Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 13,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lfc είπε

Γιατί θα πέσουν όλοι σαν τα κοράκια στις b550. Και λόγω του fan στις x570. Για μένα είναι παραπάνω από βέβαιο ότι οι b550 θα τραβήξουν την ανηφόρα. Όποιος προλάβει στην αρχή τις τιμές εκκίνησης που θα είναι και οι χαμηλότερες.

Τώρα, είναι σίγουρα καλύτερες οι b550 για future proof. Το socket η AMD προσωπική μου άποψη δεν θα το αλλάξει ούτε μετά τους ryzen 4000series...Απλά θα ξεφορτώνει σιγά x370, b450, x470 οι οποίες θα γίνονται όλο και περισσότερο ασύμβατες όσο βγαίνουν οι νέοι επεξεργαστές της εταιρείας. 

Και δεν βλέπω τον λόγο να πας σε αναχρονιστικό b450 από τη στιγμή που μπορείς με τα ίδια σχεδόν χρήματα να αποκτήσεις τώρα b550.  Αναφέρομαι στις Asus prime series και στην Asrock  που ανέφερε ο @darksoul93 η οποία είναι και αυτή καταπληκτική μητρική! 

Για τις τιμές διαφωνώ, δε νομίζω να ανέβουν. Οι θα μείνουν ίδιες ή θα πέσουν.

Η  asrock b550 phantom gaming 4 έχει 130 ευρώ. Τι παραπάνω προσφέρει από την MSI X470 Gaming Plus Max που είναι στα 115; Θα μου πεις για 15 ευρώ καλύτερα να πάρεις το πιο νέο, OK, αλλά να είναι και καλύτερο.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, malakudi είπε

Για τις τιμές διαφωνώ, δε νομίζω να ανέβουν. Οι θα μείνουν ίδιες ή θα πέσουν.

Η  asrock b550 phantom gaming 4 έχει 130 ευρώ. Τι παραπάνω προσφέρει από την MSI X470 Gaming Plus Max που είναι στα 115; Θα μου πεις για 15 ευρώ καλύτερα να πάρεις το πιο νέο, OK, αλλά να είναι και καλύτερο.

AMD chipset comparison

chipset-processor-support-list.png

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω ότι δεν θα αλλάξουν socket ούτε μετά τους ryzen 4000 series. Η AMD είναι εταιρεία που θέλει να πουλάει επεξεργαστές και το έχει αποδείξει...Από αυτή τη άποψη είναι προτιμότερο να επιλέξεις κάτι πιο σύγχρονο. Ειδικά όταν η διαφορά στα χρήματα είναι τόσο μικρή

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Lfc είπε

Εγώ πιστεύω ότι δεν θα αλλάξουν socket ούτε μετά τους ryzen 4000 series. Η AMD είναι εταιρεία που θέλει να πουλάει επεξεργαστές και το έχει αποδείξει...Από αυτή τη άποψη είναι προτιμότερο να επιλέξεις κάτι πιο σύγχρονο. Ειδικά όταν η διαφορά στα χρήματα είναι τόσο μικρή

Ναι  θα βαλει imc με ddr4 και ddr5 compatibility 😀 γιατι παλι θελει μπλέξει με τις αναποδιες των μνημων ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, Dragonitelvl100 είπε

Αφου και το b450 x470 θα παρουν zen3  συμφωνα με την amd τι μας δειχνεις ακριβως;

Μπορείς να διαβάσεις όλο το άρθρο των gamers Nexus για να δεις διαφορές. Αν σου διέφυγε παραπάνω το παραθέτω ξανά εδώ

Τώρα εσύ το 2020 τι μητρική προτιμάς b350 η b450; Ακριβώς την ίδια ερώτηση μπορείς να τη φανταστείς μετά από 2 χρόνια; Όπου σήμερα η b350 η b450 δυο χρόνια μετά... 

Νομίζω είναι γέλιο να ισχυρίζεται κανείς ότι επιλέγει σήμερα το 2020 b450 την στιγμή που μπορεί να πάρει b550 στα ίδια λεφτά.

Όλες οι b450 πρέπει να τους μείνουν στο ράφι 😁

42 λεπτά πριν, Dragonitelvl100 είπε

Ναι  θα βαλει imc με ddr4 και ddr5 compatibility 😀 γιατι παλι θελει μπλέξει με τις αναποδιες των μνημων ...

Δεν αλλάζει socket με τίποτα. Απλά δεν θα μπορείς να βάλεις το 5700x πχ σε b450. Αυτό πιστεύω. Για αυτό άλλωστε βγάλανε b550 & x570

Επεξ/σία από Lfc
  • Like 1
Δημοσ.

Review της Αsrock b550 phantom gaming 4 δε βρήκα πουθενά πάντως, αλλά η B550 pro 4 που είναι ακριβότερη (160 ευρώ) δε την λες και κάτι αξιόλογο στο τεστ του HWU. Zen 4 θα είναι σε άλλο socket 100%, τώρα αν μας προκύψει Zen 3+ ενδιάμεσα, ναι αυτό δε θα το υποστηρίζουν τα B450/X470, αλλά από την άλλη δε θα έχει και σημασία γιατί ένα τέτοιο release δε θα προσφέρει κάτι αξιόλογο - άντε να δίνει ένα 5% πάνω από τους Zen 3. Και μιλάμε τώρα δεν έχουν βγει ακόμα οι Zen 3, δηλαδή συζητάμε για τέλος 2021, αρχές 2022. Εγώ δεν αγοράζω μητρική με γνώμονα τι θα βάλω σε 2 χρόνια από σήμερα πάντως.

3 λεπτά πριν, Lfc είπε

Νομίζω είναι γέλιο να ισχυρίζεται κανείς ότι επιλέγει σήμερα το 2020 b450 την στιγμή που μπορεί να πάρει b550 στα ίδια λεφτά.

Δεν ισχύει αυτό όμως, οι B550 είναι 30 ως 50 ευρώ ακριβότερες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, malakudi είπε

Review της Αsrock b550 phantom gaming 4 δε βρήκα πουθενά πάντως, αλλά η B550 pro 4 που είναι ακριβότερη (160 ευρώ) δε την λες και κάτι αξιόλογο στο τεστ του HWU. Zen 4 θα είναι σε άλλο socket 100%, τώρα αν μας προκύψει Zen 3+ ενδιάμεσα, ναι αυτό δε θα το υποστηρίζουν τα B450/X470, αλλά από την άλλη δε θα έχει και σημασία γιατί ένα τέτοιο release δε θα προσφέρει κάτι αξιόλογο - άντε να δίνει ένα 5% πάνω από τους Zen 3. Και μιλάμε τώρα δεν έχουν βγει ακόμα οι Zen 3, δηλαδή συζητάμε για τέλος 2021, αρχές 2022. Εγώ δεν αγοράζω μητρική με γνώμονα τι θα βάλω σε 2 χρόνια από σήμερα πάντως.

Εγώ ακριβώς το αντίθετο φίλε. Για αυτό επέλεξα x570 την οποία όμως δεν βλέπω να ζει πάνω από δυο χρονιά λόγω του fan..😁 

Έστησα όλο το pc με σκοπό σε τρία χρόνια από τώρα να χώσω φράγκα μόνο σε επεξεργαστή (ryzen 7 5700x) και κάρτα γραφικών (Big Navi)! Όταν οι τιμές πέσουν... Αν ζήσει η μητρική... 😅

32 λεπτά πριν, malakudi είπε

Δεν ισχύει αυτό όμως, οι B550 είναι 30 ως 50 ευρώ ακριβότερες.

Οι b550 επειδή δεν έχουν fan θα γίνουν ανάρπαστες. Τώρα στην αρχή θα είναι τόσο φθηνές. Όσο περνάει ο καιρός θα ανεβαίνει η τιμή τους.

Edit: Review των Asus b550 Prime Series έχεις βρει;

Επεξ/σία από Lfc
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Cinebench 20 multithreaded:

Ryzen 7 3800XT 8C/16T, 3.9/4.7 GHz, 4+32 MB L2/L3 Cache, 105W TDP Ø 5066
Ryzen 7 3800X 8C/16T, 3.9/4.5 GHz, 4+32 MB L2/L3 Cache, 105W TDP Ø 5018
Ryzen 7 4700G 8C/16T, 3.6/4.4 GHz, 4+8 MB L2/L3 Cache, 65W TDP 5102
Ryzen 7 3700X 8C/16T, 3.6/4.4 GHz, 4+32 MB L2/L3 Cache, 65W TDP Ø 4838

0.7% ταχύτερος ο 4700G απ'τον 3800ΧΤ σε MT, αλλά με  -40W TDP,  και χωρίς 24MB L3 Cache, με -300Mhz στα ρολόγια.

Τα αξίζουν τα χρήματά τους τα APU απ`ότι φαίνεται.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Lfc είπε

Έστησα όλο το pc με σκοπό σε τρία χρόνια από τώρα να χώσω φράγκα μόνο σε επεξεργαστή (ryzen 7 5700x)

5700χ;;;; Σε Χ570; 😍

Εσύ είσαι πολύ μπροστά 😅

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Lfc είπε

Εγώ ακριβώς το αντίθετο φίλε. Για αυτό επέλεξα x570 την οποία όμως δεν βλέπω να ζει πάνω από δυο χρονιά λόγω του fan..😁 

Έστησα όλο το pc με σκοπό σε τρία χρόνια από τώρα να χώσω φράγκα μόνο σε επεξεργαστή (ryzen 7 5700x) και κάρτα γραφικών (Big Navi)! Όταν οι τιμές πέσουν... Αν ζήσει η μητρική... 😅

Οι b550 επειδή δεν έχουν fan θα γίνουν ανάρπαστες. Τώρα στην αρχή θα είναι τόσο φθηνές. Όσο περνάει ο καιρός θα ανεβαίνει η τιμή τους.

Edit: Review των Asus b550 Prime Series έχεις βρει;

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην αλλάξει socket η AMD μετά το 2022 άμα δεις το χρονοδιάγραμμα τους είναι τέλεια σχεδιασμένο ώστε να υποδεχτούν το ΑΜ5 και ότι καλούδια θα έχει μετά το τέλος των 4000 .

Θα παίξουν με Ryzen 4000 όλο το 2021 θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα παραγωγή για ΑΜ5 και το 2022 boom Ryzen 5000 5nm DDR5 AM5 , πολλά τα 5αρια :D  και σίγουρα δεν θα έχει backward compatibility, θα υπάρξουν πολλά προβλήματα αν κάνει κάτι τέτοιο, αν και εφόσον είναι εφικτό με κάποιον περίεργο τρόπο.

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Lfc είπε

Ντάξει, και αφού έκανες εσύ ....., πάρε και άλλους στο λαιμό σου...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιλάμε για πολύ εγκεφαλικό κάψιμο ορισμένα post!!!

Back on topic :

https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/epeksergastes/amd-cpu-ryzen-5-3600xt-am4-3-8-ghz-32-mb-_3500195

https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/epeksergastes/amd-cpu-ryzen-7-3800xt-am4-3-9-ghz-32-mb-_3500187

https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/epeksergastes/amd-cpu-ryzen-9-3900xt-am4-3-8-ghz-64-mv-_3500179

Εκρηκτικές τιμές από το αγαπημένο μας μαγαζί!!🤣

Επεξ/σία από ShooterX
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Lfc είπε

Αν ζήσει η μητρική πούλα την πριν πάρεις 5700X γιατί θα είναι άλλο socket..

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...