kostas_anes Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 22 λεπτά πριν, malakudi είπε Κάνοντας monitor την τάση που αποδίδουν με πολύμετρο. Θες παλμογράφο για αυτό. Με απλό πολύμετρο δεν κάνεις δουλειά, θες μετρήσεις ακριβείας για να δεις το throttling και θες να μετρήσεις πίσω από το socket και ακριβώς μετά τα MOSFET για να δεις και το actual voltage σε σχέση με το LLC setting που επιλέγει η μητρική. 2
Xoroxronis Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, malakudi είπε Δεν αρκεί αυτό, έπρεπε να ελεγχθεί η τάση που δίνει σε στοκ και αν υπάρχει VRM throttling στην B450 που είναι αρκετά πιο χαμηλά σε CPU package power. Έχει μετρηθεί με το 3004bios που δίνει 108% deviation. Εμένα normal μου δείχνουν τα νούμερα αυτά για την B450-i. 2 ώρες πριν, akoinonitos είπε Αυτο με το deviation ακομα δεν το εχω καταλαβει ,ποιες μητρικες ειναι αυτες δεν ειπαν ποτε, ολιγον μουφα μου φαινεται το θεμα Αυτό ήταν θέμα με πολλές μητρικές, αλλά κυρίως πέρυσι μέχρι ίσως Νοέμβρη-Δεκέμβρη. Απλά τώρα ενώ μάλλον δεν υφίστανται οι μεγάλες διακυμάνσεις του τότε, ξαναγίνε θέμα λόγω του hwinfo. Είχα στείλει πέρυσι μήνυμα στην Asus για την δικιά μου strix, με το τότε bios/agesa 1003ABBA, άφηνε τον 3700x stock να τραβάει 25W παραπάνω απ ότι θα έπρεπε. Πιο απλά, είχε επιδόσεις/κατανάλωση PBO χωρίς να έχει PBO κάνοντας fake reports. Βάζοντας PBO εννοείτε ότι δεν άλλαζε κάτι μιας και είχε ήδη πιάσει άλλα limits (fit κτλ) που δεν βασίζονται στην εξωτερική τηλεμετρία της μητρικής. Μου απάντησαν ότι θα το φτιάξουν στο επόμενο bios/agesa 1004B του Δεκεμβρίου και όντως το έφτιαξαν. Οι μητρικές έτσι κι αλλιώς και χωρίς το deviation θα απέδιδαν διαφορετικά (διαφορετικής ποιότητας ηλεκτρονικά με διαφορετικό efficiency). Από την στιγμή όμως που για να μάθει η CPU την κατανάλωση της και να ορίσει τα boost/limits της, περιμένει ένα νουμεράκι 0-255 απ την μητρική που το ορίζει ο motherboard maker.. ξεχάστε 2 μητρικές να αποδίδουν το ίδιο. https://www.hwinfo.com/forum/threads/explaining-the-amd-ryzen-power-reporting-deviation-metric-in-hwinfo.6456/ *Νομίζω στο καινούργιο agesa 1.0.0.2 πρέπει να μπορείς να ρύθμίζεις το deviation "CPU and SOC Current Telemetry" στις strix. 5
akoinonitos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 8 λεπτά πριν, Xoroxronis είπε Έχει μετρηθεί με το 3004bios που δίνει 108% deviation. Εμένα normal μου δείχνουν τα νούμερα αυτά για την B450-i. Αυτό ήταν θέμα με πολλές μητρικές, αλλά κυρίως πέρυσι μέχρι ίσως Νοέμβρη-Δεκέμβρη. Απλά τώρα ενώ μάλλον δεν υφίστανται οι μεγάλες διακυμάνσεις του τότε, ξαναγίνε θέμα λόγω του hwinfo. Είχα στείλει πέρυσι μήνυμα στην Asus για την δικιά μου strix, με το τότε bios/agesa 1003ABBA, άφηνε τον 3700x stock να τραβάει 25W παραπάνω απ ότι θα έπρεπε. Πιο απλά, είχε επιδόσεις/κατανάλωση PBO χωρίς να έχει PBO κάνοντας fake reports. Βάζοντας PBO εννοείτε ότι δεν άλλαζε κάτι μιας και είχε ήδη πιάσει άλλα limits (fit κτλ) που δεν βασίζονται στην εξωτερική τηλεμετρία της μητρικής. Μου απάντησαν ότι θα το φτιάξουν στο επόμενο bios/agesa 1004B του Δεκεμβρίου και όντως το έφτιαξαν. Οι μητρικές έτσι κι αλλιώς και χωρίς το deviation θα απέδιδαν διαφορετικά (διαφορετικής ποιότητας ηλεκτρονικά με διαφορετικό efficiency). Από την στιγμή όμως που για να μάθει η CPU την κατανάλωση της και να ορίσει τα boost/limits της, περιμένει ένα νουμεράκι 0-255 απ την μητρική που το ορίζει ο motherboard maker.. ξεχάστε 2 μητρικές να αποδίδουν το ίδιο. https://www.hwinfo.com/forum/threads/explaining-the-amd-ryzen-power-reporting-deviation-metric-in-hwinfo.6456/ *Νομίζω στο καινούργιο agesa 1.0.0.2 πρέπει να μπορείς να ρύθμίζεις το deviation "CPU and SOC Current Telemetry" στις strix. Ναι μπορείς αλλά μόνο σε στοκ φάση έχει κάποια διαφορά, με pbo δεν κάνει κάτι. Άχρηστη ρύθμιση είναι στην ουσια 1
billeiros Δημοσ. 15 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2020 https://www.pcgamer.com/uk/amd-wouldve-tested-ryzen-xt-cpus-against-intels-10th-gen-if-it-could-find-stock/ Επικό τρολλαρισμα 1
truyenchuth Δημοσ. 15 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2020 Από τις ψύκτρες τα λεφτά δε πάνε στη τσέπη της AMD, αλλά της coolermaster.
kostas_anes Δημοσ. 15 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, truyenchuth είπε Από τις ψύκτρες τα λεφτά δε πάνε στη τσέπη της AMD, αλλά της coolermaster. Γιατί, η AMD δεν βγάζει κέρδος από τις ψύκτρες, ή τουλάχιστον καλύπτει στο 100% τα έξοδα για αυτές Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2020 από kostas_anes
sstav Δημοσ. 15 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) επειδή χάθηκαν τα settings απο bios update (αν και έχει σωθει το προφίλ - φορτώνοντάς το μου τα βγάζει όλα default)...για 3700Χ σε Aorus Elite ειχα αυτά (από τον τρισμέγιστο Akoinonito) "καρτελα tweaker advanced cpu settings pbo - advanced limits - manual ppt - 1000 tdc- 105 edc- 90 scalar x10 max core boost override +200mhz -------- vcore load line calibration - low -------- cppc prefered core enabled c-states - enabled ------- xmp enabled Με αυτα θα εχεις σε single core εφαρμογες καπου στα 4.4ghz, σε gaming απο 4250-4350Mhz περιπου και σε rendering 4150-4200mhz αναλογα ποσο κρυος θα ειναι ο επεξεργαστης." παραμένουμε στα ίδια ή αλλάζουμε τίποτα ; Το scalar ειδα βιντεάκια που το βάζουν σε x4 x5...όχι x10 ; (offset πως ρυθμίζουμε στις Gigabyte ? -0.05 είναι ασφαλές? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2020 από sstav 1
billeiros Δημοσ. 15 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, sstav είπε επειδή χάθηκαν τα settings απο bios update (αν και έχει σωθει το προφίλ - φορτώνοντάς το μου τα βγάζει όλα default)...για 3700Χ σε Aorus Elite ειχα αυτά (από τον τρισμέγιστο Akoinonito) "καρτελα tweaker advanced cpu settings pbo - advanced limits - manual ppt - 1000 tdc- 105 edc- 90 scalar x10 max core boost override +200mhz -------- vcore load line calibration - low -------- cppc prefered core enabled c-states - enabled ------- xmp enabled Με αυτα θα εχεις σε single core εφαρμογες καπου στα 4.4ghz, σε gaming απο 4250-4350Mhz περιπου και σε rendering 4150-4200mhz αναλογα ποσο κρυος θα ειναι ο επεξεργαστης." παραμένουμε στα ίδια ή αλλάζουμε τίποτα ; Το scalar ειδα βιντεάκια που το βάζουν σε x4 x5...όχι x10 ; (offset πως ρυθμίζουμε στις Gigabyte ? -0.05 είναι ασφαλές? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Κανε δοκιμές με αυτά που ανέφερες και κρινεις 2
malakudi Δημοσ. 15 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2020 Στις 14/7/2020 στις 1:47 ΜΜ, kostas_anes είπε Θες παλμογράφο για αυτό. Με απλό πολύμετρο δεν κάνεις δουλειά, θες μετρήσεις ακριβείας για να δεις το throttling και θες να μετρήσεις πίσω από το socket και ακριβώς μετά τα MOSFET για να δεις και το actual voltage σε σχέση με το LLC setting που επιλέγει η μητρική. Κώστα αυτό που κάνει ο Buildzoid σε αυτό το video https://www.youtube.com/watch?v=2DGDViPRh9k δεν είναι αρκετό; Απλό πολύμετρο έχει.
kostas_anes Δημοσ. 15 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, malakudi είπε Κώστα αυτό που κάνει ο Buildzoid σε αυτό το video https://www.youtube.com/watch?v=2DGDViPRh9k δεν είναι αρκετό; Απλό πολύμετρο έχει. Στο συγκεκριμένο βίντεο υποθέτω (από τον τίτλο, μιας και δεν έχω χρόνο να το δω όλο), ότι απλώς μετράει τι κάνει το LLC στην συγκεκριμένη μητρική και το πολύμετρο είναι μια χαρά για αυτό τον σκοπό. Το throttling όμως μπορεί να γίνεται σε διάστημα ελάχιστων ms και το πολύμετρο δεν πιάνει τόσο στιγμιαίες μεταβολές στην τάση και γι αυτό αναφέρω ότι χρειάζεται παλμογράφος (η τουλάχιστον όργανο με τέτοια ακρίβεια και ικανότητα να σου δείξει ολόκληρη την μεταβολή). Έχω δει σύστημα να κάνει throttle με αυτόν τον τρόπο και ενώ το CPU πχ δεν έδειχνε να ρίχνει συχνότητα, ή η μητρική την τάση, οι επιδόσεις ήταν χαμηλότερες. Προφανώς λόγω clock stretching. 2
kkatzos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Φτηνός και ετοιμοπαράδοτος 3900Χ: https://www.amazon.es/dp/B07SXMZLP9/ Και AC Valhalla καθώς είναι στα υποστηριζόμενα καταστήματα. Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2020 από kkatzos 3 1
Thrall7 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Εγώ πάντως είχα περίεργα προβλήματα με το 2407 της ASUS. Είχα μείνει με το 1407 απο Μάρτιο και δεν ασχολήθηκα με τα ενδιάμεσα release. To τελευταίο Ryzen Master εξ' αρχής έδειξε ψηλό idle και load voltage(μέχρι και 1.42V average μου έδειχνε) . Έβαλα και τους τελευταίους chipset drivers από το site της AMD και ryzen balanced. Ομολογώ οτι το iCue ανεβάζει το idle ~200 mV. 'Επαιξα με offset και πάλι μου έβγαζε ψηλό Vcore all core με Prime και Cine R20. Όταν έβαλα fixed τότε μόνο είδα να πέφτει. Kάποια στιγμή ενώ δοκίμαζα -0,0875 offset μου πέταξε 3 BSOD σε μια μέρα (σε χαμηλά load συγκεκριμένα) ενώ δεν είχα δει ουτε πως είναι σε 9 μήνες με το σύστημα. Πριν το ρίξω σε -0.050V και αμέσως μετά από BSOD έβαλα 4 pass cinebench και δεν εγινε κατι. Τέσταρα τις μνήμες με Memtest86 σε στικακι και περασε 3 ωρες χωρίς error. Πέντε μέρες δεν έχει "φανεί" πρόβλημα έκτοτε. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2020 από Thrall7
akoinonitos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2020 6 ώρες πριν, Thrall7 είπε Εγώ πάντως είχα περίεργα προβλήματα με το 2407 της ASUS. Είχα μείνει με το 1407 απο Μάρτιο και δεν ασχολήθηκα με τα ενδιάμεσα release. To τελευταίο Ryzen Master εξ' αρχής έδειξε ψηλό idle και load voltage(μέχρι και 1.42V average μου έδειχνε) . Έβαλα και τους τελευταίους chipset drivers από το site της AMD και ryzen balanced. Ομολογώ οτι το iCue ανεβάζει το idle ~200 mV. 'Επαιξα με offset και πάλι μου έβγαζε ψηλό Vcore all core με Prime και Cine R20. Όταν έβαλα fixed τότε μόνο είδα να πέφτει. Kάποια στιγμή ενώ δοκίμαζα -0,0875 offset μου πέταξε 3 BSOD σε μια μέρα (σε χαμηλά load συγκεκριμένα) ενώ δεν είχα δει ουτε πως είναι σε 9 μήνες με το σύστημα. Πριν το ρίξω σε -0.050V και αμέσως μετά από BSOD έβαλα 4 pass cinebench και δεν εγινε κατι. Τέσταρα τις μνήμες με Memtest86 σε στικακι και περασε 3 ωρες χωρίς error. Πέντε μέρες δεν έχει "φανεί" πρόβλημα έκτοτε. με cinebench και γενικα μα καποιο προγραμμα εινα ιδυσκολο να τσεκαρεις το stability με Offset γιατι την ταση την κοβει σε single core boost και σε Ligth load, και ακομα και σε single ας πουμε οτι ο ενας δυο πυρηνες που μπουσταρουν τραβανε με το Offset καποια στιγμη που θα προσπαθησει και καποιος ακπο τους "κακους" πυρηνες να μπουσταρει εκει θα φαει crash 4
soctap Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Παιδια δοκίμασα μονο με 1,25 στο vcore μετα το γυρνάω σε offset -0,1000 και καλύτερη συμπεριφορά βλεπω με το 1,25. ( PBO ENABLE )Θερμοκρασιες μια χαρα χωρις peak . 3900X CPU motheboard msi x570 ace. Δεν είμαι και ειδικός κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2020 από soctap
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα