Προς το περιεχόμενο

Ryzen 3000 series & x570/Β550/Α520 Μobos

akoinonitos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Η AMD ακολουθεί την Intel και στο θέμα της μεγιστοποίησης του κέρδους.

Οι 3800ΧΤ και 3900ΧΤ θα έρχονται χωρίς cooler παρακαλώ, παρόλο που οι απαιτήσεις για απαγωγή θερμότητας παραμένουν ίδιες, στα 105W TDP.

Κάνα 10-15€ καθαρό ανά τεμάχιο στην τσέπη της χρυσοπληρωμένης Lisa και ταυτόχρονα ολίγον ξεφτίλα ή μου φαίνεται;

Καλύτερα χωρίς Cooler. Τι τον θες; Αφού σίγουρα θα τον αλλάξεις... 

1 ώρα πριν, Fulgore είπε

Και εγω με αυτη ειμαι. Εχεις μικρο σχετικα κουτι σε διαστασεις,γιαυτο.

Αν ειχες κανενα μεγαλυτερο κουτι τυπου p400s,h500 κλπ η ψυκτρα απεχει παρα πολυ απο τους μπροστα ανεμιστηρες,και δεν σου κακοφαινεται τοσο πολυ το μεγεθος της(οπως και της αντιστοιχης noctua πχ).

Δεν είναι μικρό το κουτί. Το Corsair carbide 540 Air είναι. Βέβαια η sapphire είναι το πολύ 2 εκατοστά από το μπροστινό κάτω φαν. 

Δεν έχω παράπονο από την be quit! Τρομερή ψύκτρα. Δεν ακούγεται τίποτα. Και από θερμοκρασίες απίστευτη. Έβαλα την πάστα που είχε η dark rock pro 4. Πλησιάζω το αυτί δίπλα ακριβώς στο Case και ίσα που ακούγονται μόνο τα φανς AF140L της Corsair. Ούτε η sapphire ακούγεται.Το λέω γιατί ήθελα να φαίνεται η Asus prime  x570 pro. Όταν την έβγαλα από το κουτί έπαθα πλάκα. Απίστευτη ομορφιά και καμιά σχέση με τις φωτογραφίες στο νετ. Μικροκαμωμένη. Έλαμπε σαν 💎

Αργότερα με τον 4700x θα της φορέσω την h150i της Corsair

Επεξ/σία από Lfc
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, Lfc είπε

Καλύτερα χωρίς Cooler. Τι τον θες; Αφού σίγουρα θα τον αλλάξεις...

Ίδια τιμή όμως. Και γιατί να την αλλάξεις σόνι και ντε; Δεν μένουν όλοι στην Ελλάδα με τις 30+ ambient το καλοκαίρι. Αν τον τρέχεις stock (αφού έτσι και αλλιώς το OC στους zen2 δεν αξίζει) μια χαρά είναι η prism με φυσιολογικές εσωτερικές..

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Ίδια τιμή όμως. Και γιατί να την αλλάξεις σόνι και ντε; Δεν μένουν όλοι στην Ελλάδα με τις 30+ ambient το καλοκαίρι. Αν τον τρέχεις stock (αφού έτσι και αλλιώς το OC στους zen2 δεν αξίζει) μια χαρά είναι η prism με φυσιολογικές εσωτερικές..

Απο άποψη ομορφιάς δεν συγκρίνεται ο stock cooler  του 2700x με τη be quit που φόρεσα εγώ. Μέχρι που σκέφτομαι να την αλλάζω τώρα. Βαριέμαι τον κόπο.. . Βέβαια δεν ξέρω από θερμοκρασίες και θόρυβο.. 

Επεξ/σία από Lfc

Επισκέπτης
2 λεπτά πριν, Lfc είπε

Απο άποψη ομορφιάς δεν συγκρίνεται ο stock cooler  του 2700x με τη be quit που φόρεσα εγώ. Μέχρι που σκέφτομαι να την αλλάζω τώρα. Βαριέμαι τον κόπο.. 

Αυτό δεν είναι λόγος να μην βάλουν cooler στην box version. Τα καλά της intel άρχισε και η AMD..

Αν και για να μην κοροϊδευόμαστε κιόλας, το vfm έχει πάει περίπατο στην περίπτωση των XT... για ποιο cooler να συζητάμε;
Ας ήταν +30€ από την τιμή που έχουν τώρα οι αντίστοιχοι X.. ποιος θα σκεφτόταν το cooler;;
Έτσι κ αλλιώς η πιασοκωλέ αντιμετώπιση γίνεται από όλους όταν βρίσκουν την ευκαιρία. Από εμάς εξαρτάται πως θα πάει. Παρότι αυτή η κίνηση δεν έχει τίποτα να προσφέρει, εγώ το βρίσκω μια χαρά γιατί έχουμε να ασχολούμαστε :)
Εδώ το caseking πουλάει στα 639€ τους 3900x που είναι pretested και φτάνουν all core 4.3ghz... δεν θα πουλήσει η κάθε AMD το αντίστοιχο τσιπ που έχει καλύτερο boost στα 500€;

• Like 2

38 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Τα καλά της intel άρχισε και η AMD..

Δεν νομίζω αυτό να αποτελεί επιχείρημα για το πόσο μπροστά είναι η Intel 🤩... 

Επισκέπτης
24 λεπτά πριν, Lfc είπε

Δεν νομίζω αυτό να αποτελεί επιχείρημα για το πόσο μπροστά είναι η Intel 🤩... 

??

1 ώρα πριν, Lfc είπε

Απο άποψη ομορφιάς δεν συγκρίνεται ο stock cooler  του 2700x με τη be quit που φόρεσα εγώ. Μέχρι που σκέφτομαι να την αλλάζω τώρα. Βαριέμαι τον κόπο.. . Βέβαια δεν ξέρω από θερμοκρασίες και θόρυβο.. 

Εγώ με το στοκ είμαι τώρα  και πραγματικά παίζει να μην το βγάλω ποτέ 

PSX_20200617_120117.jpg

• Like 7

6 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Εγώ με το στοκ είμαι τώρα  και πραγματικά παίζει να μην το βγάλω ποτέ

Το stock fan ακούγεται όταν δουλεύει, αφού έχεις aftermarket γιατί δεν κάνεις το σύστημα σου αθόρυβο;

Για εμένα το silent pc ήταν όνειρο για πάνω από 20 χρόνια... τώρα που είναι εφικτό δεν το στερούμαι άσχετα με το κόστος.

• Thanks 1

14 λεπτά πριν, elpenor είπε

Το stock fan ακούγεται όταν δουλεύει, αφού έχεις aftermarket γιατί δεν κάνεις το σύστημα σου αθόρυβο;

Για εμένα το silent pc ήταν όνειρο για πάνω από 20 χρόνια... τώρα που είναι εφικτό δεν το στερούμαι άσχετα με το κόστος.

Γι'αυτό ακριβώς έβαλα την be quit! Πρώτη φορά ανοίγω το pc και δεν καταλαβαίνω αν είναι ανοιχτό η κλειστό. Πλησιάζω το αυτί δίπλα ακριβώς στα μπροστινά φαν και ακούγεται αν έχει απόλυτη ησυχία στον χώρο ο ήχος του αέρα. Ανεπαίσθητος! Σκέτη απόλαυση. Σαν ελαφρύ καλοκαίρι αεράκι! 

56 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

??

Πλάκα κάνω κολλητέ 😋

• Like 1

1 ώρα πριν, elpenor είπε

Δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα στην asus ,αντίθετα στην msi πήγαινε πολύ πάνω κάτω και ήταν ενοχλητικό.

1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

Δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα στην asus ,αντίθετα στην msi πήγαινε πολύ πάνω κάτω και ήταν ενοχλητικό.

Κατηγορείς τη μητρική για τις στροφές της stock ψύκτρας της AMD; Και μάλιστα με την επιστημονική μεθοδολογία του πειράματος;

Ποιά μητρική της MSI είχες πρίν;

Ποιά μητρική της Asus έχεις τώρα;

Άλλαξες τίποτα άλλο στο σύστημα;

Επισκέπτης
7 λεπτά πριν, Lfc είπε

Κατηγορείς τη μητρική για τις στροφές της stock ψύκτρας της AMD; Και μάλιστα με την επιστημονική μεθοδολογία του πειράματος;

Ποιά μητρική της MSI είχες πρίν;

Ποιά μητρική της Asus έχεις τώρα;

Άλλαξες τίποτα άλλο στο σύστημα;

Δεν είναι απίθανο μία μητρική να δίνει λίγο παραπάνω τάση από την άλλη ή να κάνει περισσότερα σκαμπανεβάσματα στην τάση..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Δεν είναι απίθανο μία μητρική να δίνει λίγο παραπάνω τάση από την άλλη ή να κάνει περισσότερα σκαμπανεβάσματα στην τάση..

Κακώς αν συμβαίνει αυτό γιατί μεταφράζεται σε θόρυβο. Προχθές εγώ έβαζα τα δύο μπροστινά φανς AF140L του της Corsair στην θέση του ΑΙΟ cooler της Asus prime x570 pro. Τα φαναράκια δουλεύανε στα τέρματα. Μέχρι να καταλάβω τι συμβαίνει μου γύρισε το μυαλό. Κάθε φαναράκι έχει ένα καλώδιο με 3 pins. Από το BIOS κατάλαβα ότι έκανα μ@μ@κία. Μου έβγαζε το πίσω φαν ok και τα δύο μπροστινά σαν ΑΙΟ cooler. Έκατσα και διάβασα το manual  και ρωτώντας στο Tom's hardware. Ο τύπος ήξερε το κεφάλαιο του manual της μητρικής... Έπαθα πλάκα. Βρήκα που πάνε αυτά τα καλώδια στην μητρική, τα σύνδεση σωστά, τα είδα στο BIOS της Asus και τώρα δεν το πιστεύω. Είναι εντελώς αθόρυβα. Μόνο αν πλησιάσεις το αυτί δίπλα τους ακριβώς και έχει απόλυτη ησυχία ακούς κάτι σαν αέρα σε πανιά! 🌊🧜‍♂️και δεν τα έχω βάλει καν silent mode. Μπόρεις αν θες από το BIOS. Ρυθμίζονται. Καταλήγω στο ότι έχεις απόλυτο δίκιο. Τα σκαμπανεβάσματα στην τάση δεν είναι ασήμαντα ειδικά όταν μεταφράζονται σε θόρυβο. 

Υ.Γ. Τότε που είχα χάσει την μπάλα με τον θόρυβο και δεν ήξερα τι συμβαίνει σκέφτηκα να ρωτήσω τον ilos για μια στιγμή. Guru αλλά σε ευρεσιτεχνίες και σνομπίστας μεγάλος. Αποκλείεται λέω να βοηθήσει. Τον φαντάζεσαι να λέει στο κεφάλαιο 3.17 του manual της x570.. 🤣

Καλύτερα που δεν έχασα τον χρόνο μου. Ακόμα θα έψαχνα τι φταίει... 

Κοιτάξτε απάντηση ο τύπος. 

IMG_20200619_221623.jpg

Επεξ/σία από Lfc

Το stock cooler μεχρι και 3700x ειναι μια χαρα.

Για 3900x ομως δεν ειναι οτι το καλυτερο.

Το μονο πραγματικο κερδος απο το cooler αυτο ειναι οτι μπορεις να το πουλησεις στις αγγελιες 25-30ευρω(καθαρα λογω Rgb),κοινως ειναι σαν να αγοραζεις κανα 2 παιχνιδια με τα λεφτα αυτα.

Και το νεο promotion σε cpu με το horizon ειναι χειροτερο αν το παμε ετσι γιατι προηγουμενως εδινε 2παιχνιδια(borderlands,outer worlds)ενω τωρα δινει ενα.

It is what it is.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...