Προς το περιεχόμενο

Ryzen 3000 series & x570/Β550/Α520 Μobos

akoinonitos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, malakudi είπε

Για τον 3600 το PBO είναι useless (ή δε δουλεύει σωστά στην MSI X470 Gaming Plus Max - που δε το νομίζω). Δε κατάφερα να πάει το single core boost πάνω από 4200 με τίποτα με PBO, ενώ και το multi ήταν περίπου στα 4000. Με τις ίδιες τάσεις με manual overclock παίζει 4350.

@malakudi μπορείς να κάνεις τα ίδια ακριβώς test με τον 2700x; Εάν ήταν εφικτό θα είχαμε ολοκληρωμένη άποψη για το ποιός είναι καλύτερος επεξεργαστής. 

Υ. Γ. Σου στέλνω τον δικό μου αν δεν τον έχεις. 

Επεξ/σία από Lfc
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, comfuzio είπε

όχι ακόμα, το έκανα load optimised defaults και ξανά τα pbo settings και βλέπω all-core boost 4.3! 
Πόσο να το πάω το vcore offset?

Λείπω δύο μέρες τώρα δεν το έχω δοκιμάσει να σου πω την αλήθεια, έλεγα μήπως το δοκίμασες εσυ, 3900x έχεις?

Επεξ/σία από akoinonitos

9 ώρες πριν, sakis han είπε

ΟΧΙ γιατι:
1) ειναι μεταχειρισμενο και παλιο μοντελο πλεον
2) θα ερθει απο Αμερικη οποτε υπολογισε συν τα μεταφορικα και τους φορους
3) με αυτα τα λεφτα μπορεις να στησεις (η να στο στησουν) πολυ καλυτερο και νεοτερο επεξεργαστη με βαση τον Ryzen 9 3950X
Αληθεια για ποια χρηση τον θελεις και κοιτας κατι τοσο δυνατο και με δυο καρτες γραφικων???

ευχαριστώ για την απαντηση . δεν θα ερθει απο αμερικη μένω αμερικη οποτε θα το παρω στην τιμη που βλεπεις ..το θελω για γενικη χρηση και παιχνίδια τίποτα ιδιαίτερο .

• Like 1

1 ώρα πριν, nikos1965ny20 είπε

ευχαριστώ για την απαντηση . δεν θα ερθει απο αμερικη μένω αμερικη οποτε θα το παρω στην τιμη που βλεπεις ..το θελω για γενικη χρηση και παιχνίδια τίποτα ιδιαίτερο .

Τοτε κοιτα καποιο απο αυτα...σε υπερκαλυπτουν ανετα

https://www.newegg.com/p/pl?N=100897449%204814%20601341602%20601331754%204084%20601342245%204829%20601342244%20601314311

• Like 1

3 ώρες πριν, Lfc είπε

@malakudi μπορείς να κάνεις τα ίδια ακριβώς test με τον 2700x; Εάν ήταν εφικτό θα είχαμε ολοκληρωμένη άποψη για το ποιός είναι καλύτερος επεξεργαστής. 

Υ. Γ. Σου στέλνω τον δικό μου αν δεν τον έχεις. 

Τον έχω και τον 2700X ακόμα. Ο 2700Χ σε manual overclock δε πήγαινε ιδιαίτερα ψηλά, αν θυμάμαι καλά το πολύ 4100 και έχανες το boost του 4350. Ενώ ο 3600 έχει boost 4200 και με manual o/c πας παραπάνω, 4350 κατάφερα εγώ σχετικά εύκολα. Σε productivity multi core ο 2700Χ είναι σίγουρα μπροστά όχι πολύ αλλά είναι. Σε gaming λογικά είναι μπροστά ο 3600, ειδικά overclocked, αλλά εξαρτάται και από την GPU που έχεις.  

• Like 1
  • Thanks 1

4 ώρες πριν, malakudi είπε

Για τον 3600 το PBO είναι useless (ή δε δουλεύει σωστά στην MSI X470 Gaming Plus Max - που δε το νομίζω). Δε κατάφερα να πάει το single core boost πάνω από 4200 με τίποτα με PBO, ενώ και το multi ήταν περίπου στα 4000. Με τις ίδιες τάσεις με manual overclock παίζει 4350.

Πως να παει ρε συ παραπανω σε single με το Pbo? με το auto overclock θα παει αν παει

35 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Πως να παει ρε συ παραπανω σε single με το Pbo? με το auto overclock θα παει αν παει

Αυτό εννοώ, το πήγα ως και +500 - το Ryzen Master έλεγε 4700 αλλά πάνω από 4200 δε πήγαινε. Και μάλιστα έδινε και τάση 1,45 σε single core load - όπως συμβαίνει δηλαδή κανονικά. 

• Like 1

5 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Λείπω δύο μέρες τώρα δεν το έχω δοκιμάσει να σου πω την αλήθεια, έλεγα μήπως το δοκίμασες εσυ, 3900x έχεις?

Ναι, 3900x

• Like 1

1 ώρα πριν, malakudi είπε

Αυτό εννοώ, το πήγα ως και +500 - το Ryzen Master έλεγε 4700 αλλά πάνω από 4200 δε πήγαινε. Και μάλιστα έδινε και τάση 1,45 σε single core load - όπως συμβαίνει δηλαδή κανονικά. 

Κλείσε το pbo (βάλτο auto δλδ) βάλε μόνο + 200mhz Και δες

1 ώρα πριν, Lfc είπε

και από τις μνήμες. Πλάκα μας κάνεις;

Μην συγχύζεσαι. Εννοεί την ανάλυση της οθόνης.

Αν έχεις 4Κ οθόνη οι διαφορές σε gaming του 3600 και 2700Χ είναι μηδενικές σχεδόν.

Αν έχεις 720p οθόνη εκεί θα δεις διαφορές.

• Like 3

1 ώρα πριν, TopCLR είπε

Μην συγχύζεσαι. Εννοεί την ανάλυση της οθόνης.

Αν έχεις 4Κ οθόνη οι διαφορές σε gaming του 3600 και 2700Χ είναι μηδενικές σχεδόν.

Αν έχεις 720p οθόνη εκεί θα δεις διαφορές.

Δεν συγχύστηκα. Απλά είναι γνωστό αυτό. Ο @malakudiτεστάρει τον 3600 με την 5700xt nitro. Δεν νομίζω να υπάρχει κανένας που έχει την συγκεκριμένη κάρτα με οθόνη 1080p. Όσο ανεβαίνουμε σε ανάλυση τόσο τα πράγματα γίνονται σκούρα για τον 3600. Σε 4Κ η κάρτα γραφικών και μόνο έχει σημασία. Μεταξύ αυτών των δυο πάντα 3600 & 2700x.

• Like 1

1 ώρα πριν, dimitris.v είπε

Καλησπέρα, για λογαριασμό φίλου, ποια x570 θα προτείνατε για τον 3900x? Θα συνδυαστεί με 32gb ram και rtx 2080. Ευχαριστώ.

https://www.msi.com/Motherboard/MAG-B550-TOMAHAWK.html

https://www.msi.com/Motherboard/MAG-X570-TOMAHAWK-WIFI

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...