Ringo106 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, ilos είπε ....και η πιο "φτηνιάρα" είναι στα ίδια ή καλύτερη από b450 tomahawk. Πως να μην είναι μετά εκεί που είναι οι τιμές? Το θέμα είναι ότι ΄΄ζητάμε΄΄ κανα χρόνο τώρα Β550 , (όπου Β=Budget) και μας έδωσαν Χ550 τιμές... 29 λεπτά πριν, jmirko15 είπε Εν τω μεταξύ δεν βλέπω καμία B550 πουθενά διαθέσιμη;.. Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2020 από Ringo106 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 31 λεπτά πριν, malakudi είπε Ακόμα και τον 3950Χ τον χειρίζεται μία B450 Tomahawk. Μήπως σκοπεύουν να ανεβάσουν τα Watt στους Zen 3; Χλωμό το βλέπω. Και 30W να ανεβάσουν το ΤDP (ξέρω καμία σχέση με κατανάλωση, αλλά αυτό χρησιμοποιούν σαν "ένδειξη") και οι 65άρηδες να πάνε στα 95W κτλ, δεν βλέπω καταναλώσεις που δικαιολογούν τόσο beefy VRM's. Σχεδόν όλα τα B550 boards είναι κατάλληλα για XOC από άποψη power delivery Νομίζω ότι είναι trend και επειδή σιγά σιγά έχει αρχίσει να μπαίνει ο κόσμος στο τριπάκι του καλού VRM, τα φτιάχνουν βαρβάτα για να ανεβάσουν και το κόστος. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jmirko15 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, Ringo106 είπε Το θέμα είναι ότι ΄΄ζητάμε΄΄ κανα χρόνο τώρα Β550 , (όπου Β=Budget) και μας έδωσαν Χ550 τιμές... Ούτε καν τσέκαρα Mindfactory. Μόνο Amazon έβλεπα. Πως δουλεύει η αγορά από MF πλέον; Αφαιρεί ΦΠΑ για εταιρίκες αγορές κτλ κανονικά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, malakudi είπε Από το video παρουσίασης μητρικών B550 του HWU καταλαβαίνει κανείς πως υπάρχει μία συγκεκριμένη τάση για μεγάλη βελτίωση των VRM και δε βλέπω το λόγο. Ακόμα και τον 3950Χ τον χειρίζεται μία B450 Tomahawk. Μήπως σκοπεύουν να ανεβάσουν τα Watt στους Zen 3; Μα θα μπούνε οι zen3 και σε b450 dough.😁 Επίσης έστω ότι ανεβάζουν κάργα κατανάλωση και γίνονται intel.😁 Και πες ο 4950x χτυπά 200ρια watt σε stock. Πάλι overengineered του κερατά είναι όλες αυτές μητρικές. Η πλάκα είναι ότι κοιτάμε όλοι τα vrm temps (που έχουν αστεία temps τύπου 85 βαθμούς στην χειρότερη των περιπτώσεων των b550 με oc'd 3950x blender workloads), όταν έχουν tolerance και throttλάρουν πάνω από τους 105, ενώ meanwhile εγώ βλέπω το chipset με τα ανεβασμένα ambient να είναι idle στους 62 πια... Αν πεις να παίξεις κάνα παιχνιδάκι 1-2 ώρες χωρίς ac, χαλαρά θα πιάσεις κοντά 70. Το χα προβλέψει tbh από τότε που την είχα πάρει τον Σεπτέμβρη και έκανα και τα πειράματα με την 1030. Σε itx case χωρίς airflow και με την κάρτα να σκεπάζει εντελώς το fan. το shutdown γαρ εγγύς δηλαδή, αν έχει το ίδιο "repurposed" die με το io die νομίζω το thermal shutdown θα είναι στους 95. Αλλά ήδη από τους 85 και πάνω θα ακούς το fan σαν ηλεκτρική σκούπα και ίσως έχεις θέμα και με το i/o ή throttlaρούν gen 4 drives. Καλό είναι κάποιος να κάνει ένα πείραμα τι θα συμβεί αν βγάλεις το fan.😁 2 ώρες πριν, Fulgore είπε Δεν ειναι υπερβολη οχι για 3 λογους. α)οι zen δεν κλοκαρονται,τουλαχιστον οχι οπως παλια. Αρα με το καλημερα οι ακριβοτερες x570 μητρικες δεν εχουν λογο υπαρξης β)3900 και 3950x μπορουν να μπουν πανω και σε συγκεκριμενες b450 μητρικες,αρα παλι οι ακριβοτερες x570 μητρικες δεν εχουν λογο υπαρξης απο αυτη την πλευρα. γ)Περισσοτερες πωλησεις θα ερθουν σε βαθος χρονου απο τις B550 μητρικες,παρα απο την aorus extreme και την Godlike. Αρα λογικο να δωθει παραπανω προσοχη σε μητρικες που θα πουλησουν σε πολλους,παρα σε μητρικες που θα πουλησουν σε λιγους. Γιαυτο το λογο βλεπεις στις ακριβοτερες B550 μητρικες πχ μεχρι και Post Code,που οι φθηνοτερες x570 μητρικες δεν εχουν,και πρεπει να ανεβεις στις ακριβοτερες των 300+ευρω για να βρεις. Οσο και να αλλαξουν οι απαιτησεις των παιχνιδιων,παντα μεγαλυτερο ρολο θα παιζει η καρτα γραφικων παρα ο επεξεργαστης. Επισης δεν αγοραζουμε hardware γιατι θα το παντρευτουμε μια ζωη. Εαν μετα απο 3-4χρονια πχ δεις οτι δεν τραβαει ο επεξεργαστης που εχεις,αγοραζεις αλλον καινουργιο οπως κανει ο περισσοτερος κοσμος που αναβαθμιζει μια φορα σε καθε ddr γενια μνημων. Δε σε ακολουθώ. α) Πρώτον αφού "δεν κλοκάρονται", πάμε σε a520 όχι b550.😁 β) Το πρόβλημα μου δεν είναι οι ακριβές x570. Είναι halo products. Το πρόβλημα μου είναι γιατί να υπάρχουν halo products και στα b550 όπως η aorus master?😁 Εκτός αν σε κάποιους extreme overclockers την σπάει το fan ξέρω εγώ. Άσε που τεχνικά για να το "παίξει" godlike με 3 gen4 nvme η aorus master έγιναν αμφιλεγόμενες υποχωρήσεις όπως τα 16ρια slot να είναι x8 electrically, κάτι που θα έχει αντίκτυπο στις επιδόσεις σε gen3 κάρτα όπως είναι η 2080/2080ti. Και εδώ δε κολλάει το επιχείρημα μα ποιος θα πάρει 2080 σε b550, γιατί μιλάμε για 280 ευρώ μητρική. Αν από την άλλη ψωνίζεις ΜΟΝΟ vrms for whatever reason, η μητρική είναι τζάμπα πράγμα σε αυτήν την τιμή.😁 γ) Δε διαφωνώ, όμως δε θα πιάσουν με τίποτα στα b550 τις πωλήσεις που κάναν με τις b450 tomahawk sub100 πχ. Θα αναγκαστεί κόσμος να πάει πάλι σε b450 ή να πάρει την "πλέμπα" b550 που και πάλι tbh στα ίδια και καλύτερα μπορεί να είναι από tomahawk από πλευράς vrm (τουλάχιστον στις msi). 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jmirko15 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 4 λεπτά πριν, ilos είπε β) Το πρόβλημα μου δεν είναι οι ακριβές x570. Είναι halo products. Το πρόβλημα μου είναι γιατί να υπάρχουν halo products και στα b550 όπως η aorus master?😁 Εκτός αν σε κάποιους extreme overclockers την σπάει το fan ξέρω εγώ. Άσε που τεχνικά για να το "παίξει" godlike με 3 gen4 nvme η aorus master έγιναν αμφιλεγόμενες υποχωρήσεις όπως τα 16ρια slot να είναι x8 electrically, κάτι που θα έχει αντίκτυπο στις επιδόσεις σε gen3 κάρτα όπως είναι η 2080/2080ti. Και εδώ δε κολλάει το επιχείρημα μα ποιος θα πάρει 2080 σε b550, γιατί μιλάμε για 280 ευρώ μητρική. Αν από την άλλη ψωνίζεις ΜΟΝΟ vrms for whatever reason, η μητρική είναι τζάμπα πράγμα σε αυτήν την τιμή.😁 Ώπα τι; -.-" Άρα φαντάζομαι το ίδιο θέμα θα έχεις και άμα πας σε 30xx.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 1 λεπτό πριν, jmirko15 είπε Ώπα τι; -.-" Άρα φαντάζομαι το ίδιο θέμα θα έχεις και άμα πας σε 30xx.. Όχι αυτές είναι confirmed ότι θα είναι gen4 . Και δε βλέπω πως μπορεί να είναι δυνατόν να κάνουν saturate gen4 x8/gen3 x16 δίαυλο αυτήν την γενιά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, ilos είπε Δε σε ακολουθώ. α) Πρώτον αφού "δεν κλοκάρονται", πάμε σε a520 όχι b550.😁 β) Το πρόβλημα μου δεν είναι οι ακριβές x570. Είναι halo products. Το πρόβλημα μου είναι γιατί να υπάρχουν halo products και στα b550 όπως η aorus master?😁 Εκτός αν σε κάποιους extreme overclockers την σπάει το fan ξέρω εγώ. Άσε που τεχνικά για να το "παίξει" godlike με 3 gen4 nvme η aorus master έγιναν αμφιλεγόμενες υποχωρήσεις όπως τα 16ρια slot να είναι x8 electrically, κάτι που θα έχει αντίκτυπο στις επιδόσεις σε gen3 κάρτα όπως είναι η 2080/2080ti. Και εδώ δε κολλάει το επιχείρημα μα ποιος θα πάρει 2080 σε b550, γιατί μιλάμε για 280 ευρώ μητρική. Αν από την άλλη ψωνίζεις ΜΟΝΟ vrms for whatever reason, η μητρική είναι τζάμπα πράγμα σε αυτήν την τιμή.😁 γ) Δε διαφωνώ, όμως δε θα πιάσουν με τίποτα στα b550 τις πωλήσεις που κάναν με τις b450 tomahawk sub100 πχ. Θα αναγκαστεί κόσμος να πάει πάλι σε b450 ή να πάρει την "πλέμπα" b550 που και πάλι tbh στα ίδια και καλύτερα μπορεί να είναι από tomahawk από πλευράς vrm (τουλάχιστον στις msi). α)Δεν κλοκαρονται εννοω τοσο ψηλα αλα intel και οτι εχει ψιλο βγει απο το παιχνιδι και το manual overclock. Τωρα το overclock στα ρυζια ειναι πιο πολυ νοοτροπιας intel Turbo Boost για τους περισσοτερους. β)Γιατι πιο ευκολα θα πεσει η τιμη στην b550 aorus master παρα στην x570 aorus master που οπως βλεπεις εχει οσο day one. Και πιο πιθανο ειναι καποιος να αγορασει b550 aorus master στα 250ευρω,παρα x570 aorus master στα 400+ευρω. Οι ακριβες b550 στα δικα μου ματια ειναι στην ουσια ας το πουμε αντικαταστατες των ακριβων x470 μητρικων. Δεν συμφωνω προφανως με τις τιμες,αλλα πολλες x570 μητρικες ηταν επισης απαραδεκτες. Δηλαδη παλιοτερα εαν ηθελες wifi6 και post code οπως ειπα πιο πανω σε x570,επρεπε να ανεβεις πανω απο 300ευρω που ειναι μεγα fail. γ)Δεν εχουν τετοιο στοχο,και ουτε περιμενουν να δουν τρελες πωλησεις σε b550 μητρικες των 300ευρω. Απλα μιας και υπαρχει γενικα ζητηση για τα ρυζια,θα υπαρχουν και πολλοι περισσοτεροι που θα αγορασουν τετοιες μητρικες,σε σχεση με προηγουμενες γενιες. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι σε μια αγορα εκατομμυρίων κοσμου,τρεχα γυρευε στο με τι κριτήρια αγοραζει ο καθενας. Δηλαδη καποιοι μπορει να δωσουν day one 300ευρω για την b550 και να σου πουνε τον κυριο λογο οτι δεν θελουν το φανακι των x570,αλλα δεν εχουν θεμα να δωσουν τοσα λεφτα. Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2020 από Fulgore Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NiKoSmile Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Από ότι βλέπω, περιμένω και τα κορυφαία μοντέλα με A520 να ξεπεράσουν τα 150€ 😅 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Super Moderators Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 https://www.guru3d.com/news-story/amd-ryzen-zen3-architecture-not-delayedstill-to-be-released-in-2020.html Zen 3 On Track for 2020 Release. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jmirko15 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 15 λεπτά πριν, Thresh είπε https://www.guru3d.com/news-story/amd-ryzen-zen3-architecture-not-delayedstill-to-be-released-in-2020.html Zen 3 On Track for 2020 Release. Ρε! Θα με τρελάνετε εδώ μέσα 😂 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Super Moderators Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 1 minute ago, jmirko15 said: Ρε! Θα με τρελάνετε εδώ μέσα 😂 Rumor ήταν το προηγούμενο, τώρα υποτίθεται ότι είναι έμμεση απάντηση από AMD. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NiKoSmile Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Ευτυχώς, οπότε τώρα θα περιμένουμε τις μητρικές με το 600ρι chipset 😊. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dragonitelvl100 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Δεν βγαινει αλλο τσιπσετ σε am4. Τερμα αυτο ητανε. Νεξτ πάμε για am5 ddr5 ισως 5nm. Ολα τα πενταρια μαζι μουτζα προβλέπω! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Super Moderators Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 4 minutes ago, Dragonitelvl100 said: Δεν βγαινει αλλο τσιπσετ σε am4. Κι εγώ αυτό πιστεύω, με το Χ570 θα μείνουμε σαν "high end". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 19 λεπτά πριν, Thresh είπε Κι εγώ αυτό πιστεύω, με το Χ570 θα μείνουμε σαν "high end". Γιατί, μας χαλάει ? Του λείπει κάτι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα