Προς το περιεχόμενο

Ryzen 3000 series & x570/Β550/Α520 Μobos

akoinonitos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολυ σημασια δινεται στο real time ρε παιδες σιγα την διαφορα που εχει ,εμενα ουτε 10 ποντους δεν εχει real με normal σε cb15, σημασια εχει τι ρολογια κραταει το καθε κομματι ,οχι ποσο βγαζει

Επεξ/σία από akoinonitos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Πολυ σημασια δινεται στο real time ρε παιδες σιγα την διαφορα που εχει ,εμενα ουτε 10 ποντους δεν εχει real με normal σε cb15, σημασια εχει τι ρολογια κραταει το καθε κομματι ,οχι ποσο βγαζει

Δεν εχεις rgb της Nzxt και της corsair εσύ γιαυτό 😋. Βάλε icue και cam και έλα πες μου για 5%

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τους τελευταιους επεξεργαστες οπως οι 3xxx οι intel 10xxx, εχει νοημα καποιος να τρεξει το cb 15? Το 20 δεν ειναι το καταλληλο μιας και υποστηριζει και ολα τα threads τους και εκμεταλευεται και τη ram??

3 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Δεν εχεις rgb της Nzxt και της corsair εσύ γιαυτό 😋. Βάλε icue και cam και έλα πες μου για 5%

Μιας και εχω το icue, βλεπω οτι ειναι ενα μικρο γατακι μπροστα στο Alienware κατι (Για τα led της οθονης). Το τελευταιο μονιμα 15-20% χρηση cpu. 

image.png.79547cbe67d13570790100c55918d61d.png

Επεξ/σία από atsddd
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, malakudi είπε

Οπότε θες να μου πεις πως όλα τα σκορ που ανεβαίνουν εδώ μέσα είναι σε real time; Οι reviewers που τεστάρουν τρέχουν real time; Δε το νομίζω. Σε real time ειδικά το CB20 δεν ζωγραφίζει καν στην οθόνη. Τα παιχνίδια τα τρέχεις κι αυτά real time; Φαντάζομαι πως όχι.

Οι reviewers τρέχουν όντως σε real time, ή έχουν τόσο καθαρά συστήματα που δεν έχουν τίποτα από πίσω για να φάει έστω και το 1%. 

Sources: Me και συγκρίσεις των σκορ μου με άλλους reviewers. Εγώ πάντα με realtime τρέχω για να μετρήσω σίγουρα το τι μπορεί να κάνει το τσιπάκι, όχι το τι μπορεί να κάνει με τα υπόλοιπα προγράμματα που έχω από πίσω.

32 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Τα παιχνίδια δεν τα τρέχω real-time γιατί δεν θα αλλάξει κάτι με το cpu που έχω, άμα είχα 4πυρηνο ναι εννοείται θα έτρεχα σε real time. 

Μη νομίζεις ότι αλλάζει και κάτι. Ζήτημα να είδα 1 FPS παραπάνω με τον 3200G.

17 λεπτά πριν, atsddd είπε

Για τους τελευταιους επεξεργαστες οπως οι 3xxx οι intel 10xxx, εχει νοημα καποιος να τρεξει το cb 15? Το 20 δεν ειναι το καταλληλο μιας και υποστηριζει και ολα τα threads τους και εκμεταλευεται και τη ram??

Μιας και εχω το icue, βλεπω οτι ειναι ενα μικρο γατακι μπροστα στο Alienware κατι (Για τα led της οθονης). Το τελευταιο μονιμα 15-20% χρηση cpu. 

image.png.79547cbe67d13570790100c55918d61d.png

Γιατί το R15 δεν υποστηρίζει τόσα theads? Και από πότε το R20 είναι RAM sensitive :P ? Αν και για να λέμε και του στραβού το δίκιο, το R15 θα το τζάσω από τα benches που τρέχω μιας και πλέον πάλιωσε. Benchmark του 2013 είναι, καλά κρατάει ακόμα, αλλά για μοντέρνες συγκρίσεις καλό είναι να έχεις και μοντέρνα benches.

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 1

29 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Ξέρεις πως το τι λένε τα ρολόγια ειδικά στους Ryzen με undervolt δεν είναι πάντα αντίστοιχα της απόδοσης. Γι' αυτό όταν συγκρίνουμε πρέπει να έχουμε ένα κοινό σημείο αναφοράς. ΟΚ, δέχομαι το real time priority και από δω και στο εξής θα αναφέρω κι εγώ έτσι τα αποτελέσματα.

Σε ότι αφορά τα ρολόγια, ο 3900X που έχω εγώ με PBO 200-120-132, 8X, +100 MHz και -0,05V offset με LLC level 1 που είναι και το ελάχιστο δυνατό, ξεκινά στα 4175 και πέφτει στο 4150. Τα τσιπάκια με το καλύτερο binning πόσο πάνε; 4250-4225; Δουλεύει το PBO σε πιο ακριβές X570 μητρικές καλύτερα; Κι αν ναι, πόσο καλύτερα; 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, malakudi είπε

Ξέρεις πως το τι λένε τα ρολόγια ειδικά στους Ryzen με undervolt δεν είναι πάντα αντίστοιχα της απόδοσης. Γι' αυτό όταν συγκρίνουμε πρέπει να έχουμε ένα κοινό σημείο αναφοράς. ΟΚ, δέχομαι το real time priority και από δω και στο εξής θα αναφέρω κι εγώ έτσι τα αποτελέσματα.

Σε ότι αφορά τα ρολόγια, ο 3900X που έχω εγώ με PBO 200-120-132, 8X, +100 MHz και -0,05V offset με LLC level 1 που είναι και το ελάχιστο δυνατό, ξεκινά στα 4175 και πέφτει στο 4150. Τα τσιπάκια με το καλύτερο binning πόσο πάνε; 4250-4225; Δουλεύει το PBO σε πιο ακριβές X570 μητρικές καλύτερα; Κι αν ναι, πόσο καλύτερα; 

Στους τελευταιους agesa στην strix δεν εχω παρατηρησει να κανει εκεινα τα κουλα που εκανε παλια με το effective clock ,οτι γραφει πανω γραφει και κατω πλεον. Εγω που δεν εχω καλο κομματι σε σχεση με αλλους στην ace το max που ειχα καταφερει να κραταει με την custom χειμωνα ηταν 4250Mhz που ανταποκρινόταν και στο σκορ με manual overclock στα ιδια Mhz. Μητρικη με μητρικη θεωρω οτι εχει διαφορες ,ειδικα στο pbo, στην ace ειχα χαμηλοτερες τασεις και ψηλότερα ρολογια σε σχεση με την strix. Παιζει μεγαλο ρολο και η θερμοκρασια μην το ξεχναμε 4 βαθμοι ξερω γω κανουν διαφορα στο pbo

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Μητρικη με μητρικη θεωρω οτι εχει διαφορες ,ειδικα στο pbo, στην ace ειχα χαμηλοτερες τασεις και ψηλότερα ρολογια σε σχεση με την strix 

Δεν έχει λογική αυτό όμως όπως το λες. Μήπως έχει να κάνει με το Power Deviation που έχουν κάποιες μητρικές; Δηλαδή ναι μεν φαίνονται χαμηλότερες οι τάσεις αλλά δεν είναι; Ή με διαφορές στο LLC;

edit: Δυστυχώς εγώ είμαι ακόμα στο 1.0.0.4B - να δούμε πότε θα δεήσει η ASUS να μας δώσει καινούριο ...

Επεξ/σία από malakudi

1 λεπτό πριν, malakudi είπε

Δεν έχει λογική αυτό όμως όπως το λες. Μήπως έχει να κάνει με το Power Deviation που έχουν κάποιες μητρικές; Δηλαδή ναι μεν φαίνονται χαμηλότερες οι τάσεις αλλά δεν είναι; Ή με διαφορές στο LLC;

Mια χαρά λογική έχει. Και τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά της καθεμίας είναι διαφορετικά αλλά και το BIOS.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, malakudi είπε

edit: Δυστυχώς εγώ είμαι ακόμα στο 1.0.0.4B - να δούμε πότε θα δεήσει η ASUS να μας δώσει καινούριο ...

Mια διαφορα ειναι οτι στην ace το llc εκανε διαφορα δλδ στην asus τι auto τι llc1 το βαλεις ειναι το ιδιο(σε εμενα τουλαχιστον) στην ace επεφτε καποια mv κατω. Αλλα ακομα και στοκ η ace στο Pbo δεν εδινε τοση ταση. Αν δεις και συγκριτικα μητρικων ακομα και της ιδια εταιριας θα δεις πως υπαρχουν μικρες διαφορες στις τασεις που δινουν. Στην ace πανω απο 1.337V δεν εδινε σε all core Με pbo ,σε αυτην τωρα βαραει και 1.36V αμα ειναι κρυος.

Στοκ η ace επαιζε σε cb στα 1.182v με ρολογια στα 4000mhz (αν εβαζα το χαμηλότερο llc η ταση θα εμενε η ιδια αλλα τα ρολογια θα ανεβαιναν στα 4050Mhz πραγμα που στην strix δεν γινεται ) και στην strix παιζει 1.2+v με ρολογια 3950max και τα οποια με την ωρα πεφτουν και πεφτει λιγο και η ταση.

Αυτο με το deviation ακομα δεν το εχω καταλαβει ,ποιες μητρικες ειναι αυτες δεν ειπαν ποτε, ολιγον μουφα μου φαινεται το θεμα

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Αυτο με το deviation ακομα δεν το εχω καταλαβει ,ποιες μητρικες ειναι αυτες δεν ειπαν ποτε, ολιγον μουφα μου φαινεται το θεμα

Στη δική μου με LLC auto (δηλαδή το minimum) έχει deviation 5%. Με LLC 3 δεν έχει deviation. Οπότε παίζει ρόλο και το LLC σίγουρα.

Θα πρέπει να ερευνήσουμε αυτό που λες πάντως. Αν δύο μητρικές με αντίστοιχα ρύθμιση LLC ώστε να έχουν και οι δύο power deviation 0% (ή όσο πιο κοντά στο 0) και αντίστοιχες τιμές για το PBO (PPT/EDC/TDC/Scalar κτλ) δίνουν άλλες τάσεις (στο ίδιο CPU chip), σημαίνει πως υπάρχουν παράμετροι/τιμές που επηρρεάζουν τον αλγόριθμο PBO στις οποίες δεν έχουμε πρόσβαση.

Επεξ/σία από malakudi

5 λεπτά πριν, malakudi είπε

Στη δική μου με LLC auto (δηλαδή το minimum) έχει deviation 5%. Με LLC 3 δεν έχει deviation. Οπότε παίζει ρόλο και το LLC σίγουρα.

Θα πρέπει να ερευνήσουμε αυτό που λες πάντως. Αν δύο μητρικές με αντίστοιχα ρύθμιση LLC ώστε να έχουν και οι δύο power deviation 0% (ή όσο πιο κοντά στο 0) και αντίστοιχες τιμές για το PBO (PPT/EDC/TDC/Scalar κτλ) δίνουν άλλες τάσεις (στο ίδιο CPU chip), σημαίνει πως υπάρχουν παράμετροι/τιμές που επηρρεάζουν τον αλγόριθμο PBO στις οποίες δεν έχουμε πρόσβαση.

Ιδια cpu ,ιδια ψυξη ,τρεις διαφορετικες asus

1.png.f46ecda99fe9d6c41e2cca90eed333d2.png

31 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Ιδια cpu ,ιδια ψυξη ,τρεις διαφορετικες asus

1.png.f46ecda99fe9d6c41e2cca90eed333d2.png

Δεν αρκεί αυτό, έπρεπε να ελεγχθεί η τάση που δίνει σε στοκ και αν υπάρχει VRM throttling στην B450 που είναι αρκετά πιο χαμηλά σε CPU package power.

1 λεπτό πριν, malakudi είπε

Δεν αρκεί αυτό, έπρεπε να ελεγχθεί η τάση που δίνει σε στοκ και αν υπάρχει VRM throttling στην B450 που είναι αρκετά πιο χαμηλά σε CPU package power.

Πως να τσεκαρει το throttling απο vrm?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...