Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Super Moderators Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 2 minutes ago, Lfc said: Καλώς τα παιδιά! 3-0 από τα αποδυτήρια! Πριν μια βδομάδα... 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, comfuzio είπε Για Asus ROG Strix x570-E στο bios & firmware page: Version 2203 2020/06/2216.95 MBytes ROG STRIX X570-E GAMING BIOS 2203 Update AMD AM4 AGESA PI 1.0.0.1 Το flashing σε μένα πήγε μια χαρά αν και ήταν πολύ αργή διαδικασία αυτήν την φορά. Δεν μου έκανε όμως post η mobo κάνοντας load τα παλιά profiles και τώρα πρέπει να τα κάνω ξανά. Να πω και την απορία μου, είχα ως τώρα all core OC τον 3900x στα 4250 και δεν είχα θέματα (με stock cooler) αλλά λόγω της ζέστης λέω να το πάω σε stock+PBO, το δοκιμάζω αλλά δεν βλέπω να πιάνει αυτά τα 4.6GHz σε single ή light multi-core. Βασικά πάντα παίζει ~<4200 και αν κάνω κανά cinebench r20 τα 3900 με το ζόρι! Αν ήταν θέμα ζέστης δεν θα μου το έτρεχε με το all-core oc 4250 άρα κάτι δεν κάνω σωστά! Ξέρει κανείς τι ρυθμίσεις θέλει για να παίξει το PBO σωστά ή να το γυρίσω πάλι σε all-core OC 42.50; Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2020 από comfuzio Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Γιατί δεν τον αφήνεις τέρμα stock; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 6 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Γιατί δεν τον αφήνεις τέρμα stock; Γιατί θέλω το κάτι παραπάνω στο single σε μερικές εφαρμογές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 1 λεπτό πριν, comfuzio είπε Γιατί θέλω το κάτι παραπάνω στο single σε μερικές εφαρμογές Μα άμα τον αφήσεις stock δεν θα μπουστάρει καλύτερα σε single; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 1 λεπτό πριν, yiannis1991 είπε Μα άμα τον αφήσεις stock δεν θα μπουστάρει καλύτερα σε single; Δεν το νομίζω, θα είναι στα 3800 σταθερά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 52 λεπτά πριν, comfuzio είπε Το flashing σε μένα πήγε μια χαρά αν και ήταν πολύ αργή διαδικασία αυτήν την φορά. Δεν μου έκανε όμως post η mobo κάνοντας load τα παλιά profiles και τώρα πρέπει να τα κάνω ξανά. Να πω και την απορία μου, είχα ως τώρα all core OC τον 3900x στα 4250 και δεν είχα θέματα (με stock cooler) αλλά λόγω της ζέστης λέω να το πάω σε stock+PBO, το δοκιμάζω αλλά δεν βλέπω να πιάνει αυτά τα 4.6GHz σε single ή light multi-core. Βασικά πάντα παίζει ~<4200 και αν κάνω κανά cinebench r20 τα 3900 με το ζόρι! Αν ήταν θέμα ζέστης δεν θα μου το έτρεχε με το all-core oc 4250 άρα κάτι δεν κάνω σωστά! Ξέρει κανείς τι ρυθμίσεις θέλει για να παίξει το PBO σωστά ή να το γυρίσω πάλι σε all-core OC 42.50; Ή κάτι τρέχει στο background σου και απασχολεί πυρήνες σαν εικονικό/πραγματικό workload ή κάτι έχεις ρυθμισμένο λάθος στο bios. Κάνε optimize default settings και βεβαιώσου ότι το cpb είναι on στο bios. Ο 3900x έχει STB τα 4.6 Ghz αλλά κλασικά παίζουν πολλά πραματάκια ρόλο για πόσο συχνά θα τα βλέπεις και πόσο θα τα κρατάει (κυρίως το binning, h ψύξη και οι ρυθμίσεις της ίδιας της μητρικής και το agesa version). Παρόλα αυτά από ~4.5 και πάνω θα έπρεπε να είναι συνέχεια στα "best cores" όταν τρέχεις CB ST. Κλείσε τα πάντα στο background και ασε μόνο CB και hwinfo και τσέκαρε ξανά ρολόγια στα individual cores σε CB ST run. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 13 λεπτά πριν, ilos είπε Ή κάτι τρέχει στο background σου και απασχολεί πυρήνες σαν εικονικό/πραγματικό workload ή κάτι έχεις ρυθμισμένο λάθος στο bios. Κάνε optimize default settings και βεβαιώσου ότι το cpb είναι on στο bios. Ο 3900x έχει STB τα 4.6 Ghz αλλά κλασικά παίζουν πολλά πραματάκια ρόλο για πόσο συχνά θα τα βλέπεις και πόσο θα τα κρατάει (κυρίως το binning, h ψύξη και οι ρυθμίσεις της ίδιας της μητρικής και το agesa version). Παρόλα αυτά από ~4.5 και πάνω θα έπρεπε να είναι συνέχεια στα "best cores" όταν τρέχεις CB ST. Κλείσε τα πάντα στο background και ασε μόνο CB και hwinfo και τσέκαρε ξανά ρολόγια στα individual cores σε CB ST run. Λοιπόν μου έβγαλε 495score στο CB ST και το HWiNFO έδειξε μέγιστη ταχύτητα τα 4375 αλλά και αυτό όσο κοιτούσα ήταν για πολύ λίγο 1 με 2" και έκανε και βουτιές στα 3400! Να υποθέσω αυτό είναι το μέγιστο που δίνει με το stock cooler έτσι; Τώρα για το bios λόγο του νεότερου που πέρασα πιο πριν -που έχει και το νεότερο agesa- ήταν όλα τα settings φρέσκα και το μόνο που έκανα ήταν να δώσω το PBO από auto σε enabled και το μαξ +200Mhz και φυσικά τα boot orders με secure boot κτλ. Έκλεισα όλα τα άλλα προγράμματα που έτρεχαν για nzxt, corsair κτλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 55 λεπτά πριν, comfuzio είπε Λοιπόν μου έβγαλε 495score στο CB ST και το HWiNFO έδειξε μέγιστη ταχύτητα τα 4375 αλλά και αυτό όσο κοιτούσα ήταν για πολύ λίγο 1 με 2" και έκανε και βουτιές στα 3400! Να υποθέσω αυτό είναι το μέγιστο που δίνει με το stock cooler έτσι; Τώρα για το bios λόγο του νεότερου που πέρασα πιο πριν -που έχει και το νεότερο agesa- ήταν όλα τα settings φρέσκα και το μόνο που έκανα ήταν να δώσω το PBO από auto σε enabled και το μαξ +200Mhz και φυσικά τα boot orders με secure boot κτλ. Έκλεισα όλα τα άλλα προγράμματα που έτρεχαν για nzxt, corsair κτλ. Όταν πέφτει στα 3.4 κάνει switch ανάμεσα στα cores. Τουλάχιστον στον 3700x αυτή είναι η συμπεριφορά σε μένα τα "best cores" σε μένα είναι τα 4 και 6 στο hwinfo και μια παίζει το ένα μια το άλλο. Ρολόγια 4325-4375 παίζουν συνήθως και πολύ πιο σπάνια 4.4 με την stock. Αλλά αυτή είναι η φυσιολογική συμπεριφορά του 3700x. Ο 3900x θα έπρεπε να παίζει 4.5+. Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2020 από ilos 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Έβγαλαν και bios για την strix I gaming πάω να το δοκιμάσω 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε Έβγαλαν και bios για την strix I gaming πάω να το δοκιμάσω Πες μου αν σου κάνει load τα profiles από το τωρινό σου bios γιατί σε μένα ... δεν! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 17 λεπτά πριν, comfuzio είπε Πες μου αν σου κάνει load τα profiles από το τωρινό σου bios γιατί σε μένα ... δεν! Είναι άλλος agesa ρε συ ,λογικό να μην στα κάνει, θα το δω και θα σου πω αν και πιστεύω πως και σε εμένα δεν θα τα κανει 45 λεπτά πριν, comfuzio είπε Πες μου αν σου κάνει load τα profiles από το τωρινό σου bios γιατί σε μένα ... δεν! Όχι δεν τα περνάει 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leros2004 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2020 2 ώρες πριν, comfuzio είπε Πες μου αν σου κάνει load τα profiles από το τωρινό σου bios γιατί σε μένα ... δεν! Βρε γκρινιάρηδες τι να πούμε και εμείς με x470 prime pro που το τελευταίο bios update ήταν στα βάθη του 2019 (25/11) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lfc Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Στις 23/6/2020 στις 4:01 ΜΜ, leros2004 είπε Βρε γκρινιάρηδες τι να πούμε και εμείς με x470 prime pro που το τελευταίο bios update ήταν στα βάθη του 2019 (25/11) Ήρθε η ώρα! Τσίμπα την! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2020 Έχουμε εντυπώσεις από AGESA PI 1.0.0.1 ? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα