comfuzio Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 17 λεπτά πριν, atsddd είπε Λοιπον τις κοιταξα, τις ξανακοιταξα, ειδα καμια 15αρια review και ειμαι ετοιμος τελικα να παω στην asus prime x570 pro (θα ταιριαζει ωραια με το h710i το λευκο). Το μονο που δεν εχω βρει και ψαχνω αρκετη ωρα, ειναι αν η καρτα γραφικων δημιουργει προβληματα επειδη καλυπτει τον ανεμιστηρα. Ποσο μαλλον οταν μετα απο μερικους μηνες θα εχω και δευτερη. Εσεις που την εχετε παρατηρησατε προβληματα θερμοκρασιων ιδιαιτερως τωρα το καλοκαιρι? Εγώ έχω την ROG Strix x570-E Gaming και η gpu καλύπτει το pch fan, αν κάνω gaming και δεν έχω το AC ανοιχτό, το chipset βαράει 77c! Με το AC ανοιχτό παίζει στους 65-66c και η πλάκα είναι ότι σε αυτό το pc δεν έχω τίποτα από pci-e 4.0 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atsddd Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 4 λεπτά πριν, comfuzio είπε Εγώ έχω την ROG Strix x570-E Gaming και η gpu καλύπτει το pch fan, αν κάνω gaming και δεν έχω το AC ανοιχτό, το chipset βαράει 77c! Με το AC ανοιχτό παίζει στους 65-66c και η πλάκα είναι ότι σε αυτό το pc δεν έχω τίποτα από pci-e 4.0 Και στη δικη σου νομιζω η εξοδος αερα ειναι στο πλαι του καλυματος του ανεμιστηρα και οχι πανω οπως στην prime....Οποτε αυτη που θελω θα ψηνεται κυριολεκτικα. Γαμωτο και μου αρεσε παρα πολυ σαν καρτουλα αλλα ειναι αποτρεπτικο αυτο το θεμα μιας και στο pc κανω βαρια renderings που κρατανε και 10ωρα και 20ωρα πολλες φορες (με full load της gpu). Οποτε ακυρωνω και παω για b550 καλυτερα που μου ειχε προτεινει και ο συμφορουμιτης χτες? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, atsddd είπε Και στη δικη σου νομιζω η εξοδος αερα ειναι στο πλαι του καλυματος του ανεμιστηρα και οχι πανω οπως στην prime....Οποτε αυτη που θελω θα ψηνεται κυριολεκτικα. Γαμωτο και μου αρεσε παρα πολυ σαν καρτουλα αλλα ειναι αποτρεπτικο αυτο το θεμα μιας και στο pc κανω βαρια renderings που κρατανε και 10ωρα και 20ωρα πολλες φορες (με full load της gpu). Οποτε ακυρωνω και παω για b550 καλυτερα που μου ειχε προτεινει και ο συμφορουμιτης χτες? Δεν μπορώ να σου απαντήσω σε αυτό γιατί δεν ξέρω τι θερμοκρασίες βγάζουν αυτά τα chipset, το ότι δεν έχουν fan δεν λέει σε μένα τουλάχιστον ότι δεν θα ζεματάνε. Γενικά για την χρήση που λες θα έλεγα να δεις μια καλή υλοποίηση και καλό airflow στο κουτί σου, δεν θα έχεις πρόβλημα αν το έχεις και σε χώρο με κλιματισμό 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atsddd Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 23 λεπτά πριν, comfuzio είπε Δεν μπορώ να σου απαντήσω σε αυτό γιατί δεν ξέρω τι θερμοκρασίες βγάζουν αυτά τα chipset, το ότι δεν έχουν fan δεν λέει σε μένα τουλάχιστον ότι δεν θα ζεματάνε. Γενικά για την χρήση που λες θα έλεγα να δεις μια καλή υλοποίηση και καλό airflow στο κουτί σου, δεν θα έχεις πρόβλημα αν το έχεις και σε χώρο με κλιματισμό Για να μη σκαω αδικα μιας και η prime pro ειναι αυτη που κερδιζει στα περισσοτερα απ αυτα που θελω, θα παω μ αυτη και αν δω οτι ανεβαζει υπερβολικες θερμοκρασιες πολυ πολυ να βαλω τη gpu σε vertical mount για τα καλοκαιρια τουλαχιστον. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billeiros Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2020 4 ώρες πριν, akoinonitos είπε Mε γειες bill Ευχαριστώ Χρησταρα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
true_lucif3r Δημοσ. 11 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, atsddd είπε Λοιπον τις κοιταξα, τις ξανακοιταξα, ειδα καμια 15αρια review και ειμαι ετοιμος τελικα να παω στην asus prime x570 pro (θα ταιριαζει ωραια με το h710i το λευκο). Το μονο που δεν εχω βρει και ψαχνω αρκετη ωρα, ειναι αν η καρτα γραφικων δημιουργει προβληματα επειδη καλυπτει τον ανεμιστηρα. Ποσο μαλλον οταν μετα απο μερικους μηνες θα εχω και δευτερη. Εσεις που την εχετε παρατηρησατε προβληματα θερμοκρασιων ιδιαιτερως τωρα το καλοκαιρι? Με aorus x570 pro που η gpu και στα 2 slot εφάπτεται του chipset heatsink, (στο 2ο δεν κόβει το fan) σκαρφαλώνει έως και 74C η θερμοκρασία (του chipset). Με την κάρτα (1070 asus dual oc) γύρω στους 75-77. Όχι τα καλύτερα temps, αλλά άν υπολογίσεις οτι αυτά έιναι με 30C δωμάτιο, και φαίνεται να είναι το ταβάνι, δε βλέπω πρόβλημα. -άν ενδιαφέρεσαι για info μόνο για prime pro και όχι για motherboards που η κάρτα πέφτει στον ανεμιστήρα γενικά, αγνόησε το- Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2020 από true_lucif3r 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atsddd Δημοσ. 11 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Τελικά πάω με την prime pro:) το κακό είναι ότι θα περιμένω κάνα Τριβδομαδο μέχρι να έρθει και το κουτί ώστε να μπορέσω να τα δοκιμάσω. Η σύνθεση είναι κουτι: NZXT h710i mobo : Asus prime X570 pro cpu: 3900x (Ενεργοποιημένο μόνο το docp μιας και δεν ενδιαφέρομαι για overlock ) RAM : Gskill 3600, c16, 32gb βασικος m2 : Samsung 970 evo plus 1 tb Aio : Corsair h 100i pro rgb (το έχω ήδη και αν δεν τα πάει καλά θα πάω για NZXT 36αρι ) Gpu : gigabyte 2060 super oc (την έχω ήδη) και δεύτερη GPU όταν κυκλοφορήσει την 3080. (Επειδή σε κάποιους ίσως φανεί περίεργο το πως θα συνδιαστουν αυτές οι δυο κάρτες. Σε gpu rendering, ο octane που χρησιμοποιώ βρίσκει αυτόματα όλες τις Nvidia που υπάρχουν συνδεδεμένες στο σύστημα και τις χρησιμοποιεί ανεξάρτητα τη μια από την άλλη). το μόνο που ελπίζω είναι να μην δημιουργούν conflicts σε παιχνίδια και άλλες εφαρμογές. Σας ευχαριστώ για τις κατατοπιστικές απαντήσεις σας και είναι σίγουρο ότι μόλις το συναρμολογησω θα έχω κι άλλες ερωτήσεις Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2020 από atsddd Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 11 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2020 43 λεπτά πριν, atsddd είπε Τελικά πάω με την prime pro:) το κακό είναι ότι θα περιμένω κάνα Τριβδομαδο μέχρι να έρθει και το κουτί ώστε να μπορέσω να τα δοκιμάσω. Η σύνθεση είναι κουτι: NZXT h710i mobo : Asus prime X570 pro cpu: 3900x (Ενεργοποιημένο μόνο το docp μιας και δεν ενδιαφέρομαι για overlock ) RAM : Gskill 3600, c16, 32gb βασικος m2 : Samsung 970 evo plus 1 tb Aio : Corsair h 100i pro rgb (το έχω ήδη και αν δεν τα πάει καλά θα πάω για NZXT 36αρι ) Gpu : gigabyte 2060 super oc (την έχω ήδη) και δεύτερη GPU όταν κυκλοφορήσει την 3080. (Επειδή σε κάποιους ίσως φανεί περίεργο το πως θα συνδιαστουν αυτές οι δυο κάρτες. Σε gpu rendering, ο octane που χρησιμοποιώ βρίσκει αυτόματα όλες τις Nvidia που υπάρχουν συνδεδεμένες στο σύστημα και τις χρησιμοποιεί ανεξάρτητα τη μια από την άλλη). το μόνο που ελπίζω είναι να μην δημιουργούν conflicts σε παιχνίδια και άλλες εφαρμογές. Σας ευχαριστώ για τις κατατοπιστικές απαντήσεις σας και είναι σίγουρο ότι μόλις το συναρμολογησω θα έχω κι άλλες ερωτήσεις Καλό στήσιμο λοιπόν όταν έρθει και όσον αφορά τις GPU, έχω την αίσθηση ότι κάνει render το παιχνίδι με όποια έχεις συνδέσει την οθόνη και την άλλη την αγνοεί. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atsddd Δημοσ. 11 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2020 6 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Καλό στήσιμο λοιπόν όταν έρθει και όσον αφορά τις GPU, έχω την αίσθηση ότι κάνει render το παιχνίδι με όποια έχεις συνδέσει την οθόνη και την άλλη την αγνοεί. Αυτό ισχύει κανονικά ναι. Ελίζω να το ξέρουν και οι drivers γιατι τελευταία ειδικά οι studio που χρησιμοποιώ όλο και κανά ψιλοκολληματάκι βγάζουν σε κάθε update. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billeiros Δημοσ. 11 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2020 4 ώρες πριν, atsddd είπε Τελικά πάω με την prime pro:) το κακό είναι ότι θα περιμένω κάνα Τριβδομαδο μέχρι να έρθει και το κουτί ώστε να μπορέσω να τα δοκιμάσω. Η σύνθεση είναι κουτι: NZXT h710i mobo : Asus prime X570 pro cpu: 3900x (Ενεργοποιημένο μόνο το docp μιας και δεν ενδιαφέρομαι για overlock ) RAM : Gskill 3600, c16, 32gb βασικος m2 : Samsung 970 evo plus 1 tb Aio : Corsair h 100i pro rgb (το έχω ήδη και αν δεν τα πάει καλά θα πάω για NZXT 36αρι ) Gpu : gigabyte 2060 super oc (την έχω ήδη) και δεύτερη GPU όταν κυκλοφορήσει την 3080. (Επειδή σε κάποιους ίσως φανεί περίεργο το πως θα συνδιαστουν αυτές οι δυο κάρτες. Σε gpu rendering, ο octane που χρησιμοποιώ βρίσκει αυτόματα όλες τις Nvidia που υπάρχουν συνδεδεμένες στο σύστημα και τις χρησιμοποιεί ανεξάρτητα τη μια από την άλλη). το μόνο που ελπίζω είναι να μην δημιουργούν conflicts σε παιχνίδια και άλλες εφαρμογές. Σας ευχαριστώ για τις κατατοπιστικές απαντήσεις σας και είναι σίγουρο ότι μόλις το συναρμολογησω θα έχω κι άλλες ερωτήσεις Αν έχει οφσετ η μομπο παίξε με uv μόνο.κερδιζεις σε επιδόσεις και σε θερμοκρασίες πολυ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atsddd Δημοσ. 11 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2020 29 λεπτά πριν, billeiros είπε Αν έχει οφσετ η μομπο παίξε με uv μόνο.κερδιζεις σε επιδόσεις και σε θερμοκρασίες πολυ Όταν με το καλό το στήσω θα μου πείτε Τις καλύτερες ρυθμίσεις που μπορώ να κάνω γιατί ειδικά από amd δεν έχω πραγματικά ιδέα. Μόνο ότι έχω διαβάσει και δει τον τελευταίο μήνα στο Ίντερνετ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 11 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, atsddd είπε Όταν με το καλό το στήσω θα μου πείτε Τις καλύτερες ρυθμίσεις που μπορώ να κάνω γιατί ειδικά από amd δεν έχω πραγματικά ιδέα. Μόνο ότι έχω διαβάσει και δει τον τελευταίο μήνα στο Ίντερνετ. Για εμένα αξίζει να παίξεις και με all core OC, ειδικά αν σκεφτούμε ότι έχεις πρόσφατα αγορασμένο CPU. Στις πρώτες φουρνιές δεν άξιζε καθόλου το OC γιατί ήθελες κάτι 1.35V (unsafe) για 4.2GHz πχ. Ο 3700Χ που έχω που είναι φουρνιά Σεπτέμβρη 2019 και από τα καλά bins, παίζει 4325 στο ένα CCX και 4350 στο δεύτερο με 1.3V. Τώρα τελευταία βλέπουμε κάτι τρελά 4.5-4.6GHz από μερικούς 3600 που είναι θεωρητικά κακά bins, με τάσεις στα 1.25-1.3V. Δεν θεωρώ αδύνατο ένα 4.35-4.5GHz all core με τάσεις στα 1.24-1.29 αν σταθείς τυχερός. Το οποίο είναι υψηλότερο από το stock και το PBO. Θα χάσεις όμως το 4.6GHz single, αλλά... ούτως η άλλως το πιάνεις μόνο για έναν πυρήνα και εφαρμογή που χρησιμοποιεί μόνο έναν πυρήνα, έχω καιρό να δω. Βέβαια, ξαναλέω, όλα αυτά αν σταθείς τυχερός. Δυστυχώς στους 3900Χ έχουν το κακό συνήθειο να βάζουν ένα καλό die και ένα μπανάνα, ενώ οι 3600/3700Χ/3800Χ είναι ένα μοναδικό die.. Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2020 από kostas_anes Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ICE-T Δημοσ. 11 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, atsddd είπε Όταν με το καλό το στήσω θα μου πείτε Τις καλύτερες ρυθμίσεις που μπορώ να κάνω γιατί ειδικά από amd δεν έχω πραγματικά ιδέα. Μόνο ότι έχω διαβάσει και δει τον τελευταίο μήνα στο Ίντερνετ. Φιλαράκι ότι θα κάνεις θα το κάνεις από το Ryzen Master και δεν χρειάζεται παραπάνω από 4.1/4.3 στον 3900Χ daily, εκτός αν καίγεσαι για τα 5fps διαφορά και 10c παραπάνω χωρίς λόγο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atsddd Δημοσ. 11 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, ICE-T είπε Φιλαράκι ότι θα κάνεις θα το κάνεις από το Ryzen Master και δεν χρειάζεται παραπάνω από 4.1/4.3 στον 3900Χ daily, εκτός αν καίγεσαι για τα 5fps διαφορά και 10c παραπάνω χωρίς λόγο. Εγω σε στοκ settings σκεφτομουν να τον αφησω, μιας και απ οτι διαβασα, αναλογα με την ψυξη μπορουν οι 3χχχ να φτασουν σε πολυ καλες ταχυτητες μονοι τους. Αν εχει τοση χασουρα σε σχεση με το master η καποιο στοιχειωδες overclocking, οκ τοτε θα το κοιταξω θελοντας και μη Αλλα επειδη οπως ειπα και πιο πανω δεν εχω ξανασχοληθει με το σπορ σε amd (με τον ιντελ δεν πετυχα ποτε κατι πραγματικα καλο i7 4790k), κι επισης το να πιασω 3-5-7 fps περισσοτερα δεν ειναι αυτο που θα κυνηγησω, γι αυτο σκεφτομαι απλα να ενεργοποιησω docp ωστε οι μνημες να εχουν την καλυτερη ταχυτητα τους κι απο κει και περα τα υπολοιπα να τα αφησω στο default που δινει η motherboad. Ενοοειται πως αν κατι απ αυτα που λεω ειναι λαθος, καθε παρεμβαση δεκτη! Οπως επισης μπορειτε να μου πειτε αν υπαρχουν 4-5 settings τα οποια πειραζω με στανταρ νουμερα και βλεπω σιγουρα καλυτερο αποτελεσμα. Το βασικο ειναι οτι δεν θελω να φτασω να παιζω με watt, volt, offsets, vrin κτλ, γιατι πλεον δυστηχως ο χρονος που εχω για τετοια παιχνιδια ειναι κατι δυσευρετο. Το παραπανω, (μαζι με τη διαθεσημοτητα), ηταν και αυτο που με απετρεψε τελικα να κινηθω προς τον 10900k και να παω αυτη τη φορα προς amd. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ICE-T Δημοσ. 11 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, atsddd είπε Εγω σε στοκ settings σκεφτομουν να τον αφησω, μιας και απ οτι διαβασα, αναλογα με την ψυξη μπορουν οι 3χχχ να φτασουν σε πολυ καλες ταχυτητες μονοι τους. Αν εχει τοση χασουρα σε σχεση με το master η καποιο στοιχειωδες overclocking, οκ τοτε θα το κοιταξω θελοντας και μη Αλλα επειδη οπως ειπα και πιο πανω δεν εχω ξανασχοληθει με το σπορ σε amd (με τον ιντελ δεν πετυχα ποτε κατι πραγματικα καλο i7 4790k), κι επισης το να πιασω 3-5-7 fps περισσοτερα δεν ειναι αυτο που θα κυνηγησω, γι αυτο σκεφτομαι απλα να ενεργοποιησω docp ωστε οι μνημες να εχουν την καλυτερη ταχυτητα τους κι απο κει και περα τα υπολοιπα να τα αφησω στο default που δινει η motherboad. Ενοοειται πως αν κατι απ αυτα που λεω ειναι λαθος, καθε παρεμβαση δεκτη! Οπως επισης μπορειτε να μου πειτε αν υπαρχουν 4-5 settings τα οποια πειραζω με στανταρ νουμερα και βλεπω σιγουρα καλυτερο αποτελεσμα. Το βασικο ειναι οτι δεν θελω να φτασω να παιζω με watt, volt, offsets, vrin κτλ, γιατι πλεον δυστηχως ο χρονος που εχω για τετοια παιχνιδια ειναι κατι δυσευρετο. Το παραπανω, (μαζι με τη διαθεσημοτητα), ηταν και αυτο που με απετρεψε τελικα να κινηθω προς τον 10900k και να παω αυτη τη φορα προς amd. από 9900Κ εκανα αλλαγή σε 3900Χ και το μόνο που έκανα στο bio's ήταν αλλαγή στο χρονισμό στις μνήμες(docp) έκλεισα τελείως το turbo boost,και έφτιαξα 2 profile στο ryzen master ,ένα με 4.1all core 1.14 voltages και ένα σχεδόν στοκ 3.9 με 1.05 νoltages(για ταινίες, μουσική) και ο υπολογιστής δεν ακούγεται καθόλου , κάθεται δροσερός και σε παιχνίδι ούτος η άλλως με 2080τι σε 1440p/144hz μόνο στο division 2 είχα λιγότερα fps(10 περίπου) αυτά.Οταν κλείνεις τον υπολογιστή γυρνάει στο στοκ profile , θέλει τικαρισμα το profile όταν τον ξανά ανοίξεις. Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2020 από ICE-T 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα