aekoriginal21 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Ρε παιδιά είναι φυσιολογικές αυτές οι τάσεις ενώ απλά κατεβάζω; Απ'ότι καταλαβαίνω το πρόβλημα με τις υψηλές τάσεις είναι όταν είναι under load βέβαια αλλά και πάλι τα βλέπω και φοβάμαι το degrade. Το κάνει ανεξάρτητα απο το ποιά πλατφόρμα κατεβάζω games αυτό (steam, epic κλπ), έχει άλλος παρόμοια εμπειρία; Cinebench 20 δεν περνάει τα 1,25 Εδώ ένα σκρίν ενώ κατεβάζω και τρέχω cb Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2020 από aekoriginal21 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NiKoSmile Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 20 λεπτά πριν, adtakhs είπε Γιατί, μας χαλάει ? Του λείπει κάτι; Το USB 4.0 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dem Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, ilos είπε Επίσης έστω ότι ανεβάζουν κάργα κατανάλωση και γίνονται intel.😁 Και πες ο 4950x χτυπά 200ρια watt σε stock. Πάλι overengineered του κερατά είναι όλες αυτές μητρικές. Η πλάκα είναι ότι κοιτάμε όλοι τα vrm temps (που έχουν αστεία temps τύπου 85 βαθμούς στην χειρότερη των περιπτώσεων των b550 με oc'd 3950x blender workloads), όταν έχουν tolerance και throttλάρουν πάνω από τους 105, ενώ meanwhile εγώ βλέπω το chipset με τα ανεβασμένα ambient να είναι idle στους 62 πια... Αν πεις να παίξεις κάνα παιχνιδάκι 1-2 ώρες χωρίς ac, χαλαρά θα πιάσεις κοντά 70. Το χα προβλέψει tbh από τότε που την είχα πάρει τον Σεπτέμβρη και έκανα και τα πειράματα με την 1030. Σε itx case χωρίς airflow και με την κάρτα να σκεπάζει εντελώς το fan. το shutdown γαρ εγγύς δηλαδή, αν έχει το ίδιο "repurposed" die με το io die νομίζω το thermal shutdown θα είναι στους 95. Αλλά ήδη από τους 85 και πάνω θα ακούς το fan σαν ηλεκτρική σκούπα και ίσως έχεις θέμα και με το i/o ή throttlaρούν gen 4 drives. Καλό είναι κάποιος να κάνει ένα πείραμα τι θα συμβεί αν βγάλεις το fan.😁 Γιατί δεν παίρνεις ένα 92cm 120mm ανεμιστήρι να το βάλεις κάθετα στην πλάτη του κουτιού μπροστά από την gpu και chipset, δεν ξέρω τι θόρυβο κάνει το chipset αλλά ένα 92/120/140 ότι έχεις στα 600-800 αθόρυβο θα είναι, σε νοιάζει τόσο πολύ η εμφάνιση? εμένα μου περίσσευε ένα 140 ΒQ silent wing 3 και το έβαλα κάθετα μπροστά στις RAM και τελικά εκτός από τις RAM κρυώνει και το backplate της GPU, σε φορτίο το ανοίγω ή το πάω από 400rpm 800 ή 1200 και η gpu πηγαίνει στις ίδιες θερμοκρασίες αλλά με λιγότερες στροφές στα fans της και τελικά έχω πολύ λιγότερο θόρυβο. Έχω 50-55C στην GPU με 40% - 44% τα δικά της fan ενώ πριν για τα 60C ήθελε και 50-55% με τα δικά της fan. Ο θόρυβος στα 55% fan gpu >>>> απ΄οτι 40% fan gpu + 800rpm 140cm Βέβαια για την gpu έχω και από κάτω ένα να βάζει tbh Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2020 από dem 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Super Moderators Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 43 minutes ago, adtakhs said: Γιατί, μας χαλάει ? Του λείπει κάτι; Δεν το λέω σαν αρνητικό. Για μένα είναι και θετικό, ψυχολογικά 😛 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 1 λεπτό πριν, dem είπε Γιατί δεν παίρνεις ένα 92cm 120mm ανεμιστήρι να το βάλεις κάθετα στην πλάτη του κουτιού μπροστά από την gpu και chipset, δεν ξέρω τι θόρυβο κάνει το chipset αλλά ένα 92/120/140 ότι έχεις στα 600-800 αθόρυβο θα είναι, σε νοιάζει τόσο πολύ η εμφάνιση? εμένα μου περίσσευε ένα 140 ΒQ silent wing 3 και το έβαλα κάθετα μπροστά στις RAM και τελικά εκτός από τις RAM κρυώνει και το backplate της GPU, σε φορτίο το ανοίγω ή το πάω από 400rpm 800 ή 1200 και η gpu πηγαίνει στις ίδιες θερμοκρασίες αλλά με λιγότερες στροφές στα fans της και τελικά έχω πολύ λιγότερο θόρυβο. Έχω 50-55C στην GPU με 40% - 44% τα δικά της fan ενώ πριν για τα 60C ήθελε και 50-55% με τα δικά της fan. Ο θόρυβος στα 55% fan gpu >>>> απ΄οτι 40% fan gpu + 800rpm 140cm Αυτό είναι το last resort μέτρο γιατί θα χαλάσει όλο το clean look. Επίσης έχει το καλό side effect ότι θα δώσει και extra airflow στην gpu. Αλλά για να το κάνω θα πρέπει να δω 75ρια τουλάχιστον. To max που έχω παρατηρηήσει είναι 68 μέχρι στιγμής. Και το κουτί μου υποτίθεται έχει άνω του μέσου όρου airflow (2 200ρηδές) h500p mesh. Θόρυβο δε κάνει το fanάκι ακόμα και κοντά στις 3000 στροφές, πιο πολύ θα ακούσεις τα cpu/gpu fans σε gaming. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dem Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 5 λεπτά πριν, ilos είπε Αυτό είναι το last resort μέτρο γιατί θα χαλάσει όλο το clean look. Επίσης έχει το καλό side effect ότι θα δώσει και extra airflow στην gpu. Αλλά για να το κάνω θα πρέπει να δω 75ρια τουλάχιστον. To max που έχω παρατηρηήσει είναι 68 μέχρι στιγμής. Και το κουτί μου υποτίθεται έχει άνω του μέσου όρου airflow (2 200ρηδές) h500p mesh. Θόρυβο δε κάνει το fanάκι ακόμα και κοντά στις 3000 στροφές, πιο πολύ θα ακούσεις τα cpu/gpu fans σε gaming. Πάσο, νόμιζα ότι σ ενοχλεί ο θόρυβος. Πάντως επειδή έχω κάνει δοκιμές με fan μέσα στο κουτί άσχετα αν παίρνουν αέρα μέσα από το κουτί και όχι απ έξω κάνουν τρελή δουλειά και όχι στις σίτες του κουτιού που μπροστά είναι μακριά από τα ενεργά μέρη, αν και όταν έρθει η ώρα να το κάνεις θα δεις μεγάλη πτώση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 22 λεπτά πριν, dem είπε Πάσο, νόμιζα ότι σ ενοχλεί ο θόρυβος. Πάντως επειδή έχω κάνει δοκιμές με fan μέσα στο κουτί άσχετα αν παίρνουν αέρα μέσα από το κουτί και όχι απ έξω κάνουν τρελή δουλειά και όχι στις σίτες του κουτιού που μπροστά είναι μακριά από τα ενεργά μέρη, αν και όταν έρθει η ώρα να το κάνεις θα δεις μεγάλη πτώση. Ε ναι προφανώς κάνει μεγάλη διαφορά γιατί στα περισσότερα κουτιά πλην κάποιων sff/itx cases οι ανεμιστήρες είναι σε αρκετή μεγάλη απόσταση από cpu/gpu. Ειδικά όσο πιο μεγάλοι είναι τόσο λιγότερο static pressure θα αποδίδουν πλην κάποιων ελάχιστων εξαιρέσεων όπως οι legendary 180ρηδές silverstone. Έτσι αν βάλεις έναν αξιοπρεπή 12ρη/14ρη τόσο κοντά στην gpu δημιουργείς enough static pressure και μπορεί να την ρίξεις 4-5 βαθμούς παρακάτω ίσως. Για αυτό όσοι "σκληροπυρηνικοί" κράτησαν τα haf τους που είχαν πλαϊνά fans, πολλές φορές έχουν καλύτερη απόδοση στη gpu γιατί έχουν περιθώρια για περισσότερο boost. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RTW4ever Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 2 ώρες πριν, dem είπε Γιατί δεν παίρνεις ένα 92cm 120mm ανεμιστήρι να το βάλεις κάθετα στην πλάτη του κουτιού μπροστά από την gpu και chipset, δεν ξέρω τι θόρυβο κάνει το chipset αλλά ένα 92/120/140 ότι έχεις στα 600-800 αθόρυβο θα είναι, σε νοιάζει τόσο πολύ η εμφάνιση? εμένα μου περίσσευε ένα 140 ΒQ silent wing 3 και το έβαλα κάθετα μπροστά στις RAM και τελικά εκτός από τις RAM κρυώνει και το backplate της GPU, σε φορτίο το ανοίγω ή το πάω από 400rpm 800 ή 1200 και η gpu πηγαίνει στις ίδιες θερμοκρασίες αλλά με λιγότερες στροφές στα fans της και τελικά έχω πολύ λιγότερο θόρυβο. Έχω 50-55C στην GPU με 40% - 44% τα δικά της fan ενώ πριν για τα 60C ήθελε και 50-55% με τα δικά της fan. Ο θόρυβος στα 55% fan gpu >>>> απ΄οτι 40% fan gpu + 800rpm 140cm Βέβαια για την gpu έχω και από κάτω ένα να βάζει tbh Πως ακριβώς μπορείς να στηρίξεις τον ανεμιστήρα με τον τρόπο που λες; Μπορείς να δώσεις λεπτομέρειες, μια φωτό ίσως; Με ενδιαφέρει πολύ η συγκεκριμένη ιδέα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
daynight Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 με ψυκτρα cpu απο φορητο γινεται fanless Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, RTW4ever είπε Πως ακριβώς μπορείς να στηρίξεις τον ανεμιστήρα με τον τρόπο που λες; ghetto mods ftw.😁 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RTW4ever Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 17 λεπτά πριν, ilos είπε ghetto mods ftw.😁 Αν και δεν ήξερα τον όρο, με google κατάλαβα τι εννοείς, αλλά το ερώτημά μου δεν απαντήθηκε... Εξάλλου αυτονόητο ότι κάποιου είδους mod θα είναι, αυτό ακριβώς ρωτάω 😉 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lfc Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 30 λεπτά πριν, ilos είπε ghetto mods ftw.😁 ilos μόλις τελείωσα με το build. Το έστησα σήμερα..Το πιό όμορφο part μακράν η μητρική. Τέτοια ομορφιά φίλε δεν περιγράφεται. Καμιά σχέση με τις φωτογραφίες στο net. Είναι μικρή.. Πανέμορφη σαν διαμάντι, μικροκαμωμένη... Τρείς μήνες την είχα σπίτι και δεν είχα ανοίξει το κουτί να την δώ...Αυτήν και το RM850x...Το μόνο που λυπήθηκα που πήρα το κτήνος Dark Rock Pro 4 και της καλύπτει την ομορφιά. Σίγουρα θα την αλλάξω την ψύκτρα...Τι 240 γιούρια; Αυτή αξίζει άλλα τόσα. Κρίμα που την έκανα φατμέ με την be quit! Θα της φορέσω την 150i της corsair σίγουρα. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Την ομορφιά! Μικροκαμωμένη... Πωωωωωώ! 😍 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lfc Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Φατμέ... Be quit! Dark rock pro 4 μπούργκα... Από θερμοκρασίες δεν το συζητάω. Τα σπάει..Και αθόρυβη... Αλλά τι να το κάνεις.. Χαντάκωσα οπτικά όλο το build. Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2020 από Lfc 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 4 ώρες πριν, Lfc είπε Αλλά τι να το κάνεις.. Χαντάκωσα οπτικά όλο το build. Και εγω με αυτη ειμαι. Εχεις μικρο σχετικα κουτι σε διαστασεις,γιαυτο. Αν ειχες κανενα μεγαλυτερο κουτι τυπου p400s,h500 κλπ η ψυκτρα απεχει παρα πολυ απο τους μπροστα ανεμιστηρες,και δεν σου κακοφαινεται τοσο πολυ το μεγεθος της(οπως και της αντιστοιχης noctua πχ). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Η AMD ακολουθεί την Intel και στο θέμα της μεγιστοποίησης του κέρδους. Οι 3800ΧΤ και 3900ΧΤ θα έρχονται χωρίς cooler παρακαλώ, παρόλο που οι απαιτήσεις για απαγωγή θερμότητας παραμένουν ίδιες, στα 105W TDP. Κάνα 10-15€ καθαρό ανά τεμάχιο στην τσέπη της χρυσοπληρωμένης Lisa και ταυτόχρονα ολίγον ξεφτίλα ή μου φαίνεται; Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2020 από kkatzos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα