Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, ilos είπε

Έχουμε εντυπώσεις από AGESA PI 1.0.0.1 ?

Πώποτα εσύ; 

Ανάπλι Εμπρός ή Πίσω; " - Παραπολιτικά Αργολίδα

Επεξ/σία από kostas_anes
Δημοσ.
5 ώρες πριν, ilos είπε

Εγώ προσωπικά δεν παρατήρησα τπτ διαφορετικό, εκτός από κάτι άχρηστες ρυθμίσεις που έβαλε η asus στο bios

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Εγώ προσωπικά δεν παρατήρησα τπτ διαφορετικό, εκτός από κάτι άχρηστες ρυθμίσεις που έβαλε η asus στο bios

Καθίστε ρε παίδες, είναι νέο AGESA αυτό; 

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, kostas_anes said:

Νομίζω ναι, η Gigabyte είναι σε αυτό AGESA ComboV2 1.0.0.2

• Thanks 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kostas_anes είπε

Πώποτα εσύ; 

Ανάπλι Εμπρός ή Πίσω; " - Παραπολιτικά Αργολίδα

Για τις x570 asus ναι.😆

1 ώρα πριν, kostas_anes είπε

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ilos είπε

Για τις x570 asus ναι.😆

Mάλιστα.... Εγώ το πίστεψα ότι την είδες φουλ απογοήτευση την φάση με τα τελευταία BIOS και μπήκες σε "ΠΑΜΙ ΠΙΣΟΥ ΣΤΑ ΓΝΟΥΩΡΙΜ' ΝΑ ΒΡΟΥΜ' ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ" mode 🤣

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, ilos είπε

Σκέτη κόλαση. Από την προηγούμενη εβδομάδα που το έστησα βαριέμαι να διαβάσω το manual για το πως κλείνω το rgb της x570 prime pro όταν κλείνω το pc.   Μένει ανοιχτό. Έχει 4 επιλογές κάτι switch off/on και μια ακόμα στο on/off. Το manual έχει κάτι γράμματα θες μεγεθυντικό φακό να τα δεις. Ξέρει κάνείς; 

Επεξ/σία από Lfc
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Lfc είπε

Σκέτη κόλαση. Από την προηγούμενη εβδομάδα που το έστησα βαριέμαι να διαβάσω το manual για το πως κλείνω το rgb της x570 prime pro όταν κλείνω το pc.   Μένει ανοιχτό. Έχει 4 επιλογές κάτι switch off/on και μια ακόμα στο on/off. Το manual έχει κάτι γράμματα θες μεγεθυντικό φακό να τα δεις. Ξέρει κάνείς; 

When system is in working state =on

When system is in sleep, hibernate or soft off states =off

Αν έχεις εγκαταστήσει το σάπιο Aura για έλεγχο rgb, πέταξέ το γιατί αλλάζει μόνο του τις ρυθμίσεις στο Bios σε κάθε επανεκκίνηση.

• Thanks 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Tenshi είπε

When system is in working state =on

When system is in sleep, hibernate or soft off states =off

Αν έχεις εγκαταστήσει το σάπιο Aura για έλεγχο rgb, πέταξέ το γιατί αλλάζει μόνο του τις ρυθμίσεις στο Bios σε κάθε επανεκκίνηση.

Πρέπει να αφιερώσω λίγο χρόνο να διαβάσω το manual. Thank you

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostas_anes είπε

Mάλιστα.... Εγώ το πίστεψα ότι την είδες φουλ απογοήτευση την φάση με τα τελευταία BIOS και μπήκες σε "ΠΑΜΙ ΠΙΣΟΥ ΣΤΑ ΓΝΟΥΩΡΙΜ' ΝΑ ΒΡΟΥΜ' ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ" mode 🤣

Ακόμα με 1.0.0.3 ABBA είμαι και δε νομίζω να αλλάξω και ποτέ tbh.😁

Όποιος έχει καεί στο παρελθόν (ryzen 1st gen) φυσά και το γιαούρτι.

Δημοσ.

Το εβαλα το τελευταιο agesa  εδω και 2 μερες.. Ολα παιζουν μια χαρα και μου επαιξε η μνημη στα 3800 fast  σε λιγοτερη ταση.. αλλες αλλαγες δεν εχω παρατηρησει ..

image.png.b5565a2b0a7df4a25a0a633277571bee.png

• Like 3
Δημοσ.

Να και το δικό μου στην Asus x570 prime pro. Καταπληκτικό ΒΙΟS απλό μπορείς να κάνεις παπάδες αλλά θέλει λίγο χρόνο να το μάθεις και εγώ βαριέμαι να ασχοληθώ τώρα....

agesa.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

2100MHz FCLK στα APU?! 

20200626_085005.jpg

Το fclk που το είδατε μωρέ ότι είναι 2100? Το νέο είναι ότι πάει ο imc στα 2100.

Αν είναι και το if 2100 τότε είναι πολύ σάπιο το latency για τέτοια συχνότητα και μόνο καλό νέο δεν είναι.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Το fclk που το είδατε μωρέ ότι είναι 2100? Το νέο είναι ότι πάει ο imc στα 2100

Ξαναθυμίζω: Ο IMC των Ryzen είναι αδύνατο να υπερβεί το FCLK clock και σε περίπτωση που ο χρήστης επιβάλει υψηλότερο real RAM clock από αυτό του FCLK, o ΙΜC πέφτει αυτόματα και μη αναστρέψιμα σε 1:2 Mode. 

Με βάση το παραπάνω, καταλήγουμε στο γεγονός ότι για να γράφει 2100MHz RAM, η RAM να δίνει νούμερα για 2100MHz και ο IMC να είναι επίσης στα 2100MHz και σε 1:1 Mode, το FCLK ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ είναι τουλάχιστον στα 2100MHz αν όχι υψηλότερο. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...