Προς το περιεχόμενο

Ryzen 3000 series & x570/Β550/Α520 Μobos

akoinonitos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, malakudi είπε

Μάλλον δεν έχει πατήσει καλά το waterblock, ή δεν γυρνάει η αντλία. Δεν είναι φυσιολογικές θερμοκρασίες αυτές, γι' αυτό και πέφτει η απόδοση.

Τα κλεισα σχεδόν όλα και ξαναδοκίμασα

image.png.9dc5637dbf571690588dac9a054c58a5.png

Κι όμως το waterblock νομίζω δεν γίνεται να πατήσει λάθος στο συγκεκριμένο. Έχει πολύ συγκεκριμένο τρόπο που βιδώνει. Αν το έχει και κάποιος άλλος εδώ ας μας πει βέβαια.

Την Αντλία την έχω σε performance mode και όλα τα υπόλοιπα σε silent. Αν τα βάλω όλα σε performance ok πέφτει 5-8 βαθμούς κάτω. Αλλά κάνει θόρυβο :)

Αν δεν γύριζε δεν θα κρατούσε ψηλά τις θερμοκρασίες? Γιατι μόλις τελειώσει κάποια βαριά εργασία, πέφτει με τη μία απ τους 80 στο 50-52. Σε 4-5 δευτερόλεπτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα με την Corsair H110i που είναι σίγουρα χειρότερη από την Kraken, σε idle είναι στους 30-31 βαθμούς με θερμοκρασία δωματίου 24-25 (με a/c).  Το 50 idle δεν είναι φυσιολογικό εκτός κι αν έχεις 40 βαθμούς στο δωμάτιο ξέρω γω.

Εφ' όσον το pump δουλεύει, δες μήπως δε πάτησε σωστά το block ή μήπως δεν εφάρμοσε σωστά με την πάστα.

Επεξ/σία από malakudi
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, malakudi είπε

Εμένα με την Corsair H110i που είναι σίγουρα χειρότερη από την Kraken, σε idle είναι στους 30-31 βαθμούς με θερμοκρασία δωματίου 24-25.  Το 50 idle δεν είναι φυσιολογικό εκτός κι αν έχεις 40 βαθμούς στο δωμάτιο ξέρω γω.

Χμμμ τότε μηπως φταίει που την έβαλα με τη δική της θερμοαγώγιμη και δεν χρησιμοποίησα την grizzly Που είχα πάρει.

Πάντως με μια πρόχειρη αναζήτηση που έκανα Google, για το συγκεκριμένο cooler, idle 45-50 λένε οι περισσότεροι.

Θερμοκρασία δωματίου μιας και δεν έχω aircodition εδώ πρέπει να κοντοζυγώνει τους 30.... 

ωωωωωπ μόλις είδα κάτι άλλο

image.png.3a8f0c0c8e8905c8c0d3afd73efc7653.png

Επεξ/σία από atsddd

1 λεπτό πριν, atsddd είπε

Χμμμ τότε μηπως φταίει που την έβαλα με τη δική της θερμοαγώγιμη και δεν χρησιμοποίησα την grizzly Που είχα πάρει.

Πάντως με μια πρόχειρη αναζήτηση που έκανα Google, για το συγκεκριμένο cooler, idle 45-50 λένε οι περισσότεροι.

Θερμοκρασία δωματίου μιας και δεν έχω aircodition εδώ πρέπει να κοντοζυγώνει τους 30.... 

Με 30 θερμοκρασία δωματίου και με πραγματικά idle τη CPU (όχι να τρέχουν προγράμματα από πίσω τύπου NZXT CAM κτλ), θα πρέπει να βλέπεις 36-37 idle. Όχι 50.

3 λεπτά πριν, atsddd είπε

Τα κλεισα σχεδόν όλα και ξαναδοκίμασα

image.png.9dc5637dbf571690588dac9a054c58a5.png

Κι όμως το waterblock νομίζω δεν γίνεται να πατήσει λάθος στο συγκεκριμένο. Έχει πολύ συγκεκριμένο τρόπο που βιδώνει. Αν το έχει και κάποιος άλλος εδώ ας μας πει βέβαια.

Την Αντλία την έχω σε performance mode και όλα τα υπόλοιπα σε silent. Αν τα βάλω όλα σε performance ok πέφτει 5-8 βαθμούς κάτω. Αλλά κάνει θόρυβο :)

Αν δεν γύριζε δεν θα κρατούσε ψηλά τις θερμοκρασίες? Γιατι μόλις τελειώσει κάποια βαριά εργασία, πέφτει με τη μία απ τους 80 στο 50-52. Σε 4-5 δευτερόλεπτα.

Είναι λίγο ανεβασμένη η θερμοκρασία για kraken 73.
360 δεν είναι αυτή?
Δοκιμάζοντας γρήγορα ενα cinebench με mozilla ανοιχτό έχω 7100 και 84oC max με 28 βαθμούς δωμάτιο και air cooler (thermalright legrand macho)

• Θερμοκρασία δωματίου?
  • Αερισμός κουτιού - θέση/ προσανατολισμός του radiator?

Σε άλλα νέα, για καλύτερα idle temps/voltage (άν δεν έχεις ήδη ρυθμίσει) πάς στο windows power plan και θέτεις ryzen balanced,
και στις advanced ρυθμίσεις > processor power management > minimum 5% & max 100%,

> Στο bios μπορείς να κάνεις μερικές ρυθμίσεις, αλλάζουν λίγο κάποια ονόματα ανά κατασκευαστή.. Τι motherboard έχεις?

• Like 3

1 λεπτό πριν, true_lucif3r είπε

Είναι λίγο ανεβασμένη η θερμοκρασία για kraken 73.
360 δεν είναι αυτή?
Δοκιμάζοντας γρήγορα ενα cinebench με mozilla ανοιχτό έχω 7100 και 84oC max με 28 βαθμούς δωμάτιο και air cooler (thermalright legrand macho)

• Θερμοκρασία δωματίου?
  • Αερισμός κουτιού - θέση/ προσανατολισμός του radiator?

Σε άλλα νέα, για καλύτερα idle temps/voltage (άν δεν έχεις ήδη ρυθμίσει) πάς στο windows power plan και θέτεις ryzen balanced,
και στις advanced ρυθμίσεις > processor power management > minimum 5% & max 100%,

> Στο bios μπορείς να κάνεις μερικές ρυθμίσεις, αλλάζουν λίγο κάποια ονόματα ανά κατασκευαστή.. Τι motherboard έχεις?

1 λεπτό πριν, malakudi είπε

Με 30 θερμοκρασία δωματίου και με πραγματικά idle τη CPU (όχι να τρέχουν προγράμματα από πίσω τύπου NZXT CAM κτλ), θα πρέπει να βλέπεις 36-37 idle. Όχι 50.

Ναι ναι 36αρα ειναι :)

Το ryzen balanced εχω αλλα στο 99 και 100% που το έχει απο default του.

Επειδή κάνω κάτι εγκαταστάσεις προγραμμάτων τώρα, σε λίγο θα τα κλείσω όλα και θα κάνω και μια μέτρηση χωρίς να τρέχει τπτ.

Οι παραπάνω θερμοκρασίες είναι σε idle αλλά ενώ τρέχουν πολλά πράγματα από πισω. 

Βασικά στο μυαλό μου το idle το είχα ως το δεν τρέχω κάτι βαρύ :)

Επιστρέφω σε λίγο

Ευχαριστώ παιδια

12 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

BTW έχει ανενεργό το amd v οπότε τα μισά threads έχουν πάει για ύπνο. 

Πρέπει να το ενεργοποιήσω? Γιατί πέρα απο docp δεν έχω πειράξει κάτι άλλο. Πρώτη φορά έχω πάρει amd οπότε έχω πλήρη άγνοια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

BTW έχει ανενεργό το amd v οπότε τα μισά threads έχουν πάει για ύπνο. 

Το AMD-V  είναι το «secure virtual machine» σύμφωνα με το hwinfo..
Κι εμένα ανενεργό είναι.
Μήπως το μπερδεύεις με SMT enabled?
Ξέρεις κάτι άλλο?

Επεξ/σία από true_lucif3r
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οκ τα κλεισα ολα και δοκίμασα.

Σε πλήρες idle πάει 44-45 με θερμοκρασία δωματίου κοντά στους 30.

Όσον αφορά τώρα το cinebench φτάνει σχεδόν στο 7000 αλλά μέχρι εκεί. Δεν θέλει παραπάνω!

Η διάταξη του κουτιού που ρωτήθηκε πιο πάνω.

Κουτί NZXT h710i

Τρείς ανεμιστήρες 120mm μπροστά

NZXT x73 με τρεις 120mm πάνω

Ένα 140mm πίσω.

Όλοι σε silence πέρα από το pump που είναι performance

Επεξ/σία από atsddd

Με 30 room temp ή δεν έχεις κουμπώσει καλά την ψύκτρα ή δεν έχει βάλει καλά την πάστα...ίσως έχεις βάλει παραπάνω ....πάντως το 45ρι idle είναι αδικαιολόγητο.

• Like 1

3 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Με 30 room temp ή δεν έχεις κουμπώσει καλά την ψύκτρα ή δεν έχει βάλει καλά την πάστα...ίσως έχεις βάλει παραπάνω ....πάντως το 45ρι idle είναι αδικαιολόγητο.

Οκ οπότε μόλις ετοιμάσω προγράμματα κτλ που θέλω, θα κάνω έναν κόπο να το βγάλω να το καθαρίσω και να το ξαναβάλω με thermal grizzly αυτή τη φορά.

Πάντως και στο google αν κοιτάξετε, πάρα πολλοί έχουν αυτές τις θερμοκρασίες με το x72-73 και τον 3900X.

Βέβαια δεν χάνω και τίποτα να του βάλω καινουρια παστουλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, atsddd είπε

Οκ οπότε μόλις ετοιμάσω προγράμματα κτλ που θέλω, θα κάνω έναν κόπο να το βγάλω να το καθαρίσω και να το ξαναβάλω με thermal grizzly αυτή τη φορά.

Πάντως και στο google αν κοιτάξετε, πάρα πολλοί έχουν αυτές τις θερμοκρασίες με το x72-73 και τον 3900X.

Βέβαια δεν χάνω και τίποτα να του βάλω καινουρια παστουλα.

εγώ δεν γνωρίζω τι temps μπορεί να έχεις σε cb μιας και δεν έχω ryzen....απλά παρατήρησα ότι είναι αδικαιολόγητο το idle σου.......

Επεξ/σία από BabisTs

• Super Moderators

Sorry για το offtopic αλλά imho η προτεραιότητα είναι η θερμοκρασία δωματίου να πάει τουλάχιστον στους 26-27. 😛

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...