Προς το περιεχόμενο

Ryzen 3000 series & x570/Β550/Α520 Μobos

akoinonitos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 ώρες πριν, elpenor είπε

Πολύ ωραία φαίνονται, ίδιες συχνότητες με σαφώς μικρότερη τάση / κατανάλωση όταν δεν υπάρχουν limits και μεγαλύτερη συχνότητα με την ίδια τάση όταν υπάρχουν. Τώρα πρέπει να επιβεβαιώσεις ότι:

1. Το pc είναι σταθερό. Οι 3900Χ είναι συνήθως σταθεροί με τόσο undervolt ενώ τα μικρότερα μοντέλα δύσκολα περνάνε το -0.0875 / - 0.1. Μερικές φορές μπορεί το pc να περάσει όλα τα stress test και να κολλήσει μετά οπότε μην βιαστείς να συμπεράνεις ότι είσαι σταθερός.

2. Δεν έχεις χάσει επιδόσεις σε ST. Εγώ προτείνω να τρέχεις CPU-Z / CB20 και ένα game benchmark ώστε να είσαι σίγουρος για τις επιδόσεις με το UV.

Έχεις δίκιο το μόνο τεστ που έχω κάνει είναι σε gaming αλλά εκεί η χρήση cpu παει μέχρι 25% οπότε δεν ειναι σαφής ένδειξη σταθερότητας. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 ώρες πριν, soctap είπε

Έχεις δίκιο το μόνο τεστ που έχω κάνει είναι σε gaming αλλά εκεί η χρήση cpu παει μέχρι 25% οπότε δεν ειναι σαφής ένδειξη σταθερότητας. 

Αν δεν είναι σταθερός θα την φας τη μπλε οθονη στο άκυρο και όχι σε load πχ αν πας να ανοίξεις browser αν πας να δεις κάνα βίντεο και τέτοια πολύ δουλεύει σε χαμηλό load Ο επεξεργαστης

• Like 2

Εδω 6 ώρες σε κανονικές συνθήκες δουλειάς. Με λίγα λόγια εδω θα δουλευει καθημερινα 8-10-12 ώρες.

Αν δείτε κάτι που δεν σας φαίνεται καλό μου λέτε:)

3900x σε  Asus prime x570 pro

Docp - Gskill 3600ghz

UV negative offset - 0.1 (εκεί το άφησα τελικά)

image.png.dd15d818d9e4ee59314e5423f6e08792.png

• Like 6

-0.0875 εδώ. Μου δίνει τα καλύτερα σκορ. Γενικά όμως οκ, καλύτερες θερμοκρασίες, χαμηλότερη τάση, ελάχιστα καλύτερα νούμερα σε cb 15/20 αλλά αυτό το power reporting deviations, δεν μπορώ να το χωνέψω καθόλου το ρημαδι.

Annotation 2020-07-27 214627.png

11 λεπτά πριν, nikpoth είπε

-0.0875 εδώ. Μου δίνει τα καλύτερα σκορ. Γενικά όμως οκ, καλύτερες θερμοκρασίες, χαμηλότερη τάση, ελάχιστα καλύτερα νούμερα σε cb 15/20 αλλά αυτό το power reporting deviations, δεν μπορώ να το χωνέψω καθόλου το ρημαδι.

Αν κάνεις uv, μη δίνεις καθόλου βάση στο power reporting. Για κάθε 0.05v ρίχνει ένα 10% +.

• Like 3

1 ώρα πριν, nikpoth είπε

Γιατί ασχολείστε με ανούσια πράγματα ρε σεις? Έχεις οκ θερμοκρασίες? Η τάση είναι κομπλέ? Έβαλαν εκεί μια μ@λ@κια στο hwinfo και πρέπει να την πάρετε στα σοβαρά? 

• Like 5

10 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Έβαλαν εκεί μια μ@λ@κια στο hwinfo και πρέπει να την πάρετε στα σοβαρά? 

Είναι τελείως μ@λ@κία ο τρόπος που το έχουν εισάγει. Από την στιγμή που απ' τις οδηγίες μπορεί μόνο σε μία περίπτωση να χρησιμοποιηθεί:

- Test the CPU at STOCK SETTINGS ONLY.
- Use CINEBENCH R20 NT (multithreaded) and NOTHING ELSE.
- The readout is ONLY VALID during a NEAR-FULL-LOAD scenario.
- The read-out during IDLE, SINGLE THREADED OR EVEN PART-LOAD IS TOTALLY IRRELEVANT.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις δεν θα έπρεπε να είναι καν ορατό ή ας του έβαζαν ένα τεράστιο tooltip με αυτές τις οδηγίες.

Τώρα έτσι οπως είναι ο καθένας το κοιτάει όπου να ναι και συμπεραίνει ότι έχει πρόβλημα.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Xoroxronis είπε

Είναι τελείως μ@λ@κία ο τρόπος που το έχουν εισάγει. Από την στιγμή που απ' τις οδηγίες μπορεί μόνο σε μία περίπτωση να χρησιμοποιηθεί:

- Test the CPU at STOCK SETTINGS ONLY.
- Use CINEBENCH R20 NT (multithreaded) and NOTHING ELSE.
- The readout is ONLY VALID during a NEAR-FULL-LOAD scenario.
- The read-out during IDLE, SINGLE THREADED OR EVEN PART-LOAD IS TOTALLY IRRELEVANT.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις δεν θα έπρεπε να είναι καν ορατό ή ας του έβαζαν ένα τεράστιο tooltip με αυτές τις οδηγίες.

Τώρα έτσι οπως είναι ο καθένας το κοιτάει όπου να ναι και συμπεραίνει ότι έχει πρόβλημα.

Καλά αν ήταν το HWInfo να εξηγεί θα έπρεπε να έχει 20 σελίδες οδηγίες όχι ένα pop up. Από που να ξεκινήσει κάποιος, από τις θερμοκρασίες που το 90% κοιτάει λάθος και από το 10% που κοιτάνε σωστά οι μισοί δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει ακριβώς; Από τα Core VID που τα δείχνει και σε avg λες και μπορεί να υπάρχει avg σε τιμές που κάθε φορά ο επεξεργαστής επιλέγει τη μεγαλύτερη.... Από τα SMU stats που ένας θεός ξέρει πως τα υπολογίζει με telementry από το SVI2 η AMD και σου λένε ότι είναι πχ στα 90watt ο CPU ενώ όταν προσθέσεις τα watt ανά core πάνε στα 100 και την ίδια στιγμή τα VRM και το SVI2 σου λένε ότι είναι 80watt..... Από το EDC που σου δίνει ένα current το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το ρεύμα που παίρνει το pc και με όποιο τρόπο και αν πας να το υπολογίσεις δεν βγάζει νόημα.

Εγώ έχω διαβάσει όλο το forum τους πολλές φορές και ακόμα έχω δεκάδες απορίες, ακόμα και ο ίδιος ο dev του hwinfo ομολογεί ότι δεν καταλαβαίνει αρκετά πράγματα από τις τιμές που δίνουν οι επεξεργαστές κλπ.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, elpenor είπε

Καλά αν ήταν το HWInfo να εξηγεί θα έπρεπε να έχει 20 σελίδες οδηγίες όχι ένα pop up. Από που να ξεκινήσει κάποιος, από τις θερμοκρασίες που το 90% κοιτάει λάθος και από το 10% που κοιτάνε σωστά οι μισοί δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει ακριβώς; Από τα Core VID που τα δείχνει και σε avg λες και μπορεί να υπάρχει avg σε τιμές που κάθε φορά ο επεξεργαστής επιλέγει τη μεγαλύτερη.... Από τα SMU stats που ένας θεός ξέρει πως τα υπολογίζει με telementry από το SVI2 η AMD και σου λένε ότι είναι πχ στα 90watt ο CPU ενώ όταν προσθέσεις τα watt ανά core πάνε στα 100 και την ίδια στιγμή τα VRM και το SVI2 σου λένε ότι είναι 80watt..... Από το EDC που σου δίνει ένα current το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το ρεύμα που παίρνει το pc και με όποιο τρόπο και αν πας να το υπολογίσεις δεν βγάζει νόημα.

Εγώ έχω διαβάσει όλο το forum τους πολλές φορές και ακόμα έχω δεκάδες απορίες, ακόμα και ο ίδιος ο dev του hwinfo ομολογεί ότι δεν καταλαβαίνει αρκετά πράγματα από τις τιμές που δίνουν οι επεξεργαστές κλπ.

Μάπα δηλαδή το HWInfo. Ποιο αντίστοιχο πρόγραμμα προτείνεις elpenor; Υπάρχει κάτι καλύτερο;

Επεξ/σία από roooster
  • Like 1

21 λεπτά πριν, roooster είπε

Μάπα δηλαδή το HWInfo. Ποιο αντίστοιχο πρόγραμμα προτείνεις emperor; Υπάρχει κάτι καλύτερο;

δεν είναι μάπα επειδή αποφάσισαν να βάλουν ένα extra feature. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, roooster είπε

Μάπα δηλαδή το HWInfo. Ποιο αντίστοιχο πρόγραμμα προτείνεις emperor; Υπάρχει κάτι καλύτερο;

Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο, τα υπόλοιπα προγράμματα είναι πολύ χειρότερα, και εταιρείες σαν την AMD αυτό χρησιμοποιούν. Το θέμα είναι ότι για να καταλάβει κάποιος που δεν γνωρίζει τι αντιπροσωπεύουν ακριβώς αυτές οι τιμές θα έπρεπε να υπάρχει ένα πολύ καλό manual, δεν αρκούν μερικά pop up ή ένα μικρό help.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 2
  • Thanks 1

30 λεπτά πριν, elpenor είπε

Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο, τα υπόλοιπα προγράμματα είναι πολύ χειρότερα, και εταιρείες σαν την AMD αυτό χρησιμοποιούν. Το θέμα είναι ότι για να καταλάβει κάποιος που δεν γνωρίζει τι αντιπροσωπεύουν ακριβώς αυτές οι τιμές θα έπρεπε να υπάρχει ένα πολύ καλό manual, δεν αρκούν μερικά pop up ή ένα μικρό help.

Ναί θέλει καλό manual. Αλλιώς δεν βγάζεις άκρη με το συγκεκριμένο πρόγραμμα. 

1 ώρα πριν, LIGHT1NG είπε

δεν είναι μάπα επειδή αποφάσισαν να βάλουν ένα extra feature. 

Επειδή χρειάζεται ειδικές γνώσεις.... από αυτή τη άποψη. Τι να το κάνεις αν δεν καταλαβαίνεις τι λένε οι τιμές... Αν είσαι γνώστης μια χαρά πρόγραμμα είναι. 

• Like 2

2 ώρες πριν, elpenor είπε

Ναι κάπως έτσι είναι. Γενικώς έχουμε λίγη επίσημη πληροφορία από AMD για το πως λειτουργούν οι 3000 ώστε να μπορούν να εξηγηθούν σωστά όλα τα metrics/sensors. Και μετά είναι οι motherboardαδες που κάνουν τα δικά τους. Οπότε καταλήγουμε κάποια να είναι σπαζοκεφαλιά. Είμαστε όμως σε πολύ καλύτερη κατάσταση από πέρυσι τον Ιούλιο. Επίσης κλασικά μ ένα πολύμετρο άντε κι έναν μετρητή κατανάλωσης στον τοίχο βγάζεις άκρη με πολλά περίεργα.

2 ώρες πριν, elpenor είπε

και σου λένε ότι είναι πχ στα 90watt ο CPU ενώ όταν προσθέσεις τα watt ανά core πάνε στα 100 και την ίδια στιγμή τα VRM και το SVI2 σου λένε ότι είναι 80watt.....

Αυτά δε νομίζω ότι μπορείς να τα προσθέσεις, μιας και είναι max τιμές και όχι ταυτόχρονα max τιμές που εκεί μπαίνει το limit.
Ούτε όμως το ταυτόχρονα μπορείς να το παίρνεις τοις μετρητοίς, μιας και λόγω της χαμηλής ανάλυσης/report του hwinfo ποτέ δεν είναι ταυτόχρονα.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και από μένα.

Eίμαι μια βδομάδα με την x570 tomahawk και έναν 3600 (manual 4300) εν αναμονή ZEN3.  (+ 4x8 ballistix sport + custom loop)

Κάπου εδώ κατέληξα για τα 24/7 μου με συντηρητικά ρεύματα. (καρατσεκαρισμένα με 24ωρα prime95+AVX blend, small K, memtsest, tm5 etc)

Παραπάνω τάσεις δε θα δώσω γιατί το setup θα είναι σε open test bed και δε θέλω φανάκια. 

573776767_247.JPG.713f7167072632637b09aa5d068dfd84.JPG

Spoiler

setup.jpg

Επεξ/σία από Aleque
  • Like 10

20 λεπτά πριν, Aleque είπε

Καλησπέρα και από μένα.

Eίμαι μια βδομάδα με την x570 tomahawk και έναν 3600 (manual 4300) εν αναμονή ZEN3.  (+ 4x8 ballistix sport + custom loop)

Κάπου εδώ κατέληξα για τα 24/7 μου με συντηρητικά ρεύματα. (καρατσεκαρισμένα με 24ωρα prime95+AVX blend, small K, memtsest, tm5 etc)

Παραπάνω τάσεις δε θα δώσω γιατί το setup θα είναι σε open test bed και δε θέλω φανάκια. 

573776767_247.JPG.713f7167072632637b09aa5d068dfd84.JPG

Απόκρυψη περιεχομένων

setup.jpg

Αν θες δώσε μας και τα αναλυτικά setting με ryzen master / dram calculator . 

Επίσης είμαι περίεργος τι θερμοκρασία πιάνουν οι ram

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...