσιτα στον ήχο μου έχει τύχει όταν οι τιμές VDDP/VDDG/Vsoc έχουν λάθος τιμές (πχ να βάλεις VDDP μεγαλύτερο από Vsoc). Τι τιμές έχεις σε αυτά; auto ή manual; ετσι ειναι τωρα ετ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickk0kkav Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Ο 1usmus ετοιμάζει νέο εργαλείο για auto oc/ uv 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Free extra AMD Ryzen ZEN2 Performance: ClockTuner for Ryzen (CTR by 1USMUS) Pas mal, γενικά, 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 34 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Free extra AMD Ryzen ZEN2 Performance: ClockTuner for Ryzen (CTR by 1USMUS) Pas mal, γενικά, Τι είναι τούτο bro!! Έχουμε εικόνα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 1 λεπτό πριν, ultraex2003 είπε Τι είναι τούτο bro!! Έχουμε εικόνα; Ότι βλέπεις στο άρθρο και στο βίντεο από πάνω. Βέβαια, για αρκετούς από τους masters εδώ μέσα, δεν νομίζω να κάνει διαφορά προς το καλύτερο (μάλλον δεν θα σας φτάσει καν). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Αυτό το tool θα έχει περισσότερη σημασία για tr παρα για Ρύζια νομίζω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 18 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Αυτό το tool θα έχει περισσότερη σημασία για tr παρα για Ρύζια νομίζω For example, the 3900X was able to increase its performance by almost 7% while reducing power consumption by 9.5% Aυτό είναι ενδιαφέρον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, malakudi είπε For example, the 3900X was able to increase its performance by almost 7% while reducing power consumption by 9.5% Aυτό είναι ενδιαφέρον. Undervolt κάνεις και εσύ μόνος σου και auto overclock ,μόνο το per ccx έχει κάποια ουσία και αυτή νομίζω μόνο από 3900x και πανω Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2020 από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickk0kkav Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Από ότι είδα στο video κάνει test πολλές ρυθμίσεις για κάθε πυρήνα ξεχωριστά διαβάζοντας δεδομένα από τα bios για το πόσο τραβάει ο κάθε πυρήνας . Ουσιαστικά δε κανει κάτι δε μπορεί να γίνει εντελώς manual με ryzen master αλλά εκεί που χειροκίνητα θες βδομάδες να βρεις τις ιδανικές ρυθμίσεις αυτό θα το κάνει σε 2-3-4 ώρες (λέω τώρα ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LIGHT1NG Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Στις 23/8/2020 στις 10:42 ΜΜ, leros2004 είπε Όμορφο ναι.. καλό airflow δεν... Αν δεν έχει mesh μπροστά μη περιμένεις να έχεις και καλό airflow Με RGB: https://www.skroutz.gr/s/20013539/Phanteks-Eclipse-P400A-Digital-Black.html? https://www.skroutz.gr/s/22631521/SilentiumPC-Regnum-RG6V-EVO-TG-ARGB.html? μόλις έφυγε παραγγελία για το phanteks όταν έρθει και βάλω τα πράγματα αν δεν πουληθεί το χαφ θα φάει γερό mod 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) @Ntinaras Οι τιμές που βλέπω στο Ryzen Master (όσες δείχνει δηλαδή γιατί το voltage δεν το γράφει) φαίνονται προβληματικές. Π.χ. CKE 0 ενώ ο calculator βγάζει πάντα 1 για τα DJR, άλλες τιμές είναι πελώριες... Η γνώμη μου είναι να δοκιμάσεις να περάσεις τις τιμές από τον Ryzen Dram Calculator. Δοκίμασε στην αρχή rev. A0/B0 με single rank CJR και calculate safe και αν δουλέψει μερικές μέρες χωρίς πρόβλημα προχώρα σε rev. A3/A2 και calculate fast. Αυτό που έγραψες "δουλευει κανονικα το DOCP, (εκτος απο την μια κλασσικη ρυθμιση του tRC." με έκανε να γράψω το μήνυμα, εγώ αλλάζω 1 μονάδα το tRC από τις τιμές του calculator και στις επόμενες ώρες κάτι θα κλείσει από μόνο του, είναι λεπτές οι ισορροπίες. Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2020 από elpenor 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
azazil1190 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, godslayerxp είπε Χτες έπαιξα με το pbo.. εννοείται οι τιμές που είχα για τον 3800x στα PPT-TDC-EDC δεν έκαναν για τον 3900x. - Επέλεξα να τον αφήσω ανεξέλεγκτο τον επεξεργαστή με τα όρια για να πάρει όσο θέλει. PPT - 1000 και σύμφωνα με το ryzen master την ώρα του run ήταν στο 16%... άρα πάμε στα 160w;; έτσι μεταφράζεται; - Στο f21 bios η master συμπεριφέρεται περίεργα στο TDC... όταν έχω λιγότερο ή περισσότερο από 200 τότε συμπεριφέρεται λες και το PBO είναι κλειστό 😕 - Στο EDC με λιγότερο από 140 φρενάρει η μητρική τον επεξεργαστή και δεν πάει όσο του επιτρέπει η θερμοκρασία, ενώ με περισσότερο από 140 φρενάρει ο ίδιος τον εαυτό του επειδή ανεβάζει δυσανάλογα θερμοκρασία. - Στο HWiNFO το all core έπαιζε 4150-4175 ενώ στοκ 4100-4125. Στο ryzen master φαίνεται άλλη τιμή.. δεν ξέρω ποια είναι η αληθινή. Δοκίμαζα για κανά τρίωρο... το καλύτερο σημείο ήταν αυτό που φαίνεται στο screenshot (pbo+xmp είναι). Δεν ξέρω αν αξίζει το pbo. Στον 3800x του έδινε και σε single και σε multi, στον 3900x μόνο multi τον ανέβασε. Φαντάζομαι δεν είναι κανόνας αυτό, τα νούμερα αυτά είναι με βάση το στήσιμο, κομμάτια και συνδυασμό ψύξης και ambient. Μπορεί το χειμώνα οι ίδιες ρυθμίσεις να παίρνουν κεφάλια. Επόμενες δοκιμές είναι μνήμες 3800/if 1900 με τα settings που έχω ήδη. Ελπίζω να μην με κεράσει κανένα άκυρο και να έχει χαμηλό ταβάνι... ο 3800x που είχα τα 1900 τα είχε με ένα κλικ. Έχεις δίκιο με το pbo manual η auto κερδίζεις ελαφρά σε single αλλά αισθητά σε multi. Τώρα στα παιχνίδια δεν ξέρω εάν έχει αντίκρισμα αισθητό. Σήμερα ίσως κάνω δοκιμές για να δω. Τόσο καιρό τον είχα με pbo . Χτες έκλεισα pbo και είχα πολύ καλύτερες θερμοκρασιες Pbo off scalar off γενικά όλα disable αυτα. Και manual pbo 300-200-140 Βέβαια όσο πιο κρύο το μηχανημα τόσο πιο δυνατά σκορακια δίνει. Όλα τα παραπάνω είναι με if 1900/3800 c15 Mε pbo disable κέρδισα ως και 8c ίσως και λίγο παραπάνω * Ξέχασα να αναφέρω εννοείται παίζω uv cpu Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2020 από azazil1190 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
godslayerxp Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 19 ώρες πριν, malakudi είπε Δοκίμασε 200 PPT -120 TDC -128 ως 132 EDC Δοκίμασα και δούλεψε και έβγαλε ελαφρώς καλύτερο σκοράκι από το 1000-200-140 που το είχα. Στο PPT το είχα μονίμως στο 1000 και ίσως γι'αυτό όταν η τιμή του TDC ήταν διαφορετική του 200 τότε το pbo δεν λειτουργούσε. @azazil1190 ωραίος! Πάνω κάτω βλέπω ότι από τα σκορ ότι pbo-xmp/3600/if 1800 είναι στα ίδια επίπεδα με το pbo disabled-3800c15/if 1900 και αν είναι να προτιμήσει κάποιος ένα από τα δύο τότε καλύτερα το pbo disabled όπως αυτό που ανέβασες. Καλύτερα να φάνε λίγο παραπάνω οι μνήμες και να είναι πιο δροσερός ο cpu. Ποιο είναι το υπόλοιπο σετάκι που έχεις; (μητρική-μνήμες) και πόσο δίνεις στις μνήμες για 3800c15; Εγώ για τα 3800c16-fast δίνω 1.42v στο bios και το hwinfo μετράει 1.45v 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atsddd Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, azazil1190 είπε Έχεις δίκιο με το pbo manual η auto κερδίζεις ελαφρά σε single αλλά αισθητά σε multi. Τώρα στα παιχνίδια δεν ξέρω εάν έχει αντίκρισμα αισθητό. Σήμερα ίσως κάνω δοκιμές για να δω. Τόσο καιρό τον είχα με pbo . Χτες έκλεισα pbo και είχα πολύ καλύτερες θερμοκρασιες Pbo off scalar off γενικά όλα disable αυτα. Και manual pbo 300-200-140 Βέβαια όσο πιο κρύο το μηχανημα τόσο πιο δυνατά σκορακια δίνει. Όλα τα παραπάνω είναι με if 1900/3800 c15 Mε pbo disable κέρδισα ως και 8c ίσως και λίγο παραπάνω * Ξέχασα να αναφέρω εννοείται παίζω uv cpu Το PBO οταν το εχουμε στο auto τελικα ειναι απενεργοποιημενο η ενεργοποιημενο? Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2020 από atsddd Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα