akoinonitos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2020 6 λεπτά πριν, kostas7837aek είπε Εγώ λέω για παράδειγμα αν τα παιδιά εδώ έχουν βρει πάνω κάτω κάποια στάνταρ... δηλαδή έναν μέσο όρο στα ρεύματα κλπ.. επίσης οκ.. βάζω offset.. μαζί με αυτό καμω κάτι άλλο? Ανοίγω Pbo για παράδειγμα? Δεν υπάρχει κάτι στάνταρ, εξαρτάται από το τι κομμάτι σου έχει κάτσει, μπορεί να έχεις καλύτερα νούμερα μπορεί και το τσιπάκι να χωλαίνει, πρέπει να το δοκιμάσεις για να δεις 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 13 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, billeiros είπε Uv έχεις κάνει? Ποια μόμπο εχεις UV μέχρι -0,075 μετά χάνει απόδοση. Μάλιστα με UV από -0,05 και πάνω χάνει λίγο σε single thread boost - οπότε τελικά το άφησα -0,05. Με το UV η απόδοση σε multithreaded workload δεν αλλάζει, πάλι 7480-7490 πιάνω στο CB20. Απλώς πέφτει σημαντικά η θερμοκρασία (4-5 βαθμούς). Μητρική ASUS Prime X470 Pro με AGESA 1.0.0.4B @azazil1190 Τις υπόλοιπες τιμές στο PBO τι τις έχεις; edit: Με time critical priority μετράτε ή με κανονική; Με time critical έβγαλα και 7530. Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2020 από malakudi 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikpoth Δημοσ. 13 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2020 Ρε παίδες δεν ξέρω..δεν βλέπω κάτι το αξιόλογο από εχθές που το παιδεύω. Μόνο το all core oc έδωσε ένα δυνατό νούμερο σε multi. Ίσος να φταίει το cpu αλλά γενικά ψίχουλα οι ρυθμίσεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas7837aek Δημοσ. 13 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Βάζω offset και ανοίγω PBO guys; Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2020 από kostas7837aek Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikpoth Δημοσ. 13 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Θα πρέπει να παίξεις με manual pbo, ppt,tdc, ,scalar , + κάποια mhz. Βάλε κ hwinfo και θα κοιτάς τα effective clocks να είναι σχεδόν ίδια με τα από πάνω ρολόγια Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2020 από nikpoth Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 13 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2020 Έκανα μερικές δοκιμές. 7481 με normal priority και τα fans του AiO σε quiet. 7500 με High priority. 7530 με Real time priority. Και 7553 με Real time priority και τα fans στο 100%. Οπότε όταν αναφέρουμε ένα σκορ πρέπει να διευκρινίζουμε και τις υπόλοιπες παραμέτρους. Για μένα από αυτά τα 4 παραπάνω νούμερα, το σωστό είναι το 7481 ή το 7500. To real time priority το θεωρώ λίγο cheat, το ίδιο και να δουλεύεις τα fan στο 100%. Δε πιστεύω πως η μητρική μπορεί να παίζει κάποιο ρόλο στο PBO - πέραν του να μη κάνει throttle λόγω των VRM. Αυτό που παίζει ρόλο είναι το τσιπάκι και το πόσο καλή ψύξη έχεις. Ένα custom water cooling σίγουρα θα αποδίδει καλύτερα από ένα AiO ή από ένα air cooler με το ίδιο τσιπάκι. Όσον αφορά το offset (-0,05 -0,075 κτλ) πρέπει να βλέπουμε και τι voltage δίνει η μητρική στο LLC mode που έχουμε. Πχ εμένα με LLC auto το -0,075 ρίχνει το voltage στο 1,0287 αλλά με LLC 3 το ίδιο offset δίνει voltage 1,32. Οπότε not all offsets are equal. Επίσης πέτυχα 7590 βάζοντας το EDC 10 (είναι το bug του AGESA 1.0.0.4B) αλλά δε το συνιστώ γιατί πρώτον πέφτει δραματικά το single thread performance (CB20 βγάζει 440 πχ) και δεύτερον δεν είμαι σίγουρος ότι δε χρησιμοποιούνται επικίνδυνες τάσεις όταν το κάνεις αυτό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, malakudi είπε Έκανα μερικές δοκιμές. 7481 με normal priority και τα fans του AiO σε quiet. 7500 με High priority. 7530 με Real time priority. Και 7553 με Real time priority και τα fans στο 100%. Οπότε όταν αναφέρουμε ένα σκορ πρέπει να διευκρινίζουμε και τις υπόλοιπες παραμέτρους. Για μένα από αυτά τα 4 παραπάνω νούμερα, το σωστό είναι το 7481 ή το 7500. To real time priority το θεωρώ λίγο cheat, το ίδιο και να δουλεύεις τα fan στο 100%. Δε πιστεύω πως η μητρική μπορεί να παίζει κάποιο ρόλο στο PBO - πέραν του να μη κάνει throttle λόγω των VRM. Αυτό που παίζει ρόλο είναι το τσιπάκι και το πόσο καλή ψύξη έχεις. Ένα custom water cooling σίγουρα θα αποδίδει καλύτερα από ένα AiO ή από ένα air cooler με το ίδιο τσιπάκι. Όσον αφορά το offset (-0,05 -0,075 κτλ) πρέπει να βλέπουμε και τι voltage δίνει η μητρική στο LLC mode που έχουμε. Πχ εμένα με LLC auto το -0,075 ρίχνει το voltage στο 1,0287 αλλά με LLC 3 το ίδιο offset δίνει voltage 1,32. Οπότε not all offsets are equal. Επίσης πέτυχα 7590 βάζοντας το EDC 10 (είναι το bug του AGESA 1.0.0.4B) αλλά δε το συνιστώ γιατί πρώτον πέφτει δραματικά το single thread performance (CB20 βγάζει 440 πχ) και δεύτερον δεν είμαι σίγουρος ότι δε χρησιμοποιούνται επικίνδυνες τάσεις όταν το κάνεις αυτό. Ναι αλλά αν δεν τρέχεις real time priority δεν είναι και τόσο εύκολο να συγκρίνεις, ο άλλος μπορεί να έχει από πίσω να τρέχει η σαρα και η μαρα. Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2020 από akoinonitos 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 13 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2020 32 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Ναι αλλά αν δεν τρέχεις real time priority δεν είναι και τόσο εύκολο να συγκρίνεις, ο άλλος μπορεί να έχει από πίσω να τρέχει η σαρα και η μαρα. Αυτό είναι αντιπροσωπευτικό της απόδοσης όμως - αν έχει από πίσω τη σάρα και τη μάρα θα έχει χαμηλότερες επιδόσεις σε όλα τα προγράμματα. Δε νομίζω να τρέχει κανείς real time ποτέ οποιοδήποτε process. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 13 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2020 7 ώρες πριν, atsddd είπε Για παραδειγμα αν πας στο asus bios -- AI tweaker -- VDDCR CPU voltage και το βαλεις απο auto σε manual κι απο κατω -0,02, εχεις αυτοματα undervolt? Χωρις να χρειαστει να πειραξεις τπτ αλλο? Ε ναι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billeiros Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 Όταν βελτιστοποιεςις cpu και σκαλίζεις κυνηγώντας απόδοση η θα κλείσεις τα περιττά που τρέχουν από πίσω η θα τρέξεις real time priority.απο που κι ως που είναι cheat? Μια βάση ίδια για να συγκρίνουμε θέλουμε.Οπως επίσης κ τα φαν.τερμα θα τρέξεις για να εξαλειψεις όσο μπορείς τον παράγοντα ζεστη.το χειμώνα εσύ δλδ το βάζεις @malakudi κοντά στο καλοριφέρ για να σαι με ίδιες συνθήκες με το καλοκαίρι? Τεσπα.δεν το συνεχίζω άλλο.συμφωνουμε ότι διαφωνούμε όπως την άλλη φορά κ τελειώνει εδω Εδώ μέσα ο,τι γράψεις το μπελά σου βρίσκεις.θα προσπαθήσω να απέχω περισσότερο γιατί σε κακό μου βγαίνει κάθε φορά Οπότε κάποιος ποσταρει τελευταια κάτι δυνατό και μια καλή ιδέα για κάτι αμέσως μπαίνεις στο τριπακι της σύγκρισης με το δικό σου μηχάνημα και με διάφορους τρόπους πας να το απαξιωσεις.Δεν είναι όλα τα τσιπακια και τα συστήματα ίδια.Να το ξέρεις αυτό.εκτος αν το ξέρεις και αρνείσαι να το παραδεχτείς. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CometRyzen Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 11 ώρες πριν, malakudi είπε Αυτό είναι αντιπροσωπευτικό της απόδοσης όμως - αν έχει από πίσω τη σάρα και τη μάρα θα έχει χαμηλότερες επιδόσεις σε όλα τα προγράμματα. Δε νομίζω να τρέχει κανείς real time ποτέ οποιοδήποτε process. Ρε συ οταν κλοκάρις θες να συγκρίνεις την απόδοση του OC σου και όχι της μάρας που τρέχει από πίσω. Άρα πάντα real time priority, για να υπάρχει κάποιο νόημα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 8 ώρες πριν, billeiros είπε Όταν βελτιστοποιεςις cpu και σκαλίζεις κυνηγώντας απόδοση η θα κλείσεις τα περιττά που τρέχουν από πίσω η θα τρέξεις real time priority.απο που κι ως που είναι cheat? Μια βάση ίδια για να συγκρίνουμε θέλουμε.Οπως επίσης κ τα φαν.τερμα θα τρέξεις για να εξαλειψεις όσο μπορείς τον παράγοντα ζεστη.το χειμώνα εσύ δλδ το βάζεις @malakudi κοντά στο καλοριφέρ για να σαι με ίδιες συνθήκες με το καλοκαίρι? Τεσπα.δεν το συνεχίζω άλλο.συμφωνουμε ότι διαφωνούμε όπως την άλλη φορά κ τελειώνει εδω Εδώ μέσα ο,τι γράψεις το μπελά σου βρίσκεις.θα προσπαθήσω να απέχω περισσότερο γιατί σε κακό μου βγαίνει κάθε φορά Οπότε κάποιος ποσταρει τελευταια κάτι δυνατό και μια καλή ιδέα για κάτι αμέσως μπαίνεις στο τριπακι της σύγκρισης με το δικό σου μηχάνημα και με διάφορους τρόπους πας να το απαξιωσεις.Δεν είναι όλα τα τσιπακια και τα συστήματα ίδια.Να το ξέρεις αυτό.εκτος αν το ξέρεις και αρνείσαι να το παραδεχτείς. Δε με ενδιαφέρουν τα σκορ που δεν αντικατοπτρίζουν πραγματική χρήση. Δε κάνεις πραγματική χρήση με real time priority, δε κάνεις πραγματική χρήση με όλα τα fan στο 100%. Αυτή είναι η γνώμη μου, δε καταλαβαίνω γιατί σε ενοχλεί. Το μόνο που ζήτησα είναι αν κάποιος αναφέρει ένα σκορ να ξέρουμε πως το τρέχει για να μπορούμε να συγκρίνουμε. Όπως είδες εγώ ανέφερα για το δικό μου σύστημα 7480 και με real time priority πάει 7530 και με όλα τα fans στο 100% πάει και 7550. Η διαφορά είναι 1% από τη μικρότερη στη μεγαλύτερη τιμή. Καταλαβαίνεις λάθος τα post μου, δε προσπαθώ να απαξιώσω το οτιδήποτε, προσπαθώ να συγκρίνω και να καταλάβω πόσο καλύτερο μπορεί να είναι ένα τσιπάκι από ένα άλλο. Πόση διαφορά δίνει το silicon lottery δηλαδή. Στο παραπάνω post μου έγραψα σαφώς πως ο αποφασιστικός παράγοντας είναι το silicon lottery αλλά και η ψύξη που έχεις. Οπότε φυσικά και αναγνωρίζω πως δεν είναι όλα τα τσιπάκια ίδια, απορώ πως κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα. 3 λεπτά πριν, CometRyzen είπε Ρε συ οταν κλοκάρις θες να συγκρίνεις την απόδοση του OC σου και όχι της μάρας που τρέχει από πίσω. Άρα πάντα real time priority, για να υπάρχει κάποιο νόημα. Η μάρα που τρέχει από πίσω θα είναι πάντα εκεί όταν δουλεύεις το PC σου. Και ποτέ δε θα τρέξεις προγράμματα real time. Οπότε πιο το νόημα να βγάζεις ένα αποτέλεσμα που δεν είναι αντιπροσωπευτικό της πραγματικής χρήσης; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CometRyzen Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, malakudi είπε Η μάρα που τρέχει από πίσω θα είναι πάντα εκεί όταν δουλεύεις το PC σου. Και ποτέ δε θα τρέξεις προγράμματα real time. Οπότε πιο το νόημα να βγάζεις ένα αποτέλεσμα που δεν είναι αντιπροσωπευτικό της πραγματικής χρήσης; Ναι βρε συ, δεν διαφωνώ. Αλλά ας πούμε εγώ τρέχω πολύ μάρα από πίσω (icue / hue κλπα). Θέλω να δώ πως τα πάει το OC μου ας πούμε σε σχέση με του babi. Έβαλα σωστά τις ρυθμίσεις, σέτταρα καλά τις μνήμες, ή μπορώ να πάρω άλλο 10-15%? Πώς θα το δώ αυτό αν δεν τρέξουμε real time? Που και σε πραγμματική χρήση δηλαδή, δεν αλλάζει κάτι. Η συνολική σου ισχύς στο cb είναι 7530 που λες. Το οτι τρέχεις και άλλα πράματα από πίσω δεν σου μειωνεί την συνολική ισχύ που έχεις, πάλι 7530 έχεις, απλά αντι να τρεχει cb την ξοδεύεις κάπου αλλού. Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2020 από CometRyzen 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 4 λεπτά πριν, CometRyzen είπε Ναι βρε συ, δεν διαφωνώ. Αλλά ας πούμε εγώ τρέχω πολύ μάρα από πίσω (icue / hue κλπα). Θέλω να δώ πως τα πάει το OC μου ας πούμε σε σχέση με του babi. Έβαλα σωστά τις ρυθμίσεις, σέτταρα καλά τις μνήμες, ή μπορώ να πάρω άλλο 10-15%? Πώς θα το δώ αυτό αν δεν τρέξουμε real time? Που και σε πραγμματική χρήση δηλαδή, δεν αλλάζει κάτι. Η συνολική σου ισχύς στο cb είναι 7530 που λες. Το οτι τρέχεις και άλλα πράματα από πίσω δεν σου μειωνεί την συνολική ισχύ που έχεις, πάλι 7530 έχεις, απλά αντι να τρεχει cb την ξοδεύεις κάπου αλλού. Οπότε θες να μου πεις πως όλα τα σκορ που ανεβαίνουν εδώ μέσα είναι σε real time; Οι reviewers που τεστάρουν τρέχουν real time; Δε το νομίζω. Σε real time ειδικά το CB20 δεν ζωγραφίζει καν στην οθόνη. Τα παιχνίδια τα τρέχεις κι αυτά real time; Φαντάζομαι πως όχι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CometRyzen Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, malakudi είπε Οπότε θες να μου πεις πως όλα τα σκορ που ανεβαίνουν εδώ μέσα είναι σε real time; Οι reviewers που τεστάρουν τρέχουν real time; Δε το νομίζω. Σε real time ειδικά το CB20 δεν ζωγραφίζει καν στην οθόνη. Τα παιχνίδια τα τρέχεις κι αυτά real time; Φαντάζομαι πως όχι. Προφανώς δεν ξέρω αν είναι σε real-time, αλλά θα έπρεπε αν αυτό που θέλει να μετρήσει αυτός που το ανεβάζει είναι το ποσό καλά πάει το OC του σε σχέση με των υπολοίπων. Οι reviewers τρέχουν σε fresh install συστημα φανταζομαι με τά ίδια background processes, οπότε δεν εχει σημασια αν τρέχουν real time. Τα παιχνίδια δεν τα τρέχω real-time γιατί δεν θα αλλάξει κάτι με το cpu που έχω, άμα είχα 4πυρηνο ναι εννοείται θα έτρεχα σε real time. Αυτό που μάλλον δεν κατάλαβες από αυτά που λέω, είναι ότι η πραγματική συνολική σου απόδοση είναι αυτή που θα πάρεις με το cb σε real time. Το οτι τρεχεις άλλες εφαρμογές ταυτόχρονα που σου μειώνουν το cb score δεν σου μειώνει την συνολική απόδοση, απλά την χρησιμοποιείς αλλού. Υγ1. Και επειδή το ανέφερες, αν χρειαστει να κάνω time sensitive rendering Ναι θά τρέξω σε real time, η τελοσπαντων θα κλείσω τα background processes. Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2020 από CometRyzen 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα